Šta je novo?

Banka Intesa

Može li se na Aliexpres plaćati Visa debit dinarskom karticom iz Postanske štedionice? Nmg nikako da je ubacim na sajt ?
Kad god pokušam da je dodam na sajt stiže mi sms : Odbijeno plaćanje kartice ???
Verovatno je Poštanska stavila Aliexpress na crnu listu. Moraćeš da ih pozoveš da skinu.

Ako nekoga zanima za prevremenu otplatu stambenog kredita, naplatice vam:
  • glavnicu po srednjem kursu
  • "kaznu" od 1%
  • kamatu koja je obracunata do tog dana u tekucem mesecu (ovo ja nisam ocekivao iskreno)

Da, nažalost, to je praksa i u drugim bankama. Zato je preporučljivo da dospeće za prevremenu ili delimičnu prevremenu otplatu bude početkom meseca.

Ebiga, da sam znao pozurio bih i ustedeo 10 soma 🤦‍♂️

Sad vidim u aplikaciji da mi je danas "skinuto" tri puta po 200 dinara i da je primalac A1. Uvek krajem meseca plaćam račun za A1 usluge karticom, ali ne znam šta je ovo?

IMG_20230816_175039_edit_319518781314262.jpg

200 din je minimalna prepaid dopuna. Da ti nije neko iskoristio karticu za dopune?

Može li se na Aliexpres plaćati Visa debit dinarskom karticom iz Postanske štedionice? Nmg nikako da je ubacim na sajt ?
Kad god pokušam da je dodam na sajt stiže mi sms : Odbijeno plaćanje kartice ???
Hmmm pa nemam pojma iskreno, dokle god je visa ili mastercard tekuci racun njima nije bitno koja je kartica u pitanju , moja je viza i na dinarski je racun povezana i radi naravno

Koliko vidim na forumu neko je obavesten za novu verziju aplikacije do kraja avgusta. Meni licno nikakvo obavestenje nije stiglo a i nigde na sajtu Banke nema obavestenje, pa me zanima da li neko zna da li je nova verzija namenjena i za Android i IOS korisnike, ili pak samo za Android korisnike.

Koliko vidim na forumu neko je obavesten za novu verziju aplikacije do kraja avgusta. Meni licno nikakvo obavestenje nije stiglo a i nigde na sajtu Banke nema obavestenje, pa me zanima da li neko zna da li je nova verzija namenjena i za Android i IOS korisnike, ili pak samo za Android korisnike.
Ja mislim i za jedne i za druge, s tim sto je naglaseno da ce na androidu da trazi ponovo pin ako se koristi otisak prsta.

Sad vidim u aplikaciji da mi je danas "skinuto" tri puta po 200 dinara i da je primalac A1. Uvek krajem meseca plaćam račun za A1 usluge karticom, ali ne znam šta je ovo?
Možda je bug u aplikaciji kao prošle ili pretprošle godine kada su se pokazivala dupla knjiženja za jednu transakciju

Probao danas da slikam qr kod sa računa a zatim da sliku skeniram iz aplikacije i, guess what, ne radi.
Kada se skenira "uživo" radi, sa slike ne radi...
Provao sam sa više qr kodova koje sam par minuta pre toga skenirao i platio -> ne radi, "Pokušajte učitavanje druge slike!"

Koja je fora sa ovim kursom na menjačnici iz aplikacije? Hteo sam da prebacim nekih 3350$ na eur račun i pokazuje mi da ću da dobijem 2450e. 😁 Kad hocu da prebacim dolare u dinare tu je vec normalnija situacija ali opet kad pogledam kurs na sajtovima ispada da me zakinu za 15k dinara.

Otvorio sam skoro račun u Intezi, čim sam dobio karticu odmah sam je registrovao za Google Pay i sve normalno funkcioniše, ali ono što mi je zapalo za oko je da uopšte ne dobijam notifikacije kada platim nešto koliko je skinuto sa računa i koje je trenutno stanje, nego samo ako izvršim neku transakciju preko mBanking aplikacije. Da li je to praksa kod Inteze ili mora nešto dodatno da se odobri u podešavanjima?

Koja je fora sa ovim kursom na menjačnici iz aplikacije? Hteo sam da prebacim nekih 3350$ na eur račun i pokazuje mi da ću da dobijem 2450e. 😁 Kad hocu da prebacim dolare u dinare tu je vec normalnija situacija ali opet kad pogledam kurs na sajtovima ispada da me zakinu za 15k dinara.

Dignes pare, odes u neku menjacnicu da pregovaras bolji kurs, pa opet vratis pare na racun. To je jedini nacin da prodjes fer i realno. Obzirom koliko nepovoljan kurs daju za sve valute nije to neocekivano..

@brajko85 banka mora da odradi konverziju u dinare, pa tek onda u treću valutu. Zato se napravi tolika razlika.

Ima li neko iskustva sa unovcavanjem ceka iz Amerike u Intesi, pre mesec dana sam isao, uzeli podatke sa ceka za proveru, kao zvace i za sada nista?

Sada cekas. U zavisnosti od americke banke, ali i Intezine interne procedure, moze da bude i do 45 dana.

edit:
Sad citam ponovo, ako nisi predao cek, onda posle te provere te zovu, nosis cek u Intezu, placas 10-15% vrednosti ceka, i cekas. :)
U zavisnosti od vrste ceka i nacina naplate se menja taj procenat.
edit2:
Pokusavam da se prisetim, mozda gresim za procenat, mozda je 1-1.5% :D Ali zavisi da li ce cek unovciti odmah ili ide na inkasiranje.

Poslednja izmena:
Sada cekas. U zavisnosti od americke banke, ali i Intezine interne procedure, moze da bude i do 45 dana.

edit:
Sad citam ponovo, ako nisi predao cek, onda posle te provere te zovu, nosis cek u Intezu, placas 10-15% vrednosti ceka, i cekas. :)
U zavisnosti od vrste ceka i nacina naplate se menja taj procenat.
edit2:
Pokusavam da se prisetim, mozda gresim za procenat, mozda je 1-1.5% :D Ali zavisi da li ce cek unovciti odmah ili ide na inkasiranje.
Hvala.

Grci prevaranti. Da nije na Krfu? Bankomat te zadužio u dinarima (jer je tako podešen, nekad je bila opcija da te pita nešto tipa "da li želite garantovan kurs u vašoj lokalnoj valuti", sad čujem da ne pita uopšte). Pošto si podigao evre, Alpha banka ti je to kovertovala u dinare po "ultra povoljnom kursu" i to je tih 133 evra. Probaj da se žališ Intezi, ali mrka kapa...
Malo kasnim sa odgovorom, al da ne ostanem duzan. Nije Krf, na Kritu. U medjuvremenu sam dobio odgovor iz Inteze, uglavnom vracena je ta razlika i radi se o nekim dodatnim sredstvima koje maticna banka rezervise. Saljem ceo njihov odgovor, mozda ce jos nekome znaciti informacija.

Prilozi

• Screenshot_20230824-182206.png
    Screenshot_20230824-182206.png
    630.7 KB · Pregleda: 52
Pa o rezervaciji sredstava kada se plaća u inostranstvu smo pisali nekoliko puta samo u poslednje vreme...

Vodeća banka...po alavosti

Je l' moze neki recap za nas sto ne razumemo?

Jedino sto razumem je da ce mi odrzavanje biti opet 800 din

Šta tu ima da se ne razume? Sa 400 su digli magnificu na 800, dobili ban od nbs zajedno sa ostalim lihvarima i sad nakon isteka zabrane prvi potrcali da vrate harač i nadoknade "izgubljeni" profit

Vrh Dno