Šta je novo?

Battlefield 3

Poslednja izmena:
i osim sto je " kehhnnjao " po sata bez potrebe sta smo trebali da zakljucimo osim da im moramo dati 35 eura ???? Dacemo im im ono sto svakom multi developeru sleduje a to je upravo ono sto su nam i pokazali ... upravo ono sto ne vredi ni kinte ....

Ajde G obajsni sta se to sto treba da cekamo ???

EDGE: BF3 singleplayer to be more scripted than BC series, sandbox = TOO HARDCORE

Da se podsetimo :p

fps.jpg

Poslednja izmena:
vi jos gledate sp deo kod ovakvih fps igara?

ja nemam vise snage da ih igram, jer je sve apsolutno isto iz igre u igru (evo mucim se da progutam klise-e iz krize i nastavim dalje)

mene iskreno samo multi zanima

***a nekad se nema vremena za multi.

Singlplejer: kad god imaš slobodnog vremena upali igru i igraj se bez ikakve obaveze

Multiplejer v1: ciljaš vreme kada bi tvoja ekipa mogla da se skupi zajedno i da se nešto odigra (neretko neko s**** stvar)

Multiplejer v2: Igranje sa PUGovima što često ne bude uopšte zabavno

Multi jeste zabavan ali je i obaveza, dobar singl je svakako bolji od igranja sa random ******ima.

DICE BF franšizu preusmerava ka "casual gamer-ima". To potvrđuju i ovim takmičenjem sa CoD-om. Znači teže da privuku "casual gamer-e" casual FPS-om. Otud i SP (svaki CoD je ima).

Kad je to bf bio uncasual ? :p Nije bas bio zahtevan za ucenje kao Arma ili stari Op. Flashpoint.

Pa dobro... Ako gledamo početak serijala (BF 1942) u to vreme i nije bio baš "casual". Svakako je kompleksniji od mnogih tadašnjih FPS-ova...

Da , u bf je trebalo znati uci u vozilo ;)

U to vreme si imao Rainbow six , koji nije bio casual :p Bf je uvek bio prost ko` pasulj.

Koliko se prvi RS igrao u multiju? On je pre svega SP igra. Kako god... Videćemo kad izađe BF3.

Da , u bf je trebalo znati uci u vozilo ;)

U to vreme si imao Rainbow six , koji nije bio casual :p Bf je uvek bio prost ko` pasulj.

Smejurija šta pišeš. Za BF ipak treba imati skill-a, za razliku od run and gun sranya koje serviraju u poslednje vreme. Okači snimak na YT da vidimo kako voziš J-10 ili čoper, tv-jem skidaš raptora, kako znaš komanduješ, pa da vidimo taj "suljpa" koji pominješ

Smejurija šta pišeš. Za BF ipak treba imati skill-a, za razliku od run and gun sranya koje serviraju u poslednje vreme. Okači snimak na YT da vidimo kako voziš J-10 ili čoper, tv-jem skidaš raptora, kako znaš komanduješ, pa da vidimo taj "suljpa" koji pominješ

Ma video sam vas skillovane za vreme bc2 bete , ja jedini dole trcim oko checkpointa dok se vi domundjavate (headsetovima) sa zgrada i glumite neki teamwork. :p
Video bih ja tebe u Arma 2 kao zapovednika tenka , dok ispadas konstantno iz formacije pa ti se ostali igraci smeju , ili da probas tamo da upravljas gunshipom i izigravas podrsku.
I dalje stojim pri onome sto sam rekao - bf je boza od igre (narocito u odnosu na neke hc naslove).

Daleko od toga da je igra losa ( bas naprotiv ) ali nemojte od nje praviti sad slona :p

Poslednja izmena:

Mislim da je Marko samo hteo da kaže da BF nije simulacija kao ARMA. I u pravu je.

U FPS žanru nam fale dve kategorije, Quake/UT/Tribes-like fast-paced kompetetivno orijentisane igre sa visokim skill capom i sredina između "mainstream" naslova i simulacija poput OFP-a i ARMA-e, koju su nekad činili RS, GR i SWAT. Ova poslednja u današnje vreme ima jedino RO1/2.

Poslednja izmena:
^ ne samo sto nije simulacija, nego uopste nije ni komplexna.

Sa 2~3 uigrana igraca smo setali protivnicki tim po celoj mapi bez nekih problema, a bilo je lako jer je svako igrao (odlicno) svoju ulogu.
Nije bilo kao kada se benchovci okupe pa bi jedan da kolje , ovaj drugi da minira vozila, treci da se pentra stalno na isto brdo i snajperishe... :p

To je inace jedan od razloga zbog koga nisam kupio BC2. Niko nema pojma o ulozi koju bi trebalo da igra.

@zuloom - RS nije bio multiplatformska (pa da moze 80% klinaca da je pusti), niti je tada bilo "suludih" internet konekcija kao danas, niti si samo mogao da upadnes u RS i teras `di `oces... :p

Ok da ne nastavljam suludu raspravu. Vrlo dobro znam šta su simulacije (to jedino ozbiljno igram trenutno). Ne možeš porediti simulatore sa BF-om. Hteo sam da kažem sledeće: Od BF 1942 pa na ovamo konstantno smanjuju mape izbacuju mnoge stvari i zaglupljuju gameplay Battlefield serijala. Što očekujem i od BF 3. Dvojku nisam igrao... (imam vanila BF2 ali samo zbog PR moda u kom ima nekoliko stotina sati) Ali sam 1942 igrao dosta. BC2 sam igrao cela 2 meseca. Trojku ću da sačekam...

U FPS žanru nam fale dve kategorije, Quake/UT/Tribes-like fast-paced kompetetivno orijentisane igre sa visokim skill capom i sredina između "mainstream" naslova i simulacija poput OFP-a i ARMA-e, koju su nekad činili RS, GR i SWAT. Ova poslednja u današnje vreme ima jedino RO1/2.

Bravo za ovaj post! Upravo o tome pričam. Btw mislim da će RO2 da preuzme titulu BF-u.

Poslednja izmena:
Ma video sam vas skillovane za vreme bc2 bete , ja jedini dole trcim oko checkpointa dok se vi domundjavate (headsetovima) sa zgrada i glumite neki teamwork. :p

Jadan ti iskrvari za zastavu... Ja ne znam sa kim si ti igrao ali samnom ili mojim klanom nisi očigledno? Prema tome kada nekog apostrofiraš, budi siguran u to što tvrdiš a ne tek tako jezik pre mozga. Btw tek sad vidim da u celu priču ubacuješ BC2 koji je operisan od teamwork-a. Tu igru dva puta u životu nisam igrao sa klanom a kamo li se preko TS-a domunđavao. Ti stvarno ne znaš šta pišeš. Ako hoćeš HC igraj BF2 reality mod

Poslednja izmena:
Ma da , klanovi su sad tu , to je bilo pre a sad je sasvim drugacije :d Isto to sam citao i tada pa nije bas tako ispalo. I onako naivan pozurio da skinem betu (za PS3) i vidim kako stoje stvari... :p

Mozda nisi ti konkretno bio medju njima, ali sam siguran za neke druge clanove foruma (da ne nabrajam).

BC2 operisan od teamworka?? Meni se cini da je totalno uproscen i potpuno baziran na teamworku, gde te samo jedna komanda deli od timske uloge (za koju bizarno, mnogi nemaju osecaja).

Zasto bih igrao praistorijski BF2 (cak i sa reality modom) kada postoje 20x realnije i bolje igre :p

edit: poenta cele price je da je po meni BF (kao serijal) bio vrlo casual igra jer nije zahtevao nikakvu krivu ucenja, i zbog toga bio vrlo igriv i popularan. Jednostavno nemate instrumente kao u nekim igrama , za proracun daljine (kao snajeprista npr.) kojima je trebalo znati baratati.

To sto dice pokusava da ubije COD , uopste ne mora da znaci losu stvar.Skoro se proculo da ce vise investirati u marketing kampanju. Pa neka, ja sam siguran da za razliku od cod serijala , gde je kurcenje o svojim investicijama bilo mera "sigurnog kvaliteta" igre, bf3 biti za 3 koplja bolji iz prostog razloga sto je dice konstantan vec gomilu godina, nevezano sto ih sad gura EA :p

Poslednja izmena:
Zasto bih igrao praistorijski BF2 (cak i sa reality modom) kada postoje 20x realnije i bolje igre :p

edit: poenta cele price je da je po meni BF (kao serijal) bio vrlo casual igra jer nije zahtevao nikakvu krivu ucenja, i zbog toga bio vrlo igriv i popularan. Jednostavno nemate instrumente kao u nekim igrama , za proracun daljine (kao snajeprista npr.) kojima je trebalo znati baratati.

Sa ovim se necu sloziti... PR mod je jedina igra koja vuce simulaciji a igriva je u MP-u cak i na public serverima. Sto vanila Arma/Ace nece imati nikad, bar dok se ne napravi PR mod za Armu-ove godine).

Polako ludim... :)

[YOUTUBE]ClbigX_upN4[/YOUTUBE]

Sa ovim se necu sloziti... PR mod je jedina igra koja vuce simulaciji a igriva je u MP-u cak i na public serverima. Sto vanila Arma/Ace nece imati nikad, bar dok se ne napravi PR mod za Armu-ove godine).

E vidis , sad je to igriva jako diskutabilna stvar :p Necu brate da hc simulacija bude igriva. Necu da mi upadne balavko od 9 godina koji ne zna da iskljuci mikrofon, koji sam srlja, i ne mrda nigde celu partiju sa svojim berret snajperom :p

Od nekih igara ocekujem da budu igrive , kao recimo sto je bf , koji nedostatke supljeg COD-a nadoknadjuje odicnom atmosferom i gomilom mogucnosti koji su sada vec tradicija bf-a :)

ali nazvati ga "komplexnom" igrom ... mislim ljudi hajte molim vas :p

@Jovyland
Fali nam jos oko 400 000 like-ova :d

^Predobro ! Resili su da nas opasno loze do kraja godine !

@Markomaniax
Animiraj frendove da lajkuju! :d

E vidis , sad je to igriva jako diskutabilna stvar :p Necu brate da hc simulacija bude igriva. Necu da mi upadne balavko od 9 godina koji ne zna da iskljuci mikrofon, koji sam srlja, i ne mrda nigde celu partiju sa svojim berret snajperom :p

Sad vidim da nikada nisi ni probao PR, pričaš na pamet...

Jel zna neko koliko lajkova je ostalo? Na poslu sam pa nemam pristup FB-u :)

E kad je tako sad ima da probam pa kud puklo :p

@Jovyland
Ili jos bolje , osnujem grupu pod (laznim) nazivom "pomozite Ceci" ili "svi koji nemaju life" ... ima da se nakupe lajk-ovi za naredna 10 trailera :d

Necu da mi upadne balavko od 9 godina koji ne zna da iskljuci mikrofon, koji sam srlja, i ne mrda nigde celu partiju sa svojim berret snajperom :p

Pa ti više ne znaš gde udaraš glavom. PR mod igraju teški zaluđenici i zreliji igrači.

Ma znam , tek odnedavno provalio da to nije ono sto sam mislio da jeste :d

Vidim da je jaaako slicno Arma-i po pitanju taktike i svega , jel postoji neka aktivna srpska zajednica za ovo cudo? Cisto da prekratim vreme do Bf3 :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno