Šta je novo?

Banka Intesa

Onako "kroz maglu" se sećam da je u (staroj) aplikaciji bilo neko obaveštenje da se obrati pažnja prilikom plaćanja računa za struju jer su menjali račun ili poz na broj ili tako nešto, dismisovo sam to u sekundi pa se ne sećam tačno, jer plaćam u ED bez provizija ali to ne bi trebalo da bude problem ako se skenira QR!

Godinama sam koristio intesa online sajt za proveru stanja na deviznom racunu..

Medjutim desilo se da par meseci nije bilo proveravanja niti logovanja na taj sajt,i kad sam pre neki dan to pokusao,dobijem poruku da je nepoznat username....sve pokusam i nece,pa nece....zovem korisnicku podrsku,dam im moje ime i maticni broj,kazu da nemaju takvog registrovanog korisnika...(?!)....objasnim im da vec godinama imam taj username,kazu nemaju pojma o cemu se radi.....ali ispada da su me (bez razloga) banovali 😆

Nije bez razloga, blokiraju online nalog ako se ne koristi duže vreme i onda moraš u banku po parametre, tako je bilo za Intesa Online. Trebalo bi da sada možeš da se registruješ na novi online portal, ako imaš aktivnu staru aplikaciju u telefonu.

Ono plaćanje na rate preko debitne mi ističe u junu mesecu.
Pitam preko Twittera hoće li biti odoborno ponovo i dobijem odgovor:

Poštovani, dobar dan. Odobravanje opcije plaćanja na rate debitnim karticama se vrši kroz automatizovani proces periodično tj isključivo automatskom obradom, odnosno ne na zahtev klijenta. Opcija plaćanja na rate debitnim karticama će biti odnovljena ukoliko su ispunjeni svi definisani uslovi i kriterijumi. Za detaljnije informacije u vezi sa navedenim se možete obratiti kolegama iz korisničkog servisa za platne kartice na broj 011 30 10 160. Na raspolaganju su 24/7. Srdačan pozdrav

Jel neko zna koji to "definisani uslovi i kriterijumi"?
U onom mailu u kom su me prvobitno obavestili da mi je odobreno plaćanje na rate debitno se pozivaju na tačku 2.3 opštih uslova za debitne kartice gde stoji sledeće:

2.3 Funkcionalnosti kartice Izdatom debitnom karticom korisnik može plaćati robu i usluge na prodajnim mestima i internet prodajnim mestima i/ili podizati gotov novac na bankomatima i šalterima pružalaca platnih usluga u zemlji i inostranstvu obeleženim znakom Visa. Kartica se može automatski obnavljati po isteku perioda na koji se izdaje ukoliko je u tom trenutku ispunjen uslov za njeno izdavanje. Korisnik ima pravo na izdavanje dodatnih kartica, bez ograničenja broja korisnika dodatnih kartica, uz pravo tih korisnika na korišćenje istih pogodnosti koje pruža Visa Classic Debit kartica.
Koji uslov?

Svima je dostupna automatski i SMS OTP i CAP Citac, na svim Visa i MC karticama, nebitno kada su izdate (CAP naravno nije dostupan za Visa Internet, tj. pretpostavljam da ona nema ni cip koji bi usao u CAP).
Amex mislim da nema, nije imala dok sam je koristio.
Koja je cena bila ovim citacima u Intezi? Bas me interesuje..

Dobio danas email od banke da mi je aktivirana opcija na Inspire debitnoj da mogu kupovati na rate, sto je super, ali me zanima zasto je navodni limit malo visi od polovine plate, ima li neki specijalni razlog?

Takodje fascinantno kada sam im trazio, rekli su mi da moram u banku da odnesem dokument o zaradi i da bez toga ne moze. Jos nisam odneo. 🤣

Mozda su nesto menjali. Kada su to nudili pre 7,8 meseci, meni je stiglo na celu platu.

Moguce da je na osnovu nekog minimalca ili zato sto nisam odneo pomenuti dokument.

Mada odradio sam kupovinu sinoc i imala je mogucnost na rate, ja stavim na sest, cisto da vidim jel radi, jer jednom sam tako probao i nije htelo, i sitze mi notifikacija da mi je skinut ceo iznos, reko dobro, nisam ni ocekivao da radi. Medjutim nigde mi na nalogu nisu bila rezervisana sredstva. I jutros mi stize email od banke i navodni limit je malo veci od celokupne te sume koju sam platio, i posle kad sam proverio, vidim da mi je skinulo ratu i da je 1/6. :D Tako da je vrlo moguce da je na osnovu toga aktivirano. Ali svakako cu da pozovem i da proverim.

Dobio danas email od banke da mi je aktivirana opcija na Inspire debitnoj da mogu kupovati na rate, sto je super,

Raspitajte se oko troskova, mislim da ima nekih a ne kao kod kreditne gde se sve samo podeli na odredjen broj rata.

ima i kod kreditnih, mislim da je fiksno 50 dinara po rati. Za Magnifica klijente ovaj trošak je nula.

40 za hit plus i 50 za Hit po rati.

Da li neko ima problem sa push notifikacijama na iphone-u? Od skoro (tačnije od izdavanja nove VISA kartice dobijam samo kada plaćam sa računa, ali ne kada plaćam VISA ili DINA karticama (ranije nije bilo problema). Takođe, kada kupujm nešto preko Aliexpress-a ne dobijam nikakvu notifikaciju o odlivu (do sada sam dobijao SMS). Hvala unapred

Jesi možda probao u opcijama da aktiviraš push notifikacije za tu novu karticu? Nemam iskustva sa iphonom, ali mi se to na androidu dešavalo pre nego što su krenule da stižu notifikacije.

Jesi možda probao u opcijama da aktiviraš push notifikacije za tu novu karticu? Nemam iskustva sa iphonom, ali mi se to na androidu dešavalo pre nego što su krenule da stižu notifikacije.
sve je podešeno, u telefonu takođe, jednostavno nema notifikacija. Nije čak ni da su propuštene, u smislu da su u aplikaciji a da nije bilo alarma, već nikakvog obaveštenja nema, moraš ući u transakcije da bi video da li je bilo promena

Da li je još neko imao problema kod plaćanja paušalnih obaveza iz 2020 godine zbog pogrešnog poziva na broj? Uplate koje u istom obliku i sa istim pozivom na broj plaćam već više od godinu dana odjednom više ne prolaze.

Da, sa pozivom na broj model 97 vise ne prolazi, prolazilo proteklih meseci nesto oko racunanja kontrolnog broj za model 97 su promenili.

Da, sa pozivom na broj model 97 vise ne prolazi, prolazilo proteklih meseci nesto oko racunanja kontrolnog broj za model 97 su promenili.
Pa kako onda platiti. a da poreska prepozna na koju partiju da uputi pare? Probao sam i prazno umesto 97 ali odbije plaćanje, za razliku od 97 koji ne prolazi ni unos.

Što se tiče magnifica i kupovine na rate, koliko sam video samo debitne, Amex blue i Mastercard gold (od popularnih) nemaju naknadu. Mastercard standard ostaje na 40 ili 50?! dinara. SS below:
1652114989419.png

Poslednja izmena:

Funkcionalnost se odobrava automatski klijentima koji:
  • Imaju tekući račun sa redovnim primanjima u Banci, i izdatu debitnu karticu po tom računu (DinaCard debit, Visa Inspire, Visa Platinum, Visa Infinite)
  • Imaju status rezidenta
  • Imaju minimum 20 godina u momentu odobrenja funkcionalnosti
  • Ispunjavanju uslove koji se odnose na kreditnu sposobnost, i uslove definisane kreditnom politikom Banke
  • Uredni su u izmirivanju svojih kreditnih obaveza
  • Nemaju mogućnost izdavanja novih čekova.
Sa sajta banke

Da li si siguran? Meni je savetnica rekla da naplaćuju ratu ako se koristi MC Standard, a jos je mislila da to rade i za Amex blue, ali nije bila u pravu. Po njihovom cenovniku, nije navedeno da za MC Standard magnifica ne plaća rate. Jel imas iskustvo sa plaćanjem na rate MC Standardom, a magnifica si?

Uh... Ja placam sa gold... Placao sam i sa standard, ali sad kad si to spomenuo, vise nisam siguran... mozda bih mogao da proverim... pokusacu...

Kako (i zašto) zadržiš i Gold i Standard na Magnifica? Ne plaćaš članarinu ni na jednu?

Ne plaća se posebno članarina ako se zadrže obe. Jedino postoji udarac na kreditni rejting (ako se tako zove) zavisno od iznosa limita na kartici.

ne placam nista...
A imam obe jer mi standard ostala od ranije, a u medjuvremenu sma uzeo i gold...

Da li si siguran? Meni je savetnica rekla da naplaćuju ratu ako se koristi MC Standard, a jos je mislila da to rade i za Amex blue, ali nije bila u pravu. Po njihovom cenovniku, nije navedeno da za MC Standard magnifica ne plaća rate. Jel imas iskustvo sa plaćanjem na rate MC Standardom, a magnifica si?
Naplaćuje se naknada za MC Standard i za Magnifica. Naučio na teži način..

Nazad
Vrh Dno