Šta je novo?

Battlefield 3

Probajte ovo za manje lagovanje i shuttering ,kada krene "loading level" u browseru posle posle par sekundi ugasite isti i sacekajte da krene igra....ja sam sada probao ,bazar 32vs32, izgleda da igra klizi bolje...

Meni se takodje jako sporo ucitava i cesto se desi da ispadne iz igre pri promeni mapa....

Jel' ovaj patch nešto čačkao oko preciznosti pušaka? Ranije mi SCAR nije ovoliko podrhtavao.

Scar je spomenut da mu je smanjen damage (Decreased the maximum damage and maximum range of the G3 and SCAR-H 7.62mm weapons)
ali nisu povecavali recoil, barem nista u vezi toga ne pise.

E volim Scar i navikao sam se ali sada moram da menjam ***.

Kako vam radi igra sa ovim novim 290 beta drajverima? Jel i dalje se pojavljuju one cudne linije crno/zelene sto iskacu povremeno.>?

Kako vam radi igra sa ovim novim 290 beta drajverima? Jel i dalje se pojavljuju one cudne linije crno/zelene sto iskacu povremeno.>?

Ja danas instalirao 290 beta, igra radi malo bolje, namam tih linija, nisam ih ni imao na 285 beta.

Sinoc sam igrao sa tim novim beta driverima i za to vreme nije bilo zelenih ekrana ali je bilo crnih uspravnih linija :(

Glupi EA i njihovi rokovi da izadje pre CoD-a..i glupe konzole..daj ne razumem ljudi koji FPS igraju na konzoli..pa ni ja SSF4 ne igram na tastaturi..

Heh, ja sam BF3 uzeo za PS3, iako i losije izgleda i skuplji je, samo zbog toga da ne bih morao da ga igram na misu i tastaturi.

Kauc + veliki TV >> radni sto i monitor :)

Sinoc sam igrao sa tim novim beta driverima i za to vreme nije bilo zelenih ekrana ali je bilo crnih uspravnih linija :(

Zapitam se nekad da li je to zbog igre ili drajvera? :/... Zivciraju me te linije, prvo sam mislio mozda da graficka mi se greje ili slicno, ali nije to, ne prelazi 50 stepeni a druge igre savrseno rade.

I ja sam to u pocetku mislio pa sam video da se to i ostalima desava

Il probao neko sa 11.11b driverima koji su skoro izasli?

Tu si u pravu, bas je glupo sto nijedan PC gamer nema nista od namestaja osim drvene stolice, nema veliki TV ili recimo hdmi izlaz na grafickoj :D

Nemoj da se lažemo...
99% pc igrača se grbi buljeći ispred monitora

kako se pali thermal optics na tenku. osvojio sam upravo a ne mogu nikako da pronadjem gde se pali

Nemojte da se zavaravate, ja sam igrao 2 dana bf3 na 40" samsung tv-u u full hd-u. Oslepeh ljudi, ne isplati se, ok je za neki kraci rad, surfing ili kratko igranje, ili eventualno igrice tipa PES koje igras iz fotelje preko djonstika, ali za igranje pred ekranom na duze staze po 7-8h dnevno, zaboravite... barem je meni tako, glava me celu noc posle bolela. Hvala ali ne hvala. Vratio sam se na 20" monitor i nije mi zao, bolji input lag, native rezolucija 1680x1050 i jos bolje klizi :) Ali ipak mislim da je neki optimum 24"...

Nemojte da se zavaravate, ja sam igrao 2 dana bf3 na 40" samsung tv-u u full hd-u. Oslepeh ljudi, ne isplati se, ok je za neki kraci rad, surfing ili kratko igranje, ili eventualno igrice tipa PES koje igras iz fotelje preko djonstika, ali za igranje pred ekranom na duze staze po 7-8h dnevno, zaboravite... barem je meni tako, glava me celu noc posle bolela. Hvala ali ne hvala. Vratio sam se na 20" monitor i nije mi zao, bolji input lag, native rezolucija 1680x1050 i jos bolje klizi :) Ali ipak mislim da je neki optimum 24"...

Nemoj i ti da se zavaravaš, već dve ipo godine koristim 40" kao monitor kući, sedim za stolom udobno zavaljen u kožnu stolicu/fotelju sa neke razdaljine od 1-1.2m. Ne znam da li bih sad mogao da se vratim na običan monitor :wave:

Ne treba puno vremena da se navikneš da ti je ekran širi od prostora za tastaturu i miša zajedno ali kad se navikneš, onda je sve manje od toga nekako klaustrofobično za rad...

Ja ipak mislim da je optimum nekih 37" :)

Svaka ti cast ako ti ne smeta, meni bi oci na slepaocinicama porasle da sedim tako blizu. Igrao sam kod drugara na 2m daljine 42" Lg plasma cini mi se, uganuo sam oba oka :)

Nemoj i ti da se zavaravaš, već dve ipo godine koristim 40" kao monitor kući, sedim za stolom udobno zavaljen u kožnu stolicu/fotelju sa neke razdaljine od 1-1.2m. Ne znam da li bih sad mogao da se vratim na običan monitor :wave:

Ne treba puno vremena da se navikneš da ti je ekran širi od prostora za tastaturu i miša zajedno ali kad se navikneš, onda je sve manje od toga nekako klaustrofobično za rad...

Ja ipak mislim da je optimum nekih 37" :)

Nismo se ti i ja razumeli, godinu dana koristim 40" za surfing i za takvu upotrebu skroz podrzavam velike ekrane, ali to je sve sto radim na njemu, pored filmova i jos nekih sitnih programcica koji ne zamaraju. Ali za gaming veliki ekran jednostavno ne prija, kad si blizu kompa. Zasto? zato sto na 1m od ekrana prilikom duzeg gaming-a oci mi idu levo desno gore dole, zajedno sa vratom i glavom glavom, samo da bih ispratio sva desavanja na ekranu,i tako nonstop, prvo previse je napora za fokusiranje i pracenje po tolikom ekranu, a drugo iskrivih se i jednostavno osecam probleme i ne prija mi. A sve sam uredno podesio, osvetljenje kontrast, udobnost, sve da bi mi maksimalno prijalo, znaci nije do toga nego jednostavno, preblizu je za toliki ekran da bi se cepao FPS duzi period. Ti ako mozes, respect.

Poslednja izmena:
Odlična rekreacija za očne mišiće ti je gledanje u svim pravcima i fokusiranje, a ako aktiviraš i vrat, tim bolje. Ja sam u takvoj poziciji (naslonjena i glava na naslon) da vrat i ne pomeram toliko, samo oči maksimalno trče po ekranu i to mi ne predstavlja problem ni najmanje. Čak više koristim periferni vid i tako ga na neki način treniram dok igram na velikom ekranu a da ne pričam da je mnogo lakše uočiti pretnju koja je 2 puta veća na 40" nego na 20". Meni je definitivno win-win sa ovolikim ekranom.

Ne bih da ispadne da se hvalim, cilj mi je samo da demistifikujem da li je veliki ekran prednost ili nedostatak. Ali za to već postoji tema na forumu...

Skroz se slazem sa ovim, ja resio isto tako da igram na 42" i to je, po meni, neizvodljivo, glava me ubila, a i ledja jer sam u dva dana celu sobi premestao :p Sada igram na 23" i uzivam ali i dalje mislim da bi 27" bilo idealno :)

Jeste malo off al samo da dovrsim...

Kod mene je problem sto u sobi nemam puno prostora za manevar i radim na daljini manjoj od 1m. To je najveci problem, sto je skroz uz tv a ja odma do stola, znaci na nekih 70-80cm od ekrana, a ne mogu da manevrisem i da pomerim sto jer je jednostavno mala soba, i onda mi oci lete i naprezu se, a to mi ne treba. Da imam prostora i mogucnosti, udaljio bih se. No ovako samo ostaje 40" za surfing i filmove, a 20" za igranje. A inace da su veliki ekrani stvarno bolji za fps igre, na njima bi se igralo na turnirima zar ne? Prvo ne moze se sve ispratiti dovoljno brzo, koliko god dobre oci i periferan vid imao, a drugo, tu je problem input laga, koji je jos uvek prisutan, u manjoj ili vecoj meri, i primeti se u odnosu na klasicne tft ekrane...CS odavno igram na 20" ekranu, probao na ovom velikom i posle 2 dana se vratio na mali, u toj igri se najbolje vidi input lag... U bf3 se malo manje primecuje al opet tu je problem ogromnog sarenila koje ponekad ume da zasmeta i izmori pretrazujem po ekranu u kom grmu lezi protivnik.

@ s16,

nisam probao na 27 mada mi i to deluje malo preveliko za neki gaming, ne znam, mozda cu probati uskoro, snimio sam onaj asus rog monitor, samo da je malo jeftiniji, savrsen je :)

Poslednja izmena:
Meni su zelene linije nestale sa novim patchom, znaci nije bilo vezano za drajvere jer njih nisam menjao.
Mada i sa zelenom Nvidiom sam 2put imao crvene linije :p

E da ljudi, aj i ja da bacim koji komentar na igru. Na mojoj konfiguraciji sve na ultra osim post, blura i jos neke opcije zaboravih ime. Fps nisam merio ali dabome da sve klizi, igram par dana u multiju i ono je prezarazno, ne mogu da se odvojim... Hvala bogu nikakvih bagova, linija, i tome slicno, ping je ok, 40 na svim evropskim serverima, jedino je do sada za ovih 3 dana 2x pukla igra i izbacila me u win, sve ostalo nikad ni najmanji problem, nikakvih resetovanja, bsod-ova itd...

E sad sto se same igre tice, nekih krupnih zamerki nemam konkretno, jedino ne znam sta je, ali ispade da ko da prvi put igram fps, a bogami imam decenijsko iskustvo iza sebe... Da li to oni imaju bolje puske ili sta, ali kako god krenem da pucam i izletimo jedan na drugog, uvek me sasiju... Iako igram iskljucivo na punkbuster serverima, i dalje tvrdim da ima citera, iz nemogucih situacija skidaju... Doduse imao sam i ja sick kilove, bombom dizem petoricu koji natrcavaju u onoj ulicici na grand bazaar mapi, pa skidam helikopter granatom iz tenka, kilovi na 700m sa snajpom...

E da, najvise me nervira, overim svaki zbun oko sebe na otvorenoj mapi, i taman zalegnem sa snajpom, i baja iskace sa nozekanjom i tras... Ume da iznervira coveka :)

Odlična rekreacija za očne mišiće ti je gledanje u svim pravcima i fokusiranje, a ako aktiviraš i vrat, tim bolje. Ja sam u takvoj poziciji (naslonjena i glava na naslon) da vrat i ne pomeram toliko, samo oči maksimalno trče po ekranu i to mi ne predstavlja problem ni najmanje. Čak više koristim periferni vid i tako ga na neki način treniram dok igram na velikom ekranu a da ne pričam da je mnogo lakše uočiti pretnju koja je 2 puta veća na 40" nego na 20". Meni je definitivno win-win sa ovolikim ekranom.

Ne bih da ispadne da se hvalim, cilj mi je samo da demistifikujem da li je veliki ekran prednost ili nedostatak. Ali za to već postoji tema na forumu...

svaka cast, meni ista prica kao kod lanmi-ja moze se igra ali posle 2h glava me ubi a imam i fotelju *******u ali opet sam ovakav posle 2h d(@_@)b

Nazad
Vrh Dno