Šta je novo?

Banka Intesa

Pa to je za one koji nemaju ili ne mogu da dobiju ili nece da se zezaju sa svom papirologijom. Nema smisla za onoga ko vec ima kreditnu.

intesa_na_rate.png

Stigao i meni mejl danas. Napomenuli su lepo da je bez kamate ali se naknada placa. To je verovatno onih 50 ili koliko vec dinara mesecno.

Pa to je za one koji nemaju ili ne mogu da dobiju ili nece da se zezaju sa svom papirologijom. Nema smisla za onoga ko vec ima kreditnu.
Ima smisla u slučaju ako je dostignut limit na kreditnoj. :)

Kod mene je naznače iznos za koji su oni na osnovu tromesečnog proseka prihoda izračunali.

Da, djeluje kao neki tromjesecni prosjek primanja, ali umanjen za druge kreditne proizvode (doduse, ne mnogo umanjen, rekao bih).

Dobio sms da mogu i debitnom da placam na rate bez kamate. Jel i na debitnoj moram ceo iznos kupovine da imam raspoloziv ili samo iznos jedne rate? Na kreditnoj rezervisu ceo iznos kupovine, pa rate dospevaju na naplatu svakog meseca, negde sam procitao da na debitnoj nije tako, sad ne mogu da nadjem gde.
Samo za ratu treba da imaš.
Zamisli to kao da si da čekove i pare treba da imaš kad prolazi svaki ček pojedinačno.

Iznos iz maila je koliko ukupno možeš da kupiš na rate i to nema veze sa tvojim trenutnim stanjem na računu.

To si proverio? Siguran si? Ili si citao? Savetnica mi je rekla sasvim drugo pa ako je ona lagala mene, ja lazem ljude na forumu vec mesec i kusur.

Izvod za Mastercard stigao 2.6. uveče na mail.

Probao sam pre neki dan plaćanje preko QR kod iz galerije, radi bez greške. Skinuo screen shot računa, otvorio uz aplikacije, odmah ga prepoznao u ćošku i sve ok.
To znaci da ne moraju dva uredjaja kako bi sa prvim uslikao QR code prikazan na drugom?

Pitao ih na twitteru za ovo za rate i debitne i ovo je odgovor:

Poštovani, dobar dan. Realizacija plaćanja na rate funkcioniše na isti način kao i kod kreditne kartice. Nakon realizacije transakcije limit za plaćanje na rate se umanjuje za ukupan iznos transakcije. Rate dospevaju mesečno, s tim da prva rata dospeva odmah pri inicijalnoj obradi transakcije, a svaka sledeća sukcesivno na po mesec dana u odnosu na datum dospeća prve rate. Srdačan pozdrav

Bez veze. Pored kreditne ovo mi ne treba, tamo bar placam bancinim novcem.

Potrebna suma je ona koja pokriva ratu, a ne celokupna suma.

Ali nema ostatka novca, ako te zaduže za ceo iznos odmah, kako su rekli nekim ljudima😀

^ne to je limit, zaduzenje kolika je mesečna rata.
Dina na rate odavno postoji u Poštanskoj, isto je valjda limit mesečna zarada ili isto kao ovde prosek 3 meseca, slično u svakom slučaju.
Iskreno ne vidim u čemu je problem, po meni jedna lepa stvar za one koji nemaju Master tj kreditnu karticu. Neki limit mora da postoji obzirom da nema provere KB, nema menice itd.

Kako sam ja shvatio rate kod debitnih kartica:
Kupuješ proizvod od 6000 dinara, na 6 rata. U trenutku provlačenja kartice, moraš na računu imati 6.000 dinara.
Kada prodje kartica, odmah se zadužuje jedna rata, 1000 dinara, a preostali novac možeš da koristiš.
Rate dospevaju na 30 dana i na dan dospeća je potrebno da na računu bude novac za jednu ratu.

Ono što mene nervira, sada za svaku Intesa karticu imamo jedan klik više na POS terminalu, jer pita za rate. A sa ovom naknadnom od 50 din više nije bez kamate i glupo je i da ih nudimo. Ranije su ljudi uzimali na rate i bas jeftine stvari. Kao lakše im je da razdele, rata bude nekoliko stotina dinara, ni ne osete da su kupili.

Btw, kako radi nova Intesa Mobi app za iOS? Jel se vredi iscimati i preci na istu? Ja sam jos uvek na staroj, sve radi po PS-u, ali me mami da predjem na ovo novo cudo. ;)

^ne to je limit, zaduzenje kolika je mesečna rata.
Dina na rate odavno postoji u Poštanskoj, isto je valjda limit mesečna zarada ili isto kao ovde prosek 3 meseca, slično u svakom slučaju.
Iskreno ne vidim u čemu je problem, po meni jedna lepa stvar za one koji nemaju Master tj kreditnu karticu. Neki limit mora da postoji obzirom da nema provere KB, nema menice itd.
Ovo ima smisla, tako sam i ja shvatio. Samo da se banka smisli konačno da da istu informaciju svakome😀

Btw, kako radi nova Intesa Mobi app za iOS? Jel se vredi iscimati i preci na istu? Ja sam jos uvek na staroj, sve radi po PS-u, ali me mami da predjem na ovo novo cudo. ;)
Mnogo je bolja nova app, tj. mnogo vise user-friendly, ali puna bug-ova. Moj savjet ti je da sacekas jos neko vrijeme.

Ma neka instalira ali obavezno ostavi i staru aplikaciju.

Kako sam ja shvatio rate kod debitnih kartica:
Kupuješ proizvod od 6000 dinara, na 6 rata. U trenutku provlačenja kartice, moraš na računu imati 6.000 dinara.
Šta kad kupuješ npr nešto od 30000 din npr a nemaš te pare na računu a hoćeš na rate? Ne može?

Glupost...zato su čekovi bili do jaja, kupiš i nosiš odmah, određenog datuma obezbediš novac kad ti puste ček i gotovo.

Probao danas na bankomatu #withcash opciju
Prošlo sve bez problema

Pa valjda imas odobren limit kao i kod kreditne kartice koji nikakve veze nema sa stanjem na racunu? Koja je poenta da platis nesto na rate a da ti skine odmah sve ne razumem?

Ne skida sve, već samo prvu ratu...

Šta kad kupuješ npr nešto od 30000 din npr a nemaš te pare na računu a hoćeš na rate? Ne može?
....

Pokušao sam sada da nadjem izvor koji me je naveo da ovako shvatim plaćanje debitnom na rate, ali nisam uspeo. Na kraju će da ispadne da je to napisao neko ovde na forumu.

Prelistao sam tarifnik i ograničenja su jedna plata, a najviše 300.000 dinara.
Maksimalan broj rata zavisi od prodajnog mesta. Recimo naš POS je na maks 6 rata. Probao sam da kucam više, ali odbija tranasakciju.

Platih danas račune, aplikacija kaže: "Plaćanje sa računa xxx na račun yyy. Iznos provizije je 0 RSD." ali kad se ode na plaćanja i pogledaju detalji za svako plaćanje piše da je naplaćena provizija od 20 RSD. Sutra ću da ih smaram za ovo :D

Meni nije bilo tako, iz stare app, za struju su naplatili 20 din provizije, a za Infostan nisu.
Pretpostavljam da je EPS kod neke druge banke dok Infostan je kod Intese - pa samim tim interni transfer = nema provizije.

Nazad
Vrh Dno