Šta je novo?

Banka Intesa

Znaci ne placas odrzavanje racuna? Ili samo odrzavanje Visa kartice (za koju jesam nasao da se ne placa nista)?
PS: Meni je Paypal u EUR. I kada povucem na Visu Electron, da li cu primiti evre bez ikakve konverzije (samo PP 4e ce mi skinuti)? I da li mogu ja da dizem evre, npr u banci na salteru? Jer na bankomatima valjda samo dinari mogu. ( u Srb, dole na Kosovu bih mogao i evre, ali tu je provizija od 2%). Hvala

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da, devizni račun i Visa Electron se ne naplaćuju. Održavanje se naplaćuje za one paket račune, gde istovremeno možeš imati dinarski tekući i više deviznih, eBanking itd.
Evri mogu da se podignu u banci, kao sa bilo kod deviznog računa :D
Sad što se konverzije tiče nisam siguran. Ja sam plaćao preko PayPall-a i baš skoro mi je neko (ja mislim u PayPall temi) rekao da ugasim PayPall konverziju, tako sam uštedeo oko 4 evra pri sledećoj transakciji. Ne znam da li isto važi i pri povlačenju novca na račun. Najbolji bi bilo da u PayPall temi to pitaš.

Vazi i za povlacenje. U suprotnom vas kosta oko 5-7% (nekih 3-5% vas kosta sto vam PayPal pretvori devize u dinare, a onda Intesa sto vam dinare pretvori u evre 1.75%).

Da li je uvek povoljnije uzimati preko pay pala sa isključenom konverzijom ili direktno preko online kartice?

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Ovo je podje*avanje vec....

Trebalo bi da se uvede pravilo da ko ne procita zadnjih 10 stranica teme i postavi pitanje na koje je vec odgovoreno dobije bananu od 12 sati. Sto alfa kaze svi bi nesto odma sada odmah

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Da, devizni račun i Visa Electron se ne naplaćuju. Održavanje se naplaćuje za one paket račune, gde istovremeno možeš imati dinarski tekući i više deviznih, eBanking itd.
Evri mogu da se podignu u banci, kao sa bilo kod deviznog računa :D
Sad što se konverzije tiče nisam siguran. Ja sam plaćao preko PayPall-a i baš skoro mi je neko (ja mislim u PayPall temi) rekao da ugasim PayPall konverziju, tako sam uštedeo oko 4 evra pri sledećoj transakciji. Ne znam da li isto važi i pri povlačenju novca na račun. Najbolji bi bilo da u PayPall temi to pitaš.
E pa super onda.
Sto se tice konverzije, ako je to ono kod kartice sto se iskljucuje, uradio sam vec, a i uradicu odmah sa Intesinom. Sto se tice povlacenja, voleo bih da, ako povucem tipa 104e, da primim 100e. I trebalp bi da bude tako. I onda na salteru ili Intesinom bankomatu podignem tih 100e bez problema.
Hvala vam puno svima.

Poslednja izmena:
Na bankomatu ces tesko za sada, jer samo dinare daju :) Ali na salteru mozes, da.

Ove budale opet menjaju ebanking portal. Shebali su bili sve pa vratili na stari dobri izgled i sad ponovo zezaju krizu :mad:

Da ne gusim PP temu.
Da li karticu moram da podignem u ekspozituri u kojoj sam i otvorio racun?
I da li mozemo mi koji imamo samo devizni racun koristiti E-Banking? Hvala

Da, to je sada tvoja matična ekspozitura.

I da, možeš.

A za one koji se suzdrže od takvih komentara da dobiju po kilo banana.Pravih!!

Da li još neko ima problem da mu ne stiže kôd kad pokuša reaktivaciju Wave2pay aplikacije preko sajta/portala?

@alfaunits

Alfa cini mi se da si ti pisao da ti je AdSense povezan sa Intesom Electron, mozes li da pogledas ako te ne mrzi da li si kucao podatke za Intermediary na povezanoj kartici i ima li neke veze ako se to ukuca/ne ukuca za nas u Srbiji? Unapred hvala.

• Like
Reagovanja: M J
Kakav intermediary za KARTICE?
Koliko se secam, posto AdSense ima 40$, od kada ga imam, nije ni moguce povezati kartice za withdrawal.

To nema veze sa karticom.
NIje stvarno obavezan, ali onda se desi da oni biraju intermediary - nekada moze da se izgubi, pa se radi trace, ali stigne na kraju.

Iskreno to ne stavljam nigde odavno.

To su mi i oni (Intesa) rekli u medjuvremenu, u principu ne mora da se kuca. Hvala svakako.

Sklonio sam posto je ionako Intermediary u Italiji a gore pise da se kuca samo ako je u USA.

Mali off: kad god sam im rekao da me nazovu nazvali su me, support im je za 10ku. Pisao sam sinoc, zvali jutros.

Ko prima platu u Intesi, pa već ima HIT, toplo preporučujem Magnifica. Za 100 din više mesečno, imaš ličnog bankara koji ti sve završi što zatražiš mailom/telefonom. Šalter više ne viđam - čak i za uplate/isplate se javim njoj, i ona me uputi na diskrecioni šalter, u koji uđem odmah, ni broj ne uzimam.
Na sva pitanja dobijem proverene odgovore, u vrlo kratkom roku

• Like
Reagovanja: M J
U sustini to moze za 150 u RF, samo sto ne idu kartice za toliko:)

Ko prima platu u Intesi, pa već ima HIT, toplo preporučujem Magnifica. Za 100 din više mesečno, imaš ličnog bankara koji ti sve završi što zatražiš mailom/telefonom. Šalter više ne viđam - čak i za uplate/isplate se javim njoj, i ona me uputi na diskrecioni šalter, u koji uđem odmah, ni broj ne uzimam.
Na sva pitanja dobijem proverene odgovore, u vrlo kratkom roku

Da bi dobio Magnifica status treba da imas jako veliku platu ili 50k e na deviznom. Nije samo +100din na hit racun.

U mesecnom izvodu koji stampaju nalazi se adresa korisnika?
I to u svim bankama?
Hvala

Zato sto svaka shusha moze da vidi celu adresu uz izvode :) A vidi se recimo kada su neke premium kartice, sto automatski povlaci da moze svako da zna da imas limit od min. 2000e (a negde i 5000e min.)

Ma nek gledaju, briga me.
Kod mene je takva adresa za 90% njih nece imati pojma gde je to.

izdavanje visa internet kartice 800 din .. istekla mi stara .. nisu je obnovili po automatizmu posto je nisam koristio zadnjih nekoliko meseci .. i sad kad mi rekose da kosta 800 din izdavanje .. odustao sam .. ;-)

ionako ne kupujem previse preko online stranih sajtova a imam telenor mastercard cak i sa njihovim 1% provizijom za mene ce biti dovoljna

Vrh Dno