Šta je novo?

Battlefield 1

trenutno je standardna verzija 40e.

Baci link

Neke mape su definitivno bolje optimizovane od ostalih.

Trenutno igram na masini sa 2500K na 4,7Ghz i GTX 1060. Primetio sam da mi je CPU usage stalno na 100% dok GPU usage varira i dosta zavisi od mape koja se igra. Na ovim mapama koje su bile po betama, Scar i Sinai desert GPU usage je skoro uvek preko 90%, najvise se drzi na 99%. Na ostalim mapama debelo varira, najgora po tom pitanju je Amien gde zna da padne i ispod 50%. Ono sto je meni pomoglo je sledece: Iskljucivanje Orgina u igri (ovo sam trebao odmah da probam, i ranije je pravio problem) i podizanje resulution scale na 110%. Sa ovakvim podesavanjem GPU usage je i na losije optimizovanim mapama veci, ne mogu da kazem da je uvek 99% ali nisam primetio neke padove ispod 80%. Ukljucen mi je Dx12, iskreno nisam video neki benefit ili da mi je losije sa njime, prethodno mi je bio iskljucen. Ono sto mi nije pomoglo je reinstalacija drajvera (prvo brisanje sa DDU) i brisanje GeForce Experience.

E da, iako mi se FPS drzi preko 60, uglavnom je u nekom opsegu od 60-80, nemam osecaj da je smooth. Ne znam kako ovo da resim, mada cini mi se da vidim povezanost izmedju GPU usage i tog osecaja seckanja. Naime, iako u tim trenucima imam FPS koji ide preko 60, GPU usage je ispod 90% i imam osecaj kao da nemam ni 60fps. Za sada to mi je primetno na mapama Monte Grapa, Amien i Fao Fortres. Nije pomoglo ukljucivanje bilo kog oblika Vsynca, sto iz igre sto iz drajvera iako sa njime ne bih igrao. Na Scaru i Sinai radi sve odlicno. Takodje nemam nikakvih problema ni u SP gde je GPU usage skoro konstatno preko 90%.

Sve ovo poredim sa iskustvom igranja na masini iz potpisa. Tu nisam imao ovakve fenomene. Verovatno zbog toga nisam gledao CPU i GPU usage na toj masini tako da ne mogu reci da li je to zbog slabijeg procesora (2500K vs 6600K). Ali sama cinjenica da neke mape rade gotovo savrseno a da na nekima postoji problem indikuje da nije sve bas tako savrseno ispeglano.

Znam da si pisao, verujem da bi bilo benefita od 2600K ali problem lezi u nekonzistentnosti. Mape koje su se igrale po betama, dakle bile u razvoju duze od ostalih daleko su fluidnije. Ajde Sinai, ima destrukcije samo na C zastavici ali cak ni tu nema problema. Scar obiluje destrukcijom pa isto nemam problema na toj mapi na debelo overklovanom 2500K. Ostale mape prave problem. Mislim da kada bi se u DICE dovovljno posvetili da bi i ove mape cak i na starijim i5 procesorima radile odlicno. Ok, uvek imam opciju kupovine jaceg procesora koji bi sirovom snagom resavao ovakve probleme ali iskreno sumnjam da je 2500K bas toliki bottleneck.

Poslednja izmena:
Nije do cpu a uključi render na 1 u nvidia control panelu od tad nemam drop....

Sent from my GSmart Akta A4 using Tapatalk

Kako mislis radile odlicno, pa i sa starim procesorom imas daleko vise od 60fps, verovatno na max detaljima, pa zar to nije odlicno? :) Ako imas framepacing issues (prikaz nije fluidan cak ni pri vecem fps-u) ili slicno, pogledaj da nije do drajvera mozda, pozadinskih procesa ili tako nesto. U svakom slucaju, cinjenica je da igra sjajno skalira i koristi dodatna jezgra i HT, a takodje je i cinjenica da taj 6600k je poprilicno jaci nego 2500k pri istom setupu. E sad, koliko koja mapa koliko koristi cpu i zasto, za to ti treba neko od core programera endzina da bi ti objasnio, ali tu svakako nema problema jer jednostavno izvlaci iz tvog procesora maximum. Da li ta mapa moze da se optimizuje da cpu usage bude manji a load se prebaci na gpu su tek pitanja na koje bi tesko neko mogao da ti da odgovor sem ako ne odradi kompletan breakdown engine-a i dizajna mape...

Nije do cpu a uključi render na 1 u nvidia control panelu od tad nemam drop....

Sent from my GSmart Akta A4 using Tapatalk

Ukljuceno, nema razlike.

Ako imas framepacing issues (prikaz nije fluidan cak ni pri vecem fps-u) ili slicno, pogledaj da nije do drajvera mozda, pozadinskih procesa ili tako nesto.
E ovo je problem. Vec rekoh da sam pokusao sa kompletnom reinstalacijom drajvera koja nije pomogla. Iskljucivao sam Kaspersky, Corsair Link i Viber i nije bilo neke primetne razlike.

E sad, koliko koja mapa koliko koristi cpu i zasto, za to ti treba neko od core programera endzina da bi ti objasnio, ali tu svakako nema problema jer jednostavno izvlaci iz tvog procesora maximum. Da li ta mapa moze da se optimizuje da cpu usage bude manji a load se prebaci na gpu su tek pitanja na koje bi tesko neko mogao da ti da odgovor sem ako ne odradi kompletan breakdown engine-a i dizajna mape...

Ovo je nesto sto ovako laicki primecujem, da postoji razlika u performansama u zavisnosti koja je mapa u pitanju, odnosno da li su to mape iz beta ili iz ful igre. Takodje CPU usage je skoro stalno 100%, bez obzira o kojoj se mapi radi ali GPU usage varira. Ono sto sam prethodno napisao je da su te varijacije u iskoriscenosti GPU-a mnogo manje i gotovo neprimetne na mapama koje su se igrale u betama.

Ne znam sta da ti kazem, ali eksperimentisi i probaj smanjuj detalje pa vidi sta je vise cpu related i sa cime opada cpu usage. Takodje, detaljno pregledaj pozadinske procese i probaj druge drajvere jer vrlo je moguce da imas micro/macrostutter zbog mozda jos neceg sto pokusava da se izvrsava u pozadini.
Ovo je otprilike neki najprostiji debugging koji bi mogao da izvedes...

Ima veze i ne samo sa odredjenim mapama,nego i sa odredjenim delovima na mapi,neke zastavice na empires edge mapi,na njima primetno losije radi nego oko drugih zastavica na istoj mapi.Trebace tu jos koji patch,pa da sve "legne" na svoje mesto.

Nego, sta je, sa public serverima? Slabo ih ima.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Meni je onaj Italijanski Peca malo pokvarijo utisak kampanje. Sta im je to trebalo ?

Ima veze i ne samo sa odredjenim mapama,nego i sa odredjenim delovima na mapi,neke zastavice na empires edge mapi,na njima primetno losije radi nego oko drugih zastavica na istoj mapi.Trebace tu jos koji patch,pa da sve "legne" na svoje mesto.

Da upravo tako.

upravo to ljudi sa i7 imaju isti problem ko ljudi sa i5, ima na youtube snimaka koliko oces ali u praksi igra radi fenomenalno kako izgleda , tako da uzivajte sredice oni sve probleme :D

Moguce, sad kad razmislim,kad sam merio in-game sa MSI AB overlay na ekranu, RAM je bio zauzet oko 7 GB znaci 1 GB za win . :)
Nema sans da uzimam sad DDR3 , cuvam za DDR 4 ;)

@Wuk

imamo istu grafiku, samo sto ja imam 16gb RAM-a i i7 sandybrigde, na ultra nema padova ispod 78 nigde. Mislim da je vec i 8 gb RAM-a veliki problem.

evo bas gledam po ovih shotovima sto sam okacio u jednom od postova, http://forum.benchmark.rs/showthread.php?373256-Battlefield-1&p=4862796&viewfull=1#post4862796 tacno se vidi da igra koristi od 8-10gb RAM-a.

Ovo mi nije jasno. do skoro sam imao 10gb ram-a. 3x2gb 1x4gb igra mi koristila skoro sve ram do 10gb odlazila. U medjuvremenu drugar sklapa konf i nije imao kesa za ram,pa sam mu pozajmio 4gb, ostalo mi 6gb ali i dalje igra radi perfektno,sada ne prelazi 5.2gb..

Uzme sve sto ima, da se nadje. :)

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Mali OFF: Jel vredi uzimati ovu igricu za SP na Xbox-u? Koliko vidim igrica je više MP. Ako je samo za MP, na kojem principu funkcioniše MP, jel Online?

Poslednja izmena:
Mali OFF: Jel vredi uzimati ovu igricu za SP na Xbox-u? Koliko vidim igrica je više MP. Ako je samo za MP, na kojem principu funkcioniše MP, jel Online?

Kao i svaki BF do sada, Online FPS, jedan team protiv drugog, vise modova na mapi. Msm ako si igrao nekad bilo koji FPS Online nema tu sta epohalno novo da se vidi, govorim za mehaniku.
Sto se tice da li vredi uzimati samo za SP, svakako ne, SP je oduvek bonus u BF naslovima. Nekad fin i kvalitetan bonus(Bad Company 2), a nekad eto cisto da ima (skoro svaki BF). Bar iz mog ugla.

sa i7, isti problem imam al isamo na ovoj mapi...ovo ce sigurno patch srediti...

Poslednja izmena:
Koliki vam je ping? kod mene 120 najmanji...
Zauzece procesora je ok 70-90%.

Konacno sam nabavio dobro hladjenje pa cu da kloknem proc. Evo stanje pre klokovanja.
Sve na high osim AA na med:

Battlefield 1 11.29.2016 - 22.49.56.02.jpg

Poslednja izmena:
Konacno sam nabavio dobro hladjenje pa cu da kloknem proc. Evo stanje pre klokovanja.
Sve na high osim AA na med:

Sa 1060 na high samo taj fps i to zauzece?
Pa ja sa mojom 960 sve na ultra imam od 57-75fps zavisi od guzve i krkljanca ali u proseku tu oko 60 fps.
Doduse klokovana koliko moze, ali opet...
To tebi nesto zestoko zapinje?

Vrh Dno