Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

Intesa barem ima zatvaranje računa online i to je sreća u nesreći. Popunio sam obrazac, potpisao ličnom kartom i u povratnom odgovoru stigli skenovi potvrda o gašenju.

Aaa, ja sam Intesu napustio na teži način. U njihovim uslovima je onda stajalo da ako godinu dana nema promena po računu, oni će ga sami zatvoriti. Tako sam i pustio. Dobio dva mejla upozorenja da ovo i ono, samo sam ignorisao i dobio posle mejl o zatvaranju. :)

• Like
Reagovanja: uji
Nisam primetio da je neko spominjao da nema više opcije da se ponovi plaćanje kroz prethodnu uplatu ili sam ja toliko ćorav, pa ne vidim tu opciju.
Probao sam preko aplikacije (i preko sajta) i nigde nisam pronašao mogućnost da to uradim. To je postojalo u staroj aplikaciji, ali nisam primetio da nema u novoj, jer mi do sad nije trebalo.
Nije toliko problem, ako ne postoji, ali je korisna opcija, kad se obnavljaju uplate sa istim iznosima.

Edit:
Opcija postoji u delu Plaćanja/Lista transfera, ali tu se, iz nekog razloga, ne vide sve transakcije.🙃 Moram da vidim sa podrškom šta je problem.

Poslednja izmena:
@dulenator Kako nema, misliš da ponovo platiš nešto što si nekada ranije platiio??? Pa imaš opcije kada uđeš u tu uplatu:

IMG_0437.jpeg

To sam i pronašao, ali se u tom delu ne prikazuju sve uplate, pa ne mogu da ponovim, jer nemam šta. 🫠 Iz nekog razloga sve transakcije vidim samo kad kliknem na račun, a kad idem na Plaćanja/Pregled transfera vidljiva su samo samo tri plaćanja.

Racuni > Lista transakcija -> Filter pa stavis pocetni i zavrsi datum. Pa kad nadjes zeljenu transakciju, click na nju i onda u detaljima transakcije skrolujes na dno, pa ima opcija PONOVI TRANSAKCIJU.

Kako se ne vide? Ja vidim sve što sam platio. Imaš filter.

Nešto je zabagovalo, jer u filter stavljam da prikaže sve sa tog računa i podesim datume, ali džaba, samo se vide tri plaćanja. Na Računi/Lista transakcija se vidi sve, ali nema opcije da se ponovi plaćanje. Pfff, pišem podršci, pa neka se oni zanimaju.

Edit:
🤣 Sad vidim da ima opcija da se ponovi plaćanje u delu Računi/Lista transakcija, ali samo za plaćanja posle prelaska na novu aplikaciju. Sad bar znam da ne gledam ništa pre 18. 02. za obnavljanje. 🙂

Poslednja izmena:
Meni su juče naplatili neke fantomske troškove za podelu na rate, a ja podelu na rate nisam tražio...kažu mi u kol centru dešava se.....pisao sam pa sada čekam...

Kako si uopste i dobio kol centar ja jutros 45 min cekao i nisam ih docekao vec sam imao poziv i onda prekinuo posle tih 45 min ceknja gde mi govorise procenjeno vreme 5 min, pa 3 pa 7,8,9 pa opet 3, pa 4 itd dok sam bio prinudjen da sluzam na loop Baneta i srceparajucu pesmu.
Obaska sto sam bio jutros u poslovnici gde nisu znali nista da mi kazu dal cu, kad cu i gde cu dobiti novu karticu koja istice za 14 dana a neophodna mi je od 01.06 da je imam.
Kompletni ludaci....

Kartica istice za 14 dana a neophodna mi je nova od 01.06 da je imam.
Digitalizuj postojeću u Google/ApplePay i koristi njihove nove bankomate za isplatu dok ti ne stigne nova. Ne znam da li se nešto po ovom pitanju menjalo, ali ranije je tokenizovana važila i nakon isteka pa bi se uklonila tek po uručenju nove.

Pa moja je digitalizovana od prvog dana kad je Gpay stigao u Srbiju.
Kakvi su to "novi" bankomati ja dizem na Postanskom bankomatu i onom Money get ili kako se sad vec zove gde par banaka bez provizije mogu da podizu kes.

Isti oni teget kao kod NLB, OTP, Halk, od skoro Yettel i Addiko sa čitačem za beskontaktno, mada se upravo setih da i neki poštini takođe imaju.

Nema to bato moj nigde u BG bar ja to ne videh, al hvala ti u sv. slucaju.

• Like
Kako si uopste i dobio kol centar ja jutros 45 min cekao i nisam ih docekao vec sam imao poziv i onda prekinuo posle tih 45 min ceknja gde mi govorise procenjeno vreme 5 min, pa 3 pa 7,8,9 pa opet 3, pa 4 itd dok sam bio prinudjen da sluzam na loop Baneta i srceparajucu pesmu.
Obaska sto sam bio jutros u poslovnici gde nisu znali nista da mi kazu dal cu, kad cu i gde cu dobiti novu karticu koja istice za 14 dana a neophodna mi je od 01.06 da je imam.
Kompletni ludaci....
Juče sam čekao oko 30 min

Trajanje Mastercard debit (račun plus) mi ističe krajem ovog meseca a juče mi se u aplikaciji pojavila nova kartica u statusu izrade. Istovremeno stigao sms sa odlivom 1oo dinara kao troškovi izdavanja kartice... Nazvah kol centar posle skoro pola sata dobih operatera da se informišem za način dostave.. Kartica se preuzima u najbližoj expozituri BPŠ uz prethodno dobijeno obaveštenje o preuzimanju sms-om. Na moje pitanje kada će to biti, reče mi,,, trebalo bi za oko desetak dana, ali znate sada su velike gužve oko izdavanja kartica,imajte strpljenja,,, 🤨

Poslednja izmena:
Ne znam zasto svi radnici BPŠ spominju da ce stići SMS o izradi kartice, kad i oni znaju da se to nece desiti. Oko 2 nedelje je rok izrade, ali to bude i brze. Meni su Dinu izradili za 9 dana.
Verovatno ko što je kolegi knjigovođa rekla da izradi pečat, a on nije u obavezi pa pojedini vrte istu mantru. Meni su još tad svi govorili dođi za 10 dana. Dođem 9. nema. Tačno desetog obe (Dina pa Visa internet).

Trajanje Mastercard debit (račun plus) mi ističe krajem ovog meseca a juče mi se u aplikaciji pojavila nova kartica u statusu izrade. Istovremeno stigao sms sa odlivom 1oo dinara kao troškovi izdavanja kartice... Nazvah kol centar posle skoro pola sata dobih operatera da se informišem za način dostave.. Kartica se preuzima u najbližoj expozituri BPŠ uz prethodno dobijeno obaveštenje o preuzimanju sms-om. Na moje pitanje kada će to biti, reče mi,,, trebalo bi za oko desetak dana, ali znate sada su velike gužve oko izdavanja kartica,imajte strpljenja,,, 🤨
Isto juce meni skinuli 100 din, u procesu izrade nova, a ova mi do kraja meseca vazi.
Dva puta u 2 dana sam zvao CC cekao po 45 min iako su se smenjivali minuti 3,5,7... nakon tih 45 min sama se veza prekinula prvi put a drugi nisam mogao vise da cekam nakon 45 minuta, a htedoh da pitam gde da preuzmem karticu, i evo do danas ne znam a ova mi za 8 dana prestaje sa radom a 8og moram u inostranstvo a trebam da placam tom karticom i dizem kes.
Stvarno su 🤬🤬🤬

Pretpostavljam da je za Beograd dostava u centrali tj. Kraljice Marije 3.

Nemam Račun plus, ali čisto da kažem da je realna opcija da će vam tokeni raditi i nakon isteka stare kartice, pa možda i ne ispadne veliki problem. To je, dakle, tehnički moguće i ako nova kartica nije uručena, dovoljno je da je reizdata. Ne znam jedino da li se to podrazumeva ili banka to nekako mora da podržava. Možda neko već i ima iskustvo sa tim koje bi mogao da podeli.

• Like
Da li se nekom desilo da vizu limitiraju na 15k din mesečno?

zar se ne šalju kartice na kuću i to besplatno, sad prvi put vidim da moraju da se preuzimaju i još da se plaća

Tako je bilo, njima sad govore da preuzimaju licno i jos se pominje naknada za izradu, sto takodje nije bio slucaj za racun plus, mogao bi neko ko ima vremena da nabavi novi cenovnik za racun plus.
Nemam Račun plus, ali čisto da kažem da je realna opcija da će vam tokeni raditi i nakon isteka stare kartice, pa možda i ne ispadne veliki problem. To je, dakle, tehnički moguće i ako nova kartica nije uručena, dovoljno je da je reizdata. Ne znam jedino da li se to podrazumeva ili banka to nekako mora da podržava. Možda neko već i ima iskustvo sa tim koje bi mogao da podeli.
Radi, samo ne znam koliko dugo, jer sam ubrzo nakon isteka i aktivirao novu.

U tom slučaju ne bi trebalo da ima ograničenja. Ako radi, radiće sve do trenutka kada banka otkaže karticu, a to se obično desi tek ako se tipa tri meseca ne preuzme, odnosno neće se desiti ljudima iz ove teme, jer će je svi preuzeti, hahah. Naravno, može da se desi da sam token ima kraći rok trajanja (i on ima datum isteka, trebalo bi da traje tri godine od pravljenja), i to treba proveriti nekim NFC čitačem kartica ili pitati banku, ako je nestalo iz evidencije/sećanja kad je napravljen.

Nazad
Vrh Dno