Šta je novo?

Battlefield 3

he,he dug je period skoro 10 godina tesko ce biti :D

Bolje se navikavaj na sedmicu jer kad ovo cudo dodje, nece ti biti dobro http://www.youtube.com/watch?v=p92QfWOw88I&feature=player_embedded (hint: za potpuni efekat gledati video na wc solji) :p

On topic: necemo moci da pokrenemo na max BF3... Ubersampling mozda :sceptic:

The BF3 Demo was, understandably, showcased on a rather beastly PC. What better way to show off the visual prowess of the Frostbite 2 engine, right?

Interestingly, although a bit hazy on the specifics of the hardware, Patrick told us (Atomic) that the demo was played on a computer with standard high-end components and a single NVIDIA 580 Video card.

According to Patrick, the minimum requirements for running BF3 on PC are quite reasonable.
"Without going into detail, if you have a PC with equivalent hardware matching the consoles - not CPU per CPU, but matching output, thats your low spec."

He went on to claim that the computer that will be able to run BF3 on Full settings has yet to be Built.

Ljudi samo popunjavaju rupu koju je ostavio Crysis 2. Vecina ljudi sa ovog foruma nece biti potpuno zadovoljna sa BF3 ako pored najbolje grafike ne bude imao i najvecu zahtevnost. To sto to bas i nema puno smisla nije vazno, jednostavno je tako.

I BC2 nije bio dobro optimizovan a ne sumnjam da ce i ovo da bude skarabudzeno. Jednostavno od pocetka serijala nijedan Battlefield nije izasao kako treba a da ga gomila patcheva nije krpila godinama. A tek ovaj komentar o yet to be built je za smejuriju, pa cak ni dinamicno sencenje od lampe nema u onom podrumu a vec je zahtevno do besvesti. Stara DICE skola se nastavlja...

Ne pratim vec neko vreme specifikacije, ali zasto disk verzija zahteva 15 giga na hardu a digitalna kopija 10.

Verovatno zbog "jezika".

Nista specijalno ne izgleda ovaj BF3 da bi zahtevao takav kompjuter. Takodje i sad kad pogledam BC2, lep je na oko ali cim se priblizim nekim predmetima vide se gomila muljavih textura.

I BC2 nije bio dobro optimizovan a ne sumnjam da ce i ovo da bude skarabudzeno. Jednostavno od pocetka serijala nijedan Battlefield nije izasao kako treba a da ga gomila patcheva nije krpila godinama. A tek ovaj komentar o yet to be built je za smejuriju, pa cak ni dinamicno sencenje od lampe nema u onom podrumu a vec je zahtevno do besvesti. Stara DICE skola se nastavlja...

Istina, ali i takav kakav je daleko je ispred svega po " gameplay-u " zbog koga ga svi i igramo.

BF3 ce da bude i optimiziran i dobra igra tako da ne ser... vise OK ???:D

Budzenje grafike u MP igri?

zasto da ne ? ne moze da skodi ako i to bude dobro

Zahtevnost je interesantna i za servere. Bad Company 2 serveri sa 32 igraca su znali da oznoje i servere sa ksenonima. Optimalno je da jedna masina bude host za 2-3 servera. Zbog ovoga dosta servera ima tzv "rubber banding". Kako li ce biti sa 64 igraca... Uostalom zbog toliko interakcije sa okolinom, vozilima, igracima 100% ce igra baciti na kolena i najjace masine na 64 player serverima (na visokim grafickim detaljima ofc).

Ali jedna stvar treba da se uzme u obzir - frostbyte 2 je odavno u "proizvodnji", BC2 koristi malo nadogradjenu verziju prvog frostbyte-a. Do sada su dosta spominjali pisanje FB2 engine-a skoro pa od pocetka pa se nadam dobroj optimizaciji. Naravno da ne gajim iluzije da nece iskoristiti postojece resurse i kod, ali sam optimistican :)

Ja stvarno ne kontam otkud sad prica da su Battlefieldi neoptimizovani. Pa BF2 je bila jedna od najoptimizovanijih igara svog vremena s obzirom na grafiku koju je pruzala. BC2 vas je naterao da nabavite Quad i zato je prezahtevan?! Smesno.

Za punokrvni BF je 64 igraca standard, jedino je BC serijal to skresao zbog toga sto je na konzolama i 16 igraca puno.

Sa brojem igraca dozivljaj ratovanja se eksponencijalno povecava, to vazi za sve igre koje imaju battle mod.

Ja stvarno ne kontam otkud sad prica da su Battlefieldi neoptimizovani. Pa BF2 je bila jedna od najoptimizovanijih igara svog vremena s obzirom na grafiku koju je pruzala. BC2 vas je naterao da nabavite Quad i zato je prezahtevan?! Smesno.

Za punokrvni BF je 64 igraca standard, jedino je BC serijal to skresao zbog toga sto je na konzolama i 16 igraca puno.

Sa brojem igraca dozivljaj ratovanja se eksponencijalno povecava, to vazi za sve igre koje imaju battle mod.

Destrukcija, vise poligona, bolje animacije, cpu obrada zvuka sve ima svoj danak. A BC2 nije toliko neoptimizovan koliko ima neispeglani netcode i koliko provajderi trpaju servera na jednu masinu. Na nekim testovima iz retail verzije je na momente zauzece sva 4 jezgra na Xenon procesorima skakala do 40% sa jednim serverom od 32 igraca... Lakomi provajder stavi 4, a kad se svi oni napune pocinje zurka!

@G@W
Svaki BF je bio ultra zahtevan u svoje vreme, a koliko je vizuelno pruzao veoma je diskutabilno. BF2 naravno da nije bio nista spec optimizovan, nego u to vreme nije imao sa cime da se uporedi pa se gutala svaka njegova zahtevnost. A BC2 je prica za sebe... uostalom, videcemo sta ce biti sa BF3. Sto kaze psiho, rade na novom engine-u a ne na budzenju starog tako da "mozda" bude optimizovan, mada ja sam veoma skeptican...

....
Ali jedna stvar treba da se uzme u obzir - frostbyte 2 je odavno u "proizvodnji", BC2 koristi malo nadogradjenu verziju prvog frostbyte-a. Do sada su dosta spominjali pisanje FB2 engine-a skoro pa od pocetka pa se nadam dobroj optimizaciji. Naravno da ne gajim iluzije da nece iskoristiti postojece resurse i kod, ali sam optimistican :)

Nekako mi je logichno da malo nadogradjena verzija prvog frostbytea bude ispeglanija i optimizovanija od nove platforme, ali iz nekog razloga to nije bio sluchaj sa BC2. E sad kakav tje biti sluchaj sa BF3, ne znam. Da tje morati da padne neka investicija u hardver za iole komotno igranje, moratje. e sad u kojoj meri, videtjemo.

MP igra sa osrednjom grafikom i tupavim igrivoscu na nivou najobicnije arkade... Ne zasluzuje quadcore onim sto pruza nikako... BF3 za sada ide istim stopama. A to je ku*cenje grafikom a gameplay ko *ebe. Bitno je da imaju medalje i K/D statistike za dzaba.

BC2...tupava igrivost? Ma daj bre, pa ti hejtues BC2 gde stignes, BF2 jeste bolji ali je i BC2 odlican, a ovo za osrednju grafiku...ma prekidam diskusiju.

ovo je verovatno neki black ops fan :d

bc2 tupav, totalna arkada.. ? Znas li ti sta pricas ? :)

Blackops fan, a u potpisu mu stoji arma, bf2 i realnost. :D

Kad smo kod Black Ops-a, odlučio sam malo da ga odigram za vreme ovog free vikenda, i ono što mi se desilo je da sam popio ban na jednom serveru posle možda ne punih sat vremena provedenih u igri. Mislim da sam imao skor 27:7 i paf ban. :D

da i ? :) to se redovno desava ako je admin neki smorko koji jos ne zna ni da igra ... pazi toga je od kako je mp igara

a i sto igrate tdm ? igrajte bilo sta drugo ili u hc modu, tu moze da se nadje deobre igre... tdm je uvek bio privlacan za, hm newfagove :D

kriva ucenja u danasnjim fps igrama? lol pogotovo u cod-u koji nije menjao princip poooodavno... u cod-u gde ipak pliva masa nubova, jer je najpopularniji fps ikada (ne znaci da je najbolji fps ikada, da razgranicim za svaki slucaj) ako ti nije bio izazov lako si mogao da nadjes drugi server ili da igras neki drugi mod u igri :)

Blackops fan, a u potpisu mu stoji arma, bf2 i realnost.

ko je jos lud da gleda u potpis koji kOmbiNuje :d mala i velika slova i jos u raznim bojama ? :d

lepo je to sto ceni realnost ali battlefield bc2 je nesto najbolje sto moze da se igra a da nije hc simulacija. Treba takve poteze developera ceniti u ovom raspalom svetu gde se igre svode na par klika misem, drzanje f i ispaljena 3,5 metka uz gameplay koji ti obori iq na nivo J.K/S.A ;) :d

Nazad
Vrh Dno