Šta je novo?

Banka Intesa

Tačno tako. Poslednji put probao u decembru, skinuto po srednjem kursu.
Pisali smo o ovoj kartici više puta na forumu, u ovoj temi.
To je odlicna stvar, definitivno cu se dodatno informisati o ponudi u AIK banci i tom Flexi racunu.
Primijetio sam da spominjete AIK poslednjih dana kao dobru opciju, ali ne sjecam se da je ranije bilo rijeci u ovoj temi. U svakom slucaju jako koristan info, hvala.

Ja tek danas dobih mail od ovih klošara. A iako mi je ova tema među praćenim forum mi ne šalje obaveštenja od "unapređenja platforme"...
I guess, sve dobre stvari se pre ili kasnije pokvare.

Poslali i meni obavestenje danas.
Evo uslova za magnifica paket: https://www.bancaintesa.rs/upload/images/2021/DM/magnifica_1_m.pdf

Ovim putem Vas obaveštavamo i da će nove aplikacije mobilnog i elektronskog bankarstva biti dostupne za preuzimanje bez
dolaska u Banku, od datuma početka primene Opštih uslova poslovanja za elektronsko i mobilno bankarstvo za fizička lica i
poljoprivrednike. Na nove aplikacije digitalnog bankarstva možete preći do 31. decembra 2021, nakon čega postojeća
aplikativna rešenja više neće biti dostupna.

Definitivno ide nova platforma sa pocetkom novog tarifnika. Nadam se da nece biti problema sa aktiviranjem nove aplikacije kada puste.

Automatski su dodelili 1 devizni racun za koji nece obracunavati naknadu, s obzirom da imam 3 devizna. Ako zelim da promenim devizni racun koji ce biti oslobodjen naknade, to moram uraditi u ekspozituri ili kod savetnika.

To je odlicna stvar, definitivno cu se dodatno informisati o ponudi u AIK banci i tom Flexi racunu.
Primijetio sam da spominjete AIK poslednjih dana kao dobru opciju, ali ne sjecam se da je ranije bilo rijeci u ovoj temi. U svakom slucaju jako koristan info, hvala.
Gledaću da podignem danas recimo 1000din sa tog računa, pa da vidimo da li je i dalje isto, javiću.
Sada imaju cash in bankomate, na kojima je moguća uplata EUR.

Pre ove promene vođenje tekućeg i dva devizna je bilo 300 din sve zajedno sa 8 uplatnica prosečno. Sada te iste usluge koštaju 750din na istom računu. Slažem se da su možda trebali dići malo cene, ali ovo je preterano!
Najjače je što u mailu pominju nove usluge koje ja uopšte ne vidim, osim usluge dodatnog naplaćivanja.

Postoji li neka banka koja nudi besplatno odrzavanje racuna cak i po cenu da se placa provizija na transakciju, ja sam trazio , ali nista ja ne razumem one njihove dokumente i terminologiju, nigde jasno ne pise koliko se placa recimo devizni vec moras sam da kopas po onim njihovim cenovnicima koji su bas nejasno napisani. Naleteo sam na postansku, imaju internet visa,ali mi se cini da je odrzavanje 50 din.

Ja ovo dosta retko koristim, a iskreno mrzi me da otvaram novi racun i da prebacujem platu tamo uz vecu cenu odrzavanja, obzirom koliko narucujem to mi se svakako ne isplati. Koliko sam video preko apk, na ovom mom paketu nema provizije za placanje racuna sto mi je svakako plus.

Gledaću da podignem danas recimo 1000din sa tog računa, pa da vidimo da li je i dalje isto, javiću.
Sada imaju cash in bankomate, na kojima je moguća uplata EUR.
Super, hvala. A izgleda da ce svi imati cach in bankomate prije Intese.

Inace, jutros sam bio kod savjetnika u Intesi, novost je da ce sada MasterCard Gold biti free u Magnifica paketu i ta kartica sa sobom nosi (porodicno) putno osiguranje (mislim da je pokrice samo za Evropu i Tursku + Kipar, nisam pitao koji iznos), sto je korektna alternativa za AMEX Gold. Ovo za mene npr. znaci da cu imati poskuljenje oko 125 dinara za priblizno iste usluge (uz doduse jedan devizni racun manje). Mada sam i dalje blizu prelaska na alternativno resenje, kao sto je npr. ponuda u AIK, je mrzim ciganisanje sa deviznim racunima (sve ostalo bih nekako i progledao kroz prste).

Poslao sam 200 e u inostranstvo i naplatili su mi skoro 19 e provizije. Nisam preko banke nikada slao, tako da ne znam jesu li me odrali ili je to standardna tarifa. Ako neko zna...

Kada sam ja slao preko komercijalne banke pre dve godine, koštalo me je 1000din. Ali morao sam da uplatim valjda 20-30 evra više jer je i banka primalac/ili možda korespondentska banka(?) uzimala proviziju. Tih 19 evra nije užasno mnogo, posebno ako banka primalac nije naplatila svoju provitiju, onda je čak i povoljno.

Hvala! Gleda WU cenovnik i nekih 12e bi me koštala provizija na taj iznos.

Super, hvala. A izgleda da ce svi imati cach in bankomate prije Intese.

Inace, jutros sam bio kod savjetnika u Intesi, novost je da ce sada MasterCard Gold biti free u Magnifica paketu i ta kartica sa sobom nosi (porodicno) putno osiguranje (mislim da je pokrice samo za Evropu i Tursku + Kipar, nisam pitao koji iznos), sto je korektna alternativa za AMEX Gold. Ovo za mene npr. znaci da cu imati poskuljenje oko 125 dinara za priblizno iste usluge (uz doduse jedan devizni racun manje). Mada sam i dalje blizu prelaska na alternativno resenje, kao sto je npr. ponuda u AIK, je mrzim ciganisanje sa deviznim racunima (sve ostalo bih nekako i progledao kroz prste).
Podigao sam na bankomatu 2000 din sa deviznog Flexi računa u AIK. Rezervisano 17.01 EUR (tačno po srednjem kursu).
MasterCard Gold uz Magnifica je novost u Intesi. Pokriće osiguranja je samo Evropa, i nisam siguran da obuhvata članove porodice, barem to ne navode ovde ili ovde. Nije naveden ni nivo pokrića. (EIDT: @Condor me, u postu ispod, ispravio, i linkovao dokument. uključena porodica, Turska, Kipar...)Ovo jeste nova informacija, i menja stvari, jer do sada sam dodatno plaćao AMEX green 200 din (zbog putnog osiguranja). Treba još puno stvari da proverimo...

EDIT: MasterCard Gold u Intesi:
  • besplatno je i izdavanje dodatnih kartica ovlašćenim licima (15god ili stariji)
  • nema naknade od 50din po rati za plaćanje na rate
  • kreditni limit od 2.5k do 10k eur

Šta je još zanimljivo (za Magnifica):
Uz popust od 30%, možeš uzeti MasterCard Platinum (izađe 11.760 din godišnje), a omogućava ti (pored ostalog) jednu od tri usluge (pogledati 5.2):

1. FitPass - pristup velikom broju sportskih objekata na teritoriji cele zemlje uz specijalne pogodnosti i popuste koji doprinose zdravijem načinu života. Ove pogodnosti su prezentovane na zvaničnoj internet stranici https://fitpass.rs/popusti.
2. Ski pass - predstavlja skijašku kartu koja omogućava vlasniku da koristi ceo sistem žičara u ski centru Kopaonik. Sa njom se može skijati na svim stazama, koristiti snow park i prevoziti svim žičarama u ski centru. Usluga se koristi u periodu petak-nedelja (3 dana).
3. SBB – kanali iz SBB ponude dostupni su i van SBB mreže, putem EON platforme i bilo koje internet konekcije. Pored toga, korisnicima je omogućeno gledanje programa do 7 dana unazad na svim kanalima, video klub sa više od 7.000 naslova sa pretpremijerama najgledanijih domaćih serija u Video klubu.

Odabrana usluga se može menjati jednom u 6 meseci. Ovaj EON van mreže može biti interesantan, kartica ti dođe džabe.
Da bi ovo zadržao, moraš potrošiti ovom karticom bar 3000 EUR za 6 meseci (tačka 5.4)

Prilozi

• 2k.png
    2k.png
    9.4 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Podigao sam na bankomatu 2000 din sa deviznog Flexi računa u AIK. Rezervisano 17.01 EUR (tačno po srednjem kursu).
Iskreno, odusevljen sam ovom mogucnoscu deviznog AIK Flexi racuna. Posto cesto mijenjam novac "naprijed-nazad", meni bi ovo bilo extra korisno.
MasterCard Gold uz Magnifica je novost u Intesi. Pokriće osiguranja je samo Evropa, i nisam siguran da obuhvata članove porodice, barem to ne navode ovde ili ovde. Nije naveden ni nivo pokrića. Ovo jeste nova informacija, i menja stvari, jer do sada sam dodatno plaćao AMEX green 200 din (zbog putnog osiguranja). Treba još puno stvari da proverimo...
Pokriva sigurno i clanove porodice, cak ima zgodnu opciju pokrica na skijanju (koje je cesto iskljuceno):
Ovaj paket osiguranja odnosi se i na članove vase uže porodice, kada putuju sa vama. Za korisnika MasterCard Gold kartice ovo osiguranje pokriva i nezgode na rekreativnom skijanju.
E sad, to sto ja ne skijam je druga stvar! :D

Izvor: https://www.bancaintesa.rs/stanovnistvo/platne-kartice/kreditne-kartice/mastercard-gold.1673.html

Uz Hit Plus je obavezna Visa Platinum kartica koja košta 1300rsd/mesečno :eek:

Da se ogradim, devojka je rekla da bi najbolje bilo da pozovem polovinom maja, kad se situacija iskristališe, jer je i za njih novost i možda do tad bude nekih promena.

Narrator: Neće biti kristalisanja i promena.

Banka da ti da nešto jeftinije/povoljnije... how yes no. To im je žvaka da se ne prelazi odmah kod drugih, ko može.

Da li će kod njih biti onog cenkanja kao kod mobilnih operatera, kad raskidaš ugovor da ti daju neku pogodnost da te zadrže? Ili to njih ne interesuje...

Jel ovo dobijamo neku novu aplikaciju ili sam loše pročitao mejl ovaj novi?

Biće valjda nova app kada stupi na snagu novi tarifnik.

A koliko će koštati po novom sada ovaj hit račun od 300 din koji na plaćam?

Plus još po 120 dinara mesečno za svaki dodatni devizni račun na kome stanje nije 0, ako ih imaš još.

Prosto ne verujem da ovo neće ispratiti i ostale banke da podignu cene svojih usluga. I ja sam svoje mesečne stvari izračunao, umesto 300 dinara, trebao bi da plaćam 920 dinara (350din hit, 120din devizni, 200din desetak računa, 250din pet stvari na rate kreditne), ako i pređen na hit plus to je 825. Bilo 300 sada je 920, koliko je to posto poskupljenja?

Nazad
Vrh Dno