Šta je novo?

Battlefield 3

Iako sam alergican na "America, fuck yeah!" tematiku u igrama, zazmuricu na jedno oko kad je BF u pitanju posto je MP fokus igre.

Ne, i vanzemaljci smetaju narodu...
Dakle, jedino resenje - zombiji. Oni izgleda smetaju samo meni:D

Ma jok, zombiji su smorili samo zato sto ga preterase. Sa svih strana nas smaraju s njima. Serije, filmovi, igre, ww2 igre sa zombijima, modern warfare igre sa zombijima, dokle vise lol

A sada na nesto pozitivno, nov intervju sa producentom igre, citiracu samo prvi pasus :)

Patrick Bach: We picked PC as the leading platform is actually for two reasons. First one is: PC is what made Battlefield 2 a great game. You know it's a pc game and this is based on battlefield 2. So we want to go back to the roots of what that game was and then take that into the next generation. The other thing is that if you look what the most powerful platform on the market is today, that's the PC. If you go back 5 years it was the consoles because when they were released they were slightly more powerful than the pcs. It took almost two years for the pc to surpass them, because of all the complexity of the actual platform. But nowadays the pc is way more powerful than any console and I think that's our way of showing that the world has moved on. There's a new kind of bar that's been set by the PC and no one has really explored it. Everyone is going back to fit everything to the consoles and then they port it to the PC and have higher resolution. I think that's a bit weak. The target that we are setting is actually beyond what the consoles can do and what we are doing is trying to scale that back and create the same emotion the same experience on the consoles. And also because the frostbite 2 engine is build from the ground up to fit on all of this the platforms. So the streaming system, the animation system everything is build to scale no matter what platform you're on.

Full article: http://www.pcgames.de/Battlefield-3...ts-Server-Probleme-und-Call-of-Duty-814499/4/

BF3 Fuck yeah! :)

Poslednja izmena:
Nema šta, mene su naložili :)

oh opet mi je izbrisan post :) cuda li cuda ne moze covek ni da odgovori kako treba

cujem suska se da ce ubaciti i prone :d

cujem suska se da ce ubaciti i prone :d

Za prone se zna mesecima unazad, a i vidi se na prvom Gameplay trailer-u ako nisi primetio.

Trailer_Screenshot_14.jpg

Proble je što misle da je grafika jedino što mogu da urade više na PC-u. Treba da ubace sve PC "featurse" koji su bili u BF2, a ne da brinu o "lowering the threshold". A to se neće desiti.

Poslednja izmena:
Dobro je da modovi ciste tred od " kojecega i od kojekoga " napisano :)

lm

We want to move on! We want to create something better, something that is more interesting than what we had back then. You people loved Battlefield 2 and honestly I think people should keep playing Battlefield 2. We don't want to build Battlefield 2 again, we want to build Battlefield 3 and that's quite different. Look at the evolution from 1942 to Battlefield 2. People hated us when we released Battlefield 2 . They thought it was the worst game ever because it wasn't exactly like 1942. Then it took six months and everyone started to love us, except for the people that kept playing 1942. So know we have two great games that you can keep playing and we want to create a new experience with battlefield 3. Accumulate the knowledge from everyone at the studio and learning about building Battlefield games over so many years would actually give you new perspectives. That's what we are adding to Battlefield 3.

Zanimljiv deo teksta

Poslednja izmena:
Off screen gameplay sa GDC-a...

[YOUTUBE]B_s5movJ7Zw[/YOUTUBE]

Zemljotres smo vec videli u Crysis2, nego ova zgrada sto pada, ako tako bude u mp...

battlefield_3_screenshn8tj.jpg

battlefield_3_screensh3k1d.jpg

battlefield_3_screenshlji8.jpg

battlefield_3_screenshjkne.jpg

battlefield_3_screenshtm9k.jpg

battlefield_3_screensh9klf.jpg

battlefield_3_screenshy8gb.jpg

battlefield_3_screensh7mmq.jpg

battlefield_3_screensh38w6.jpg

battlefield_3_screenshi8pi.jpg

Čudo da niko nije pisao....

In a recent interview with Atomic (thanks BF3Blog), DICE’s Patrick Bach revealed that Battlefiled 3 can technically support up to 256 players, but testing showed that 64 players was better than both 128 and 256 players:

Atomic: Well, I can tell you that we’re looking at PC as our main platform for the game. We're gonna support 64 players, dedicated servers... that’s basically it.

Atomic: That’s basically it?

Patrick: Yup.

Atomic: Anything else you can talk about in terms of-

Patrick: -A lot of people ask us about 64 versus 128 or 256 players. Technically, we can go to 256, we’ve tried it. We play tested with 128. You’ve got to make a game that’s fun to play. And, arguably, we think that the most fun you can have is when it’s between 32 and 40 players. And we’ve done substantial research into this and tested 128 and that it’s not fun. Maybe we haven't done our design work good enough, but we just feel like there's no point in going higher than 64.

Atomic: So are you planning any sort of dedicated server model for consoles?

Patrick: I can’t talk about that but we're absolutely looking at it, yeah.

We play tested with 128.

Ovo mi je malo sumnjivo ? Gde su mogli probati, na kojim serverima ? Gde naci toliko igraca i da svima bude " igrivo " ?

And we’ve done substantial research into this and tested 128 and that it’s not fun.

??? na cemu, gde, kako, zasto ...

Daleko bilo da se ne slazem ali da recimo postoji opcija da se negde ukljuci 128 playera :d bilo bi zanimljivo ... ginulo bi se masovno :p

we think that the most fun you can have is when it’s between 32 and 40 players.

Slazem se da je najlepse za online gameplay igrati na serverima sa 40 igraca, 32 je premalo, 64 mozda previse ...

64 igraca jeste previse na nekim mapama u Battlefield 2, pogotovu ako se igra infantry. Veci problem bi mogao da bude lag, znamo da igra ni sada sa 32 igraca ne radi kako valja, jos na serverima sa 1000 tiketa :smash:

Po mom misljenju 64 je sasvim dovoljno...

Kako gde? Pa u DICE-u

Mislim nonstop se rade testiranja a najlakše je naći 128-256 ljudi vezani za firmu porodicom ili kako već i koji će potpisati ugovor o ćutanju tralalala. Bio čak i dokumentarac o tome gde u svakoj da kažem većoj developerskoj kući ima posebna prostorija gde ljudi pikaju razne verzije i traže bagove

@ wahad

Pa upravo zbog toga, previse je subjektivno, kako da znaju da " jeste ili nije " fun ako igraju " programeri " ... gde je to za igranje :d
pazi ... 128 igraca znaci 128 racunara umrezenih na nekom serveru, igra je znaci vec uveliko razradjena ako su oni " substantial " utvrdili da nije " fun "
Igra bi morala biti dobro razradjena pa da kazu Gameplay je OK ali kolicina igraca je problematicna ? Kako mogu da razloze da li je igra koja nije cak ni u Alpha verziji " F " un u igri i da je ne koce neki bugovi ?
Mozda i gresim ispravite me ?

p.s. a uostalom sta kexxxxam, cekamo neki multi gameplay pa cemo pricati

Poslednja izmena:
Pa ne, ja mislim da programeri nisu ni igrali nego da su bili blejači tu dok su tester igrači pikali igru. A to šta su zaključili je ono, srednji utisak svih igrača, mislim nagađam, ali why not, BF2 može da podrži preko 64 igrača, što ne bi moglo i ovo? Ali kao što kažu, nisu mape pravljene za tako mnogo igrače + te partije bi trajale satima

Tako je sada, šta misliš da će isti sistem ostati i u trojci?

Ovo mi je malo sumnjivo ? Gde su mogli probati, na kojim serverima ? Gde naci toliko igraca i da svima bude " igrivo " ?

??? na cemu, gde, kako, zasto ...

Daleko bilo da se ne slazem ali da recimo postoji opcija da se negde ukljuci 128 playera :d bilo bi zanimljivo ... ginulo bi se masovno :p

Slazem se da je najlepse za online gameplay igrati na serverima sa 40 igraca, 32 je premalo, 64 mozda previse ...

Možda zbog toga jer mape nisu dovoljno glomazne za toliko igrača. Ko kod je bio na cs serverima od po 40 slotova, zna kako izgleda kad je više igrača nego što je predviđeno. Sve zavisi od obima mapa...

mene samo zanima kako ce taj koncept izgledati danas kada svi znamo kakav je mentalitet prosecnog igraca i koliko se on razlikuje od prosecnog igraca za vreme bf2 (mada ni tada ga nisu igrali prosecni igraci vec oni koji su bili malo ozbiljniji gejmeri)

danas sigurno nece neko izbaciti fps mutliplejer orijentisanu igru na koju ce se primati populacija od 30+ godina... a to vec trazi ustupke, koji se mnogima nece svideti

dedi servera sigurno nece biti nego ce se iznajmljivati kao i u svim igrama populatnim danas, ali sta ces to je danas standardn za ded.servere

nisam pljuvac, samo sam sumnjicav da ce osecaj za filing :) biti kao u starim dobrim fps pucacinama, ako bude bice mega i instant kupovina sto se mene tice

http://s107.photobucket.com/albums/...ew&current=Battlefield3_GameplayGDC2011hi.mp4

dodjavola ne mogu sada da nadjem quote gde dice-ovci objasnjavaju da ce igra biti drugacija od bf2, i da oni koji igraju bf2 to i nastave... i spominju slucaj kako su ih svi pljuvali kada je posle bf1942 izasao bf2, i da je trebalo 6 meseci da sve legne na svoje mesto :| tako da, svasta se moze ocekivati od ove igre, ali nema sumnje da ce dici veeeeliku prasinu za sobom :)

Pa ništa gore nego kad se 64 igrača nabije na ulaz u Karkand na infantry only serveru i krene " nade spaming " i snajp fešta a takva je svaka treća partija na inf. only Karkand serverima,koji su da se ne lažemo najposećeniji. Sad zamišljam još toliko igrača i sloši mi se odmah.
Doduše najgore iskustvo u BF2 je bilo kada sam pre par godina kasno noću upao na neki inf. server gde se vrteo Zatar full mapa a nas ostalo 10-ak. ***. ko ja je to agonija bila

Tako da bih se složio sa onim da je za sve mape reda veličine onih koje danas imamo u BF2,optimalan broj igrača oko 40,da ne budu ni prazni a ni pretrpani.

Zamisli " nade spamming na 256 mapi " :d a 1000 thousand granades in 3 secs :d

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
kakvi carevi :)

neverovatan pristup dizajniranju igre... ali ovaj tip je nevidjeno feminiziran, u najmanju ruku :d

Jel ovo zvanicno, jel i udzbenicima sad 'pobeda' i 'fail' :(

Jel ovo zvanicno, jel i udzbenicima sad 'pobeda' i 'fail' :(

Izgleda :(

Cak sam na nekim slajdovima sa GDC na kojima se objasnjavaju tehnike iz DX11 u BF3 koristi se izraz "WIN"... Toliko o tome. Jos malo vremena i po naucnim radovima ce poceti da se pojavljuju WIN i FAIL sa sve nasim prevodima :p

Nazad
Vrh Dno