Šta je novo?

Batman: Arkham Knight

Ne znam, meni se to ne dešava, a imamo istu grafičku, osim što ja imam i5 na 4.5GHz. Desi se sitan stutter u batmobilu ili kada se glajduje, drugde klizi, ali nikakvo štucanje ili seckanje.
Pa da... I meni je radilo tako dok nisu pustili ovaj poslednji patch sad 28-og... Nisam pametan sta su uradili...

Announcement on Refunds
31 OCTOBER - YORICK
We are very sorry that many our customers continue to be unhappy with the PC version of Batman: Arkham Knight. We worked hard to get the game to live up to the standard you deserve but understand that many of you are still experiencing issues.

Until the end of 2015, we will be offering a full refund on Batman: Arkham Knight PC, regardless of how long you have played the product. You can also return the Season Pass along with the main game (but not separately). For those of you that hold onto the game, we are going to continue to address the issues that we can fix and talk to you about the issues that we cannot fix.

Thank you,

Warner Bros Interactive Entertainment

Dakle raspad kakav se ne pamti u gaming industriji.

Poslednja izmena:
rAMA nije rekao da je savršen port, već da je kod njega igrivo i okačio klip koji se poklapa sa njegovim igračkim iskustvom na gotovo indentičnoj konfiguraciji onoj koju poseduje, nekada je potrebno pročitati sa razumevanjem šta je napisano. Da je igra izašla u stanju u kakvom je sada, ovakve buke ne bi ni bilo, već bi se spomenulo sa strane i na tome ostalo.

Uostalom čak i digital foundry ima potvrdu mojih reči. Napisao sam i sam da se mali stutter dešava jedino tokom vožnje i glajdovanja, a upravo su tu i uspeli da uhvate stutter na digital foundry, gde se vidi da je na nvidia karti taj stutter minimalan, a na AMD-u problematičan, o čemu ja naravno ne mogu da svedočim. A inače je manji kada se forsira (adaptive) vsync kroz drajvere, u tom slučaju, opet barem kod mene, bolje radi.

threewaybmp.jpg

^ Hoće neko da kaže da ovo iznad nije igrivo na GTX 970 ili šta? Jer još jednom ponavljam, ja sam samo pričao kakva je situacija na mojoj konfiguraciji, nisam cenio kvalitet optimizacije. Optimizacija naravno da nije dobra, ali jeste igrivo. :)

Isto tako sam reagovao na priču da je i kod ovako slabog porta bolje odigrati na konzolama, što opet nije slučaj, jer i u tekstu stoji recimo ovo za one sa grafičkim kartama ispod 3GB vrama:

For those with entry-level and mid-range enthusiast gaming PCs, the developer's inability to produce a solution for optimising streaming for 2GB GPUs is simply not good enough. Effectively, locking to 30fps is the only way forward as it helps to mitigates the stutter, but it means that for cards like the GTX 960, plenty of GPU horsepower is left untapped. The only route forward there really is to run at 1440p or super-sample that resolution downwards to 1080p.

Što će reći da i sa ovako sakatim portom može lepo u 1440p da se odigra kada se forsira 30fps lock na "slabijim" kartama. Port nije dobar, port nije odličan, ali ovakva buka se ne bi dizala da je igra izašla u ovakvom stanju kakvo je sada ili u poslednjih mesec dana, tj. da se nije desilo ono što se desilo sa prvobitnom verzijom koja jeste bila sramotna.

A u tekstu koji se recimo bavio PS4 verzijom i čiji je naslov kako je tamo port fenomenalan stoji i sledeće:

PS4's performance with Batman: Arkham Knight is impressive. Even battles with multiple tanks gives us a 30fps reading, with only occasional flourishes of screen-tear -
though driving through Gotham City at speed does cause dropped frames

Arkham Knight's performance hiccups are relatively confined on PS4. Fast driving sections turn in the worst numbers overall, but the rest is very smooth overall.

Što se recimo poklapa sa pričom kada se igra na duplo većem fps-u na GTX 970, što je odjednom katastrofalno :)

Poslednja izmena:
Meni recimo radi isto kao i kad je izasla igra ili nakon onog prvog veceg patch-a. Razlike ako ih uopste ima su toliko mizerne da mi je tragicno da uopste pisem o tome. Znaju to i oni dobro, zato su i napisali da krs ne mogu ni da poprave i zato su omogucili full refund svima koji su kupili na Steamu do kraja godine. Ma koliko da su igrali igru. Sve je vrlo jasno.

Dovoljno je otici na Steam Community ili njihov zvanicni forum. Oni ovo ne mogu da poprave.
A ako mi za igru koja ovako izgleda treba graficka sa 6GB VRAM-a i 16GB RAM-a da bih u batmobile-u imao 30fps... necu ni da je igram uopste. Ali sve je jasno kao sto sam vec rekao. Pa nvidia je igru reklamirala ubrzanim 30fps snimkom.

Poslednja izmena:
Prešao igru, odradio refund, ovo je odlično :D

Ako nekoga intersuje kontaktirao sam GMG support i odradili su mi refund bez pitanja, tako da očito nije ograničeno samo preko steam-a.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
^ Taj rad :D

Skakao mi frametimes u batmobilu, ne može to tako, a pri tome i igra je njesra u odnosu na prethodnike, čak ispod i Arkham Origins nivoa, što je po meni bolji razlog za korisnički bunt...

Prešao igru, odradio refund, ovo je odlično :D

Ako nekoga intersuje kontaktirao sam GMG support i odradili su mi refund bez pitanja, tako da očito nije ograničeno samo preko steam-a.

Jel bi mogao ja da odradim refund a dobio sam igru kao kod uz graficku? :D

Nista od SLI podrske:

Hi Bluesbomber,

We’ve been working with our development and graphics driver partners over the last few months to investigate utilizing multi-GPU support within Batman: Arkham Knight. The result was that even the best case estimates for performance improvements turned out to be relatively small given the high risk of creating new issues for all players. As a result we’ve had to make the difficult decision to stop work on further multi-GPU support. We are disappointed that this was not practical and apologize to those who have been waiting for this feature.

Inace ovo je napisao neko iz WB, u nekoj random temi o SLI podrci na Steam forumu. Ljudi cejkaju SLI podrsku od juna jer je receno da rade na istoj i da ce izbaciti update.
Ovo nije ni zalosno vise... RIP!

Izgleda da je ovaj Frankenstajn decenije, nakon pola godine, konacno igriv:

Ja uzeo pre neki dan, 13 evra na kinguin.net. Igrao nekih pola sata, radi odlično.

Poslednja izmena:
ljudi kupio bih igru (box) DLC dolazi free ili se naknadno placa?

Poslednja izmena:
Naknadno palcas. I nikako ne uzimaj box, ne isplati se. Mozes uzeti kljuc na internetu za 15-tak evra.

Pa gledam steam 50evra... Au bre DLC ne naplacuje R* a oni naplacuju .... bas su cepidlake. Gde ima za te pare, kako se tu kupuje?

Ovo je dz, kako se koristi ovaj kod, na steamu ili? Ima li ovde i DLC-ova i kako se sve to placa?

@igor88 Ovo ti je samo igra bez DLCa. Ako zelis sve komplet bolje gledaj Premium Edition, imas na cdkeys recimo za oko 18-19e, tu je najjeftinije. Dobijes igru i Season Pass a mozes i posebno da kupis igru pa SP kako ti odgovara.
Ja sam uzeo nVidia kljuc jos kad je izasla igra, tj. malo kasnije za oko 13-14e, i upravo sam uzeo Season Pass na gamesrocket za 8.5e. Aktiviras najnormalnije na steamu a placas karticom ili PP.

Poslednja izmena:
Neka ti neko uzme na cdkeys, poslusaj me. Odes na FB stranicu dobijes -5% vaucer, to ti izadje tacno 18e. Igra + SP tj. sve sto je izaslo do sad dobijas. Mislim da izlaze jos neke mape u januaru besplatne za sve, a finalni DLC je izasao danas.
Neces naci komplet izdanje jeftinije od ovoga, na g2a je oko 25e.

Nazad
Vrh Dno