Šta je novo?

Banka Intesa

Pa ok, ako ti clan porodice da karticu normalno da mozes tako da uplatis. Ovde se valjda prica o opstem slucaju da nekom uplatis devize, a ne o tim specijalnim situacijama kad te keva posalje do bankomata.
 
Ok, prekrsio si zakon kada si uplatio na tudj racun, nemoj to vise da radis. O cemu se ovde uopste diskutuje? :)
 
Ok, prekrsio si zakon kada si uplatio na tudj racun, nemoj to vise da radis. O cemu se ovde uopste diskutuje? :)
Pisalo se o tome da će ovim bankomatima kojima se uplaćuju evri otvoriti prostor za zaobilaženje zakona.

Kao i sa famoznom ličnom kartom, izgubio si svoju pa ti je neko uplatio X evra na račun :D
 
Ne vidim kako se ovim bankomatima otvara prostor (znacajno veci od onog koji je vec postojao) za zaobilazenje tog zakona. :)
Banka nam je svima izadala kartice koje sluze i za identifikaciju na bankomatima. Niko svoju karticu ne daje proizvoljnim osobama. Tako da jedini slucaj zaobilazenja ovog zakona koji moze da se desi je da karticu das clanu porodice. I u tom slucaju mozemo reci da je osoba koja je to uradila prekrisla zakon.

Ali kako se to razlikuje od situacije gde imas dva brata koja lice jedan na drugog - i onda jedan pozajmi drugom svoju licnu kartu na osnovu koje moze da ode u filijalu i uplati devize?
Sada mozemo da kazemo - ok, koliko cesto se desava da dva brata lice jedan na drugog i da mogu to da izvedu? Verovatno u neznatnom broju, ali rupa vec postoji. I ova situacija, kao i ona kada brat uplacuje sestri, ili sin majci su statisticki nebitne situacije. A najverovatnije i sam zakon nije nastao kako bi sprecio ovakve situacije.

Takodje, ovi pametni bankomati koje sam do sada vidjao imaju na sebi kamere. Tako da ako bi neko zaista zeleo da juri ovakve "brat-sestra" slucajeve to bi tehnicki verovatno mogao i da izvede. Ali kao sto rekoh, ovo verovatno nikoga ni ne zanima da bi se baktao s tim.

Jos jedna stvar, postoji veoma dobar razlog da nikome ne dajemo svoju karticu, pa cak ni clanovima porodice. Ako se desi neka karticna prevara, nasa sredstva na racunu su osigurana i banka je duzna da nam nadoknadi stetu do odredjenog iznosa - osim u propisanim slucajevima od kojih je jedan i davanje kartice na koriscenje drugim licima.

p.s. Uostalom, ako neko stvarno zeli da uplati devize na racun druge osobe ne vidim kako se to moze spreciti, sa bankomatima ili bez njih. Uvek nekome mozes dati kes fizickim putem da sam uplati na svoj racun. Zakon je glup sam po sebi, ali to je druga tema.
 
Poslednja izmena:
Zato je Mobi limitirala mCash na 30k
Ako misliš da je zato, zašto onda tek posle toliko godina?
Naravno da mi jasno da mcash najlakše može da omogući pravljenje screenshot-a s kojim neko drugi može da izvrši uplatu ili isplatu. Ali šta je tu novo da bi oni od skoro spustili limit na svega 30.000 RSD dnevno?

Ne znam ni da li taj limit može da se podigne pozivom kontakt centra. Verovatno ne.
 
Visa internet , uplate moguće samo u evrima ili mogu i dolare npr?
 
Jel ima neko ideju koji ovo đavo može biti?

                    
u3gpI1V.png


Radi se o Intesa stranici i Chrome browseru iz Windowsa... tj. isto se dešava u nekoliko Chromium baziranih browsera koje sam isprobao (Cent, Opera itd). Pre ovoga se vrti onaj kružić pola sata.

Traje možda i godinu dana. Mislim da je počelo posle nekog update-a browsera, ali nisam siguran. Guglao sam, gledao ovde, zvao Intesin korisnički servis... i ništa.

Iz Firefox-a (u Windows-u) radi. U Androidu radi - i iz Chrona i iz Firefoxa.

Da li mi fali neki sertifikat ili šta je? Kako je kod vas, šta se dešava ako u Chromu iz Windowsa kliknete - https://online.bancaintesa.rs/Retail/home/login?r=/Retail#p=9160

Po internetu nešto kao piše da, tako negde od pre godinu dana, Chrome radi samo sa stranicama koje su komplet (ma šta god to značilo) https... Ali da li je onda moguće da Intesa godinu dana drži to tako nekompatibilno sa Chromom?

Ništa ne razumem. Napišite bilo šta.
 
Probaj bez extenzija, koliko vidim imaš ih dosta..
Meni na MS Edge i FF radi bez greške.
 
Poslednja izmena:
USD na sajtu, a na racunu da imas EUR. Visa ce odraditi konverziju... probaj manji iznos, pa vidi kada proknjize
 
Ja sam davno testirao na AE i ispostavilo se da je najpovoljnije držati usd na sajtu.

ubr, razlike su zanemarljive. Sve u par dinara.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
 
Jel ima neko ideju koji ovo đavo može biti?

                    
u3gpI1V.png

Probaj bez extenzija, koliko vidim imaš ih dosta..
Meni na MS Edge i FF radi bez greške.

Ipak je problem bio u SSL sertifikatima (ako nekome zatreba, pri dnu stranice su).

Meni je to bilo prvo palo na pamet, ali Google pretraga sa "intesa ssl sertifikati" ne daje nikakve rezultate, tj. daje neke za čitače kartica i tako nešto bezveze.

Znači Intesa je izmenjala to tamo nešto na svojim serverima pre možda godinu-dve dana... I nikom ništa. Nigde ni reč napisana o tome, nego se ti mrle muči i rizikuj da poludiš.
Zvao sam bio telefonom i njihovu korisničku službu - nisu imali predstavu o čemu pričam.
 
ima li neko da isto ne može da uđe na njihov sajt?

Послато са Redmi Note 8 Pro уз помоћ Тапатока
 
Ne znam da li je bilo, ali meni nisu skinuli. Takođe, u prethodnih godinu dana sam imao druge wire transfere (ne sa Skrilla) i uvek je bio samo Intesin fee nekoliko evra.

a SWIFT na Skrillu upises samo ovaj od nase intese DBDBRSBG?
U instrukcijama za wire koje se dobiju u Intesi stoji i Intermediary banka, ona Intesa iz Milana koja je vlasnik nase, ali na Skrillu nema opcija za podatke Intermediary banke..ide ok transakcija i bez toga?
 
a SWIFT na Skrillu upises samo ovaj od nase intese DBDBRSBG?
U instrukcijama za wire koje se dobiju u Intesi stoji i Intermediary banka, ona Intesa iz Milana koja je vlasnik nase, ali na Skrillu nema opcija za podatke Intermediary banke..ide ok transakcija i bez toga?

Da, bez intermediary banke.
 
Danas mi je 2x odbijena visa inspire. Jel imao neko isti problem?
 
Obriši čip lepo, meni se to dešava na par meseci.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Da, zvao sam banku i rekose da uopste ne vide pokusaj transakcije i da je bilo koja odbijena. Probacu da prebrisem cip
 
To je to, nema šta drugo. Sećam se da sam i ja zvao CC i isti odgovor dobio. Samo očisti krpicom, bez ikakvih dodataka :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Алкохол 70%:)
 
Pitanje oko placanja na rate MasterCardom:

Imao sam jednu kupovinu, 31.07.2020 (to mi stoji kao datum transakcije) koju sam odlucio da platim na 3 rate.
Datumi dospeca su 02.10.2020, 02.11.2020, 02.12.2020. Nije mi jasno zasto ide od oktobra, a ne od septembra (cak augusta, posto je transakcija kalendarski bila u julu). Nisam aktivirao nikakva odlaganja rata (ako je to uopste postojalo kao opcija za karticu)

Jos bih hteo jednu banalnu stvar da potvrdim - ukoliko mi za stanje na kartici stoji pozitivan broj, to je kolicina uplacenog kesa na kartici, tj to je "visak" koji imam na kartici, a ne dugovanje? Kada se tacno pravi presek tog stanja?
 
Zato što je automatski aktiviran moratorijum pa sad imaš tri meseca grejs period.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno