Šta je novo?

Baterije na laptopovima... i sve o tome

Svebaterije rade restauraciju baterija, pa je moguće da je to njihova. Oni su ti inače neka sredina. Nisu im baterije super, a nisu ni krš. 3G Company ti je standarna kombinacija iz Kine, pa kako zapadne.

Teško ćeš naći original bateriju tek tako. Čak i za nove laptopove nije toliko lako naći original bateriju. Posle 3-4 godine od datuma izlaska laptopa, postaje sve teže pa na kraju (posle 5-6 godina) pa i nemoguće.
 
Svebaterije rade restauraciju baterija, pa je moguće da je to njihova. Oni su ti inače neka sredina. Nisu im baterije super, a nisu ni krš. 3G Company ti je standarna kombinacija iz Kine, pa kako zapadne.

Teško ćeš naći original bateriju tek tako. Čak i za nove laptopove nije toliko lako naći original bateriju. Posle 3-4 godine od datuma izlaska laptopa, postaje sve teže pa na kraju (posle 5-6 godina) pa i nemoguće.
hvala na infu.....gledao sam cak i na aliespresu i tamo nadjem original za moj laptop pa sam zato pitao...

 
Nema na čemu.

Aliexpress i original... Šanse su ti da je zaista original fifti-fifti. Jedno na fotki, drugo uživo. :) Inače, nemoj ni pokušavati da uzmeš tu sa Ali-ja, neće ti poslati jer "nE MoGu BaTeRiJe Za SrBiJu Da Se ŠaLjU".
 
gledao sam i na KP i nasao bateriju za 33e......do sada najjeftinije....jos uvek mi ne gori i direktno sam na punjacu kako kuci tako i u firmi, nadam se da to ne smeta laptopu?
 
Pozdrav svima, od skoro imam problem sa hp probook 650 g2 laptopom i baterijom. Stara baterija je crkla, stavio sam novu (koja nije original), komp radi, puni bateriju ali ne prikazuje to u task baru. Znaci dole mi stoji ikonica baterije i pise pluged in i ne pise charging uopste. Kada iskljucim strujni adapter pokazuje 0% i ulazi u battery saver mod. Probao sam i tako moze da radi i nekoliko sati. Dakle problem je samo ta indikacija napunjenosti baterije i to sto je windows uopste ne vidi.
Probao sam neki hp diagnostic tool, takodje ne vidi bateriju, tj ne moze da je testira.
Je li imao neko slicnih problema?
 
jesam, nista se ne desava, cak sam i reinstalirao windows, opet isto.
 
Nemam kalibraciju u BIOS-u. Probao sam ovako da je napunim pa ispraznim ali nista.
 
Ah, HP i punjač/baterije problemi. Toga sam se nagledao mali milion puta. Nije neki deo original, odmah neki tripovi. Glupi sense senzor i HP-ova gramzivost.

Rešenje nemam, samo konstatujem. Mada ne dolivam so na ranu. :)
 
Znaci da pazarim originalnu bateriju i da se nadam da ce to resiti stvar.
 
Pa ako ti baterija drzi koristi je. Probaj sa HW Info da vidis sta pokazuje za bateriju mada i on to dobija od maticne laptopa, ne verujem da ce nesto pomoci. Probao neki Linux? Mozes Mint live bez instalacije.
 
Imam malo stariji asus laptop X75VCP, pokusavam da ga bar malo osposobim za rad :)....Baterija je stradala odavno pa je uvek na punjacu. E sad, u cpuid hwmonitor uopste ne vidi bateriju, a u hwinfo za designed i full charged capacity pise -1mWh!? Wear level 0.0%. Kupicu bateriju, to sam resio, ali da li ima mozda jos neki problem?
Instalirao sa cisti w10, i samo to, sa sajta asusa sam skinuo i instalirao pointing device i smart gesture. Da li treba jos nesto instalirati? Imam jedan trougao, pci simple communcations controller, kako da znam sta je to?
Ubacio sam ssd umesto hdd-a, i to je proslo ok
 
Poslednja izmena:
Rešio sam trougao, po uputstvu sa neta....:)
Šta kažete za bateriju? Da li je ok ono što piše. može li biti problem još nešto?
 
Aktivirao sam u biosu adaptive battery optimizer, ali i nakon toga pise enabled/ not activated, jel ima resenje za ovo, hp laptop je u pitanju?
Do koliko punite bateriju, 80% ili vise?
 
Kupio sam (danas) nov laptop (lenovo ip 5), kad udjem u Lenovo Vantage battery details stoji mi cycle count 255? Je l to znači da je neko već koristio LT ili se to broji unazad koliko je preostalo?
 

Prilozi

  • 1631635394549851285422068894338.jpg
    1631635394549851285422068894338.jpg
    114.4 KB · Pregleda: 32
Sad sam opet pogledao i broj ciklusa je 99?
 
Gde, preporuka, da se kupi baterija za HP EliteBook 1040 G3, oznaka baterije HP BL06XL gledao sam po netu tu je oko 50 evra ta neka zamesnka kineska al ne znam koja radnja ima bar donekle ok robu da nije najgori kinez.
Vidim ima kod Delte neka radnja Svetbaterija ali ne znam kakve su im baterije.
 
Da li je bolje izvaditi bateriju ako se laptop neće koristiti više meseci?
 
probah srč, al nema rezultata... jel' ima neko rešenje za ekološko odlaganje baterija, beograd preferably? imam par njih u raznim fazama neispravnosti, neke i (polu)nadute... malo mi bzvz da ih bačim u kontejner pa da naprave kakav požar ili sličnu katastrofu.
 
Kupio sam svoj prvi laptop sa internom baterijom i sad ne znam da li je bolje da ga stalno drzim na punjacu kada imam za to priliku ili recimo da mu bateriju odrzavam izmedju 20 i 90%?
 
Nazad
Vrh Dno