Šta je novo?

Battlefield 3

Kul je sto je video u 60p fps-a, hence that toliko zauzima. Mogli su bar i audio da stave u 5.1 da se oseti pravi kvalitet koji odlikuje Dice zvucni inzenjering. Inace, meni ovo deluje fino, grafika mi ne deluje nesto ultra detaljno i nesto sto bezi Krizi 2, ali dobro, bice ovo svakako vrhunski sto se tice grafike.

Ja se za zvuk tek ne brinem. Sigurno će biti maestralan. Od BC2 bojli zvuk nisam čuo. A što se tiče grafike, meni je lično mnogo bitniji enviroment destructability nego ultra high res teksture.

Lično sam mnogo više uživao u BC2 i razaranju objekata, samim tim i drugačijem pristupu borbi (ako se neko krije u kući, ne ulazi unutra već je sruši :d), nego što sam se divio teksturama trave i peska u prvoj krizi, na primer.

Jeste da je po meni nova kriza grafički u mnogim elementima unazađena od keca, ali to je meni i ovako sasvim dovoljno za jednu adrenalinsku pucačinu, gde od silne akcije i ne stižeš toliko da se diviš teksturama i nekim stinim detaljima.

Tu su meni optimizacija, prostrani nivoi, dobra animacija specijalnih efekata i motion capture, veći broj jedinica na ekranu kao i pomenuti enviroment destructability dosta bitniji nego sama detaljnost tekstura, a da ne zaboravim i zvuk, koji mi je bitan koliko i grafika.

Skinuo sam i ja ceo klip i pogledao više puta. Po meni, ovo naveliko zadovoljava sve gore navedene kriterijume. Ponavaljam da se za zvuk ne brinem, jer u klipu je ipak debelo kompresovan. Kontam da će biti barem na nivou BC2, a nadam se i još bolji.

Kad se sve to sabere, mislim da će nova izvedba frostbite endžina, u kombinaciji sa maestralnim zvukom da pojede konkurenciju za doručak. A valjda će biti i pristojno optimizovana igra...

Što se mene tiče, zvuk bolje da ne bude kao u BC2... Da se razumemo, kvalitet zvuka je savršen (wartapes) ali poenta je u tome što zvučno pozicioniranje skoro ne postoji. Tako da se prvo diviš zvuku a onda se počinje frustracija jer ne možeš da provališ da li je neprijatelj levo, desno ili iza tebe.Kao ni koliko je udaljen. Što je presudno u FPS-u...

E... vidiš, ja sam igrao BC2 na stereo sluškama, tako da i nisam mogao baš dobro da osetim sound positioning, ali bilo mi je stravično iskustvo i tako. Baš ću da instaliram opet BC2 kad stignem da vidim kako radi na 5.1, pošto je u međuvremenu pao upgrade na bolje ozvučenje. Ali zvuci oružja, eksplozija i ostalih efekata su zaista fenomenalni, to me je baš oduševilo. A još sluške imaju dobar noise cancelation pa mi je iskustvo bilo fantazija. Žena je morala da me udara po glavi da bih je konstatovao...

Koliko se sećam BC2 beše nema podršku za CMSS?

U potpunosti se slažem sa vama da je to veoma bitno za FPS igre.
U svakom slučaju, eto nečeg što onda može da se unapredi po tom pitanju...
Videćemo kakav će Battlefield 3 ispasti po tom pitanju.

Poslednja izmena:
hehe, cim je cod izbacio svoj film ovi brze bolje pozurili ... " Multi or gtfo " :smoke:

Što se mene tiče, zvuk bolje da ne bude kao u BC2... Da se razumemo, kvalitet zvuka je savršen (wartapes) ali poenta je u tome što zvučno pozicioniranje skoro ne postoji. Tako da se prvo diviš zvuku a onda se počinje frustracija jer ne možeš da provališ da li je neprijatelj levo, desno ili iza tebe.Kao ni koliko je udaljen. Što je presudno u FPS-u...

Kod mene je bilo sasvim drukcije iskustvo, mada za ps3 verziju (pc sam samo pretrcao single i uninstalovao, ne obrativsi pri tom puno paznje stvarima koje su me vec kupile). Zvuk si mogao da provalis (tj ko odakle puca) ako su zvucnici bili dovoljno glasno odvrnuti ( 5.1 u mom slucaju ).

Pucnjava se i na ratistu jako tesko locira. Prvo sto zavisi od daljine (zvuk putuje pri 300m/s) tako da gadjanje tenkovima, snajperisanje, artiljerisanje... se cuje sa zakasnjenjem
Druga stvar je sto, isto u vojsci , kada smo imali gadjanja , sa nama uporedo su imali i mitraljesci i izvidjaci. Iako su bili razvuceni po celom strelistu , jedino sto ste mogli da provalite je da li su iza ili ispred vas. Nema sanse da moze da se tacno proceni samo na osnovu zvuka , ko se gde nalazi.

Kod mene je bilo sasvim drukcije iskustvo, mada za ps3 verziju (pc sam samo pretrcao single i uninstalovao, ne obrativsi pri tom puno paznje stvarima koje su me vec kupile). Zvuk si mogao da provalis (tj ko odakle puca) ako su zvucnici bili dovoljno glasno odvrnuti ( 5.1 u mom slucaju ).

Pucnjava se i na ratistu jako tesko locira. Prvo sto zavisi od daljine (zvuk putuje pri 300m/s) tako da gadjanje tenkovima, snajperisanje, artiljerisanje... se cuje sa zakasnjenjem
Druga stvar je sto, isto u vojsci , kada smo imali gadjanja , sa nama uporedo su imali i mitraljesci i izvidjaci. Iako su bili razvuceni po celom strelistu , jedino sto ste mogli da provalite je da li su iza ili ispred vas. Nema sanse da moze da se tacno proceni samo na osnovu zvuka , ko se gde nalazi.

Mislim da oni nisu imali u vidu taj nivo realnost i pri pravljenju zvuka (obzirom da su svi vojnici opremljeni "Batman" padobranom koji se otvara i zatvara kad skočiš sa visine od 2 m) već da je u pitanju čist propust.

Mislim da oni nisu imali u vidu taj nivo realnost i pri pravljenju zvuka (obzirom da su svi vojnici opremljeni "Batman" padobranom koji se otvara i zatvara kad skočiš sa visine od 2 m) već da je u pitanju čist propust.

:d:d

Kada uopste izlazi bre, nemogu da docekam, jel ima nekih najava

2000-2300 preorder kod....

2000-2300 preorder kod....

EA Origin servis (posto BF3 nece biti na steam-u)? :d

BTW Najavljena mapa "Operation Metro" koja ce biti prikazana na E3: http://blogs.battlefield.ea.com/battlefield_bad_company/archive/2011/06/03/bf3-goes-to-e3.aspx

I suptilno ismevanje odluke Activisiona da naplacuje statistiku u novom COD-u :)

Battlefield 3 Battlelog web destination – featuring powerful social tools, feeds and detailed player stats. Battlelog also lets you manage your friends lists, squad up, create platoons, use voice chat and follow your friends’ progress in real-time, and more. Battlelog will be available for the monthly fee of (drum roll)... zero dollars. We look forward to providing more information on these features in the near future!

Poslednja izmena:
Da, Origin xD upravo sam apdejtovao EADM i smorio sam se kada sam video Gay Ime

...Perhaps Activision will sell bullets separately in Modern Warfare 3. Or perhaps the magazine is a solid piece of metal and the rifle shreds pieces off and slings them towards the enemy....

Hahahaha, strashno :D

Mozda je bilo,ali nema veze:

Minimum requirements for Battlefield 3

Processor: Core 2 Duo @ 2.0GHz
RAM: 2GB
Graphic card: DirectX 10 or 11 compatible Nvidia or AMD ATI card.
Graphics card memory: 512 MB
Hard drive: 15 GB for disc version or 10 GB for digital version

Recommended system requirements for Battlefield 3

Processor: Quad-core Intel or AMD CPU
RAM: 4GB
Graphics card: DirectX 11 Nvidia or AMD ATI card, GeForce GTX 460, Radeon Radeon HD 6850
Graphics card memory: 1 GB
Hard drive: 15 GB for disc version or 10 GB for digital version

http://bf3blog.com/battlefield-3-system-requirements/

Pa nema DX9, samo DX10 and beyond.

Pa i bilo je vreme da neko pogura malo industriju napred. Mozda dobijemo i drajversku podrsku za multithreaded rendering (za sada ATI ne mrda jer je jedina igra koja podrzava ovu DX11 tehniku CIV V :p)

Nista ljudi ova igra ce me naterati da zavrsim sa xp sistemom :(

Nazad
Vrh Dno