Šta je novo?

Banka Intesa

Naravno, Call Centar im je trenutno beskoristan jer su "svi agenti trenutno zauzeti". To sto su nam racuni trenutno neupotrebljivi zbog njihove greske, nikom nista...

Intesa ima problem sa placanjima VISA karticama! Ne prolaze ili retko prolaze na prodajnim mestima! MC nisam probao, na bankomatu sam uspeo da podignem!

Poslednja izmena:
I kod mene isto, otišla u minus 1.12€

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Meni otisla 2e u minus kad mi je legla uplata od AdSense pa tek onda u plus, dakle nesto je do njih, moram da proverim i ja

EDIT: Ipak deru sad 300 dinara na uplatu u drugim valutama iz inostranstva, kod mene je druga prica izgleda

Poslednja izmena:
Ima sifra 289/290... iOS

c71add85dd8722bc2afb4d4d25da67e8.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sad poslao novce po toj sifri, iOS

Neki problem jeste sa Visom, nisam mogao sinoć da platim online (ali je prošlo preko MC, isto Intesinim), javlja mi da nemam sredstava. Proverim na Intesa online, piše kao što i jeste, da imam raspoloživo mnogo više od iznosa za plaćanje. Pozovem Call Centar, kaže mi operater da rade na "unapređenju sistema" i da nisu dužni da obaveštavaju korisnike za prekide u radu platnih kartica kraćim od 1 sat. Tu sam se već iznervirao i dalje nisam hteo da diskutujem. Danas me zove sin koji na mene koristi dodatnu VISU u inostranstvu i kaže da mu nigde ne prolazi kartica. Opet okrenem Call Centar, sad već imaju snimljenu poruku koja se odmah uključi, "primećen zastoj (?!) u plaćanju karticama, radi se na otklanjanju u najkraćem mogućem (!?) roku ..."

Ima li ovde neki insajder iz bankarske IT branše da kaže šta se u poslednje vreme događa sa ovom nekada besprekornom bankom, da znam da li je vreme za promenu ...

Poslednja izmena:
Intesa je katastrofa..zbog nje je kasnio IPS a evo sada i QR sistem plaćanja...
Definitivno je treba zaobići. Nisu ni druge banke bog zna šta ali Intesa prednjači.

Mozes da trazis promenu savetnika u ekspozituru koja ti odgovara (pod uslovom da ista ima tu opciju). U goce delceva je savetnik jedne nedelje pre podne, jedne posle tako da svako moze da stigne. Uglavnom sve sto treba moze da se najavi telefonom tako da se boravak vremenski svodi na minimum. Devize mogu direktno tu, bez blagajne, dinari mislim da ne, ali moze na blagajnu preko reda svakako uz savetnika.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

U Novom Sadu samo jedna ekspozitura je “specijalizovana” za rad sa magnifica klijentima, barem koliko sam ja upucen. Radno vreme im je fiksno, tako sam bio obavesten na pocetku.

U sustini vrlo verovatno gasim racun u Intesi zbog jako lose usluge (ne govorim samo sa magnifica strane), vec posmatrajuci celi paket usluga koji pruzaju. Vec par meseci imam racun u drugoj banci gde za moje potrebe imam sve ono sto mi treba i sve radi bez problema.

Zaista mi je neobjasnjivo da druge banke sada vec daleko prednjace sa uslugama koje nude, a nekada je Intesa bila ispred svih...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Iako je tema Intesa, mene bi zanimalo u koje banke i na koje pakete prelazite. Razmatram i ja promenu, iako nisam naišao na problem sa karticama (za POS koristim samo MC, za online MC i Visa Internet, a Inspire samo za bankomat).

Ja ne znam da li vi stvarno mislite da su druge banke bolje? Bio sam u unicredit, RF, intesi, komercijalnoj i telenor (i privatni i racuni firme)... Na kraju, sve se to svede na isto... Usluge su manje vise iste svuda... Mozda nekom za nijansu vise odg jedna banka na nekom druga u zavisnosti za sta koristi racun i kartice u toj banci (mada je tesko zamisliti sta bi to trenutno moglo da bude)... Ali probleme cete imati u svakoj banci... I to uglavnom iste probleme... Meni je vece cimanje promena banke i svih ostalih stvari koje to povlaci... Jedino mi ostaje da sve pogasim... :d

Poslednja izmena:
^+1

Тешко је наћи комплетну банку,за све што ти треба,поготово широк спектар услуга.Биће још горе јер су исти власници неколико банака у Србији.Само диференција.

Da li vam se dešavalo da prilikom prebacivanja novca za kreditnu karticu dobijete error?
Meni se sada desilo i nisam pokušao novi prenos, jer se prošlog meseca desilo mojoj ženi, ona odmah uradila novi nalog, da bi nekoliko minuta kasnije shvatila da su se oba realizovala.

Ako se ovaj danas ne realizuje, sutra ću pokušati opet.

To je jedan od razloga zašto ljudi napuštaju Intesu. Postali su nepouzdani.

Ja nisam imao takvih iskustava, uvek prodje iz prve.

@PJ ni ja nemam takvih iskustava. Prenos uvek radim iz web aplikacije, Transakcije - Plaćanja - Prenos. Uplata se ne vidi odmah na kartici, ni dinarska ni devizna (pa nije ni raspoloživa). Ali bi moralo odmah da se vidi da je skinuto sa izvornog računa, zar ne?

Oni još nisu ispeglali sistem. Dva puta mi se desilo da platim račun online, prođe regularno, sutradan odrade storno uplate, niko ne zna zašto. Eto, da obratite pažnju.
Po NS prave reorhanizaciju poslovnica, zatvorili tri- otvorili jednu, klijente prebacili bez ikakvog obaveštenja. Jedino nisam video da li su omogućili uplatu sedstava na novim bankomatima?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Je l' si skoro menjao karticu?

Samo ne znam zašto uzeše 100 dolara da provere novu... Valjalo bi da kontaktiraš Paypal ako je ovo gore u pitanju.

Sad sam proverio stanje na sajtu banke i nije nista skinuto..tj jeste nekih 15$ sto i jesam potrosio.
Karticu sam menjao, ali ima par meseci i prosli put kad sam kupiovao sam je povezao sa PP kad su mi i skunuli onih 4$ ako se dobro secam. Sta je sad sa ovih 100$ pojma nemam.

Meni je danas PP odradio rezervaciju i storno 1$ na MC kartici koja je povezana odavno i vazi do 2021. A placano je vec nekoliko puta ove godine sa njom istim putem....

@PJ ni ja nemam takvih iskustava. Prenos uvek radim iz web aplikacije, Transakcije - Plaćanja - Prenos. Uplata se ne vidi odmah na kartici, ni dinarska ni devizna (pa nije ni raspoloživa). Ali bi moralo odmah da se vidi da je skinuto sa izvornog računa, zar ne?

Kao što rekoh, imali smo slučaj sa istom ili sličnom greškom, sredstva nisu rezervisana i nakon ponovljene transakcije, obe su se realizovale.
Ostavicu do sutra, pa ako se ova ne realizuje, pokušati novi prenos. Nije veliki iznos, ali ne bih da jurim povrat ili bez razloga povećavam limit kartice.

Platio sam nesto u evrima preko master card kreditne kartice, koristio sam je i za neke rate i sada sam uplatio na nju 6000 din ali mi dole i dalje posle par dana stoji minimalno za uplatu 5,00 eura i stanje -25 e. Nije valjda da moram uplatiti u evrima?
d60481465c40cc34efb020aaaa5f3e85.jpg

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Upravo tako. Sve što potrošiš u eurima, moraš da vratiš u eurima.

To ne znam, nisam nikada probao. Kada sam napravio istu grešku, prosto sam konvertovao iznos sa tekućeg računa u eure i prebacio, a one prethodnog prebačene dinare koristio za pokrivanje raznih rata.

Izgleda da moram na salter jer smo.pre imali i devizni koji su sad ukinuli.

Super , to znaci da moram na salter da odem ili ima neki drugi nacin? Mrzi me da idem do banke a nemam vise devizni.

Kako ti se desilo da nemaš devizni? Zar nismo do poslednje promene svi imali dinarsku i deviznu particiju tekućeg, pa nakon promene su to postala dva računa?

Kako ti se desilo da nemaš devizni? Zar nismo do poslednje promene svi imali dinarsku i deviznu particiju tekućeg, pa nakon promene su to postala dva računa?
Imao sam i devizni koji sada vise nemam i to sam.primetio bas danas.

Ja sam imao pre devizni koji je bio vezan za dinarsku partiju. Nisam ga dugo bas koristio i odjednom vise nije bio vidljiv u aplikaciji. Kad sam hteo da uplatim novac u EUR u poslovnici, rekli su da nije problem i ispostavlja se da ta partija ipak postoji (?) samo iz nekog razloga nije bila vidljiva u aplikaciji. Nakon uplate, pojavila se opet u mobi i sad koristim normalno. Ne znam, cini mi se da je to sve zbog updatea sistema.

Nazad
Vrh Dno