Šta je novo?

Banka Intesa

Meni nisu ni odgovorili na prigovor. Samo vratili novac.

A jel neko zna kad ce nova aplikacija?? Bilo je nesto price ranije kraj marta/april.

Meni cek koji je trebalo da prodje 25.3 nije rasknjizen... Nije mi jasno kako to?

Huawei P30

Zavisi gde si predao ček i da li si upisao datum na ček.
Nama u prodavnici je rekord bio da smo ček primljen u oktobru, pustili u aprilu. Sreća da je bio bez datuma, jer postoji neki rok za realizaciju od upisanog datuma. Recimo 5 dana.

Jel radio neko obnovu sertifikata za eBanking? Koja je procedura? Ne javljaju mi se na tel danima...

Sent from my XS Max

Zavisi gde si predao ček i da li si upisao datum na ček.
Nama u prodavnici je rekord bio da smo ček primljen u oktobru, pustili u aprilu. Sreća da je bio bez datuma, jer postoji neki rok za realizaciju od upisanog datuma. Recimo 5 dana.
Upisan datum pusten u Rodi...

Huawei P30

Meni se dešavalo sa RF bankom da kasne 2-3 nedelje u odnosu na upisani datum, a onda ga proknjiže retroaktivno. Isto baš u Rodi. To me je strašno nerviralo.

nisam primetio da li je rečeno, ali su mi ladno primenili moratorijum i na kreditnu karticu, sve ono što sam kupovao na rate... sad sam tražio da ga ipak ukinu

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Jeste bilo objavljeno javno. I logično je, pošto su kartice kreditni proizvod.

Na onom linku je moglo da se popunjava za kartice odvojeno.

U svakom momentu možeš da prijaviš odustajanje od moratorijuma.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Jel radio neko obnovu sertifikata za eBanking? Koja je procedura? Ne javljaju mi se na tel danima...

Sent from my XS Max

Mi smo prošle sedmice imali problem sa obnovom sertifikata za pravna lica. Prošlo je tek iz trećeg puta i nakon toga više neće da radi e banking kroz web browser, već kroz njihovu aplikaciju. Sve bi to bilo OK, kada bi nam sinhronizovao sve naloge i adresar iz stare aplikacije u novu.

Kaže, moći će da se koristi kroz web browser kada izvadimo novu karticu, jer je na staru karticu sada vezano 3 sertifikata, e banking neće da radi ako ima više od jednog.

Jeste bilo objavljeno javno. I logično je, pošto su kartice kreditni proizvod.

Na onom linku je moglo da se popunjava za kartice odvojeno.

U svakom momentu možeš da prijaviš odustajanje od moratorijuma.

S obzirom da su kod Intese najčešće u pitanju rate bez kamate, otkazivanje moratorijuma za kartice bi značilo da se stanje ispravno prikazuje? Još nešto?

Ako plaćaš redovno sve što bi dospelo u redovnim uslovima, da li će biti razlike ako je moratorijum aktivan ili ne?

Iskreno, ne znam.
Ja sam ga otkazao online i nastavio da uplaćujem na kartice kao i do sada.

Ja nisam otkazivao moratorijum (zaboravio), koristim kreditnu karticu i normalno uplacujem na nju. Mada ja sve oduzim do kraja meseca, tako da u kamatu i ne ulazim. Normalno se prikazuje stanje.

Ja takođe, evo već drugi mesec uplatim šta sam potrošio, iako je za uplatu 0.

Takođe. Ako nemamo kupovinu na rate (ja nemam), i ne ulazimo u revolving, sasvim je svejedno šta Intesa napiše kao minimalan iznos za uplatu.
Ja Master koristim kao charge karticu, uplaćujem kompletno mesečno zaduženje

@slovak84
@PJ

Odradio sam uz malo gimnastike. Ali sljaka to je vazno.

Ja nisam nikad ni koristio web opciju vec uvek kroz njihovu aplikaciju.

Hvala u svakom slucaju.

Sent from my XS Max

Ako plaćaš redovno sve što bi dospelo u redovnim uslovima, da li će biti razlike ako je moratorijum aktivan ili ne?

To sam isto pitao na Kontakt centru prošlog meseca i neka gospođa mi je decidirano potvrdila da nema razlike, ako se dug uplaćuje u standardnom roku. Pri tome kaže da se to ne odnosi na zaustavljene otplate kod kupovine na rate, tj. to ne proizvodi kamatu čak i ako se ne uplaćuje u prvobitno definisanom roku, jer kako kaže kamata ne može da se primenjuje na nedospele obaveze. Tj. svejedno je da li plaćate rate kako je trebalo da stižu, ili kad prođe moratorijum.

Da li neko zna racunicu za izdavanje kreditne kartice kod intese? Koji procenat plate se racuna i te neke stvari?

Huawei P30

mislim da ti je gornji limit 3 mesecne plate...

Da li neko zna racunicu za izdavanje kreditne kartice kod intese? Koji procenat plate se racuna i te neke stvari?

Huawei P30
Valjda je limit 5 mesečnih plata (sva zaduženja, zbirno). Gleda se u izveštaju KB čime si već zadužen. U praksi, ako ti je zaduženje nula, Intesa odobrava kreditnu karticu sa limitom tri zarade.

Poslednja izmena:
Meni su npr. tražili da prvo uzmem dozvoljeni minus, pa tek onda kreditnu karticu. I takođe moraš da imaš najmanje tri zarade preko njih pre zahteva.

Meni su npr. tražili da prvo uzmem dozvoljeni minus, pa tek onda kreditnu karticu. I takođe moraš da imaš najmanje tri zarade preko njih pre zahteva.

Meni nisu trazili nikakav dozvoljeni minus, pre oko godinu dana sam uzimao karticu. Primam platu tamo malo duze od godinu dana, i nisam morao da nosim potvrdu od poslodavca, sami su izvukli prosek uplata.

bfc0b7d8c150a1531889d1c28f42b46c.jpg

Stvarno mi nisu jasni...da baš toliko kaskaju za drugim bankama...sve mogu da razumem..i novi sistem i sve promene koje su imali ali bez obzira katastrofa su.

To je banka koja posluje u mnogim zemljama, generalno zastoj im pravi firma koja im radi SW. Lako je moguce da SW za nasu zemlju radi samo jedan covek, da treba da odradi sve, da prodje rigirozno testiranje po pitanju sigurnosti pa tek onda da ide dalje. Zato je intesa bukvalno poslednja u svemu.

Tapatalk from Poco loco

Imam minus odavno, ali imam i stambeni kredit, a posto sam privatnik mogao bih da "nastimam" platu da bi mi dali karticu, pa me zanima koliko bih morao da povecam uplatu...

Huawei P30

Ako se dobro sećam zaduženje u kreditno birou može da bude do 50% prihoda (- neki fiksni deo).

To što ti je preostalo je 5% limita kartice.

Gleda se prosek 3 ili 6 meseci. Nisam siguran.

ubr, izveštaj iz KB možeš lično jednom godišnje besplatno da tražiš u bilo kojoj banci.

bfc0b7d8c150a1531889d1c28f42b46c.jpg

Stvarno mi nisu jasni...da baš toliko kaskaju za drugim bankama...sve mogu da razumem..i novi sistem i sve promene koje su imali ali bez obzira katastrofa su.

Taman sam hteo da pitam da li inteza podrzava QR placanje, kad ugledah ovaj post. :)

Kako je krenulo, nece taj servis brzo stici.

Ako sam dobro razumeo na sajtu, maksimum za MasterCard standard je 3200 eur limita. Preko toga verovatno mora neka gold kartica...

To je banka koja posluje u mnogim zemljama, generalno zastoj im pravi firma koja im radi SW. Lako je moguce da SW za nasu zemlju radi samo jedan covek, da treba da odradi sve, da prodje rigirozno testiranje po pitanju sigurnosti pa tek onda da ide dalje. Zato je intesa bukvalno poslednja u svemu.

Tapatalk from Poco loco

Lol, inteza bukvalno ima najgore testiranje proizvoda pre puštanja koje sam ikad video. Koliko puta im se samo desilo da puste pa ljudi ne mogu da koriste zbog silnih grešaka pa onda ukinu opciju pa je vrate pa opet ne radi kako treba. Evo i sad, sve su prebacili na nove brojeve računa i više nemaš informacija ko ti je izvršio uplatu, meni za platu recimo sad piše "Interna plaćanja" ! i ništa više, ranije je lepo pisalo ime prezime vlasnika, naziv firme itd. ili ono kad su imali duple transakcije pa su vraćali pare, stornirali, mlatili slamu...
"Usluga Paketski nalozi trenutno nije dostupna", trenutno 3 meseca, da li je ikad i bila dostupna, više se ni ne sećam...
:D

Ja imam Master uz HIt račun i tu je neki limit vezan za plate.
AmEx Green valjda ide do 3000, a Gold preko 3000. Ja imam Gold zato što mi je jeftinija uz Magnifica račun.

Nazad
Vrh Dno