Šta je novo?

Banka Intesa

Ne radi ni kod mene. Moracemo da sacekamo full release aplikacije za par opcija (virtueone, promena ekspoziture za dostavu kartica, notifikacije po racunima itd.)

D li zna neko kako sa deviznog racuna da prebacim evre na dinarski racun?
Kada u aplikaciji idem na prenos imam samo opciju da evre prebacim na Dina karticu i Kreditnu.
Zasto mi neda da prebacim na Visa inspire?
Hocu da pre 31.5 ispraznim devizni racun da vidim da li ce mi naplatiti odrzavanje istog?

Moraš da ih promeniš kroz menjačnicu - prilikom menjanja biraš račun sa kojeg menjaš i račun na koji će ići dinari posle.

Treba da mi stigne novac iz inostranstva Wire transfer-om na devizni račun u Intesi. Zna li neko kako to fukcioniše? Prošlo je već 3 dana i ništa. Help.

Kad je meni trebalo da stigne, rekose 4-5 dana minimun . Mislim da je tako u svim bankama.

Jaoj, kako to sporo ide. A strah me da mi neće uopšte stići novac. Mora li da se ide u banku i potpiše neka saglasnost, ili može i online to da se završi?

^ Ako sa deviznog hoćeš da digneš devize, moraš u banku (bar dok ne namontiraju one obećane bankomate koji će izbacivati i devize)...
Ovo što kolege pišu da sa deviznog računa prebaciš devize u dinare i uplatiš na dinarski, je izvodljivo, ali i tada moraš dizati dinare na bankomatu (ne može online).

U svakom slučaju, bez obzira na karakter prihoda banka će poreskoj prijaviti da je @blackg008 primio devizni prihod, a da li će ovi išta raditi tim povodom je misterija (sad nešto mlate da navodno neće dirati prihode koji tako pristignu do kraja godine).

Koliko znam novac se konvertuje i za to se naplaćuje 1%. Novac ne bih ni podizao, već plaćam neke online porudžbine. Da sam znao da se ovoliko čeka i da je toliko komplikovano ne bih nikako izabrao ovaj način prijema novca.

Uspesno instalirana nova intesina aplikacije, je bolja, ali ono saranje pin brojeva me ubi... jedna stvar koja mi se svidela je virtuela kartica. Napravio sam karticu stavio 20e, registrovao je na google bez problema. Ali problem je sto vise iz aplikacije ne mogu nigde naci uvid u istu. Nema je na spisku kartica, a nudi samo novu virtuelnu karticu. Ovo mi je ekstra zbog izbacivanje internet kartice i dodatnog troška.

Kako misliš izbacivanja dodatnog troška? Zar ta virtuelna ne treba da bude vezana za neki račun?

treba, i bice za devizni, ali pored toga imam internet karticu koju sad necu vise morati imati. Jer kao i vecina ne ostavljam primarnu devizni nigde na net.

Ne znam kako su zamislili tu virtuelnu karticu. Posebno sto kad je kreiram izaberem period od 12 meseci i stavim na njoj 1000din, ali mi taj novac ne skine sa racuna, a i vise ne vidim tu kreiranu karticu. Mozda je taj iznos koji biramo ustvari limit koji mozes da potrosis, ali je bezveze da ne mozemo menjati taj limit. Ja bih tu virtuelnu karticu koristio kao zamenu za internet, ali ne bih da samo kreiram nove virtuelne kartice, vec kreiram jednu i povezem je sa svim mojim online servisima.

virtuelna kartica se kreira dopunjuje od transakcije do transakcije; za svako plaćanje ponaosob

Poslednja izmena:
To onda znači da nije pogodna za pretplate (Netflix, Spotify itd)...

virtuelna kartica se kreira od transakcije do transakcije; za svako plaćanje ponaosob
Nemam nikakvo iskustvo sa virtuelnim karticama, ali mi ovo nema previše smisla.
Ako kupim nešto, prođe x dana, ja u međuvremenu kreirao još 3 kartice za druge kupovine, a onda imam povraćaj (refund) na onu prvu... kako bi to išlo?

nismo se razumeli, a post se nadovezivao na onaj iznad - ne kreira se nova svaki put, već dopunjuje po potrebi za svaku pojedinačnu transakciju

gubi se poenta ako na njoj držiš više novca od trenutno potrebnog

Poslednja izmena:
info za manjifika korisnike:
bez obzira na matičnu ekspozituru, u kolarčevoj je moguće bez najave podići znatno veće sume od €5.000

samo tražite blagajnu kad uđete

za veće sume su mi rekli da mogu u ekspoziturama, ali da veličina zavisi od najavljenih isplata taj dan. Da se isavim, meni je zaposlena rekla da je ekspozitura u NS ona preko puta bioskopa u M. Pupina. A ostale su valjda ispostave tako nekako.

No za virtuelnu, ispada da ja moram jednom mesecno da dodam neku cifru kao mesecni limit. Odnosno zbog vraćanja para tipa Aliexpress i po 3 meseca prođe, a kartica nije aktivna, još gore ako se menja broj. O tome sam isto razmisljao, kako me je u prvi tren to obradovalo tako mi posle začudilo. Jedino da namestim na12m a da mogu da menjam limite... biće ovo interesantno :D

Poslednja izmena:
koja ja sad najbolja banka, sto se tice ovih mesecnih odrzavanja, bukvalno prsti me za usluge osiguranja kredite i to, znaci sto se mene tice samo da je jeftino/nema odrzavanja i bonus bi bio da ima dobar kurs za prebacivanje sa deviznog na tekuci i obrnuto?

Dio odgovora možeš da nađeš na linku ispod:

Po meni, ono što je najsličnije Hit računu je Aktiv račun u Komercijalnoj/NLB-u:
Najsličnije po onome što nudi i po kom penalu to nudi. Praktično prekopiran Hit paket.

Poslednja izmena:
nismo se razumeli, a post se nadovezivao na onaj iznad - ne kreira se nova svaki put, već dopunjuje po potrebi za svaku pojedinačnu transakciju

gubi se poenta ako na njoj držiš više novca od trenutno potrebnog
Ček, ispade onda da virtuelna ima svoj poseban račun?

vodim se pretpostavkom da se stvara virtuelni račun koji je povezan sa istom takvom karticom (serijom brojeva), a na koji ti alociraš sume po htenju - kad i koliko ti odgovara

novac je u biti na stvarnom računu, ali preko pomenute kartice, postoji pristup samo unapred definisanom delu (particiji), a ne čitavom deviznom/dinarskom

to bi bilo ok ako taj račun ne bi naplaćivali. Onda bi se malo amortizovalo ovo naplaćivanje deviznih računa, pogotovo ovoga koji se koristi za net. Idem sa pretpostavkom da većina nas ovde ima, pored dinarskog računa, dva devizna, jedan za štek, drugi za plaćanja na internetu i ostale gimnastike.

videćemo kad zaživi sistem, ali kome ne treba devizni za dugoročnije pohranjivanje sredstava, može da uzme regularni HIT, i vrši net-plaćanja preko MC standard - šanse da ti neko provali u karticu, a pored OTP autorizacije koja je praksa, veoma su male

pride, ako na kartici imaš više novca od dozvoljenog limita, njega uvek možeš da povučeš u ekspozituri bez provizije, tako da - de fakto - vrši posao i kao štedni račun

Poslednja izmena:
Slažem se sa @defo međutim od juče imam dokaz crno na belo da u banci intesi rade sve sami amateri i to na svim nivoima.
Elem, nešto posle 15č zove me sa nepoznatog broja sva usplahirena službenica banke intese da im dam saglasnost da blokiraju karticu jer su "podaci kompromitovani", pitam šta je, jer sam taj dan plaćao dva računa preko njihovog sistema, provukao karticu u apoteci i platio jednu online kupovinu sistemom OTP/SMS autorizacije, kaže ništa od toga. Pa pitam šta je ako nije ništa od toga, kaže imate isplatu na Aliekspres koju smo blokirali, reko genijalci pogledajte vi malo bolje to nije isplata na Aliekspres nego uplata sa Aliekspresa na ime refundacije za pristigao a defektan predmet.
Aha kaže, gle stvarno, izvinjava se.
Reko šta ćemo sa uplatom, nije legla jer ste je blokirali, to ne zna, moraće da pita u ponedeljak.
Dakle, debilizam ujedinjen sa diletantizmom.

Ima još gore. Ja u ponedeljak bio u banKi da vrnem Visa Internet karticu i kažem da ne želim više da je imam, a koza uzme i ugasi karticu, ali pride ugasi i devizni račun iz paketa za koji je kartica bila vezana. Provalim ****** tek kada sam stigao kući. :eek::eek::eek:

Mislim da se za internet karticu otvara namenski racun koji je samo za nju vezan. Pa ako nemas karticu, nemas ni racun koji ide uz nju. Dodatni racun otvaras posebno ako ti treba.
Tako je bar meni receno.

Jel se desava jos nekom da ne moze da izvrsi transakciju preko Visa Debit Classic kartice ? Transakcija je u evrima, na vise sajtova sam pokusao bez uspeha. Do juce je sve radilo OK, imam dovoljno novca na kartici.

Jel se desava jos nekom da ne moze da izvrsi transakciju preko Visa Debit Classic kartice ? Transakcija je u evrima, na vise sajtova sam pokusao bez uspeha. Do juce je sve radilo OK, imam dovoljno novca na kartici.
Meni večeras nije prošla online transakcija sa Intesine Visa Internet kartice. Notifikacija je da nema dovoljno sredstava (iako ima).
Posle ovoga, u ebankingu mi nije prošlo prebacivanje sa glavnog računa na račun Internet kartice - i to bez ikakvog obavestenja o greški.

Trude se da padnu još niže... Teško je, ali uspevaju :)

Nazad
Vrh Dno