Šta je novo?

Banka Intesa

Skidaju blizu ponoci, videcemo ujutru. Bas me interesuje koliko ce skinuti sa deviznog.
Meni su skinuli 1.02 eura sa jednog racuna za koji sam mislio da nece naplacivati bar do januara sledece godine... Sad su i mene zbunili.
 
meni naplatiše sa oba koja zadržah - i sa glavnog, koji bi, a zbog paketa, morao biti u njega uključen, ali i sa onog koji dobih po automatizmu, a za koji eksplicitno stoji kako se neće naplaćivati do 01.'22.
1625101730769.png

poslao sam mejl savetnici; videćemo...
 
Sa deviznog za koji je vezana internet kartica su skinuli 1,02€ ili 120din po njihovom. Glavni devizni nisu dirali. Ja sam otvorio pre nekoliko meseci racun ali sam naglasio koji devizni hocu da vezu kada sam prebacivao sa Hit na Hit plus. U sustini, ocekivano sto se tice skidanja para .
 
Da im je8em sve!
Skinuli 1.02 eur sa deviznog neoročenog, gde su mi uvek nule na kraju. Da skinu sa tekućeg, neka skida po kom hoće kursu, samo da mi moje nule ne dira.

Na internet kartici nisam imao promet od aprila, ali ima nekoliko eur i uredno je naplaceno 1.02eur.

Ispalo je 350+220+1.02+1.02....sve je to OK, samo da mi nisu dirali moje nule.
Prebaciću na hit plus. Nisam siguran da imam potrebu da idem na Magnifica.
 
Imam Visa Electron karticu (sada Classic) uz devizni račun, imao sam dve kupovine na GP u toku juna i na kartici trenutno 0.21€. Nisu mi ništa skinuli što se i poklapa sa pričama i cenovnikom ali me buni što kad uđem u aplikaciju piše da nisam imao nikakvih transakcija, ispada da se kupovina na GP ne računa u transakciju?
 
Pa jel ne ide na Play u dinarima vec odavno?
 
I meni su skinuli 1.02 sa deviznog vezanog za Visa Internet karticu, i 1.02 sa klasicnog deviznog koji se dobija uz tekuci…

Ako sam razumeo racunica je sledeca:
- predjem na Hit Plus, i kazem im da za besplatni devizni vezu ovaj klasicni devizni racun, a ovaj za Internet placanje drzim na nuli (prema potrebi prebacim sredstva i opet skinem na 0) - i onda sa njega i ne mogu da skinu/naplate.
Jel sam ok razumeo?

Hvala
 
Jesi. Ovo za nulu ne znam, kazu da je tako ali meni to nema logike.
 
Pa mozda zbog samog mehanizma , ne mogu devizni da oteraju u minus, pa samim tim ne mogu da zaduze zarad “odrzavanja” deviznog cim nema dovoljno za to skidanje od 1.02€.
 
I meni skinuli sa onog deviznog računa što je nastao razdvajanjem, a što su rekli da neće dirati do januara 2022. Opet piši žalbe..
 
Ako ne zadužuju "internet" devizni ako na njemu ima ispod 1.02 na kraju meseca, onda mi nije nikakav problem da ga držim na 0 u tom periodu i nikakve naplate neće biti.
 
krastavac, tako smo svi razumeli, ja zaboravih da spustim na 0 pre naplate, tako da cekam sledeci mesec da potvrdim tu tvrdnju…

Iskreno nesto me i mrzi da idem da se cimam sa njima da prelazim na Hit Plus, koliko sam racunao razlika je 10 dinara u korist novog tipa racuna…
 
Magnifica paket naplaćen 799 RSD.
Glavni devizni - ništa.
Drugi devizni za koji je vezana Visa Internet - koristio sam ga u toku meseca, nekoliko puta, i ostavio na nuli. Nema zaduženja.
 
isto
 
Ispada da sam ja lud sto devizni internet ne praznim do nule🤣🤣🤣 Ne znam, meni ne deluje da to moze da opstane, nadam se da gresim.
 
O tome pričamo od kad su krenule nove naknade, nekoliko nas je pitalo baš to, da li ima naplate ako na računu nema sredstava, i svima su dali potvrdan odgovor. Kao i to da nema retroaktivno da ti naplate. Pričam za devizne račune naravno.
Imam Hit i sinoc skinuto 350. Devizni kao i devizni Internet mi je na nuli i tu naravno nema naplate.
Inace sada sam u Grckoj i sve plaćam Visa debitnom, skine dinare po Hit kursu, ovih dana uvek oko 118 din.
 
Tnx na odgovorima i potvrdama.
Btw cemu sluzi Visa Classic debitna, kad vec imam Visa debitnu onu obicnu (narandzastu), koja je vezana za tekuci?
 
Ne znam sto kad tako ne znas koliko sta kosta, koliko ce te banka zakinuti.
Ne razumem kako ne znam? Aplikacija na GP ima cenu, ja je platim sa kartice koja mi je vezana za GP.
Nije sporno što mi nisu naplatili održavanje jer na deviznom računu imam 0.21€, zbunjuje me što u Intesinoj novoj aplikaciji piše da nisam imao nikakve transakcije u junu, a imao sam, kupovao sam na Aliju i GP.
 
Ja sam razumeo da ti je vezana devizna a cene su u dinarima na Play-u pa da , pri konvertiji, deru.
 
@DGoran

Dobro si razumeo, mada sve aplikacije koje sam hteo odavno sam kupio, sada kupim sporadično, koristim karticu koja je vezana za devizni račun jer prebacim iznos koji mi treba, inače nemam ništa na njemu. To su kupovine od par eura, tako da ni nema nekog gubitka zbog konverzije.
 
Na računu povezanom sa Visa internet karticom sam imao 0.51 i nisu naplatili održavanje, kao i EUR (imao sredstva) i USD (0) računima koji su bili sastavni deo Intesa Hit računa.
Izgleda da će to naplaćivati od 1.1.2022, ali me buni sledeća stvar: koja je razlika između HIT i HIT Plus računa. Koliko vidim hit plus ima jedan besplatan devizni račun uključen taman koliko je usluga skuplja i Visa debit karticu koja se ne spominje u Hit računu. Kako će korisnici HIT računa da podižu pare na bankomatima i da li će moćui da podižu novac bez naknade.
 
meni uredno 1.02 sa deviznih i sa visa internet isto 1.02e, a sa dinarskog 350din, Mlogo kume
 
izgleda da sto se tice placanja na rate bez kamate, naplacuju 50din mesecno bez obzira na broj kupovina/rata...
sad sam uzeo da prebacim rate na karticu, umesto 20100din, treba 20150din (4 kupovine, znaci 4 rate su stigle)
 
Skinuli sa VISA Internet to održavanje, otišao u najbližu ekspozituru, pokupio sa stanja šta je ostalo, vratio karticu i ugasio račun, sve za 15 minuta.
Dobio potvrdu da je ugašen i da ne dugujem ništa...
Ukratko, neočekivano brzo i lako, veći posao je bio storniranje kartice na svim sajtovima i preusmeravanje na drugu banku.
 
izgleda da sto se tice placanja na rate bez kamate, naplacuju 50din mesecno bez obzira na broj kupovina/rata...
sad sam uzeo da prebacim rate na karticu, umesto 20100din, treba 20150din (4 kupovine, znaci 4 rate su stigle)
Ovo me je obradovalo, ja sam mislio po svakoj rati + svakoj kupovini ide po 50 dinara.
Ovako nije lose onda, tj nije lose kako je moglo da bude…
 
meni uredno 1.02 sa deviznih i sa visa internet isto 1.02e, a sa dinarskog 350din, Mlogo kume
I meni 1.02€ sa deviznog na kome je bilo novca, mnogo je nepregledno, trebalo mi 1h da pronađem. Skinuto 30.6. Odakle im pravo da uslugu naplaćuju u stranoj valuti?
 
Nazad
Vrh Dno