Šta je novo?

Banka Intesa

^To sve stoji, ali previše nas je imalo slučaj da nam nestanu računi iz online, da ne možemo da dobijemo informacije o nekim uslugama, da dobijemo pogrešne informacije, da online ne vidiš podatke o transakciji, da nas maltretiraju da idemo u poslovnicu bez razloga, celoj Srbiji kasni IPS zbog Intese, aplikaciju će da promene za nekoliko meseci....
I onda se ljudi iznerviraju.

Da bas sam ovde na temi procitao da se dosta ljudi zali, ne kazem ja da su oni najbolji samo da je kod svih to slicno verovatno.
Ima barem izbora pa uvek moze da se predje u drugu. Drugar ih je izmenjao samo tako, gde nude bolje uslove za refinansirajuce kredite eto njega tamo [emoji16]

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Ako se dobro sećam, ja sam mail poslao uveče, a zvali su me sutradan ujutru.
Ovo sam dobio kao odgovorr

Poštovani Marko,

Drago nam je da pomognemo.

Od novembra meseca došlo je do gašenja viševalutnih računa, među kojima je i račun koji koristite. Zbog toga je devizni deo računa ugašen. Možete se obratiti bilo kojoj ekspozituri za otvaranje novog deviznog računa, bez dodatnih troškova održavanja.

Sva potrošnja koja se obavlja kreditnim karticama Banca Intesa zadužuje kreditne kartice dvovalutno:

• za potrošnju u zemlji – u dinarima (RSD);
• za sva plaćanja ka inostranstvu (bez obzira na valutu kojoj su izvršena) - u evrima (EUR).

Obaveze nastale kreditnom karticom u zemlji obračunavaju se u dinarima i izmiruju u dinarima, dok se potrošnja u inostranstvu i na inostranim internet sajtovima obračunava u evrima po kursu kartičarske organizacije i izmiruje u evrima.

Nakon unapređenja informacione platforme trajni nalog u valuti EUR realizovaće se isključivo sa deviznog platnog računa.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Kad sam otvarao racun, pre par godina, rekli mi da nemaju opciju slanja sms kada placas nesto. Samo za uplate mi stize sms obavestenje, a moguce da i tu ima neki limit ispod kog se ne salje.
Zato imam i wave2pay app i tu uredno stizu obavestenja (nije sms naravno), i placanja telefonom na pos terminalima radi bez greske, zato i imam tu app.
U pitanju fizicko lice i dinarski rn.

Za bilo kakvo placanje stize sms poruka i tu nema problema. Ne znam ko ti je rekao da nemaju tu opciju, pojma nema.
Meni nije radio SMS za priliv novca nikada, otkako sam otvorio racun. Isao sam pre neki dan da deblokiram online nalog i kazem liku za sms i on mi podesi limit da mi stizu poruke za svaki priliv preko 500din i sljaka sad normalno. Pravac poslvnica i neka vam srede to. Prvi put sam uspeo i mobi aplikaciju da aktiviram sa sajta direktno. Izgleda da su malo sredili sistem.

Tapatalk from Poco loco

Mobi app sam vise puta do sada aktivirao preko intesaonline, qr kodom i nikad problem. Moze i bez qr koda, ali mora da kuckas brojeve.
Preko Intesa online imam opciju da ukljucim/iskljucim opciju za sms, i samo za priliv sredstava i moze naravno limit da se postavi. Ovo se odnosi na Visa debit karticu i nju koristim 99%.
Kada provucem Master onda mi mozda i dolazi sms, koristim je retko pa se i ne secam.
Kada me neka muka natera :) da odem do poslovnice pitacu ih i za to.
Edit: upravo okrenuo kontakt centar, potvrdili mi da za sada nema opcija obavestenja u vidu SMS poruke za placanje VISA debit karticom u zemlji, u inostranstvu i online dobija se SMS. Master kartica ima SMS obavestenje kada placate i u zemlji i u inostranstvu.

Poslednja izmena:
Ovo sam dobio kao odgovorr

Poštovani Marko,

Drago nam je da pomognemo.

Od novembra meseca došlo je do gašenja viševalutnih računa, među kojima je i račun koji koristite....

Tako je. Pogasili su devizne particije tekućih računa. Taj račun nisam koristio godinama u nazad, pa sam to prevideo. Ja imam dva druga devizna računa (Internet kartica i neoročena štednja), pa mi taj nije bio važan.

Verovatno je pitano vec x puta, ali moze li se negde u intesa mobi uvuci QR kod sa infostan racuna i to platiti bez prekucavanja?

Edit: odgovoricu sam sebi - ne moze..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ovo sa Intezom je stvarno van pameti. Prođe mi tiket juče i povučem pare sa naloga na Mocartu na svoj račun, ali još uvek nisu legle. Kapiram da neće pre ponedeljka.

Treba da otvorim račun u intesi u ponedeljak, a pošto neću biti u Bg, hteo sam u lokalnoj. Jel forsiraju da se dolazi u filijalu u kojoj je otvoren račun npr. za podizanje kartice ili nekih potvrda?

Kartice ti automatski dostavljaju u matičnu exp, i onda te obaveštavaju sms-om.
Skoro sve drugo može u drugim exp

Znaci kartica mora da se preuzme u ekspozituri u kojoj je otvoren racun. Koliko se otprilike ceka na karticu, nedelju dana? Moram videti sa njima da li moglo da se prebaci to da bude u drugoj, bar da ne cekam sa ljudima u redu u narednom periodu kad bude jos veca zaraza.

Pojma nemam koliko se čeka, već dugo sam kod njih, pa svaku reizdaju blagovremeno, i pošalju mi SMS.
Ja sam u vrlo maloj ekspozituri, a onda sam prešao na Magnifica paket, pa mi je savetnik u drugoj, većoj. Više puta zamolio da mi prebace dostavu kartica tu, ali ne, I dalje u staru. Mogu ja da tražim savetniku da službenom poštom dostave njemu, ali automatika ovako radi - dostava uvek u staru, matičnu ekspozituru.

mozes da podneses zahtev da posalju karticu iz maticne u drugu ekspozituru i na to cekas jos dodatnih nedelju-dve dana...

Kada promenis maticnu ekspozituru (da i to moze), kartice i dalje stizu u "staru" maticnu ekspozituru i za to ne postoji resenje... bar ga ja do sad nisam nasao... Osim gasenja i podnosenja zahteva za izdavanje nove kartice

Hvala obojica na odgovoru. Trenutno radi cela firma od kuce, ali ne znam koliko ce dugo biti ovako, pa ne znam da li ce mi stici kartica na vreme. Ako stize za nedelju dana, mislim da bih mogao sacekati. Ostale stvari mogu da se zavrse iz bilo koje, tipa otvaranje deviznog (planiram da otvorim odmah, ali cisto navodim primer) ili ako treba neka aktivacija ebank/mbank?

Aktivacija može, za otvaranje računa nisam siguran, verovatno da može. Zahtev za nove kartice - verovatno mora opet savetnik u matičnoj.

Moze i otvaranje racuna...

Koji su limiti za povlačenje na bankomatima po transakciji i dnevni?

Moze li mi neko reci kolika je provizija u Intesi za inostrani priliv, recimo u USD, na preduzetnicki devizni racun?

Poslednja izmena:
Ima li neko ideju kako ce realizovati ovaj 90-odnevni moratorijum na otplatu kredita u intezi?

Huawei P30

• Like
Reagovanja: M J
Rekli su valjda da ako u roku od 10 dana ne javiš da odustaješ od te opcije i da ćeš nastaviti da plaćaš rate, oni će automatski da ti odlože/pomere otplatu za tri meseca.

Koji su limiti za povlačenje na bankomatima po transakciji i dnevni?

Ako sa poslednjom promenom platforme nisu nešto menjali, limit pojedinačnog podizanja je 40 novčanica po transakciji. Ako je bankomat pun, računaj da je to 80.000 dinara. Ako je smanjena količina novčanica od 2.000,onda počne da ti meša novčanice, pa 40 novčanica bude manje manje od 80k. Dnevni limit nisam nikad dostigao, mislim da sam najviše podizao 5 ili 6 puta.
Bankomat sam poslednji put koristio u decembru...

Zahvaljujem!

Pomislih da je IPS, a ono virus uzao u Mobi :D

4a4b2ce6caf0ef272e2cb5fbede084f8.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad mi nešto nije jasno, meni IPS radi u Intezi dobrano. Tipa, nedelju dana nakon njihovog apdejta sistema.

Radi IPS, sinoć sam pustio neke uplate i izvršene su odmah.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Vrh Dno