Šta je novo?

Banka Intesa

Meni i dalje stize sms o uplatama, ali zato jos nisam presao na novu app/platformu. 😈
 
To je moguce, ja sam presao jos i pre nego je “zvanicno” pustena i od tada dobijem samo obavestenje o prilivu i to kas udjem u novu aplikaciju😁
 
Ne dobijas notifikacije?
Meni je to stedjeno (iOS) i vec jedno tri nedelje radi super.
Doduse mozda zato sto sam obrisao staru aplikaciju tad ali nisam siguran 100%.
Takodje postavljanje limita u novoj app vise ne prilazuje gresku.
 
Ma jok, samo o prilivu. Bilo koje placanje, nista.
 
Steta, toga se i plasim… zato do sada nisam ni aktivirao novu.
Vidim ja da cu do kraja da je “iscrpim” do kraja godine. Tada cu morati na novu da predjem.
 
I obavezno kada definitivno pređete na novu (koja je zaista loša ali verujem da će nakon par dečijih bolesti da je stabilizuju) , OBAVEZNO proverite šablone jer ne kopira pozive na broj i onda će vam se desiti kao meni da sam izplaćao sve kominalije za taj mesec i ništa nije proknjiženo na moje ime oa sam poginuo kao Vlasi na ringišpilu dok sam ispravio te krive Drine, svaki JKP i ostale sam zvao i svi u fazonu pozovite isti ovaj broj samo poslednji 48, 72, 55...pa onda oni a ko vas je prosledio na nas...i onda nakon 18-tog prosleđivanja kažu - ahaaaa evo vidimo uplatu, eeeee ali nemojte bez poziva na broj više. I takva vortanja x5 za 5 JKP-a,+ EPS, + knjige za decu za školu...
 
Poslednja izmena:
Da da, to za sablone i pozive na broj je jakoooo bitna stavka da se isproverava.
Mada iskreno, vise ni ne koristim sablone, samo QR i cao.
 
Da da, to za sablone i pozive na broj je jakoooo bitna stavka da se isproverava.
Mada iskreno, vise ni ne koristim sablone, samo QR i cao.
QR kod je super samo što mene nervira to što ne mogu taj kod da skeniram preko telefona nego moram da otvorim komp i slikam kod telefonom, ili pošaljem nekom pa in otvori iz svog telefona pa ja skeniram. Smor je što ne postoji opcija da učitam QR kod ili kako već, da ne moram drugi uređaj da angažujem.
(ili možda može, sad ste me zatekli)
 
Kako nema? Pa zar to nije jedna od kljucnih stvari nove Intesa mobi app, moze da se ucitao kao screen shot.

Ja za sada na staroj radim tako sto sa telefona uradim screen shot, a onda se sync-uje taj photo i na iPad pa tako skeniram. :)
 
Na novoj aplikaciji baš to može; napraviš snimak ekrana sa qr kodom i onda u aplikaciji izabereš tu sliku.
Jedino za sbb račun neće iz nekog razloga.
 
Aj sa'ću probam
Neće, traži mi pin kod ja ukucam i onda opet izbaci uključenu kameru gde traži da slikam QR. Još bolje jer da je radilo smorio bi se zato što sam planirao od ponedeljka da idem i zarvorim sve u intezi. Izvadio sam A1 Master karticu i šljaka vrhunski
 
Poslednja izmena:
Na novoj aplikaciji baš to može; napraviš snimak ekrana sa qr kodom i onda u aplikaciji izabereš tu sliku.

Mene Intesa program izbaci kad pređem u album sa QR kodovima. Ne znam da li je to do telefona ili aplikacije. Zbog toga koristim već odštampane QR kodove na papiru.
 
Jel pricamo o iOS ili Android platformi?
 
Kod mene na androidu je tako, kad izaberem qr kod iz galerije, aplikacija se vrati na početnu log in stranu. U početku je to radilo kako treba kao i otisak prsta koji više nije opcija uopšte.
 
Ja sam tako koristio i koristim na Mi9 SE i sada na Galaxy S20FE.
Eto, jedino kada učitam snimak ekrana sa QR kodom sa Sbb računa, prijavi mi grešku. Sa Infostan, Eps, Telenor, radi super.
 
Neko sa iOS-om? Iskustva?
 
Da niste slučajno zabranili aplikaciji pristup fajlovima, pa da izbacuje zato što nema dozvolu?

Sa time nemam problema. Jedini bag je što ne dobijam notifikacije za potrošnju za kartice, već samo za uplate i isplate sa računa.

I problem sa šablonima gde mi iz nekog razloga ne pamti poziv na broj, već samo broj računa.

Najbolja stvar mi je stalni nalog prema fizičkim licima. Tako sad plaćam kiriju i svoj deo za NF nalog. Ne moram više da mislim o tome.
 
Poslednja izmena:
Ja po defaultu dajem sve dozvole "bitnim" aplikacijama i sad sam proverio, nigde se ne pominje storage pod permissions, sve su vezane za notifikacije.
 
To oko dozvola, treba da bude uključena i dozvola za kameru.
 

Prilozi

  • Screenshot_20210912-220104_Permission controller.jpg
    Screenshot_20210912-220104_Permission controller.jpg
    40.3 KB · Pregleda: 19
Nije mi jasno, da sutra kurs ode na 236din (duplo), šta će se desiti; pa sve cene će otići bar za tih duplo, pa bar još +20% preko toga. Šta se promenilo?
Izvoznik da bi nešto izvezao, mnogo toga iz uvoza mora prvo da kupi, posredno ili neposredno. Onda će opet biti isto ili čak i manje konkurentan nego sada. Poneki bi na kratko ućarili jer bi zaposlenma povećali platu za 10% najviše, i to je ta neka razlika...
Dobro organizovane firme su i sada sasvim konkurentne.
Da bi kurs porastao, mora da se u promet pusti novac bez deviznog ili zlatnog pokrića, tj da država daje više para za devize. Ako devize ne možeš da kupiš od države
onda ide u hiperinflaciju.
Ko kod nas izvozi? Samo poljoprivreda, naše maline vrede bar dva puta više od poljskih a ista cena, misli o tome.
Dakle šta treba da se odgaji malina i za koliko možeš da je prodaš? Tu ulazi otkup i jednistavnnija zarada jer preprodavci plasiraju na strano tržište.
Ali svakako da zaradiš nešto.
No to nema veze sa inflacijiom, inflacija ide konstantno zbog povećanja cena osnovnih namirnica i korupcije. Što veća korupcija to veća inflacija po pravilu.
 
Meni je prestala da radi nova app na ios-u a sada ne znam gde da nadjem ID korisnika!? Da bih reaktivirao app..
 
Android, prešao na novu aplikaciju, notifikacije za priliv i odlive, sa svih računa koje sam probao, stižu kada je aplikacija uključena i zapravo je iritantno. Ja u aplikaciji, plaćam račune, za svaki stigne poruka. I kada zatvorim aplikaciju, ponekad bipnu još jednom i pojave se.

SMS za Mastercard kreditnu mi uredno stiže, za svaku potrošnju. U aplikaciji mi ne daje notifikacije za MC.
 
Jedino za sbb račun neće iz nekog razloga.
SBB код је јако лоше резолуције. Имам проблема да га очитам у апликацијама две различите банке. Успе на крају, ал покушавам барем 10 секунди, некад и више, померајући телефон напред назад док код коначно не буде препознат. Кодове са свих осталих рачуна обе апликације препознају у делићу секунде.
 
Pošto većina nas ima problem mogli bi da ih lepo namažemo g.vn.ima u Google play prodavnici i u App store
 
Za par godina verujem da će na tržištu ostati RF, OTP, Sber, Erste iz razloga koji su vezani i za spoljni uticaj. A očekujem da neko pojede i AIK, odmah kada ode Komercijalna.
Stefi, ovde si neinformisan i silno grešiš :) Samo zameni AIK i Sber 😎
Koletov sin će, u odsustvu tate koji je trajno odsutan iz daljeg biznisa, razvijati AIK bez namere da se skorije zavali. U prilog tome ide i činjenica da su već kupili Sber banku, na nivou regiona. Uskoro će biti i zvanično objavljeno 😃
 
Takođe meni u zadnjih mesec dva ne stiže SMS o uplati

Isto. Plaćanja stižu kroz Wave2Pay notifikacije, priliv novca ne stiže, čak ni plata ..

Pa to su ukinuli, nece ni stizati vise. Trebalo bi kroz aplikaciju da stizu obavestenja, ako radi kako treba.

Nisu, suprug koji radi u istoj firmi gde i ja uredno dobija notifikacije o uplatama. Iritira užasno, a na novu aplikaciju mi ne pada na pamet da prelazim, imajući u vidu koliko im je vremena trebalo da ovu staru dovedu u red.
 
Nazad
Vrh Dno