Šta je novo?

Banka Intesa

@[Miki]Provereno. Drug radi u u development odeljenju.
Da li ce komplet nov app, ne znam. Ali za ovo mi je potvrdio da stize.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

@[Miki] Aj priupitaj opet tog tvog druga iz development odelenja banke intesa kada izbacuju update za podršku QR sistemu plaćanja.

Poslednja izmena:
Da li neko zna da li ce u skorijoj buducnosti biti omogucena usluga uplate sredstava preko bankomata banca intesa?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Da li vi toliko ne razmisljate o tim “drugovima” i na javnom forumu okacite info koju vam je dao u poverenju?

Sent from my iPhone using Tapatalk

@PJ Meni se desavalo da mi prikaze error kada prebacujem pare na karticu (pokrivam rate)... Ali nikad mi nije prebacio pare a prijavio error... Ili bar nisam primetio...

Ja bi promenio Intesu kao Magnifica klijent, ali nisam nasao nijednu drugu banku da mi da maltene srednji kurs online za promenu deviza i kamatnu stopu 13-16% na kreditnu karticu za eur/rsd. Ako neko zna za takvu ponudu nek preporuci plz, meni su to dve najbitnije stvari, posebno kurs jer to intezivno koristim. Ostali ili nemaju kurs ili deru na kreditnu karticu 20+ %. Takodje za Magnifica klijente kada vam zatreba mogu da daju jako konkuretne kamatne stope na kredite (kes/stambeni/auto). Ali sto se tice servisa tu su katastrofa.

Da li još nekome kasne uplate? Juče mi je prebačen neki iznos, sa računa fizičkog lica na račun fizičkog lica, a legao je tek malopre, više od 24 sata kasnije.

Ja bi promenio Intesu kao Magnifica klijent, ali nisam nasao nijednu drugu banku da mi da maltene srednji kurs online za promenu deviza i kamatnu stopu 13-16% na kreditnu karticu za eur/rsd. Ako neko zna za takvu ponudu nek preporuci plz, meni su to dve najbitnije stvari, posebno kurs jer to intezivno koristim. Ostali ili nemaju kurs ili deru na kreditnu karticu 20+ %. Takodje za Magnifica klijente kada vam zatreba mogu da daju jako konkuretne kamatne stope na kredite (kes/stambeni/auto). Ali sto se tice servisa tu su katastrofa.

Koliki je taj kurs za promenu deviza? Razlikuje se od onog EUR-NET iz online menjacnice?

Imao sam i devizni koji sada vise nemam i to sam.primetio bas danas.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Imaš ga još uvek, samo su mu onemogućili online. Pošalji im mail i zahtevaj da to reše bez odlaska u poslovnicu. Pisao sam kako su meni uklonili račun PP gazdinstva, pa su tražili da idem u poslovnicu i onda sam krajnje ljubazno (devojka je bila zaista ljubazna, pa sam i ja uspeo da održim maksimalan nivo pristojnosti) objasnio da u poslovnicu ne idem zbog njihove greške, već da mogu samo da odem da zatvorim račune. U toku dana mi javili da je rešeno i od sutradan mi se pojavio račun.

Hvala , upravo sam poslao email i nadam se da ce ga resiti jer su guzve u banci nemoguce.

Ja sam pre neki dan u Zrenjaninu uzeo broj, pa prošetao, pojeo nešto, sedeo malo napolju, vratio se u banku i opet morao da sačekam još desetak ljudi. Matična filijala mi je na uglu Kneza Miloša i srpskih vladara, ali tamo ne ulazim, jer je uvek bolesna gužva.

Hvala , upravo sam poslao email i nadam se da ce ga resiti jer su guzve u banci nemoguce.

Ako se dobro sećam, ja sam mail poslao uveče, a zvali su me sutradan ujutru.

Stavio sam na papir (na engleskom doduše, blog na kojem pišem o “nestručnim, subjektivnim” stvarima mi je ceo na engleskom, zbog vežbanja istog) svoje dosadašnje iskustvo sa bankom. Ako je protiv pravila foruma, molim admine da kažu, ili/i obrišu post:

https://blog.bikegremlin.com/208/banca-intesa-experience/

Uglavnom, tražim drugu banku, u nadi da ću imati bar malo više sreće.

Ja sam pre neki dan u Zrenjaninu uzeo broj, pa prošetao, pojeo nešto, sedeo malo napolju, vratio se u banku i opet morao da sačekam još desetak ljudi. Matična filijala mi je na uglu Kneza Miloša i srpskih vladara, ali tamo ne ulazim, jer je uvek bolesna gužva.
Mi imamo jednu filijalu u gradu i zadnji put sam cekao od 9h ujutru i zavrsio u 17h , radno vreme im je do 16h tako da je banka bila zakljucana na kraju i jedini klijent sam bio ja. U pitanju je bilo podizanje limita na kreditnoj kartici. Od tih 9h savetnica je odradila samo 7 ljudi ukljucujuci i mene.

Kako tek onda izgleda kada neko hoće npr. stambeni kredit? Da uzme godišnji odmor da to završi? :)

O kom kursu pricas? kada u online menjacnici menjas novac?
Kako si dobio taj kurs?

Moze savet ?

Mama mi je operisala kuk, i ne moze da se krece, a na nju se vodi racun koji ja koristim (izvristeljska posla pa moram na drugo ime)

Hocu da promenim broj u sistemu, za SMS OTP, i rekli su mi da mora majka licno u banku. Prosto mi je retardirano da preko Call Centtra oni meni daju izgovor "mi nemamo aplikativnu kontrolu iz kol centra" - Pa ko ima jeebote ? Riba mi prica kao da je Intesa zapravo Call centar u Indiji, i ekspoziture, i to je to, nema dalje. Nema neki glavni centar, IT odeljenje, Sef, kontrola, distribucija, PR, itd, samo ekspoziture koje imaju "Sudo" na sve, i call centar koji sluzi da ti ponove ono sa sajta.

Predlozila mi je da dovedemo notara kuci, koji ce da da meni ovlascenje

Sobzirom da ocigledno zivimo u 14 veku pa mora da se ide fizicki na lokacije da bi se zavrsili E poslovi, moze neko da mi kaze kakva konkretno vrsta ovlascenja mi treba, sta kazem notaru ?

Ovlascenje da u njeno ime mozes da potpisujes dokumenta - uprosceno receno.

Notari to znaju, kostace oko 3000-3500 din izlaz na teren i 2 kopije tog dokumenta.

Imas na netu primere tih dokumenata, konsultuj se sa bankom sta treba da pise u ovlascenju pa ga napravi sam jer advokati deru za pisanje a smesan je tekst, copy-paste im je

Poslednja izmena:
@face koji kurs imas sad? meni je 117/118... To je eur-net kurs, a imam magnifica status... nemam nikakav bolji kurs od tog net koji imaju svi useri preko online aplikacije

Sorry onda moja greska, ja mislio to samo za Magnifica, nisam znao da je i za ostale. Nego sam to poredio sa drugim bankama, znam npr da kolege u Rajfu imaju neku bedu od 114-115.

• Like
Reagovanja: M J
Је ли платио неко нешто картицом преко Интезе као процесора,данас и јуче?Не могу рачун за ВИП никако да платим.Све буде у реду до сајта Интезе,па претпостављам да је до њих.

jel to intesa neko duze vreme ne salje poruke,tj notifikacije kada provlacis kartice i placas

• Like
Reagovanja: M J
Jako retko provlačim kartice, tj. gotovo nikad, zadnji put krajem prošle godine ali za online kupovine dobijam sms, i danas dobih neke pare od otkupnine (postexpress) i stigla je sms poruka sa infom koliko je uplaćeno.
Ali bilo je sličnih problema ranije, pominjali su ljudi u temi, valjda ako promeniš telefon ili tako nešto, nema logike ali ovo je srbija, mnogo šta nema logike.

Ja ću iz principa promeniti Intesu, iako sam svestan da nema boljih uslova...Očajan odnos prema klijentima, još na Magnifica statusu (savetnik mi se nije javljao na telefon tipa 2-3 nedelje kada mi je bila relativno hitna neka informacija i uz to mi dala pogrešan info, valjda se zato nije ni javljala) Tražio da mi promene savetnika, evo već 3 nedelje ništa ni od toga...
I ja gledam sta šalje, Eurobanka ima nešto malo manje povoljan kurs (118.5 vs 118) , kreditna je 24% ali je besplatno održavanje, mada i nisam neki korisnik kreditnih, uzeo bih je samo radi rezervacija...
Ebank/Mbank deluje skroz ok, i rade paketni nalozi za razliku od Intese...
Takođe su u sistemu IPSa, i deluju brzi kada su u pitanju novi servisi...
Šta god da rešim, pisaću u temi za odabir banke za platu...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

jel to intesa neko duze vreme ne salje poruke,tj notifikacije kada provlacis kartice i placas

Mislim da moraš da izabereš da ti se aktivira ta opcija. Ako je ne aktiviraš za privatni račun primaš samo sms o uplatama koje si primio i kada platiš nešto karticom online, bar je tako kod mene. Situacija je malo drugačija na računu firme gde me ne obaveštavaju o uplatama ali me obaveštavaju kada provučem karticu.

Kad sam otvarao racun, pre par godina, rekli mi da nemaju opciju slanja sms kada placas nesto. Samo za uplate mi stize sms obavestenje, a moguce da i tu ima neki limit ispod kog se ne salje.
Zato imam i wave2pay app i tu uredno stizu obavestenja (nije sms naravno), i placanja telefonom na pos terminalima radi bez greske, zato i imam tu app.
U pitanju fizicko lice i dinarski rn.

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Nema sms za inspire/dinarski za trgovinu u zemlji. Ali mi je stigao sms kada sam podigao na ATM u inostranstvu. Bas cekam da proknjize da vidim po kojem kursu ce biti.

Ima sms za visa classic debit - za devizne.

Svakako wave2pay app je super. Ali nema za iOS, pa makar zbog stanja. M bank je zaglavljen u vremenu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tako nekako, i ja kada placam nesto ino online dobijem sms bez obzira na iznos. ATM nisam imao prilike da koristim van Srbije.
Nemam predstavu kako je sa pravnim licima, ali ja kao fizicko lice sam zadovoljan sa Intesom. Imam Hit racun i nikad problema. U poslovnice idem bas bas ako moram, guzve su stalno. Placanja online, podizanje kesa bankomata i toeto.
Sve je to slicno, bez obzira na banku. Mozda neka banka ima nesto povoljnije u nekom trenutku, recimo neki kredit, ali na kraju sve mu dodje na isto.
Kreditnu Master koristim za kupovinu na rate i bas dosta radnji ima saradnju sa njima, online placanje bez provizije i dalje, net kartica nikad problema, povoljniji kurs za kupovinu deviza. Cesto ima nekih povoljnosti sa placanjem njihovim karticama, radnje sa tehnickom robom, gorivo itd...

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh Dno