Šta je novo?

Banka Intesa

Da li postoji mogucnost prebacivanja novca sa tekuceg na devizni racun preko intesa mobi aplikacije? Vidim da ima opcija prenos novca ali nikako ne mogu da prebacim

To radiš preko opcije Menjačnica. Biraš sumu deviza koju hoćeš da kupiš, sa kog računa ćeš povući dinare i devizni račun na koji ćeš preneti devize koje si kupio. Dinarski račun sa kojeg kupuješ devize mora da bude tvoj, ne može da bude račun n akoji si ovlašćen.

Evo pretekao me Sale :)

Da li ima neko Visa biznis karticu za preduzetnike? Ja sam i preduzetnik i DOO, nisam puno plaćao kao DOO, ali znam da nije ovako strašno (bili su veći iznosi, po 1000€, kurs je bio oko 120).
Reko' hajde da vidim koliko uzimaju kada se plaća putem interneta, platio sam otprilike 200€ i pukao 1000+ din :D
Došao sam do zaključka:
Intesina Biznis Visa kartica ima oko 5 din lošiji kurs RSD - EUR prema VISA Currency Exchange (5.5 din u odnosu na srednji kurs NBS). Upoređujući sa MasterCard MTS Banke dolazimo do uštede od čak 500 din na 100€.

Moje pitanje, da li postoji mogućnost da je ono što je rezervisano nešto veće nego što je na kraju izračunato, barem kada pričamo o Intesi? Pitam jer ja ovde pričam o rezervisanoj cifri u dinarima (imao sam na deviznom računu dovoljno EUR ali izgleda da uzima samo RSD).

Transakcije preko Visa Biznis kartice u zemlji se tretiraju kao plaćanje preko naloga i vuk naplaćuju 39 dinara za transakciju. Da nije isti slučaj i za plaćanje ka inostranstvu? Ako imaš e-banking, pogledaj koliki je inos rezervisanih sredstava i na koliko pozicija.
Meni sus vojevremno menjali karticu, jer nije radila u inostranstvu, pa su uključivali opciju plaćanja u inostranstvu i zapravo niakda nije proradila. Uvek plaćam privatnom, pa refundiram.

Prestao sam da je koristim kada su ukinuli devizni pod/racun i sva zaduzenja prebacili sa dinarskog “da nam olaksaju”... mozda dzepove i racune.

Ako si preduzetnik i imas devizne prilive - podignes devize kao akontakciju za sluzbeni put, pa ih uplatis na licni EUR devizni. Uz visa classic debit neces imati troskova, osim odlaska do banke da izvrsis podizanje/uplatu.

Ne rade sve poslovnice sa devizama za pravna lica. Samo one koje imaju savetnike za biznis

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Da se nadovežem, sada je rezervacija skinuta i sigurno je to da Intesa uzme veću rezervaciju, manje skine. Uzeli su po kursu 123, skinuli 120. Nije tako strašno kao što sam mislio, ali daleko od idealnog.

Sad je to još i super, znali su da rezervišu 10% više.
Sećam se alfinig saveta za onlajn plaćanja: ako bi da platiš x, obavezno imaj na stanju 1.1x + 10eur

• Like
Reagovanja: M J
^ Ja se i dalje vodim time, uvek imam 10% više na računu za svaki slučaj :)

Jel se na svim Intesinim bankomatima mogu podići € ili samo na nekim određenim?

Ni na jednom

Ne znam ni da je nekad moglo...

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Jel ima nekih naznaka da ce ih uvesti?
Mada, poznajuci njih, mozda u sledecem veku...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Intesini bankomati jedva isplacuju i dinare, s obzirom koliko su spori, a kamoli evre. Ne mogu da srede software za postojece, a ne da uvedu nesto novo.

oni prvo da uvedu da može da se uplate dinari na bankomatu a ne da čekam u redu...

Amin...ali zadnji put (nedavno) kada sam bio neke pare da ostavim, rekoše da rade na tome da se omogući uplata u devizama na bankomatima (podrazumevam i dinare verovatno)!

Mislim da je i dalje telenor banka najbolja po tom pitanju

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Rade oni i na bankarskom sistemu vec drugu godinu zaredom pa je sve gore i gore, bolje da se ne unapredjuju vise... Jos uvek mi stoje 3 rezervisane transakcije sa bankomata od 7.05.

2020-06-04_21-00-11.png

Bankomate nema sanse da uvedu do kraja godine, samo zbog toga imam backup u "lelenoru".

Amin...ali zadnji put (nedavno) kada sam bio neke pare da ostavim, rekoše da rade na tome da se omogući uplata u devizama na bankomatima (podrazumevam i dinare verovatno)!

Mislim da je i dalje telenor banka najbolja po tom pitanju

Ma svi su ih pretekli. I Eurobanka, Raiffeisen, Komercijalna, Unicredit imaju bar ponedge takozvane "pametne" bankomate. Cak i AIK je sad u Nisu otvorio dve 24h zone sa multifunkcionalnim bankomatima, a AIK ne vazi za "Premium" banku, iako imam super iskustva sa njima. Prvi su uveli NFC placanja.

Sve jasno i sve razumem. Da idem više od 2-3x godišnje u banku, intesu bi zamenio u roku od odma

Sta se desi sa novcem na racunu ukoliko banka propadne? Pitam cisto informativno, nemam nikakva saznanja o tome da ce nesto da se desi :D

država ti garantuje za depozite do 50000€ po JMBG

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

U prevodu možeš da se pozdraviš sa parama [emoji23]

Edit: radi li vam android app?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne mora da se pozdravi sa parama, dobiće državne obveznice naplative za onoliko godina koliko je para imao na računu :)
Pozdrav

Da li se jos nekom desava da se rezervacija pojavi dan kasnije?! Konkretno sam primetio za maxi i univerexport! Juce sam platio, a novac mi se rezervisao tek danas! Sa danasnjim datumom!

Ne mora da se pozdravi sa parama, dobiće državne obveznice naplative za onoliko godina koliko je para imao na računu :)
Pozdrav
Па да,тако се и враћа стара девизна штедња.Траје то годинама и дуго,ал нема се другог избора.Евентуално продати обвезнице за неки проценат од укупне суме.

Problem sa karticama je možda sistemski. Nama danas nije radio Intesin POS Terminal, a tehnička podršku je bilo nemoguće dobiti. Najbolji momenat kada nakon preko 30 minuta čekanja na jednom broj, na drugom broju kaže da sam četvrti u redu i da će se uskoro javiti, a dok se ne jave, da odgovorim na kratku anketu. Od 1 do 5,kako ste zadovoljni dužinom čekanja na javljanje operatera. Stvarno sam pomislio da sam u skriveno kameri.

Imali su neki prekid, nisu radile ni transakcije na ATM

Nazad
Vrh Dno