Šta je novo?

Battlefield 3

To za regeneraciju se slazem ali meni kao assault playeru ne igra nikakvu ulogu jer nosam medic. Pa koliko je to realno ? Regeneracija vozila je takodjer los dio u igri sto se slazem. Ali jedan plamenik popravi cijeli tenk, par helikopter i jeep.. koliko je to realno ???

Svi su se bunili oko toga i ja bi zelio da se iskljuci totalno i da mehaničar ima malo vecu prednost ..ali ako si ostecen preko 50% onda cisto sagori bez popravke.

Akcenat je mislim isao da svi kao i mehaničar mogu da voze vozila, odnosno da se "poprave" manje stete. Takodjer je donekle i bolji ovaj sistem jer u BC2 si imao potpuno ispravno vozilo i sa 10% energije dok ovdje to nije slucaj.

Mislim da je ponovo bezobrazno porediti realnost od jedne igre. Vec smo ovu pricu vodili i bas me zanima kakav bi bio gameplay gdje jedan metak ubije lika i gdje oružje ne igra nikakvu ulogu.. gdje se umoriš nakon deset metara a imas ispred sebe CB mapu, gdje skocis sa 2m visine i slomis noge od opreme itd itd.. u tom smijeru necu da ide.

Govori se o HC serveru ..po ko zna koji put.

Ja ga smatram mozda 5% da je pro ali sa manama.. a ako neko ne vidi zasto je lejmerski ubiti lika sa manjim brojem metaka, onda tesko da se mogu raspravlljati. Jos sam naveo minus kako nema kill cam. Budimo realni, ovo je igra a ne stvarnost.

Sve u svemu, i dalje se svodi na stvar ukusa a ne kako su HC igraci pro igraci i tako dalje i tako bliz. Ne mislim o ovome raspravljati ponovo.. jer se ide u krug. A mislim da je sve receno.

--

Jos nesto, da ne bude zabune, ako je iko za realniju igru.. sirovinu i simulaciju pa da je i teska za prilagodit se ako ces uzivati, ja sam ! Ali ako cemo realno, za jednu obavljenu misiju trebaju dani, mjeseci. Ovde se to odradi za 8-20 minuta. BF3 je timska igra ako i samo ako se komunicira preko mikrofona. Mora postojati milion nerealnih djidja da bi se odrzao tim, ta nebulozna spotanaj i sta sve ne. U suprotnom ne bi znao da li napadam ili branim bazu.

BF3 kao ovakav tip igre je vise nego odlican po onome sto sam ja uspio da vidim kroz gameplay ili klipove ostalih igara. Sirovina se mozda moze ocekivati kod kod develepera koju budu financirani od strane playera kao cars ali masovni FPS nece biti sirovina. VEcina je ljudi, pa priznajte i vi sami, koji sjednu i opale pola sata.. sat ili nekada sa ljudima 2-3 sata. Smoriti se oko planiranja pola sata ..kaako i sta.. zaspali bi.

Ako cemo iskljuciti regenracuju kao nerealnost. Iskljucit cemo i ulazak u tenk kao koperfild. Izbacit cem oammo box ili stavoiti da ne mogu pucati dok se punim. Pardon.. izbacit cemo ammo box jer.. ko njega nosa ?

Izbacit cemo defribliratore jer kako oni uspiiju oživiti lika punog olova ? Izbacit cemo uzimanje tudje puske a sa njome i cijeli kit jer.. kako je to moguce u djelicnu sekunde. Ili izvodjiti 5 minuta da sve obucemo sto je protivnik nosao. Staviti 2-3 metka kill pa ne vidjeti razliku izmedju pusaka. Ukinuti vidljivu hit detekciju pa sami nagadjati da li sam ga pogodio. Ukinuti vidljivost metka koji je kao žuta cjepanica pa ga vidis kada leti (to bih rado i sada.. pogotovo kod snajpera.. neka bude kao u BC2). Napraviti simulator od aviona i helikoptera pa bi ti trebala obuka da poletis a ne da kruzis okolo.

Napraviti da zagluš kada opali granata pored tebe pa da igras u tišini sat vremena. Ako si ranjen da ne mozes hodati ili lezis dok ne iskrvaris. Ukinuti spawn jer si brate mrtav. Reload napraviti ralnim pa ti treba 10 sekundi za promjenu. Umor koji se spominjao pa da sjednes na livadu i cekas da dodjes sebi ..

I ja bi promjenio neke stvari kao pomenuta regeneracija, vidjivost metka i neke sitnice ali dolaze u pitanje sve gore nabrojane stvari. Iskreno vjerujem da su te nebuloze tu radi balansa same igre i opet treba reci ipak, udaljim ose od realnosti. BArem u ovoj eri igara dok su ovakve kakve jesu. Dobra stvar je sto mozemo pricati o njima jer su blizu.. a nisu 2D. No ipak barem za sada..

..vratimo se igri.

Poslednja izmena:
Gde ti ode covece...

@Glenn

Ti sad ides iz krajnosi u krajnost, pa si poceo da preterujes, samim tim tema koju si zapoceo je izgubila samisao.

Kad neko kaze da re igra realna,ili da bi bila realnija,niko ne misli da je to 100%.
Tako da je ispravno reci da je HC realniji, zato sto manje treba da ubijes nekoga,sto mene recimo izludjuje da pucam u coveka sat vremena da bi ga ubio, dok mi u Q3 ne smeta da mu skinem 200/200.

Sve bi se to manje vise ispravilo da postoji modovanje,kao sto je ranije bilo, pa su od BF1942 pravili moder warfare,i tome slicno,ali sad je isplatljivije prodavati mape i modove,stoga i nemamo sve sto zelimo.
Ali da moze da se igra izbalasnira , moze, da se napravi malo vise realnijom moze, a sad sto se to ne radi, kome sta odgovara ne znam

Tnx za info,da kada ovo traje i koju zemlju da izaberem prilikom placanja kada nema ni Srbije ni Yugoslavije..ali zato ima Aruba, Azerbejdzan,Uzbekistan...lool?

Ja sam naveo sve regularne podatke, a za zemlju Hrvatsku i u roku od 5 minuta dobio mail da je kupovina prošla. Pokrenuo Origin i za divno čudo sve radi. E a do kad važi ponuda to nisam ni gledao.

Poslednja izmena:
najbolje bi bilo da ima 30 metaka.
prvi put da igram sa nekom puskom,a da nemam nijedan scope na njoj :)

Pogledajte samo
capture.jpg

Poslednja izmena od urednika:
@Outlaw82
OK,hvala

@Snake1989
Seme im mrtvo j***m,koji je to server,jel ovaj "Xtra"?

Ima *****a,mene su kikovali sa hrvatskog servera. Slucajno upao tu i poceo da ih prskam kako sam igrao i kikuju me zato sto sam iz srbije,a bas sam se uziveo :D

smith_bre - Zato sto me ljute neki kometari. Napisao sam da bi fino bilo dobiti ono sto zelimo, neku HC pro igru ..ali ce se desiti samo ako develeperi budu radili koji budu slusali igrace. Kao sto sam rekao, sa CARS igrom.

Nabrojao sma sve nebulozne stvari u igri koje nisu realne i svaka je jednako nerealna od druge tako da nema smisla nesto izdvajati kada se igra ipak zadrzala na igri. Ono zasto ja podrzavam te stvari, jeste balans. Pola tih stvari iskljuci, prepravi i dobit ces totalno nebalansiranu igru. Npr da javelin uniisti tenk jednom raketom a ne da mi ttrebaju dvije-tri rakete.. ili koliko vec. Ili opalim u jeep tenkom i lik istrci iz njega.

Hocu da kazem da nema smisla po ko zna koji put porediti realnost sa video igrom ..jednostavno gamplay ne bi isao.

Poslednja izmena:
Posle 100h igranja prvi put da sam sa tenakom skinuo helija u letu i mislim da mi se to nece desiti skoro!:)
Sta znaci zvezda iznad igraca i od cega zavisi da te izaberu kao lidera skvada,posto sam juce bio lider,a bilo je igraca sa mnogo vecim rankom od mene!

smith_bre - Zato sto me ljute neki kometari. Napisao sam da bi fino bilo dobiti ono sto zelimo, neku HC pro igru ..ali ce se desiti samo ako develeperi budu radili koji budu slusali igrace. Kao sto sam rekao, sa CARS igrom.

Ima ovde jedna interesantna stvar, nadam se da necu mnogo da budem offtopic, mada moze ovaj post i da se kopira u CARS temu.

Na CARS forumu je od skoro pokrenuta rasprava o samoj igri i verodostojnosti njene simulacije. Radi se o tome da je recimo vest o novom buildu igre (koji ima drugaciji grip za vecinu vozila) pustena na virtualR i komentari koji su usledili ispod te vesti su uglavnom bili veoma negativni jer se navodno igracima koji to komentarisu igra cini previse arkadnom i daleko je od simulacije (nebitno je da li su probali igru ili ne). A najveca ironija od svega je sto je taj build delo samog bivseg Stiga (Ben Collins) i ostalih realnih vozaca koji imaju neverovatnog iskustva u samom ponasanju gomile vozila na stazi a i samim stazama. Ali ne, gomila "pro" igraca igara je uvek pametnija i zna iz prve ruke kako je voziti koji auto i kako izgleda njegovo ponasanje jer su puni mnogogodisnjeg iskustva igranja "simulacija" iako najveca vecina u zivotu nije nikada ni sela u trkacki auto a kamoli vozila. To im naravno daje za pravo da odredjuju sta je realna fizika jer sadasnja xyz igra ima takvu i takvu fiziku i oni su sasvim pro vozaci simulatora, a kada sam realni vozac ili recimo Stig kaze da npr neki automobil sa takvim i takvim setup-om nema sanse da proklizava na toj podlozi i takvim postavkama i da taj auto u igri izgleda tezi za voznju nego u realnom zivotu, odmah se dizu virtuelne kuke i motike na forumima uz gomile izjava o nekoj navodnoj arkadnosti i stavovima "nemas ti pojma, ja sam pro sims igrac rfactora/iracinga mnogo godina, slusaj ti mene ja znam kako izgleda voziti taj auto" iako u zivotu nije ni seo u njega a kamoli vozio... veoma je zanimljivo citati komentare pogotovo sto svi ucestvuju u raspravi, od developera do "pro" igraca i ljudi koji poseduju gomilu trkackih masina i naravno do samog ispaljivanja "pro" pojedinaca kako ovima koji poseduju doticni auto govore kako on treba da se ponasa u voznji...
Poenta ovog posta je sto nekada igraci i nemaju za toliko pravo da sude o izradi necega i "realizmu" na osnovu samo svog gejming iskustva a ne profesionalaca, tako da ogranicenja u pristupu izrade igre moraju da postoje a ne igraci da kompletno odredjuju sta i kako nesto treba da se ponasa/izgleda, pogotovo kada su u pitanju simulacije voznji.

@bro82
Ja ih se naobarah dosta, i to jos u prvim casovima igre. :)

Poslednja izmena:
@Snake1989
Seme im mrtvo j***m,koji je to server,jel ovaj "Xtra"?[/QUOTE]

Nznm sad koji je, uglavnom neki holandski server je bio, sta ocekivati od te specijalne nacije.
Ajde ozbiljno da protestujemo, da kontaktiramo nekako DICE povodom ovoga, ako nista ne radimo svi ce nas gaziti kao gov..
Izgleda da je Andja Jolie ostavila jak utisak, slike Srba kao ubice i silovatelja :d

Svaka cast @Gdin_M,ali meni nije bas poslo za rukom,mozda samo da ga diseblujem,ali na tom i ostane!

Gdin_M - Zanimljiva konstatacija. Nisma upratio daljni razvoj cars igre ali mislim da se to odaljava od BF3 iz prostog razloga sto svako zna da jedna granata unisti jeep ili da se metak ne vidi dok putuje. Recim oda bi ekipa FPS naslova, ekipa kao publika, bila dosta ujedinjenija i realnija jer se zna vecina stvari u FPS-u.. sta je realno. Slazem se da ogromna grupa ne moze veoditi nku igru jer svako ima svoje misljenje pa se to i ne radi u svijetu, ali isto tako ponavljam da su mnoge nerelanusti BF-a sam oradi balansa, vece zabave i ugdonijeg igranja.

Nego.. support.. kako staviti da mi je defaultna puska M27 IAR a ne da mi ..kada igram amere, bude M27 a kada igram kao rus, bude RPK 74M ..ili ovo nije moguce ?

Mala konstatacija, M27 IAR je ista puska kao m416 sa nekim poboljsanjima. Metak ide dalj.. ujedno je brzi i sporije pada. Preciznija je pojedinacnim pucanjem ali vise rasipa metke jer ima nesto mrvicu jaci recoil koji se ne primjeti vizuelno ali se vidi kada se odradi full auto a ne pogadjas lika iz relativne blizine. I naravno.. šanžer on 45 metaka za razliku od m416, 30. Konacno da predjem na support jer 49% killova cijelog igranja sam napravio sa m416.

Poslednja izmena:
Pa nisam ja ni mislio za BF3, vec sam prokomentarisao jer si spomenuo CARS princip izrade igre, pa sam rekao za njen napredak i koliko nije pametno da igraci kontrolisu vecinu izrade igre. :)

Poslednja izmena:
Koliko je mocan prvi post u temi! :D

Da...
Verovatno izlazi krajem sledece (2008.) godine i bice Windows Vista ONLY! :D

Pa eto, drugi deo recenice je delimicno pogodjen, tako da ti nije strasan post. :)

Da ce se pojaviti Q1 2013. :D

Pa nisam ja ni mislio za BF3, vec sam prokomentarisao jer si spomenuo CARS princip izrade igre, pa sam rekao za njen napredak i koliko nije pametno da igraci kontrolisu vecinu izrade igre. :)

Aha.. ok. Da, problem je vidljiv. Trebalo bi vise vjerovati covjeku koji trepce vertikalno zbog stvari koje si navo. Bas me zanima na sta ce ispasti na kraju. Valjda je nece upropastiti obzirom na potencijal.

Gdin_M - Zanimljiva konstatacija. Nisma upratio daljni razvoj cars igre ali mislim da se to odaljava od BF3 iz prostog razloga sto svako zna da jedna granata unisti jeep ili da se metak ne vidi dok putuje. Recim oda bi ekipa FPS naslova, ekipa kao publika, bila dosta ujedinjenija i realnija jer se zna vecina stvari u FPS-u.. sta je realno. Slazem se da ogromna grupa ne moze veoditi nku igru jer svako ima svoje misljenje pa se to i ne radi u svijetu, ali isto tako ponavljam da su mnoge nerelanusti BF-a sam oradi balansa, vece zabave i ugdonijeg igranja.

Nego.. support.. kako staviti da mi je defaultna puska M27 IAR a ne da mi ..kada igram amere, bude M27 a kada igram kao rus, bude RPK 74M ..ili ovo nije moguce ?

Mala konstatacija, M27 IAR je ista puska kao m416 sa nekim poboljsanjima. Metak ide dalj.. ujedno je brzi i sporije pada. Preciznija je pojedinacnim pucanjem ali vise rasipa metke jer ima nesto mrvicu jaci recoil koji se ne primjeti vizuelno ali se vidi kada se odradi full auto a ne pogadjas lika iz relativne blizine. I naravno.. šanžer on 45 metaka za razliku od m416, 30. Konacno da predjem na support jer 49% killova cijelog igranja sam napravio sa m416.

Kad zavrsis ceo support ili kad sve otkljucas u supportu,onda ces moci kao rus da koristis m27. Na kraju otkljucavas m27 za ruse i rpk za amere

Nisi razumio. Imam ja obe puske ali hocu da stalno koristim M27 ali on meni promjeni na RPK. Ok, mogu ja zamjeniti ali ne gledajuci kada startam igru, uvjek se zaletim kao amer i krenem odmah a ono meni starta sa RPK. Znaci da mi stalno stoji M27 bez da ja moram stimati.

Nazad
Vrh Dno