Šta je novo?

Battlefield 1

malo je to rama 6gb igra guta skoro 10gb...

Jeste malo 6GB, ali igra radi savrseno na 8GB jer tada povuce oko 6.8-7GB, to sto nekome vuce 10GB od dostupnih 16GB je pitanje za soft. inzenjere u EA(DICE)-u.
Testirano na i5, GTX 1060 i na 8gb i na 16gb rama baca iste rezultate.
Ali opet nije normalno da je coveku lepo radila beta, koja je itekako imala problema, a sada kada su oni navodno reseni, im ovo stucanje.

Kontam ja da je moja konfiguracija slaba,i da 6 ili 16 nije isto,al ipak ljudi se žale i na svojih 16Gb

Zauzeće memorije mi je 2,5 Gb,šta i nije nešto,čak bi reko normjalno za normalan softwer,al tu je nešto drugo u pitanju

To zmrzavanje slike se smanjilo,prije je bilo i po dva puta u minuti,sad je svega par puta u celu partiju

u beti sam igrao na auto ,tj med podešavanjima,i tog smrzavanja nije bilo

Meni se to desavalo u startu. Igranje je bilo skoro nemoguce. Onda je dosao patch koji sam cekao ali problem je ostao. U nekom trenutku posle patch-a problem je nestao potpuno. Kolega iz klana je u isto vreme prijavio da su mu nestali problemi ali je on ubedjen da je to zato sto je presao na win10.
Pokusavao sam i ta tweek-ovanja ali bilo koj promena setovanja mi je ubijala fps. Na kraju sam sve vratio na def.
Ono sto mi pada na pamet je da ti mozda throtluje cpu. Proveri i to, ipak je igra cpu zahtevna i moguce je da ti se cpu lepo zagreje kad je konstantno na 100%. Sad je hladnije, moguce da se zato proredio problem. Javi sta si uradio ;)

sent from P9 lite

Nije to mnogo za 2500k, taman je postigao radnu temperaturu :)
Vidis da radi na 90% da isprati 1070, dobro se drzi, jos nije za bacanje.

Šta ja znam bitno da radi tako radi stalno... Već 4 godine drzim ga na 4.4 ghz, brate nosi bf1 bez problema 80 90 fps resolution scale 140 % sam stavio super je cpu :D

Sent from my GSmart Akta A4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jedan od najboljih ikad napravljenih, jos ako zapadne dobar primerak pa ode na 5ghz...jos 3-4 godine opusteno.

Nije to mnogo za 2500k, taman je postigao radnu temperaturu :)
Vidis da radi na 90% da isprati 1070, dobro se drzi, jos nije za bacanje.
Pa koliko onda treba da radi kada je na max opterecenju 90° kao kod kola onda otvara termostat [emoji4] [emoji4]

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Pa koliko onda treba da radi kada je na max opterecenju 90° kao kod kola onda otvara termostat [emoji4] [emoji4]

Mogu i 98 stepeni u sintetici na stock kuleru, tvoj bi isparo na toj temperaturi :d...a njemu nista.
Sve sto je ispod 85 za njega je uredu.

Mogu i 98 stepeni u sintetici na stock kuleru, tvoj bi isparo na toj temperaturi :d...a njemu nista.
Sve sto je ispod 85 za njega je uredu.
Sigurno je tako kao sto kazes.[emoji12]

Šta je zapravo resolution scale? Meni je to na defaultu, a FOV negde oko 65 namestih :trust:

Šta ja znam bitno da radi tako radi stalno... Već 4 godine drzim ga na 4.4 ghz, brate nosi bf1 bez problema 80 90 fps resolution scale 140 % sam stavio super je cpu :D

Sent from my GSmart Akta A4 using Tapatalk

Jel to sa ukljucenim turbo ili si ga rucno klokovo?

Šta je zapravo resolution scale? Meni je to na defaultu, a FOV negde oko 65 namestih :trust:

Najprostije receno Super Sampling, sto zapravo i jeste(potpuno). Dosta bitna stvar ako mene pitate u igrama na Frostbite engine-u. S`obzirom da na istom su razlike izmedju recimo medium i ultra gotovo nevidljive(osim delimicno vegatacije), ja uvek ako moram spustim detalje a res scale bar na 120%, na gtx 1060 mi recimo u lock 60fps i 120% res scale radi Battlefront sve na ultra, za BF1 bih verujem morao sve na high barem ali vredi svakako.

FoV je mene ebao u ArmoredWarfare,on širi pogled i iskrivljuje stvari,di si tu si meni tenk ne izgleda na tenk nego nekako izdužen,ko romboid,dok nisam smanjio do kraja taj FoV

Tako da od tada Fov uvek na 0,ebeš ti da ja vidim više kad nije to to :p

Mislim da sam u došao na trag,server sa 64 igrača smrzava češće nego onaj sa 24,zaključak je Procesor je usko grlo,pljus kad bi bio Win 10,on bolje iskorištava procesor,tj,ne opterečuje sam sebe sa nepotrebnim stvarima,dok win 7 da

Znači nije tolko niti do moje konfiguracije kolko do alavosti developera,šta do wisa šta do Dice......nemojte me samo križat sada :p

Poslednja izmena:
@djokosrb iz nekog razloga resolution scale mnogo bolje radi posao od SSAA i nvidia DSR-a, oni zamute sliku dok resolution scale bas izostri maksimalno, zasto je to tako nemam pojma, vjerovatno nije potpuno ista stvar.

nvidia DSR daje kvalitetne rezultate isključivo ako koristi 4x veću rezoluciju od nativne (4k na 1080p, ili 5k na 1440p...) uz DSR smoothness factor na 0, sve ostalo zamućuje sliku. DSR funkcioniše savršeno jedino ako od četiri piksela rekonstruiše jedan, zadržavajući proporcije. Za sve ostale rezolucije može da se koristi DSR smoothness da ispegla nepravilnosti, ali zamućuje sliku.

Poslednja izmena:
Odustajem od ovog,sam sebe oću ubedit kako je igra dobra,šta i jeste,al kad imam toliko problema da se samo živciram,ebeš to

Čak sam sam sebe ubedio da ovo nije WWI šuter već neki alternate steam punk šuter u nekom drugom univerzumu,tako da sam sve to donekle i progutao,al ovoje zaebancija sa smrzavanjem.....ebi ti to

A glup sam šta nisam uplatio onaj aces,od 4 emra i igrao titanfale....mada još nije kasno (jedino je problem skidanje svih tih igara sa mojom kilavom konekcijom)

Prvo sto treba da uradis je da predjes na win 10,( i zbog ostalih igara,ne samo BF1),pa onda da trazis greske (ako ih bude).A ovako na prastarom win7,koji nema ni krsteni Dx12,ti bi da igras naj novije igre.Nece da moze.,)

Netačno. Zavisi od naslova, kao i do procesora u mašini, oni sa slabim procesorima imaće benefite, oni sa jačim ne, jer nv za razliku od amd ima savršene dx11 drajvere i tu nema šta da se izvuče [emoji14]

Poslednja izmena:
Pre 2 nedelje sam uzeo kartu iz potpisa i bio sam na Win7 kada sam je ubacio reinstalirao sam drajvere i igrao par igara među njima i ova BF1.... onda sam na drugi HDD instalirao Win10 i igra radi jednako dobro kao i na Win7, nešto je malo veći FPS u odnosu na Win7 ali ono što je bitno da ne štuca ni na jednom sistemu i da je igra smooooth.

Netačno. Zavisi od naslova, kao i do procesora u mašini, oni sa slabim procesorima imaće benefite, oni sa jačim ne, jer nv za razliku od amd ima savršene dx11 drajvere i tu nema šta da se izvuče [emoji14]
Sta je bre netacno? U BF1 temi smo i pricamo o BF1, dx12 sucks!
To za drivere necu ni da komentarisem, napravicemo flame, to je za drugu temu.

sent from P9 lite

No problemo sa bf1 radi ok na medium podešavanjima, zadnje 2 stavke su off. Makina iz potpisa ...

Soylent green is people

Igram non-stop bez prestanka kao dragstor [emoji3]

Soylent green is people

Da li vama frezuje ponekad igra...gledao sam na forumima I vidim da je to cesta pojava?

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Da li vama frezuje ponekad igra...gledao sam na forumima I vidim da je to cesta pojava?

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Da, pogledaj zadnje 2-3strane upravo se vodi prica o tome.Hvala bogu pa se smanjilo, meni se desi jedno u 3-4sata na 2sec(kao podnosljivo), al opet se desava.Inace radi ok.

Poslednja izmena:
Vrh Dno