Šta je novo?

Battlefield 2

Ma bice extra taj 2142 sigurno,ako nista samo zbog mechova

Već vidim Enemy Territory: Quake Wars vs Battlefield 2142 topike.

Nakon apsolviranja igre,hintovi za neiskusne :D

1.Nikad ne budi snajper,potpuno su nekorisni i ako mislis da ces vise ljudi ubit tako,neces
2.Americke puske su njesra
3.Gledaj stalno minimapu,a cesto i kompletnu
4.Budi svjestan situacije oko tebe(zvuci glupo ali kako ljudi igraju :wall: )
5.Kad ides sam da uzmes njihovu glavnu zastavicu budi medik
6.Kad pucas na daljinu uvjek stavi single fire
7.Ako ne znas da gadjes tv raketom ne ulazi u helis,smorices vozaca zesce
8.Kao gunner u helisu drugi helis skidas tv raketom,NIKAKO ne topom,osim dok reloadujes ili je vec pri kraju
9.Helis se vozi nisko,izmedju zgrada,tornjeva itd koje ti pruzaju zaklon od AA raketa
10.Sa AT raketom ili tenkom gadjaj helis u kokpit i ubices posadu iz prve
11.Kad vozis tenk ili apc,ne zaleci se u protivnike jer ces puknut za 2-3 sec,pruzaj podrsku sa daljine i gledaj da je neki suplay blizu
12.Kad si u protivnickoj glavnoj,ako mozes,sponuj se kao specops i unisti radar i uav,tim redom,artiljerija je manje bitna
13.Kad god si mrtav,pogledaj na mapi jel se neko od tvojih probio iza ledja protivniku,pa odma udji u njegov squad i tamo se sponuj(kao medik ili AT)

Ima jos dosta nego ne mogu se sad sjetit :p

Preporuka za oruzja:
Medik - kalash ili G36E
Spec ops - G36C
AT - DAO12
Support - PKM
Assault - kalash ili G3
Engineer - sajga12 ili Jackhammer

Ovo ili je u slucaju da ste amer ;)

@neso- ltd
Prica se da si opasan tenkista :D

@Filipenko - u potpunosti si u pravu da će biti QW vs BF2142. EA games je poznat po tome što hoće da bude uvek konkurentan. Po meni to nije loše jer bi to trebalo malo da poboljša kvalitet igrama, ali odmah znam koja će igra da bude bolja - Enemy Territory: Quake Wars! :D Sve to jednostavnog razloga što Splash Damage kada krene da radi na nekoj igri, on je i završi i sve bude baš kao što i treba sa skoro savršenim balansom među jedinicama. Sa druge strane EA uvek pokušava da nešto napravi brže bolje (kao što rekoh - žele da ostanu konkurentni), pa onda izbace polu-završenu igru kao što je BF2 :( Evo izbacili su tonu patcheva za BF2, opet nisu sredili sve kako treba, napravili su još tonu problema, a za BF1942 su konačno uspeli da srede stvari posle dve godine patchevanja. :bottle:

nikolaf7 je napisao(la):
Nakon apsolviranja igre,hintovi za neiskusne :D

1.Nikad ne budi snajper,potpuno su nekorisni i ako mislis da ces vise ljudi ubit tako,neces
Netačno :d
Snajperi su vrlo korisni u poslednje vreme od kada im je snaga pojačanam a još korisiji su ako imaš neki otključan. ;) Nisu kao u nekim drugim igrama one-shot-one-kill, ali znaju po nekad da ubiju i iz prve ako gađaš gde treba. Ako naučiš da koristiš njihovo najpodmuklije oružje - klejmorke, možeš poprilično štete da naneseš neprijatelju ;)

Američki osnovni snajper je opet bolji za malo iskusnije igrače jer sa jednim metkom može da ubije iz prve ako se gađa gde treba (u glavu) i odličan je za veće udaljenosti. Irački i kineski nisu osmišljeni za tako velike daljine, već za neke srednje razdaljine gde su ubojitije zbog brže paljbe i lakšeg nišanjenja.

Alii... su u BF-u 2 definitivno jedna od lošijih klasa.

nikolaf7 je napisao(la):
2.Americke puske su njesra
BEEP, wrong again ;)
Američke puške su tendeciozno najbolje napravljene jer su najpreciznije u ovoj igri. Sa M16 može haos da se napravi među neprijateljima sa velikih daljina. Jedina mana puške je što nema automatsku paljbu. Ja znam da se uvek smorim kad uzmem kalaš u BF-u 2 jer sa daljine ne mogu skoro ništa da pogodim. Zato uvek biram ili M16 ili G3 (koja je najubojitija i najpreciznija puška u igri).

nikolaf7 je napisao(la):
5.Kad ides sam da uzmes njihovu glavnu zastavicu budi medik
ili spec ops jer se on ne vidi na UAV-u. Po mogućstvu budi i Squad leader da ostali mogu da se spawnuju pored tebe.

Ostali saveti su ti skroz na mestu ;)

Poslednja izmena:
Snajper je katastrofa i dzabe su im sva poboljsanja kad mene kao medika ne mogu da ubiju....snajper je klasa koja nista ne moze da ucini bez da se skriva i smara iz daljine,u Desert Combatu su snajperi mnogo bolji i uticu na tok partije
M16 je ****** jer nema auto nego burst fire mod,dzaba joj sto je precizna(G36C i G36E su jos preciznije inace+sto na G36E bolje radi burst pa se moze podnijeti)
Sa kalasom sam naucio ubijam dobro na daljinu,samo mi treba 3-4 metka da se priviknem na njega posle G36E,ima jaci metak nego M16 pa kad uletis medju amere i iseces trojicu rafalom a cetvrtog utokom :D
G3 bi bila najbolja da nema samo 20 metaka u sarzeru,ovako nije ni za k....
u situacijama kad su svuda oko tebe protivnici,a u njima sam nonstop
Probao sam je par puta i ostao bez metaka kad mi je najpotrebnije

To za spec opsa i uav je bilo priice ali je niko nije potvrdio,tj neko je kao probao i rekao da se ipak vidi?Tako da ne vjerujem u to dok ne provjerim licno,jesi ti probao?

supply? :d

Pa snajper i ne sluzi za jurisanje i osvajanje baza nego bas tome sto si i napisao.
Valjda je jasno da svaki kit ima svoju namenu, i u zavisnosti od mape ili trenutne situacije u kojoj se nadjes, svaki kit je koristan. Meni bi bilo lepo kad me rane da sam medic, kad vidim apc da sam AT, kad vidim nekog u daljini da sam sniper... :D
A to sto ti mislis da je snajper nekoristan, ili da tebe dok si medic ne mogu da ubiju nije tacno.
Pogledaj top listu igraca i drugog po redu {TA}FireStorm pa onda kazi da snajper ne ubija.

Poslednja izmena:
Nikad me jos snajper nije ubio 1 na 1 na daljinu,kad smo oboje imali pun health i ako sam nosio G36C,G36E,M16,PKM pa cak i AT raketom ga ubijem(popijem i ja metak ako je dobar ali on umre :D )
Nekoristan je za napad i za odbranu,smara iz daljine a oko njega padaju zastave....a da ne pricam o nekom preokretu kad se on kao dobar igrac probije,pobije 10-12 protivnika i zauzme 2 najbitnije zastavice
A ako mu pridjes na neku srednju daljinu,smijesan je i nesposoban da se odbrani od iskusnog igraca neke druge klase
Sto se tice tog {TA}FireStorm,pogledao sam njegovu statistiku i od 112814 ubistava,samo 7615 ima sa snajpom,jedino sto je sa snajper kitom najvise igrao,pa ti vidi
Znaci prosjecno 3 ubistva snajpom na sat igranja,smijurija
Dalje npr ima Average Kills per hour:53.4(ja imam 54.6)
Dalje :) igra 255 dana,prosjecno 8.25 sati dnevno :zgran: ,znaci mali je ***** zesci,ukupno 2103.92 sati,od cega 1874.92 sati na karkandu....zakljucak-igra na 24/7 karkand serverima punim noobova,najvise koristi tenk i juri statistiku i overall nikakav igrac
Mislim da ce se vlasta i nesa sloziti :d

U desert combatu sam sa irackim tabuk snaperom(onim sto sad u iraku ubijaju amere) pokrivao ogroman prostor i sam mogao da odbranim zastavicu od 10 pjesadinaca koji istovremeno napadaju,to je pravi snajper

Poslednja izmena:
I ja sam imao primedbe na snajp, ali očito se namerno išlo na ovo. Da je snajp jak, imajući u vidu konfiguraciju igre i njen gejmplej totalno bi se narušio balans jer bi par dobrih snajpera lako kontrolisali mapu. Ovako su svesno unakazili klasu, pa ko voli nek izvoli.

Ma unakazili su celu igru sa njihovim izmenama. Patch na patch i tako u beskonacnost. Ja sam vec spremio poseban hd samo za patcheve :D
Dobre su te izmene u vezi helikoptera,aviona,stingera i slicno, ali pesadijsko naoruzanje nisu trebali nikad da menjaju. Sad se ubija i gine veoma lako.Gde god krenes neko lezi i ceka ne vidis ni ko te ubio. :mad:

To da li je neka puška ****** ili ne zavisi samo od onog ko igra sa njom. Kada igram sa assult klasom, M16 mi je omiljeno oružje zbog preciznosti. Sa burst-om od 3 metka može da se ubije čovek bez problema ako znaš kako da gađaš, sem toga, kod Assulta je najvažniji lanser granata ;)

G3 je extra puška i služi uglavnom da se puca po jedan metak iz nje. Dva metka dobro smeštena u protivnika :) ubijaju bez problema.

Kalaš mi se ne sviđa jer nije dovoljno precizan, ali to opet i ne igra neku ulogu kada se sa kalašem opet najviše puca iz lansera granata ;)

E ali G3 nema grenade laucher,nego nosis obicne bombe,i onda je jedina razlika sa medikom sto ti imas pancir i slem a on medkit,meni je medkit korisniji
Mislim da bi najbolja puska bila G36 obican,single/auto varijanta kao u OF:Resistance

Istina je, G3 nema lanser granata, ali da ima, pa gde bi mu kraj bio :) sigurno bi onda svi igrali samo sa tom puškom ;) ALI zato ima najjače metke :D

Pored ove puške mi se mnogo sviđa i onaj SCAR-L, drugi unlock za spec opsa. Mnogo je dobra puška - precizna i dovoljno jaka, a ima i onaj ql optički nišan.

E taj nisan kad bi imao na G36C ili E

Ma sve dzaba, kad gomila ljudi igra kao support i vuce PKM-ove, koji su sada, posle gomile patch-eva u stvari automatski snajperi. Jos, kad se uglave negde i pocnu spawn rape....ccc :-devil-:

e zanima me sledece hocu da kupim battlfield
jel moze da se igra singlpleyer kao u kecu znaci ima botova
i koliko bi mi mogao botova podneti moj komp???

nemas to da biras, smao izaberes single plejer i mapu koju hoces, na osnovu broja igraca za mapu ulazi i broj botova, mada mi se cini da ih malko manje udje, a mozda i gresim. Nisam video "custom" u singleplejer modu.

Single player se igra 8vs8 na najmanjim mapama. Moze da se edituje nesto i da bude 32vs32 igraca ali mape i dalje ostaju one najmanje.
Ustvari to je moglo da se radi sa verzijom 1.0 bez ikakvog patcha, a ako stavis neki patch ne znam dal ce da radi.
A ako hoces online da igras patch je obavezan pa ti vidi.

Poslednja izmena:
ok tenx
a jel bi mogao da ga guram sa 32 v 32 nebi mi kocio???

Postoji jedan mod - Codbashers coop mod koji omogućava napucavanje sa botovima 16 na 16.

Sa 512MB rama će ti kočiti sa mnogo botova.

Veliki Problem !!!!! Help Please

E ovako !!! Imam jedan problem koji nisam uspeo da resim a ne znam ni zasto mi se desava.
Naime, instaliram ja Battlefield 2, patchujem ga na verziju 1.21, stavim image u Alcohol 120% i pokrenem igru. Namestim grafiku i odem na Multipalyer !!! Za sada sve normalno ali avaj, djavo nikad ne spava. Na opociji Join Local kada igra trazi servere ne izbaci mi ni jedan (vidim da mnogim likovim izbaci gomilu) ali ni to nije bitno. Kada kliknem na Connect to IP treba da mi izbaci prozor u kome kucam IP adresu zeljenog servera ali se to kod mene ne desava. Posle selektovanja Connect to IP, to dugme mi se samo uokviri zutom bojom i nista se ne desava !!! X puta sam instalirao igru i sve iz pocetka ali nemam uspeha !!! Molim vas za pomoc !!!!! Stvarno ne znam sta je u pitanju !!! Patch sam skinuo sa oficijalnog sajta i tezak je nekih 370mb. Imam Windows XP SP2 na dole pomenutoj konfiguraciji
Ajde ljudi ako Boga znate pomagajte nekim predlozima, sugestijama ma bilo cime !!!! Zbog ovakvih stvari pocinjem da ludim i nikad se ne zna kada cu da :crash: :wall:

Poslednja izmena:
Join local - je za LAN igranje
Join internet je opcija koju kliknesh ako hoces da se igrash na netu :wave:
Nadam se da nije nuzno da pitam da li je original u pitanju ... :-devil-:
Znachi ako niko nije "digao" server u lanu necesh naci ni jedan server, ista logika vazi ako nisi konektovan na net. Ujedno za net ti treba Online nalog ...

Ali ja ne zelim da se uopste kacim na njihov server !!!! Ne zelim da kreiram account. Zelim da direkt ukucam IP adresu dok sam konektovan na Internet i da mi se on direkt kaci na tu IP adresu ! Da li je to uopste moguce ili nije >!

E onda nista. Nemam original ali moracu da ga kupim; jednog dana naravno posto mi se ne daje 3000din za igru !!!

Izasao novi patch 1.22:

Patch 1.22 is about to be released and will available on EA Downloader within the next few hours. The release of this patch is in line with our ongoing effort to make the game as enjoyable as possible, releasing quicker fixes addressing some of the things that you want to see changed.

We're still hard at work on version 1.3, which will see the addition of some additional, sought-after changes. When we have more information to share with you on 1.3 we will, in the meantime, please find below the list of fixes in 1.22:

- Improved Server Stability
- Adjusted handling of the Tiger attack chopper
- Increased delay for aiming reticule when going from movement to prone on all support weapons
- Adjusted deviation on MG36 and PKM to be in line with other support weapons
- Increased rpm from 600 to 900 on the P90
- Fixed Lock on error on certain Oil towers
- Fixed a Great Wall Exploit
- Fixed exploits on Dragon Valley and Karkand

We would also like to take the opportunity to thank the Combat Studios beta testers who did a great job in testing Battlefield 2: Euro Force and this patch, thank you guys!

E ljudi da vas pitam nesto, da li ima servera na kojima je zakljucano/zabranjeno menjanje pogleda (kamere) ? Mislim, nije fora, lik cuci u tenku usred naselja, ja sam anti tank i pokusavam da ga flankujem iza nekih kbaraka i zidica (menjam polozaj) a on pic** jedna izbaci kameru u 3rd person i lepo od gore vidi teren i mene i sve %!#$^@ mislim da to nije u redu, ko kad bi u kanteru ili negde mogao da budes 3rd person i da rotiras kameru kako oces...

pa tako je u svakom BF-u :) kao i dok se penjes na merdevine da menjas pogled.
postoje i serveri sa zakljucanim pogledom iz vozila, ali ni to ti nece pomoci ako te protivnicki commander spot-uje , tenkista ce te videti na minimapi.
PRMMod ima isto zakljuchanu poziciju samo na onu iz unutrasnjosti vozila :)

do 00 ... znaci sunjanje tj prisunjavanje tenku je beskorisno. Pa zar su realizam ubacili samo tamo gde ne treba ? i izbacili ga taqmo gde bas treba... 'bo ti to, odo ja na CoD2

Evo ja kao fun PRMM moda mogu toplo da ga preporuchim :d .
Zadnji patch (koji je sve sto treba da instalirate) je 0.25 .
Zakljuchani su svi pogledi sem onaj iz vozila. Dovoljna su dva pogotka AT-om i ciao, a nekad (s ledja) i jedan je dosta.
Tenk nema sta da trazi u gradu bez podrske pesadije itd itd.
Kao posledica uvodjenja realizma igra se mnogo stekarskije - al ima i to drazi.
Mod ne kosta nista - vredi probati. Pojavili su se i serveri u Evropi (na kojima ima ljudi). Pre svih Aliens i Russian reality bf2.
Vidimo se ...

Vrh Dno