Šta je novo?

Battlefield 2

Mislim da on tebe vuche... :p

@ Ji
igrao sam kao AT na novom patchu - ruku na srce ne nesto dugo i nijednom mi se nije desilo da raketa protrchi - za razliku od prmm-a gde mi se to cesto deshava. Znam da masa ljudi kuka na taj bug, pa mi reci : jel ima to neke veze sa razdaljinom, uglom pod kojim gadjash, mozda konekcijom lagom ????

Piše u uputstvu za tenkovsi armor, nisam morao ko zna gde da lutam. Kažu da je reflektivan pod određenim uglovima i gotovo. Imate valjda uputstva...? Nije valjda da koristite pirate? :d Mislim da to piše kod pojašnjenja klase bazukaša...

gde si nasao to uputstvo kakva bre knjizica ko to jos chita? btw, pogledao sam i nema nista o tome, zato i pitam gde si to nasao. Usrani BF2 je takav da gde god pogodis tenak isto mu skidas...
i pazi, ja govorim o razlici glede pucanja AntiTank raketom u tenak, stari vs. novi patch, gde nigde ne spominju reflektivni armor ... bre to je arkada, nije FH ;)
bagchina, i gotovo, neso, nisam bas vodio statistiku pa da znam tacno, cesto ni ne zumiram kad gadjam, znam koliko mogu raketlu da smotam ali ono je isto kao i u PRMM-u, videcu jos znam samo da tenk nije popio kad je trebalo (tj. indikator pogotka se nije pojavio).

filipenko je napisao(la):
Piše u uputstvu za tenkovsi armor, nisam morao ko zna gde da lutam. Kažu da je reflektivan pod određenim uglovima i gotovo. Imate valjda uputstva...? Nije valjda da koristite pirate? :d Mislim da to piše kod pojašnjenja klase bazukaša...

Ja to nisam pronašao u mom uputstvu :trust:
Na kojoj je to strani?

Strana 16, Hints and tips:

Beware when you fire at an enemy tank. Tanks now have reflective armour, so if you fire a round at an enemy tank at the wrong angle it might ricochet off and hit nearby teammate.

Mora da su se setili da konačno ubace i tu opciju ;) Znaš i sam da gomilu planiranih stvari nisu ubacili u igru. Laser-guided rakete npr ;) Inače, postoji jedan mod koji otključava ovu opciju jer postoji u igri, čak i onaj smorni glas objašnjava kako se koristi laser designator.

Da vas pitam koji su modovi najbolji i najzastupljeniji? Neki linkić eventualno...

Poslednja izmena:
Hvala puno!

Evo Ji imash pivo - juche mi je posle toliko vremena prvi put "proletela" AT raketa

pa pazi, nije da nisu dodali hitbox-ove :)
dodushe, 1.21 je malo ispeglao probleme sto se AT-a tiche, al' opet treba da se malo i razmisli gde se gadja, chini mi se da su balansirali malo da bi ostalo na 'arkadnosti' mada nisam nesto pokusavao tenkom u tenak u gusenice i sl. Samo zguza i u spoj kupole i tela.

Pogodak u gusenice je njesra - skida jako malo tipa 20% helta kao i pogodak u vrh kupole ...

e momci moze mala pomoc - sta da smanjim od grafike u igri da mi ne swapuje ? Imam 6800GT kad je sve na high igra dobro radi, sto se grafike tice ali swapuje svako malo (trza kao npr NFS MW). imam 768mb RAM.

Hvala,

edit: mogao bi sam da provalim ali znate sami kolko mu vremena treba da ucita mapu kad nesto menjas od grafike, bojim se da bi satima to radio.

Poslednja izmena:
uf, sorry, zaboravio sam na taj link :) citao sam topik od pocetka, a taj link je na nekoj sedmoj osmoj strani pa sam kasnije do 14-te to obriso iz glave :D

PS. Na 800x600 i vecina na low (kako je stojalo kad sam prvi put pokrenuo igru) nije swapovo, tj nije mu falilo rama. ***. dzaba mi sto graficka moze da tera sve na high +AA 4x kad nemam rama :wall:

verovatno drlja zbog vece rezolucije textura (i terena), one su, chini mi se, najvise memorijski zahtevne. 1GB je vec standard, doduse, na high bi ti swapovalo i sa 1GB :)

stavio sam texture na medium i to je resilo problem. sve ostalo je na high. teren nisam primetio da pravi neku razliku na medium/high pa cu ga verovato spustiti na med.

sto je 1gb tice, pa vidi, imao sam 512mb i dodao jos 256 i dosada sam se osecao kao da imam 1GB, a kolko vidim i da imam 1gb opet bi bilo malo za teksture na high.

elem, imam drugu prituzbu, skino sam 1.21 patch od 380mb i ne mogu nigde da igram, svi serveri imaju stariju verziju (sa 1.21 i teksturama na high igra 20 puta manje swapuje nego sa 1.02 patchom, skroz je igrivo samo ipak stucka ponekad)

sto se broja servera tiche, pre nego sto su izbacili Euroforce, ako se dobro secam, bilo je preko 1k servera (izlistanih u browser-u) sa svim upaljenim filterima sem BattleRecorder/BattleCommo (znachi ista 1.21 verzija, isti mod, rankovani, ne-full itd...). I od toga je dobar deo iz evrope, znachi pristojan ping.

ne volem da igram na pure serverima :d Kupio sam original BF2 i imam 4 masine i hocemo nas 4-tvoro da igramo sa tom jednom original kopijom na serverima koje to ne interesuje. Ovo ne spada u pirateriju to sam 1000% siguran.

Poslednja izmena:
Ne verujem da bi ste mogli da igrate na pure serverima sa jednom originalnom kopijom igre, ako nista drugo onda zbog onog: Cd key already in use.
A takodje to nije ni legalno, naravno ne verujem da cete neko prijaviti posto svi imamo gomilu necega sto je piratsko, ali po uobicajenim politikama kopiju igre ne smeju koristiti vise od dva korisnika.

spada, iz sledeceg razloga - ne mozes sa jednim originalom da igras na 4 masine (u isto vreme) nikako jer je poenta je CD_key-u; kad kupis original, dobijes jedinstven CD-key (kapiram, poznat samo jos glavnim, EA serverima koji vrse proveru istog). Znachi nije stvar u kutiji i 'originalnom' DVD-u, nego u originalnom CD_key-u.

ok :d samo sam pomenuo, jer mozda nekog bude interesovalo, nekog ko sada moze da igra, pa da se ne zezne i ne stavi patch ako mu MP mnogo znaci.

Sto se tice unistavanja tenkova i APC-ja, i onog bug-a sa AT raketom, nije rec o reflektivnom oklopu, vec jednostavno bug (nisu ga resili 1.21 patch-em) - raketa jednostavno kao da proleti kroz vozilo a lanser je odmah napunjen novom.

Kad vec pomenuste refleksiju, moze se pogoditi tenk spreda, pri odredjenom uglu raketom, koja udara u oklop, nanoseci damage, odbija se i udara u kupolu - INSTANT KILL.
Ako vas bas interesuje vise onda:
http://www.overclockers.com.au/wiki/Battlefield_2/Vehicle_hit_points#Armour

sa sve detaljnim objasnjenjem.

Uzgred, bio je post o puskama, po meni, najbolja je ona "medicinska" - drugi unlock (ne mogu se setim oznake pa to ti je), mada pikam trenutno "PKM" (i to onaj prvi, default) i moram priznati je opak.

A stižu i prve najave za Battlefield 2142...

e a meni je vec pun k kalasnjikova i m16-ica, svaka ratna igra ista prica...o WW2 igrama da ne govorim. Mislim, meni licno - realno je dosadno - fantasy rula :) BF2 je dobar zato sto nije WW2 tema...ipak je moderan warfare

Nazad
Vrh Dno