Šta je novo?

Battlefield 1

Ajd neka mi netko kaze sledece.Dakle kupio sam orginal sa pet diskova i pokrenuo sa prvog diska instalaciju i odmah me usmerio da skinem orgin i kucao key pa je pocelo skodanje direktno sa neta.Pitanje se postavlja?Zasto bi ja skidao igricu sa neta kad je vec imam na diskovima i recimo sta ko nema internet pa bi igrao single plejer?

Gledaj to ovako, 5DVD-a je 30gb igra ima 60gb(Osim ako nije DL_DVD(opet je to 45gb ne 60gb+).Dakle na disku slabije da ces da imas "celu" sadrzinu.Mozda kazem mozda single player, bar bi to trebalo po nekom pravilu.Drugo na disku pozadi verovatno(nagadjam) pise requires internet connection.Ne znam sta je na DVD-ovima ali je to klasican privid da koriste necemu generalno.I nije samo BF1 u pitanju, ja sam svoj Steam nalog zapoceo davno(malo je offtopic), sa Valve ORangeBox-om na steamu, instalirao sve sa diska pa je opet morao da se skine steam(treba net jelte) i da se patchuju igre sto opet zahteva internet konekciju.
Hteo nehteo, sve se to desava zbog klijenta, sto znaci i da instaliras singleplayer igru(BF1) sa diskova, opet moras da je pokrenes preko Origina, koji zahteva internet konekciju.U teoriji ono sto ti trazis moze samo na "nezavisnim igrama"(koje nisu vezane za klijent) i koje u teoriji nikad nece biti patchovane.

Uostalom, 99% nas ovde koji smo uzeli BF1 smo dobili scan kljuca sa DVD_a. ***a, trebe se fizicke kopije.Naravno osecaj drzanja fizike kopije i email-a sa kljucem igre je nesto i nista :)

Poslednja izmena:
Utvrdio sam zasto mi laguje igra i pada FPS.

Imam 16gb RAM, ssd, gtx1070 i utvrdio sam da mi i5-4670k pravi problem, dize ga na 100% tokom igre pri Ultra detaljima.

Izgleda da ovaj sajt ipak ne laze :D

http://thebottlenecker.com/

Solucija je da overklokujem procesor sto cu najverovatnije i da uradim ili da smanjim detalje, mada nisam siguran da ce smanjivanje detalja da utice mnogo na FPS (tj. na CPU), neka me neko ispravi ako gresim. Graficka ne radi na vise od 40%, na sta naravno nisam ni sumnjao :D

I tako i tako je vreme da se menja ovaj i5, postao je bottleneck, pa cu da ga cedim jos malo i iduce godine lepo neki i7 ;)

Poslednja izmena:
Igra radi fantasticno na 2500k na 4.4 ghz sve ultra resolution scale 160 % fps od 70 do 90....taj drop fps mozda imas samo na empire edge mapi, a to imaju svi i sa i7....vidi na youtube...

Moracu detaljnije da testiram, meni se to desava na Fortress mapi. Nisam testirao mnogo, ali ja preko 60 fps-a nisam izvukao, cak i kad sam igrao singleplayer, kod mene kao da je lockovano. Izgleda da mape trebaju optimizaciju ili ne znam sta vise. 70-90 fps ja nisam video, pre ce biti od 40-60 kod mene iako je ovaj procesor jaci od tog. Moracu da klokujem i ja na 4.5. Resolutio scale mi je na 100%.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Moracu detaljnije da testiram, meni se to desava na Fortress mapi. Nisam testirao mnogo, ali ja preko 60 fps-a nisam izvukao, cak i kad sam igrao singleplayer, kod mene kao da je lockovano. Izgleda da mape trebaju optimizaciju ili ne znam sta vise. 70-90 fps ja nisam video, pre ce biti od 40-60 kod mene iako je ovaj procesor jaci od tog. Moracu da klokujem i ja na 4.5. Resolutio scale mi je na 100%.

nesto tu ne valja kod tebe nije do cpu-a...

Pa ne znam brate sta vise da probam. Jedino mi se to desava u Battlefield 1, cetvorku sam igrao na GTX760 na 70fps-a, sada za 1070 da ne pricam. Ili je CPU stvarno bottleneck ili da probam da brisem drajvere i instaliram ponovo.

Dize procesor na 100%, to ne bi trebalo da se desava.

Pa ne znam brate sta vise da probam. Jedino mi se to desava u Battlefield 1, cetvorku sam igrao na GTX760 na 70fps-a, sada za 1070 da ne pricam. Ili je CPU stvarno bottleneck ili da probam da brisem drajvere i instaliram ponovo.

nesto ne valja kod tebe.....

Ma znam, i ****** zna da je nemoguce da se tako nesto desava. Radim Wipe drajvera i videcemo. Kloknucu i CPU.

Sad sam namestio malo neka podesavanja i poceo da izvlacim tako 80-90 fps-a isto na ultra, ali CPU radi na 95% konstantno, ne valja to, mora CPU da se klokuje.

Namestio stabilan fps i odmah napravio 39/13 skor sa level 9 :) Eto sta znaci dobar fps. Moram ovaj krs od procesora jos da kloknem malo i bice to ekstra.

A iduce godine i7 ne gine.

Namestio stabilan fps i odmah napravio 39/13 skor sa level 9 :) Eto sta znaci dobar fps. Moram ovaj krs od procesora jos da kloknem malo i bice to ekstra.

A iduce godine i7 ne gine.

Biće patch najavili su iz ea games pogledaj na netu i na i7 slično radi imaš videa dosta, nije baš do tvog kompa sve...

Sent from my GSmart Akta A4 using Tapatalk

Daj boze. Meni da nameste solidan 70-80 fps kao sto sam imao u BF4 i ja nista vise ne trazim. Ali jeste, serveri im mnogo dizu procesor. Ili mape, nesto treba srediti.

Gde kupiti najpovoljnije?

Ništa ne igram osim WoT kad se setim, ali mislim da bih BF1 MP mogao da igram narednih godinu dana.

Ono što sam video na YT mi se baš dopada. :)

Bilo je na Originu za 40€. Ja sam tada kupio, sada ne znam kolika je cena. Verovatno vise, jer je bio Black Friday.

EDIT: I dalje je 40 evra, ne znam koliko ce jos biti toliko.

Poslednja izmena:
Gledaj to ovako, 5DVD-a je 30gb igra ima 60gb(Osim ako nije DL_DVD(opet je to 45gb ne 60gb+).Dakle na disku slabije da ces da imas "celu" sadrzinu.Mozda kazem mozda single player, bar bi to trebalo po nekom pravilu.Drugo na disku pozadi verovatno(nagadjam) pise requires internet connection.Ne znam sta je na DVD-ovima ali je to klasican privid da koriste necemu generalno.I nije samo BF1 u pitanju, ja sam svoj Steam nalog zapoceo davno(malo je offtopic), sa Valve ORangeBox-om na steamu, instalirao sve sa diska pa je opet morao da se skine steam(treba net jelte) i da se patchuju igre sto opet zahteva internet konekciju.
Hteo nehteo, sve se to desava zbog klijenta, sto znaci i da instaliras singleplayer igru(BF1) sa diskova, opet moras da je pokrenes preko Origina, koji zahteva internet konekciju.U teoriji ono sto ti trazis moze samo na "nezavisnim igrama"(koje nisu vezane za klijent) i koje u teoriji nikad nece biti patchovane.

Uostalom, 99% nas ovde koji smo uzeli BF1 smo dobili scan kljuca sa DVD_a. ***a, trebe se fizicke kopije.Naravno osecaj drzanja fizike kopije i email-a sa kljucem igre je nesto i nista :)

Sta li se dogadja ne znam.Odmah posle instalacije orgina iskucao sam trazeni kljuc sa igrice i je pocelo da se skida,tako da ostale diskove vise nisam ni upotrebio sem prvog.Dok kod sina kad je poceo instalaciju njemu je trazio diskove po redu,ali nije ni vazno,skinulo se radi mp i sp.Uglavnom ih ja i sin nerviramo po kuci jer kako tko dodje kod mene ili njega puca se drhce zemlja.:DMoja preporuka da onaj tko nije kupio igru neka sto pre kupi bilo kako jer vredi svaku paru.Na konfi iz potpisa sve na ultra u 1920x1080 lepo radi samo ne znam zasto mi fraps ne radi kad sam prebacio igru na direct x12.

Ma kakav Fraps, skini MSI Afterburner. Sve u jednom.

Poslednja izmena:
Ok hvala.Ispao sam iz tih voda jer godine ucine svoje ali tako si dam malo oduska.(nema nista dok vlajko malo ne pripuca):D

Ako neko zeli u squad neka me doda na originu.. YourNameIsOkay... :) Mislim da bih mogao i TS da obezbedim.. :)

Kako mislite da ce BF1 ici na ovoj konfiguraciji:

AMD Radeon R7 240 2GB DDR3
AMD Phenom II X4 965
4 GB RAM-a

Betu sam na low igrao bez ikakvih problema, ali sam cuo da je igra dosta bagovita sto se tice FPS-a.

Kako mislite da ce BF1 ici na ovoj konfiguraciji:

AMD Radeon R7 240 2GB DDR3
AMD Phenom II X4 965
4 GB RAM-a

Betu sam na low igrao bez ikakvih problema, ali sam cuo da je igra dosta bagovita sto se tice FPS-a.

25-37fps zavisno od mape, naravno sve na low i mozda smanjenje rezolucije bi malo
popravilo stvar, recimo da neke stavke bi mogle ici na medium.

Vrh Dno