Šta je novo?

Banka Intesa

Odavno nema te razlike.
KB i MB se vise isplate za kurs. Cak i ja pocinjem da razmisljam ima li smisla menjacnica pored njih.

Ok, kb je komercijalna, šta je mb? :)

Inače, Société uz avantage/prestiž paket nudi srednji kurs u online menjačnici, kakvo je stanje kod ostalih?

Sent from my OnePlus One using Tapatalk

Ja sam mislio na intezinu online "menjačnicu".
EUR-NET je 117.7500 kupovni i 118.7500 prodajni a
EUR-HIT je 116.4586 kupovni i 119.1188 prodajni.
mislim da je u menjačnicama po gradu 118.3 - 118.6

To je neka super menjacnica ako daje 118.3, daj da menjam sve sto imam, zaradicu da ih prodam mojim menjacnicama posle ;)

EUR-HIT odavno nema smisla. Koristi se samo ako je neko neupucen pa na salteru menja devize, a ima Hit racun, i za konverziju na Visa Electron, ako se placa u dinarima.

Kod KB je razlika 30 para (sem ako trziste ne prelazi srednji poprilicno, pa moze biti veca razlika), isto i u MB. Kod TB je razlika 1 dinar recimo.

Kod Societe je ili bilo neko smesno ogranicenje za kolicinu koja je po srednjem - ili je sam racun dovoljno skup da obezvredi dobit :) Ne secam se tacno, a mrzi me da pogledam sada ;)

MB = MTS Banka.

Skoro sam inace postao PRVI klijent u KB koji je menjao japanske jene ;) I nasao im odmah bug u sistemu, pa je potrajalo dok je prosla zamena;) Ali kurs je bio odlican! Ni RF nije dao ni blizu tako dobrog kursa dok sam kod njih menjao. A Intesa ... vise se isplatilo podici i odneti u menjacnicu.

Kada je pre skoro 4 godine Juan uveden na listing NBS, ja pokušao da kupim određenu količinu u Intesi i ponuđeni kurs je bio korektan, ali nakon 3 dana me obavestili da nisu u mogućnosti fizički da mi obezbede juane :d

Société avantage ima fazon da je održavanje besplatno ako ti potrošnja u dinarima predje određenu cifru, u šta se mi uklapamo. Slažem se, regularna cena održavanja je nešto besmisleno velika. :)

Sent from my OnePlus One using Tapatalk

To je poveca suma, ako uzmemo u obzir da mene 6 tekucih trenutno kostaju 0 :) Bese preko 70.000?
PJ, ti barem efektivu nisi nasao, meni DEVIZE (elektronski samo) nisu mogli zameniti :)

Fora bi bila da kupuje evre po 118.3, jer ja mogu za 118.2 da kupim evre :) Laka zarada.
Dobar je to zvanican raspon. Ovde samo nezvanicno, i na krupno moze tako.

Ne razumem nista. Jel se isplati vise da podignem evre u Intesi i zamenim za dinare u nekoj menjacnici ili da koristim Intesinu online menjacnicu?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zavisi gde si, dole pretpostavljam da se ne isplati da ides u menjacnicu.

Nis.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Trenutno srednji je 118.2321. Intesa u app (net) kurs 117.75 / 118.75. Isti kurs i kod TB.

Treba racunati troskove odlaska do banke (gorivo/prevoz), cekanje, parking... a onda do menjacnice... ne isplati se osim za nekoliko hiljada EUR.

A najbolji kurs ima ona u centru na terazijama.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Evo da potvrdim, nisu mi naplatili reizdavanje Visa internet kartice

Meni nisu naplatili ranije ove godine ali me nisu ni obavestili da je gotova. Nisam ni skapirao dok mi nije trebala za nesto, otisao tamo i reko, zasto me niste obavestili, kaze ona, pa niste je koristili duzi vremenski period i u tim slucajevima ne obavestavamo.

Онда је нису требали ни израдити јер претпостављају да ти не треба,а ако ти затреба,да израде и можда наплате.Овако испадају контрадикторни.

Jel mogu sa internet karticom iz inteze da pošaljem novac preko PP?

pa koje ce druge ako ne inteza i vojvodjanska... Tipovao sam jos i na komercijalnu :)

Cudi me da to nisu integrisali kada su skoro unapredili sistem... ili da su jednostavno sve kliring transakcije do 300k poslali kao instant placanja. To je trebala NBS da uradi... da kliring bude instant.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Ali to znaci da imas slanje tamo-vamo. A banke umesto toga urade saldiranje i samo posalju koliko koja kojoj duguje (tj. razliku) po jeftinijoj tarifi (pretpostavljam, nesto sumnjam da bi inace to radile, a vise im ne znaci da "drze novac", jer on ionako mora tog dana otici)

Vojvodjanska je deo OTP banke, koja ima jednu od nesposobnijih operativa u domaćem bankarstvu.
A upravo planiraju preuzimanje Société General...

Зато им је ентеријер најбољи и најљепши од свих банака у мом селу.:)Недавно плаћао неке таксе,с оним папирићем у руци.Јест лијепо али то и наплате(мислим да сам платио 80 дин. за уплату до 1500):D

Da li je neko kupovao online na rate sa MC? Probah juče, izabrao šta želim da kupim, izabrao opciju da hoću da platim na rate sa MC i prebačen sam na sajt Intese. Međutim posle unosa svih potrebnih podataka htedoh da platim ali nigde mi nije ponuđena opcija na koliko rata bih platio (nisu ponuđene uopšte rate). Stigao mi je i SMS koji sam trebao da unesem da potvrdim transakciju ali nisam to uradio. Da li se broj rata (rate uopšte) biraju posle unošenja koda iz SMS-a? Da li neko iskustva sa ovakvim načinom plaćanja?

Sent from my D6503 using Tapatalk

Ako ti nisu ponudjene opcija za unos rata...znaci ili ne podrzavaju tu prodaju na rate ili kartica nije odgovarajuca...e sad ti koristis mastercard...cim uneses broj kartice pojavi ti se polje za unos rata...i tu uneses broj rata koji hoces...
Pa tek onda ide dodatna verifikacija smsotp ...

Prodavnica podržava online prodaju na rate, oni su mi potvrdili i piše im na sajtu kada se započne kupovina. Sa mojom MC karticom sam do sad mnogo puta kupovao na rate ali nikada online. Ne znam da li možda treba nešto posebno da se aktivira kod Intese za online kupovinu na rate? Čini mi se da je problem kod Intese jer mi oni ne nude u određenom trenutku opciju za rate.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Ne treba ništa da se aktivira. Ako uneseš broj Intesa kreditne kartice a ne pojavi ti se opcija za odabir broja rata, to znači da je problem kod trgovca (ne podržava stvarno rate online, iako tvrdi suprotno) ili kod Intese (nisu aktivirali trgovcu rate online, imaju neki problem, i sl.).

Probaj opet ali cim uneses broj kartice opcija za rate se pojavi...ako ne prekini operaciju. Probaj sa Amex ako imas...Visa...

Nazad
Vrh Dno