Šta je novo?

Banka Intesa

Postoji li način da se skenira QR na istom telefonu na kome je i Mobi app?

Ako neko ima ideju kako svima bi nam koristilo :)
Ja fotografišem drugim telefonom, pa skeniram sa ekrana...

Ja ne vidim način bez drugog telefona ili kompa. Screenshot pa na drugi uređaj, bilo mejlom, Viberom i sl.

Poslato sa S10 Lite

Glupo pitanje, postoji li opcija da eBanking uplate autorizujem preko OTP koda umjesto ovog glupavog mTokena?
Znam da je u ugovoru pisalo da podrzavaju ta dva tipa autorizacije transakcija, ali ne znam da li se oba odnose na sve vrste placanje. Ja ovdje pricam znaci o placanju kroz Intesa Online (klasicne uplatnice).

Ja samo tako i plaćam, tj. koristim OTP.

s10e on Tapatalk pro

Ljudi, jel moze neko da mi objasni za MC Credit. Jel ja moram rucno da uplatim novac sa racuna ili se automatski skida ukoliko imam sredstava i uplacuje na credit card?

Stoji mi preko mesec dana da mi je raspolozivo stanje 470eur, da nemam zaduzenja, a treba da bude 500eur kad se sve regulise.

Poslednja izmena:
Ti prebacuješ na MC, a sa nje se automatski skida.

Poslato sa S10 Lite

Aha, znaci ja nisam dobro razumeo. Jel ce da me nakamataju sto nisam prebacio mesec, dva? :D

I po kom kursu prebacujem, s obzirom da je sve izrazeno u EUR, a prebacujem dinare?

Imaš na samoj kartici razdvojena zaduženja, za evre i dinare. Baci pogled, pa ako su evri - kupiš u menjačnici u aplikaciji i prebaciš evre.

Postoji li način da se skenira QR na istom telefonu na kome je i Mobi app?

Хе,хе,и ја сам се то питао.Шта ће ми код(на тел.)кад морам имати два уређаја,три руке,пет налога...:)

Hm, pretpostavljam da kad odes na PLATI mozes da biras, je li u tom fora (posto ne vidim nigdje drugdje podesavanje)? Hajde provjericu pri prvoj narednoj uplati, dosad nikad nisam obracao paznju tu, samo idem PLATI -> U redu (ili tako nesto) i po automatizmu mi uvijek trazi mToken.

Da, kada odem na plaćanje imam izbor.

s10e on Tapatalk pro

Ja ne vidim način bez drugog telefona ili kompa. Screenshot pa na drugi uređaj, bilo mejlom, Viberom i sl.

Poslato sa S10 Lite

Postoje app koje mogu da čitaju QR kod tako što im se učita slika iz galerije.
Ili da se prijavi kao aplikacija koja otvara PDF pa kada kliknem da račun iz maila da ga otvorim direknto u Mobi app i da on pronađe QR kod.

Načina ima, ali sam siguran da ih nećemo (verovatno) nikad videti.

Ne znam u kojoj temi da pitam, pa cu pokusati ovde.
Sto se tice prijema novca preko Western Uniona (ja sam primalac), koje valute je moguce podici kod nas u bankama ili menjacnicama? Meni je poslat dolar, ali cisto sumnjam da mogu da podignem novac u dolarima?

Hmm, ja sam ocigledno gledao na nekom drugom sajtu. Sta mislis po cijem li kursu onda ide konverzija u evro?

Pa, ne bi mogao da predpostavim, ali, da je WU dobra i povoljna stvar svi bi ga koristili a kolko sam primetio više ga ljudi izbegavaju!

Užasna je znam, derikože su, ali to je bio jedini način nažalost.

Kod slanja konverzija ide po WU kursu, koji je prilično nepovoljan. Sumnjam da je kod primanja drugačije.

Koja sifra placanja se koristi za placanje kazne za parkiranje? Ne prihvata mi ni 289 ni 290

Od komunalne, na njihov racun uplacujem

u većini banaka važi ovo:

Šifra 253 se koristi za uplatu na račune koji počinju sa brojem 840, a završavaju se sa 843 pre kontrolnog broja (840-XXXXX843-XX), osim ako na rešenju nije drugačije naznačeno.

Dakle, ako se račun Komunalne uklapa u gornji šablon, to je to.

Poslednja izmena:
Na nalogu za uplatu ne pise sifra placanja, a racun jeste taj, pocinje sa 840 i zavrsava se sa 843

Prolazi sa 253, hvala

Poslednja izmena:
Ne znam u kojoj temi da pitam, pa cu pokusati ovde.
Sto se tice prijema novca preko Western Uniona (ja sam primalac), koje valute je moguce podici kod nas u bankama ili menjacnicama? Meni je poslat dolar, ali cisto sumnjam da mogu da podignem novac u dolarima?

Ja sam nedavno podizao (dva puta) na jednoj novosadskoj jacoj mjenjacnici - ima ih po cijelom gradu, da ne reklamiram ovdje, lako se nadje, mislim da rade po cijeloj Srbiji (ukljucujuci Beograd), isplata ide u valuti koju ti zelis (u opticaju je valuta uplate i dinar), pitaju te, znaci moze i u valuti koju ti uplate (e sad, ovo ne smijem da tvrdim da moze za sve valute, ali za EURO 1000%). U slucaju isplate u valuti uplate (u mom slucaju EURO) bukvalno je provizija 0 (posto je posiljalac vec platio trosak prenosa novca, tako WU funkcionise). Ako uzimas dinare, konvertuju po kursu mjenjacnice, koji nije los.

Znaci, banke i poste mozda deru (nisam tamo nikad podizao), ali na mjenjacnicama nema posebnog troska (osim onog koji je imao uplatilac, tu svakako naplate papreno, nisu naravno jeftini).

P.S. Ovo je totalni off-topic, je li moguce da nema odvojene teme za WU?

Poslednja izmena:
Ово за исплату је сасвим довољно,еври или динари(ту су и најмање разлике у купопр.курсу),али ограничење да се може слати само у динарима а не и у еврима је на нивоу средњег вијека.Морају се сви уградити у разне провизије,а тек пошта је катастрофа.

Da, kada odem na plaćanje imam izbor.

s10e on Tapatalk pro

Jako cudno, ja to nemam. Kad odem na PLATI, dobijam samo prozor sa DA i NE, npr.:
Intesa.png
I nakon toga me odmah baca na autorizaciju sa mToken-om.

Ili to treba negdje da se ukljuci (mada ja nigdje ne vidim u podesavanjima, sve sam pretresao) ili mozda prosto ne nude opciju OTP-a za nove korisnike (ja sam tek nedavno otvorio racun). Slacu im mail da provjerim, ako uopste i odgovore.

Šta je OTP? Ja kad kliknem na plati, traži token i to je to.

Nazad
Vrh Dno