Šta je novo?

Battlefield 3

Cekaj,i tebi je stil igre u COD i CQ drugaciji?!?Zaboravi na killstreak-ove i AC130...
Prodam ja tebi BMW M5 a ti zaboravi da je unutra motor od Jugica koji ne moze da povuce limariju...kako da zaboravis glavni adut COD-a killstreak..i onda pricate o realnosti...pa najbolje bi bilo da treba u tenk da sipas gorivo,pa kad dodjes na pumpu ubiju onog sto je trebao da sipa gorivo,izadjes ti da sipas ono nestane struje,ne radi aparat itd..itd...?U COD-u nema realnosti ni trunke....

Gdin_MVam je dekanski objasnio..ne,nije realno da udjes u avion ili heli uz to imas protivnike sa zemlje i iz vazduha i treba nekoga da ubijes..a realno je da se zakampujes, ubijes par botova u cod-u i pozoves avijaciju..odkle je izvlace iz dzepa?

Poslednja izmena:
Ne bi se zvala igra da je realna. A jeste bliža realnosti nego dosta igara (naročito COD).
A kome je do realnosti neka zapali za Siriju, realnosti tamo ima koliko hoćete :D

Naravno da nije realna u bukvalnom smislu,ali sam rekao :Battlefield 3 je najrealnija FPS igra do sada.Ako neko ide u detalje...onda prici nikad kraja...

Mene je sramota sta sve citam u ovoj temi ali isto tako mi je jako smesno. Kako se zove taj osecaj uopste!?!?

Mislim da bi kamen pre shvatio sta pisemo Glenn i ja nego tvoja glava.Pricamo jednu stvar a ti ne konstatujes sta pisemo nego se drzis svoje price o killstreak-ovima i UAV.

lol

Da, stvarno kad nakucas 3 ubistva u CQ ti pozoves UAV, zatim na 5 predator missile, na 7 heli ... pa onda zasednes za minigun sa sve wallhackom i samo rostiljas odozgo, pa na kraju ih sve dokusuris nekim recimo MOAB-om (u mw2 NUKE). I onda shvatis da od pola i vise fragova u igri si dobio tako sto ti je AI to nakucao. Ali ti bi to sve znao da igras COD, ne lupas bez razloga duple fejspalmove i citas sta DICE pise. Killstreakovi su osnovna mehanika igranja COD-a od MW-a. A ta navodna "takticka strana" sta god ti mislis da to znaci je taktika igraca i timova a ne sam igre. A o gotovo nepostojecem recoilu stvarno nema sta da se prica (cast izuzecima BO), ali dzaba kad ja filozofiram a ti strucno razlikujes CQ i MW3...

Mozes li da se manes ove price, posto je ocigledno da blage veze nemas kakva je COD igra i kako funkcionise ili i dalje moras da tupis?

Znas sta je najgore? :) To sto si apsolutno povrsno informisan o COD-u a i slicnim igrama, tj. igrao si ih minimalno ili ih nisi ni igrao, a konstantno pises/pricas o njima i pokusavas da izvuces neki razlog da dokazes da je CQ besmislena stvar. Niko nikog ne tera da kupi CQ i da, CQ je najobicnija close combat pucacina sa modernim oruzjem bez ikakvih perkova, killstreakova i ostalih mehanika igranja svih tih nabrojanih igara. Ovo je najprostije moguce objasnjenje, a kad budes duze zaigrao i odigrao te igre skapiraces i sta sam ti pisao i objasnjavao u nekoliko prethodnih postova.

Slažem se sa Dr. Dick Solomonom :)

Gde si video na Oridžinu Srbiju u spisku zemalja? Evo kako izgleda spisak gde su stavili sve postojeće i nepostojeće zemlje sem Srbije:
Pogledajte prilog 91113

Možda si uzeo preko sajta "battlelog"? Ja sam morao tako da uradim jer nije bilo druge.

Znači kupovao si i na druge zemlje i to prolazi bez problema? Gde si birao, jel baš u Oridžin menadžeru ili šta? Ja sam do sada 100 puta imao želju da kupim nešto ali nisam mogao jer neće da uzimaju moje pare. Mnogo gadljivi ljudi. Zato sam skinuo krekovane sve njihove igre koje nisu hteli da mi prodaju.

Uzgred, "close quarters" je konačno nešto što mi odgovara. Moj predlog za petu mapu bio bi Sava Centar :) Odlična građevina za makljažu.

kupio sam preko battloga isto kao i dušan sa battloga me prebacio na origin i na toj listi sam imao mogućnost da izaberem zemlju Srbiju, a ako ideš direktno da kupuješ sa origina onda nema Srbije u listi zemalja. Kako i zašto nemam pojma to ovi iz Origina znaju zašto :)

Dokle mislite da naklapate o CoD-u? Receno je samo da je CQ blizi CoD nego BF serijalu, sto je istina, priznali to sebi ili ne (oduzmi recoil i to je to).

COD je daleko ispred u odnosu na close quarters

COD je daleko ispred u odnosu na close quarters

A BF je daleko ispred ostale konkurencije a pogotovo u odnosu na COD. Drugi izdavači sad mogu samo da kopiraju Betlfild mada original je uvek bolji od svake druge njegove loše kopije. CQ je možda sličan COD-u ali COD nikad neće biti sličan BF-u u mnogo čemu. Stručnjaci iz DICE-a su postavili odličan domaći zadatak, jednostavno su visko podigli standarde koji su realno u ovom momentu izgleda drugim izdavačima postali ne dostižni. Ja se pitam šta bi ovi drugi trebali da urade pa da budu bolji ja stvarno nemam odgovor na to pitanje, a nešto me posebno i ne zanima jer sam trenutno zaokupljen Betlfildom.

A BF je daleko ispred ostale konkurencije a pogotovo u odnosu na COD. Drugi izdavači sad mogu samo da kopiraju Betlfild mada original je uvek bolji od svake druge njegove loše kopije. CQ je možda sličan COD-u ali COD nikad neće biti sličan BF-u u mnogo čemu. Stručnjaci iz DICE-a su postavili odličan domaći zadatak, jednostavno su visko podigli standarde koji su realno u ovom momentu izgleda drugim izdavačima postali ne dostižni. Ja se pitam šta bi ovi drugi trebali da urade pa da budu bolji ja stvarno nemam odgovor na to pitanje, a nešto me posebno i ne zanima jer sam trenutno zaokupljen Betlfildom.

Bas tako!

A BF je daleko ispred ostale konkurencije a pogotovo u odnosu na COD.

U potpunosti se slazem.

Drugi izdavači sad mogu samo da kopiraju Betlfild mada original je uvek bolji od svake druge njegove loše kopije.

Znaci COD je iskopirao Gun Game iz CQ :)

CQ je možda sličan COD-u ali COD nikad neće biti sličan BF-u u mnogo čemu. Stručnjaci iz DICE-a su postavili odličan domaći zadatak, jednostavno su visko podigli standarde koji su realno u ovom momentu izgleda drugim izdavačima postali ne dostižni.

Stvarno su dobro odradili posao,privukli su COD publiku.

Ja se pitam šta bi ovi drugi trebali da urade pa da budu bolji ja stvarno nemam odgovor na to pitanje, a nešto me posebno i ne zanima jer sam trenutno zaokupljen Betlfildom.

Ja mislim da bi bili bolji kada ne bi naplacivali igru 2 puta.

Ako ćemo tako, Counter Strike je prvi imao Gun game ;)

Upravo tako kako je Kloshar napisao ako bi se mi sad vraćali u nazad ispada da su svi kopriali jedni od drugih što na kraju i nije tako bitno, poenta nije napraviti bolju kopiju nečega nego BITI ORIGINALAN i INVENTIVAN što BF smatram da to sigurno i jeste :)

Poslednja izmena:

ne znam zasto siris pricu, CQ je jadan i igranje COD-a (zbirno svi delovi) je daleko ispred iskustva koje dobijas u CQ

BF3 je imao sjajne koncepte, steta sto su igraci *****i pa im seva paja da igraju kako je zamisljeno, sto je toliko nagalsen k/d ratio i sto uopste dobijas poene za ubistva. neogranicen broj snajpera na mapama, katastrofalno pozicioniranje zvuka i tako nebitne stvarcice ... daleko da je realizacija BF3 bogom dana, koncepti i ideje su dobri, steta sto se neke stvari nisu izgurale do kraja

CQ je odlican za ono sto meni treba, dodjem s posla izudaram sat dva ciste akcije i na pajkenje. MW sem keca kog i danas ponekad okrenem, tu nema sta da trazi. Bez dedi servera, jadnim zvukom, preteranim killstreak glupostima i norecoil oruzjem je daleko iza BF3 koliko god ovaj imao realnih mana.

^Apsolutno se slazem kao stari mw igrac. Ovaj G!! mnogo pametuje koji je i sam kukao na mw3 i mw2, a sad mu odjednom killstreakovi ispadose bolji nego sirovo rostiljanje. :D

A sto se tice ove kuknjave na zvuk, prosto je neverovatno da ljudi i dalje ne razumeju da je sound engine izuzetno kompleksan i da tezi realnosti i mixu zvuka gde gomila zvukova oruzja, vozila i svega radi nesto sto se zove zvucno maskiranje ostalih zvukova, tj. postoji zvucna interakcija i potiranje kroz gomilu filtera. Naravno to ne vazi za one igre (a vecina je takva) gde je akustika prostora (mape) nepostojeca i gde je vecina navikla da jurca ljude na osnovu ljihovog hoda koji se glasnije cuje nego bilo sta u pucnjavi.

Što se tiče zvučnog pozicioniranja, to je sasvim ok u BF3, tačno znam šta se dešava kada igram na 5.1 sistemu, ne vidim tu nikakvih problema.

Što se tiče zvučnog pozicioniranja, to je sasvim ok u BF3, tačno znam šta se dešava kada igram na 5.1 sistemu, ne vidim tu nikakvih problema.

Pa i nije bas ok pozicioniranje zvuka u BF3. Daleko bolje je to bilo u dvojci. Npr od BFBC, iz meni totalno nepojmljivih razloga, oni su uveli nepostojece rafale i eksplozije. Kome to koji gnjurac treba? Ko je malo duze vremena proveo uz Battlefield serijal, zna da se BF igraci bas dosta orijentisu na zvuk u ovoj igri, tako da to moze samo da smeta. Mnogi su samo zbog prethodnih Battlefielda i kupovali zvucne karte.

Opste je poznato da je zvuk oruzja u CoD kao prskalica. Ocaj zivi

Sta podrazumevas pod poziciniranjem? Da cujes heli kako leti oko tebe, vojnika, iz kog je pravca pucanj i tako to? To sve funkcionise u igri kako treba. Medjutim, ono sto je uradjeno je manipulacija sa tim stvarima, a to je da ako tenk prolazi pored tebe on ce svojim zvukom da nadjaca i zamaskira tvoj zvuk, sto je i logicno u prirodi, takodje eksplozije i naravno sve ostalo sto je glasnije. Tako da ne vidim cemu kuknjava, zvuk je postao kvalitetniji i dinamicniji u odnosu na bilo koju BF igru do sad.

Sto se tice poboljsanja akustike prostora i nekadasnje kupovine kartica, pa nekad je postojao EAX standard, tj. hardwerski zakljucani filteri zvuka kroz koji se teraju semplovi. To je odavno nepostojeca stvar, kao i ceo taj Creative inat.

edit: Misteriozno sam zeznuo i obrisao post gore o MW3 i krs zvuku...

Gdin_M je napisao(la):
@rAMA

Ma problem je sto ne mozes da cujes ko ti se sunja iza tenka dok ti pucas sa njim. :D Navikli ljudi na endzine gde ne postoji gotovo nikakva manipulacija sa zvukom, vec cist sample i rokaj.

Kad se samo setim one misije u mw3 kad je ono iskrcavanje u Parizu ili gde vec, bukvalno mi doslo da ukljucim mute kad sam cuo onaj ocaj i katastrofu od zvuka. Samplovi kao da su na 22khz, a kompletna zvucna slika sa gomilom takvih, totalni ocaj. Plus mozda proteraju kroz jedan filter (onaj "ko iz bureta" kad si na samrti) i to je to. Bukvalno zvucni endzin ni jednom nije menjan i predstavlja tragediju za 2012-u godinu.

Poslednja izmena:
Da cujes heli kako leti oko tebe, vojnika, iz kog je pravca pucanj i tako to? To sve funkcionise u igri kako treba.

Upravo je to losije nego kod prethodnika + imaginarne eksplozije. Ne znam koliko si i sa kojim audio hardverom igrao BF2 tako da se ne bih dalje upustao u raspravu

Moguce je da je problem negde kod tebe, ako vec kazes da je veoma lose pozicioniranje, posto kod mene odlicno radi. Jel si probao da menjas u config fajlu u my documents one vrednosti GstAudio.AudioQuality od 0 do 4, posto vidim da se jos ljudi na netu zalilo na tako isto neko nepostojece pozicioniranje? Meni se recimo desavalo da posle patcha igra automatski prebaci sa surround moda na stereo, pa sam morao rucno u configu da menjam.

Inace, igram, tj. slusam zvuk igara na surround modu jos od kraja 2003-e, a BF2 nisam upalio ima nekoliko godina. Ali i kompletno pozicioniranje njegovog zvuka je uvek postojalo, samo su neki u to vreme imali mogucnosti da jos dobiju bolju i akusticki "obojeniju" zvucnu sliku sa upotrebljenim (u to vreme skupocenim) EAX 5.0 efektima. Inace bazicno pozicioniranje je radilo sasvim ok.

Pa i nije bas ok pozicioniranje zvuka u BF3. Daleko bolje je to bilo u dvojci. Npr od BFBC, iz meni totalno nepojmljivih razloga, oni su uveli nepostojece rafale i eksplozije. Kome to koji gnjurac treba? Ko je malo duze vremena proveo uz Battlefield serijal, zna da se BF igraci bas dosta orijentisu na zvuk u ovoj igri, tako da to moze samo da smeta. Mnogi su samo zbog prethodnih Battlefielda i kupovali zvucne karte.

Zbog BF2 kupio X-Fi i preporodio se :)

Vrh Dno