Šta je novo?

Banka Intesa

Ovo se odnosi na internet plaćanja, pa ćeš verovatno imati wi-fi jer kako bi inače započeo kupovinu
Nisam onda pazljivo ispratio jer me,da vam budem iskren,ne interesuje previse(njihov sam klijent,primarna banka ,da ne bude zabune).
Mislio sam na sva placanja. Svakako nije najsrecnije resenje ali opcije za druge nacine autentifikacije,daju nadu da ce to raditi kao wartburg limuzina.😉

Nisi popio kafu Martine.
Pa skuvaj umesto sto zvocas.😂😂😂😛

Nisam, tek sad vidim njegov komentar je u vezi internet plaćanja, mada u inostranstvu nisam ni kupovao puno preko interneta zbog kraćih rokova boravka i problema dostave (a najveći broj nas najčešće ide negde do desetak dana) te nisam ni praktikovao internet plaćanje već mahom plaćanje karticom u radnji pa me je to povuklo za komentar.

Do sad je bitno bilo da imaš roaming i primiš taj SMS, ovo rešenje zapravo podiže fleksibilnost na mnogo viši nivo. Sad može wifi i gde ne postoji prijem tvoje mreže, što pozdravljam. Zatim, u inostranstvu je moguće ubaciti lokalnu karticu u isti telefon i to će da šljaka. Imao sam ja te borbe sa roamingom u prošlosti ili kad smo prešli sa jedne mreže na drugu, ostao sam bez mogućnosti da primam SMS dok se nisam vratio u Srbiju. To se sad neće dešavati.

Ja mislim da je ovo odlicna promena, uostalom kome ne odgovara moze i sms i dalje da radi.

Ja sam imao problem da mi u romingu nekad stize sms nekad ne, lutrija, zavisi od zemlje, tako da sada sa internetom nema problema.

A i brze ce mnogo ici ovako nego sa sms-om sto je.

Ovo je definitvno promena na bolje, desavalo mi se po raznim zabitima sveta da nemam roming, ili je bio zabranjen i nisam mogao da dobijem kod kada sam na primer hteo da uzmem neke avionske karte i onda sam morao da smaram ljude da mi to zavrsavaju, ovako ce sve biti mnogo lakse i ne moram da strepim da necu moci da dobijem kod.

Definitivno je bolje samo da ne bude kašnjenja notifikacija. Ja inače najviše online kupujem baš kad sam u inostranstvu, razne karte, ulaznice, vinjete...
Dobra stvar ako koristiš karticu zemlje u kojoj si zbog interneta

Pa da, sad svi koriste esim-ove preko aplikacija ili iz te zemlje kada idu u istu

Dobro šta je na kraju, ovo preko app je samo za online ili će i na POS prodajnom mestu morati autorizacija? Ja koristim samo Apple Pay, ne traži mi 2FA za internet plaćanja (gde je moguće platiti tako online).

Neće na POS, samo na internetu.

Apple Pay gde je implementiran za online plaćanja je drugo. Ti tu autorizaciju uradiš sa Face/Touch ID.

Kada je kartica u Wallet i koristim je za plaćanje online usluge kroz neku aplikaciju, da li uvek stiže SMS za verifikaciju?

Nisam to koristio nekoliko meseci. Juče sam imao neke transakcije na taj način, po 2-3eur i uvek čekam SMS, da aktiviram tu kartu koju kupujem.

Neko se pre neki dan žalio da BizMobi mora da se reaktivira u poslovnici.

Malopre mi stigao mail.
Screenshot_20260327_095814_Gmail.jpg

Kada je kartica u Wallet i koristim je za plaćanje online usluge kroz neku aplikaciju, da li uvek stiže SMS za verifikaciju?

Nisam to koristio nekoliko meseci. Juče sam imao neke transakcije na taj način, po 2-3eur i uvek čekam SMS, da aktiviram tu kartu koju kupujem.
Ako sajt/app kao payment method ima Apple pay, izabereš to i iskoči ti prompt da potvrdiš plaćanje dvoklikom na power button pa očita Face ID - za to nema SMS-a.

Ako sajt/app ima standardan unos broja kartice sa istekom i CVC, bez obzira što ti je info o kartici sačuvan u Wallet-u, tad SMS stiže jer banka gleda kao da si otišao na sajt i uneo info od kartice da platiš. Nebitno što si ti karticu sačuvao u Wallet.

To su dva odvojena načina plaćanja, ako to ima smisla. Kod drugog si ti samo info o kartici uneo u wallet za brže popunjavanje, a kod Apple pay je tokenizovana kartica gde ti autorizuješ plaćanje kroz Face ID. Verujem da je slično i na Androidu.

Aplikacija ima Google Pay ili kartica opciju.
Izaberem Google Pay, on povuče karticu iz wallet i onda iskoči neki Mastercard ID check ekran, ili tako nešto, malo vrti taj ekran i onda me pita da li ću SMS ili CAP.

Ako se setim, sačuvaću posle screen shot, kada budem imao sledeću transakciju.

I svaki put mi traži SMS validaciju.
Razumem da mi je tražio fingerprint, kao Kada otvorim wallet, ali SMS me je zbunio.

Ono gore otkucah jutros, evo dopune:
Kansije sam kupio kartu, kada izaberem da platim kroz wallet, imam opciju da udjem unutra i pogledam sve kartice. Prve dve kartice su mi fizički ista kartica, s tim što prva ima MC logo, a za drugu mi je prikazana baš sličica moje kartice. Za prvu mi traži SMS verifikaciju, a za drugu traži otisak prsta.

Може ли Миленијум додатно осигурање да се раскине/откаже недељу дана након што је потписано на шалтеру банке? Интеса Хит рачун је у питању.

stigao je mail da od prvog juna menjaju cene za Intesa BizMob,ima jos dosta kolona koje se menjaju 🙂 evo poredjenje starih i novih cena

slika11.jpg

A jes me zvala pre neki dan da nudi pakete, kaže ne znam dokle će vam biti povoljnije ovako.

Ja sam do sada plaćao mesečno 295+150+200 dinara ~ 650, a sada mi to ide na ~1.050 dinara.

Predaja pazara ide sa 0.06% na 0.08%.

Sve su to mali iznosi kada se pogleda vrednost u dinarima, ali banke baš tako rade, a kada sam saberemo troška na godišnjem nivou - užas.

Imam pitanje kako da resim sledece. Dobio sam racun za kasko osiguranje kola, produzetak i sve je elektronski reseno. E ja bih hteo da platim elektronski ali sa kreditne kartice a ne sa redovnog racuna na koji je povezana debt kartica.
Ali ne mogu da izaberem racun na koji je povezana kreditna kartica a elektronski nemam mogucnost uobicajenog placanja karticom.
Da li je moguce ovo sto pokusavam.

Sa Banca Intesa nije.

Da li Intesa ima neki način (online ili u aplikaciji) da isplatim odjednom nešto kupljeno na rate, recimo plaćeno Visa karticom tekućeg računa, a bez da idem u banku?

Mislim da ne.
Ne zbog svog primera ali drug ih je jednom pitao preko kontakt centra, čini mi se da su mu rekli da mora da ide u banku, e sad da li to još uvek važi, jer je ovo bilo pre par godina, ne znam.
Najsigirnije je da zovete kontakt centar i pitate.

Nema te mogucnosti,oni moraju sravnati rate inace ti cela uplata ode na sve sto imas od zaduzenja.

Sravnati rate i naplatiti provizije. Ako otplatiš pre vremena, nema provizije.

Poceo sam da koristim kreditnu karticu - da li je jedini nacin da vidim trenutno stanje tako sto cu sam da izracunam limit - raspolozivo stanje?
Potrosnja mi je 0 iako imam transakcije - kontam da se ovo apdejtuje kad se transakcije proknjize? Mada jedna je vec proknjizena a potrosnja je opet 0..

Imas kad udjes u kartice,pa pod kreditnom, imas ukupan limit i trenutno dostupno.

Nazad
Vrh Dno