Šta je novo?

Banka Intesa

Zavisi kako google odluči po nekom svom algoritmu, nekad traži poziv nekad ne. Nije do banke već Google-a

Moje pitanje se odnosilo na Google Wallet, pa je verovatno zato napisao Google.

Najaljena nova aplikacija krajem meseca. Da li ce konacno resiti bagove koji se desavaju svakog meseca? Mozda urade i novi korisnicki interfejs

Pre 2 dana mi je skinuto 6.500 rsd, navodni primalac Google TikTok live help pay. Stigla mi je poruka od banke o toj potrošnji. Odmah sam preko kontakt centra blokirao karticu i podneo reklamaciju u banci za povraćaj novca. Da li se nekome nešto slično desilo? Kartica mi je bila vezana za sbb i a1 aplikaciju preko kojih plaćam račune.

BIlo je dosta slucajeva, ja sam jedan od njih :D procurela kartica negde..
Vratice ti pare za par dana..

Pre 2 dana mi je skinuto 6.500 rsd, navodni primalac Google TikTok live help pay. Stigla mi je poruka od banke o toj potrošnji. Odmah sam preko kontakt centra blokirao karticu i podneo reklamaciju u banci za povraćaj novca. Da li se nekome nešto slično desilo? Kartica mi je bila vezana za sbb i a1 aplikaciju preko kojih plaćam račune.
Koristi virtuelne kartice. To je pogodnost koju trenutno nemaš ni u jednoj drugoj banci.

Meni takodje pre mesec-dva, airbnb. Od sada kada moram - samo virtuelna.

Jel zna neko zasto ne moze da se vidi stanje kredita na aplikaciji samo izbacuje greska 131

@Nekron najavili su radove na unapređivanju aplikacije. Verovatno je zbog toga.

Jel radi vama IPS skeniraj? Pokusavao sam 20 minuta da platim neki racun koji mi je stigao na mail, kad pokusam da ucitam sliku, samo izbacuje gresku. Pokusao sam i iz dokumenata da povucem pdf fajl, nece da ucita nema sile. Na kraju sam poslao sliku na drugi telefon, i tako uspeo da skeniram da platim.

Nešto su u toku noći čeprkali po aplikaciji, možda je zbog toga.

Jel radi vama IPS skeniraj? Pokusavao sam 20 minuta da platim neki racun koji mi je stigao na mail, kad pokusam da ucitam sliku, samo izbacuje gresku. Pokusao sam i iz dokumenata da povucem pdf fajl, nece da ucita nema sile. Na kraju sam poslao sliku na drugi telefon, i tako uspeo da skeniram da platim.
Meni savršeno radi. Dosuše skeniram qr kod sa monitora

Šta znači kada na deviznom tekućem računu u intesi imate "rezervisana sredstva"?

Prošlog meseca sam kupio nešto na ebay-u,platio 124 eura,transakscija prošla OK,predmet mi već stigao,ali od momenta kupovine tih 124 eura su nekako na računu prebačeni u "rezervna sredstva"......danas uplatio na tekući račun 140 eura,ali nemam raspoloživo tih 140 eura nego samo 16 eura,jer su onih 124 rezervisani (?)

Pa ne znam da li je proknjiženo ili šta već,ali ta kupovina je bila pre mesec dana i prošla je normalno,tj prodavcu stigle pare,on poslao predmet iz USA koji je već stigao do mene i sve prošlo OK

Edit: Zvao sam kontakt centar intese i objasnio (kako sam umeo) situaciju,i nakon što su se i oni čudili šta se uopšte desilo,uspeli su nekako da oslobode ta "rezervisana" sredstva.....kažu da je to bio neki "povrat" novca" mada meni nije jasno kakav povrat novca kada niko nikome nije vraćao pare,već bila obična kupovina na Ebay-u putem paypala......prvi put mi se tako nešto desilo

OK, ali kad pogledaš istoriju tog svog računa sa kojeg si platio, da li imaš proknjiženo tih 124e?
Pitam zbog eventualne mogućnosti da je pokušana naplata dva puta, prva realizovana, a druga stoji i dalje kao nerealizovana (i biće automatski poništena kroz 30 dana).
Po ovome što pišeš, ti si platio novcem koji nisi imao na računu, banka te, kao, nerealizovano duži za tih 124e, ti sada uplatiš 140e, i tek sada tih 124e dobije pokriće... To baš i nije moguće.
To je plaćeno debitnom karticom, plaćanje ne bi prošlo (niti bi bilo nerealizovano), da te pare nisi imao na računu u momentu plaćanja.
Pogledaj istoriju tog računa

Postoji neki problem sa dinarskim karticama? I u vezi bankomata mislim i za uplate preko interneta, na oba mesta ne uspevam..

Juče ujutru svratio do Inteze da zavrsim par sitnica, ali sam cekao na moj broj ravno 60 minuta, kao poslednji od svih klijenata koji su do tada usli u banku. Umesto da zavrsim ono zbog cega sam dosao, pogasio sam sve racune koje sam imao kod njih. Apsolutno nedopustivo. Dinosaurus od banke, osim po 1 ili 2 stvari.

Pozatvaraše skoro sve poslovnice koje su imali. Ja sam u mom kraju pre par godina imao dve, sad nema nijedna. Nije ni čudo što su gužve u ono malo što je ostalo.
Kao idu na digitalizaciju, a opet traže za masu stvari da se dođe lično. Pa ne ide to tako

Od digitalnih klijenata se izgleda ne zaradjuje ako se banka skroz ne okrene digitalizaciji (n26,Bunq, Revolut)

Kao idu na digitalizaciju, a opet traže za masu stvari da se dođe lično. Pa ne ide to tako
Ovo. Prihvataju zahteve za gašenje računa sa digitalnim potpisom, ali otvaranje i potpisivanje druge dokumentacije kvalifikovanim sertifikatom je i dalje misaona imenica, uprkos obezbeđivanju parametara za ConsentID, što očigledno po njima nije dovoljno. Jeste nekad bilo da ako je nešto potrebno, najbolje da odeš u Delta banku, ali ta vremena su davno prošla.

Nazad
Vrh Dno