Šta je novo?

Banka Intesa

Ne vazi za online..imas sve na intesinim sajtu mada video sam pamflet u uscu ispred kase
bead5c7924ff7aeebe9798eeaea58e26.jpg

Haha :)
Admin meni, potreban je pass, pa promena porta (to su promenili, pa ne može da se apdejtuje automatski), pa onda apdejt :D

Dobio sam uputstvo na mail, ali password je vezan za terminal, pa ne vredi. Imaju na svakom terminalu broj telefona, pa zovu i onda im oni pomognu da to reše.

Ja isto platio u Maxiju sa Visa insipre

Nije vezano za ovo, ali jeste za neverovatnost - dva dana ne mogu da odem da potpišem ugovor za stambeni jer pazi sad - ne radi im štampač i ne mogu da štampaju iz aplikacije.

Opet danas odbijeno plaćanje Intesa karticom, od sad samo keš dok ne srede ovo, zadržavam red svaki put kao retard.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Meni nikad kartica nije odbijena.. A koristim je evo preko 5 godina redovno

Sent from my HD1913 using Tapatalk

Problemi sa karticama se pojavljuju prethodnih 10ak dana.

Jel oni naplaćuju neku proviziju kada se plaća internet karticom? Prijavio sam se za Netflix, istekao mi je onaj probni period i dobijem poruku od Inteze da mi je skinuto 11,99 EUR. Odem na mobi aplikaciju na račun gde piše da mi je skinuto 12,90 EUR. Znači postoji razlika od 0,91 EUR koja mi je naplaćena.

Ne naplacuju proviziju ali rezervisu vise pa to posle nekoliko dana vrate. Bice tacno u cent na kraju.

Podneo sam zahtev za MC credit i posto planiram da je koristim za online placanja na aliju i nekim stranim sajtovima, zanima me da li je bolje izabrati EUR ili USD kao valutu?

Citao sam ovde da je za debitnu bolje izabrati USD, ali kada sam pitao savetnika za MC, rekla mi je da je bolje koristiti EUR jer mogu da stavim EUR na racun i da mi skida sve u EUR.

E sad, da li oni zaista skidaju recimo 14,99EUR sa kreditne ili vrse duplu konverziju pa tek onda skidaju?

Uvek ce da ti skida u EUR koju god valutu odabrao na stranim sajtovima. Ukoliko odaberes da ti na aliju bude valuta EUR tacno toliko ce i da ti skinu sa kartice, ukoliko ti je valuta USD onda ce to da se konvertuje u EUR po Visa/MC kursu (skoro kao srednji) i onda ce da ti skinu sa kartice taj iznos. Uporedi cenu na aliju kada stavis USD i EUR. Ono vidi koliko je nesto u USD, nadji kurs pa pretvori u EUR pa uporedi koliko je u EUR na aliju. Mislim da je nepovoljnije kada stavis EUR. Znaci, stavi na aliju USD, pusti Visu/MC da odradi konverziju i to je to. Mislim da je to najpovoljnije. Ali kazem ti proveri na aliju ako je nesto xxx u dolarima koliko im je to u evrima. Mislim da tu malo zakinu pa je isplativije da izaberes dolare.

Provericu, hvala

Nidzika objasnio

rant on.
Pre neko veče, nisam znao gde mi je glava, kasnim sa uplatom i otvaram sajt Intese.
Traže od mene da promenim pass jer je, valjda bajat, ja na brzinu otkucam nešto, platim račun i shvatim da sam negde pogrešio kucajući.
Napisao sam im mail zbog koga me je sada sramota.

Malo kasnije sam zatvorenih očiju iz prve pogodio novi pass, pa sam poslao pismo u kojem sam napisao polu-izvinjavajući mail.

Zašto polu?
Zato što samo programer nacista može da odluči da baš sad, odmah, u ovom trenutku moraš da promeniš password.
Ne u roku od 3 dana, ne sutra, ne. Odmah! Sad! No soup for you!
rant off.

Gori su čini mi se iz godine u godinu.
Bukvalno jedini razlog zašto ne menjam banku je što ostale ne unovčavaju dolarske i GBP čekove.

Do pre godinu sam kontao da mi se ne menjaju ni jednom podešeni SWIFT/IBAN podaci, ali nakon iskustva u poslednjih godinu dana, to bih sa zadovoljstvom uradio u bilo kojoj drugoj banci.

rant on.
Pre neko veče, nisam znao gde mi je glava, kasnim sa uplatom i otvaram sajt Intese.
Traže od mene da promenim pass jer je, valjda bajat, ja na brzinu otkucam nešto, platim račun i shvatim da sam negde pogrešio kucajući.
Napisao sam im mail zbog koga me je sada sramota.

Malo kasnije sam zatvorenih očiju iz prve pogodio novi pass, pa sam poslao pismo u kojem sam napisao polu-izvinjavajući mail.

Zašto polu?
Zato što samo programer nacista može da odluči da baš sad, odmah, u ovom trenutku moraš da promeniš password.
Ne u roku od 3 dana, ne sutra, ne. Odmah! Sad! No soup for you!
rant off.
Nisam razumeo deo za programera :)?
Promenis pass > krene da ti tece 30/60/90 dana od tog trenutka i po isteku moras da promenis :).
Nothing to it.
Najnormalnija stvar bilo gde :).

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

To je ona šala o programerima koju samo programeri ne shvataju :d

Nema jos update-a na store-u za novu aplikaciju.

Nisam razumeo deo za programera :)?
Promenis pass > krene da ti tece 30/60/90 dana od tog trenutka i po isteku moras da promenis :).
Nothing to it.
Najnormalnija stvar bilo gde :).

Verovatno si u pravu. Problem je verovatno u nekom direktoru koji je odobrio "fenomenalni" user experience podrazumevajući da je svaki trenutak, bilo koji trenutak najbolji za promenu passworda. No dobro. Bar banaka ima za biranje.

Evo ispostovali - izasao update za Mobi app

Samo su dodali IPS QR. I dalje nije full screen...

Moze da se skenira QR sa racuna za EPS...

30a1cbf937c49acdefed85a4213ae21c.jpg

I update za Biz Mobi:

e1741a4aedfe23f0dc8d5aba6864bb53.jpg

Poslednja izmena:
a26b690e84346afa8be5a781a8afb45c.png

e21d9011c3c5db1f39c21a34aec4f8a3.png

da li neko vidi opciju da se izabere racun u podesavanjima?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Moras prvo da ukucas pin pa tamo u podesavanjima. Na tim pocetnim to nema.

Nazad
Vrh Dno