Šta je novo?

Banka Intesa

Kako to radi? nisam nikad dizao tako?

Otkljucas telefon, bitno da ti je ukljucen NFC, prineses onom delu gde je za ocitavanje kartice, bankomat trazi pin kartice i to je to. Barem za google pay. Ne klikces nista prethodno na bankomatu, samo prineses telefon

Imam Apple pay. Valda procedura kao kad placam pa ce mi traziti sta dalje.

Moislim da to ima svaki bankomat. Bar u Ns nisam video ni jedan da nema.

@rovello
Prvi put čujem za ovo. I zar nije logično da imaš par pokušaja u slučaju pogrešnog pina, a ne da ti odmah oduzme karticu?!

To svakako. Ako dosad nisi grešio, bilo bi čudno da ti se zbog toga zadrži kartica, ali ne znam kakva je Intesina politika. Ostaje da saznaš zašto je tačno zadržana, valjda će ti to reći kad ti je budu vratili, a definitivno pitaj ako ne kažu sami. Možda uopšte nije do PIN-a, tu informaciju sam ti samo naveo da bi znao da provera ne funkcioniše onako kako si mislio, tj. da prihvaćen unos PIN-a ne znači nužno da je proveren.

Što se tiče podizanja, sa Apple pay double click power button kao za plaćanje, prinese se čitaču i sve ostalo je kao da je ubačena kartica.

Nisam probao da prinesem telefon, ali sam karticu više puta prinosio i ništa se ne desi.

Ma ja koristim ono with cache ali nikako da probam telefonom. Sledeci put.

ali sam karticu više puta prinosio i ništa se ne desi
Možda si bio na bankomatu na kom ne radi čitač. Treba prvi kružić da svetli zeleno kao indikator da radi. Takođe, kartice ne sme da bude Dina, jer stare nisu beskontaktne, a nove još nisu čitljive na bankomatima, mada u tom slučaju izađe greška, nije da se ništa ne desi.

Može se desiti i da je čitač na bankomatu "aktivan" i kao radi (prva zelena lampica svijetli), ali ne čita, ni karticu i telefon (npr. Intesin multivalutni dijagonalno od Futoške pijace u N. Sadu).
Gotovo svi ostali u mom slučaju rade (kod kojih je aktivan čitač).

Obicno koristim taj ili onaj zabaceni u Narodnog Fronta ili kod MC-a. Nisam ni jedan testirao.

Danas sam probao četiri bankomata na dve lokacije:
Prvi: Radi fizička Visa Inspiron kartica, kao i ona u telefonu.
Drugi: Fizička kartica ništa. Kod Vise iz telefona, telefon prijavi grešku da kartica ne može da se koristi na ovaj način. Na bankomatu se ništa ne pojavljuje.
Treći i četvrti: Ne radi ni kartica ni telefon.
Kod svih je svetlela zalena lampica.

Jel neko skoro radio novu karticu?
Podneo sam zahtev za novu MC Gold još 30. septembra i ništa još uvek...

Prelazim na novi telefon, da li će Intesa Mobi prestati sa radom na starom telefonu kada je aktiviran na novom? Koliko se sjećam, tako bi trebalo biti...
U Google Wallet-u bi trebalo da mogu imati istu karticu u dva telefona?

Pratim temu godinama, ali malo mi se izmiješalo sve...

Prestaje da radi na drugom telefonu.

Prelazim na novi telefon, da li će Intesa Mobi prestati sa radom na starom telefonu kada je aktiviran na novom? Koliko se sjećam, tako bi trebalo biti...

Kartica jedna moze u vise walleta odjednom (imam je na poslovnom iPhone i na privatnom Pixelu), a mbanking prestaje na drugom fonu da radi kada se aktivira na drugom.

drugari.. da li neko zna pouzdano, na koji nacin i kako moze da se podigne nova platna kartica po isteku stare,ali da osoba koja podize nisam ja nego neko kome dam ovlascenje? Posto na internetu gde god sam pretrazio,nema nikakav info za Intesu ali za sve druge ima....
Da li je to neko radio do sad?

Hvala

Možeš samo na jednom telefonu imati aktiviranu Intesa Mobi aplikaciju. Takođe na tom tom telefonu možeš imati više Intesa naloga, stim da je jedan primarni - na njega se može ulogovati pomoću pina ili biometrije. Na ostalim nalozima je logovanje samo preko pina aplikacije.

Sve jasno, kao što sam i pretpostavio.

Hvala puno svima!

@IVAO-SRB mislim da je jednostavnije da tražiš slanje kartice na kućnu adresu i platiš poštarinu 60 dinara po kartici.

@IVAO-SRB mislim da je jednostavnije da tražiš slanje kartice na kućnu adresu i platiš poštarinu 60 dinara po kartici.
da li to tako moze? posto ja tu karticu imam godinama, i svaki put kad treba da se podigne nova,uvek mi kazu da dodjem u banku i podignem,

da li to tako moze? posto ja tu karticu imam godinama, i svaki put kad treba da se podigne nova,uvek mi kazu da dodjem u banku i podignem,
Iz aplikacije može za osnovnog korisnika kada je u pitanju reizdavanje, ali mesec dana pre isteka je krajnji rok za promenu načina dostave. Trebalo bi da i ovlašćeni korisnik takođe ima pravo na korišćenje aplikacije pa da iz nje zahteva slanje na kućnu adresu.

Iz aplikacije može za osnovnog korisnika kada je u pitanju reizdavanje, ali mesec dana pre isteka je krajnji rok za promenu načina dostave. Trebalo bi da i ovlašćeni korisnik takođe ima pravo na korišćenje aplikacije pa da iz nje zahteva slanje na kućnu adresu.
da li ta dostava mora da bude dostavljena licno meni (koji sam vlasnik kartice) ili moze da bude dostavljena u sanduce, ili bilo ko je kuci? napominjem ova kartica je vec obnavljanja nekoliko puta, ne izdaje se prvi put

Vrh Dno