Šta je novo?

BATTLEFIELD 2042

Isteklo vreme za edit

Koju verziju ste preorderovali i da li vredi Gold verzija? :D

Ko jos preorderuje BF nakon BF3 ? BF5 prvo odgodjena a onda i napuštena. 2042 odgodjena, will see da li je ceka ista buducnost.

Igrace se kako god :)

Da, igraće se, ali ne preorderovana... Da dam tolke novcE i da za mesec dva padne cena za 50%...

Open beta 8-9 Oktobar.
Ko je preordovao moci ce da igra od 6-9 Oktobra.
Moci ce da se prelouduje od 5og Oktobra.

Zar nisu bete ranije bile duže?

Ja se nesto sećam da sam se BF3 bete naigrao i metroa i kaspijana. Čim su usitnili, mora da škripi negde.

Ko je vec kupio igru on dobije 4 dana da igra a oni sto tek treba da odluce da li ce da je kupe ili ne dobijaju 2 dana da je probaju.
Oni moraju da se blamiraju, to je jace od njih.

Ko je vec kupio igru on dobije 4 dana da igra a oni sto tek treba da odluce da li ce da je kupe ili ne dobijaju 2 dana da je probaju.
Oni moraju da se blamiraju, to je jace od njih.
Tek sad kad si napisao sam i ja shvatio kolika je to glupost. :cautious:

Demo je nesto sto mozes u svaka doba da probas prije kupovine. Limitiran gameplay na poseban datum nije demo. Ovo je servers stres test. Nista vise.

Prije su BF bete bile 7-10 dana. Ovo je mnogo cudno, 2 dana.

"The open beta commenced on 29 September 2011, for all platforms, and ended on 10 October 2011. "

Moje ja pretpostavka da ce kao produziti, "ljudi trazlili više". Kao marketingški trik.

..ali zasto razlika izmedju BF3 i 2042 izgleda kao godina dana a ne deset godina, to mi nikako nije jasno.

image.png

Zato sto BF 2042 deluje kao drugorazredna EA igra, kao F2P kopija BF3/4.

BF3 je bio gigant od igre za razliku od ovog pokusaja da nadje svoje mesto u modernim trendovima pa igraju na najsigurniju kartu sa ocigledno skresanim budzetom i odsustvom bilo kakvih inovativnih ideja.

Po meni poslednji ogroman BF je definitivno bio BF1, pogotovo Operacije koje su imale neverovatan smek i skoro pa epski karakter. BF5 je vec bio ozbiljan downgrade svega, uz jedino poslednji Pacific DLC koji je vec bio solidan.

^slazem se za drugo i trece.
BF3 je bio vatanje za glavu od uzbudjenja pocevsi od marketinga, preko bete pa do same igre. Mozda zato sto je to bio moj prvi susret sa battlefieldom a mozda i zato sto sam bio 10 godina mladji.
Inace sto se tice sys requ-a moj R5 2600 ne prolazi minimum. 128 igraca izgleda trazi svoje.

Prolazi naravno, nego "genijalci" po obicaju sastavljaju sys req. Sve sto moze da radi na i5 6600K, i7 4790 i R5 3600, radice i na R5 2600.

BF je gladan procesorske snage. Tako je bilo i sa BF3 i 965BE koji nije mogao da isprati igru a danas je Ryzen 3600 tanak za BF5. Vrti se oko 80-90%. Ali po do sada vidjenom, BF1 i 5 su grafički ispred ovog coloriota koji ne mogu ni da definisem.

Gameplay je najbitniji i to se ceka ali sto se ostalog tice, sve je u igri do sada vec vidjenom. Mozda ponajvise me drzi hajp za BC2 mape.

latest

Nravno, 32 i 64 igaca max. To ostalo ce biti popunjeno botovima. Nemaju oini COD f2p snagu da popune 128p servere.

Poceo preload Bete na kompjutoru, mogu da prelouduju svi i ko je preordovao igru i ko nije.
Beta je teska 18.5GB.
Pa da vidim za koji dan kako ce da sljaka na mojoj konfi.

Utisci? Ja kao probao al nešto kratko, kasnije ću duže malo da je testiram ali je popprilično ok za betu..

Moj utisak je dobar, za betu deluje sasvim dobro, sadržajno, zabavno, sinematično, Frostbite kida...

Ali celokupni vajb, i ovo je samo moj subjektivni utisak, jeste previše sci-fi sadržajnosti... U smislu tih polu-futurističkih FPS opcija, elemenata, mogućnosti, pomalo me čak podsetilo na svedeniju verziju BF 2142...

Ne znam, skoro sam baš video na YT da ima još jedan aktivan server Medal of Honor iz 2010. godine i 11. godinu je pun, i tačno mi došlo da nađem disk, instaliram igru i odigram jedan FPS multiplayer bez raznoraznih robota, air dropova AA vozila na krovove objekata, spajdermen vešanja za instant penjanje na najvišu tačku na mapi i slično...

To je opet moj utisak, ali sve mi se čini da ovakva postavka igre, u toj nekoj polufuturističkoj postavci jedan turn off za nekoga ko želi kvalitetnu pucačinu umesto kaskadersko zabavnu.

Drug na rx 5700xt/3700x vrti oko 60fps na ultra 1080p. Ja probam kad dođem kući, ne deluje da će moći mp na high oko 100fps(po meni minimum za online competetive).

i7 5930K (6c/12t)
1080Ti OC
32GB
3840x1200
Auto (sve HIGH)

55-70fps

Taman lepo počeli da nam pišete o gameplay-u i onda fps, ultra, mega giga miga...

Mene što se tiče gameplay najviše nervira onaj grappling hook.

To je takva glupost, bukvalno se koristi kao u Spajdermenu, tipa zaletiš se, i otkačiš ga do obližnjeg drveta i tako preletiš distancu... Isto važi i za penjanje, pola likova zbog toga visi na nekim krovovima, visinama, uštekani...

Taj grappling hook ce sigurno dobiti neki nerf, prelece se pola mape sa njim hah.

Moj utisak za igru - mlako. Ima betlfild vajb ali nekako me ne radi, mozda sam ja ostario.. Kretanje kilavo, fajtovi su dosadni, ova mapa koju su dali je prevelika.

PS - Ide na Originu uz EA play, ne mora preorder, za 4 eura 10 sati igranja, u slucaju da neko ne zna mozda bude od koristi, od 8og je free za sve svakako.

Taman lepo počeli da nam pišete o gameplay-u i onda fps, ultra, mega giga miga...
Performanse nisu nikad bile bitnije. Igra je DX12 only dok DICE nije nikad imao dobru optimizaciju za isti a kupivna novih grafičkih karti nece biti za narednih5+ godina tako da je optimizacija bitna koliko i gameplay. Bude li neoptimizirana i gladna jace karte, bice prazni serveri.

Za jednu 3090 mozes kupiti PS5, PS+ pretplatu za godinu dana, TV, kauč, office PC, i registrovati auto.

A vala baš...dajte ljudi, pa nije valjda da ovde preovladavaju klinci kojima je samo FPS najbitniji... Ni pogledao nisam u fps, bole me brige za to... Ono što sam primetio je da mi trza kada uđem u tenAk, gunner je u pitanju, kratko se zadržao ali to mi je upalo u oko baš... Lično meni se sviđa što mogu u toku igre da promenim nišan :D Nekad mi treba za daleko nekad za blizu i to u toku 1 partije, tako da je to vr'.

Nazad
Vrh Dno