Šta je novo?

Banka Intesa

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,205
... Na pitanje zasto nije nista prikazano nisam dobio odgovor, chat se samounistio 😁
....

Ja sam danas koristio chat iz aplikacije da pronađem poslovicu gde mi je nova Master i nakon samoubijanja chats sam se povezao opet i bukvalno odmah dobio poruku "Poruka koja Vam nije isporučena - Vaša kartica se nalazi....".
A ima i onaj tab za poruke, gde bi možda stigla poruka i nakon pucanja chata.

Rokitansky

Cenjen
Učlanjen(a)
09.10.2008
Poena
195
Moja oprema  
Laptop
SAMSUNG Corei3 2.40GHz 4GB RAM
Mobilni telefon
Redmi 8a
Pametni uređaji
Mi Band 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Šta mislite o investicionim fondovima Inteze? Da li neko koristi to?
Koliko sam video portfolio, u eur konzervativnijem fondu oroče novac u drugim našim bankama pa onda naplate 0.4% za vodjenje fonda. Mislim da je bolje da sam oročiš taj novac. Takodje, za novac u fondu ne važi onih osiguranih do 50000 evra depozita.

Marko8

Poštovan
Učlanjen(a)
13.08.2016
Poena
60
U intezi imam Visa internet eur debitnu karticu, na kojoj nema sredstava vec prebacujem sa stednog racuna pre nego narucim nesto. ali ta kartica je samo za eur. Dinarske visa i dina kartice su mi vezane za tekuci racun, pa me zanima da li moze da se otvori dinarska kartica koja bi koristio samo za internet na isti nacin kao ovu eur koju imam jer ne zelim da ostavljam po sajtovima karticu koja je vezana za tekuci racun?

CarnX

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
455
Moja oprema  
Mobilni telefon
P30 lite
Pristup internetu
  1. Optički internet
ne. mozes samo jedan dinarski da imas po racunu... To sam i ja hteo pre par godina i rekli su da moze da se otvori dinarski ali placas punu cenu odrzavanja zasebnog racuna. Cak mislim i da tad nije moglo da se sve to objedini (2 dinarska) pod jednim nalogom za online.

E sad, mozda se nesto u medjuvremenu promenilo. A mozda i ovo sto mi je rekla savetnica nije 100% tacno...

Apolo

Poštovan
Učlanjen(a)
29.04.2016
Poena
80
Да ли стара или нова мобилна апликација нуди могућност да се скенира QR kod који се већ налази код мене на телефону нпр неке фотке, или на неком од докумената?

sleepwalker

Poštovan
Učlanjen(a)
22.10.2014
Poena
80
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nova aplikacija to nudi. Stara može da skenira QR kod samo preko kamere, a kod nove se može izabrati ili skeniranje preko kamere ili izbor slike iz galerije.

Olujche

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2012
Poena
215
Da li je moguće da ne postoji spisak napravljenih virtualnih kartica ni na web-u ni u mobilnoj aplikaciji? Pokušavam da pronađem jednu što sam vezao za PP ali postoji samo opcija da se kreira nova..

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Blago tebi, meni ne dolazi nikako ali ovo za kartice potvrdjujem
S obzirom da vise i ne vadim Inspire karticu, svuda placan Apple Watch-om, stize u 97% 🙂 slucajeva notifikacija kroz Apple iOS posle tipa 15s- 1minut od kupovine. Eto bas sinoc u Aromi kupih satom, i dan danas nije stigla notifikacija, niti se vidi u “recent transactions” kada proverim u Apple Watch app - Wallet. Naravno kroz Intesa Mobi se uredno vidi (u nedospelim obavezama).

Za sada sam i dalje na staroj Intesa Mobi app tako da nema nista od tih app based notifikacija ofc. ;)

DGoran

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2018
Poena
255
Moja oprema  
Laptop
Dell Vostro
Tablet
Ipad 9
Mobilni telefon
Iphone 13 pro
Pametni uređaji
Apple watch
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ja iskljucivo placam satom i nikad nista ne stize . Odustao sam. Ako bas nesto hocu da vidim, odem u istoriju placanja pa tamo stoji sta sam pazario.

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Zaboravih, notifikacija dolazi iskljucivo na Apple Watch, samo se pojavi posle nekih 10tak sekundi do mozda 1 minut od kupovine.
Nema ni zvuk ni vibraciju. Znam da je vidim kad god sledeci put pogledam na sat. I ne nestaje sama sve dok je ja ne dismiss-ujem.

DGoran

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2018
Poena
255
Moja oprema  
Laptop
Dell Vostro
Tablet
Ipad 9
Mobilni telefon
Iphone 13 pro
Pametni uređaji
Apple watch
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nema ni toga kod mene.

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,205
Pre neki dan sam podigao obnovljenu Master Card, prilikom preuzimanja su mi rekli da je kartica odmah aktivna i da je pin kod isti.
Nisam plaćao karticom na POS terminalima, malopre pokušam da platim Telenor, ali ne stiže mi SMS sa kodom.

Da li je potrebno da prvi put paltim negde sa pin kodom ili su nešto zaje8ali usput?

Leske

Cenjen
Učlanjen(a)
10.08.2011
Poena
170
Meni isto danas nisu htele da stižu te poruke u međuvremenu se ulogovao na online preko računara i odjednom proradilo stiglo nekoliko poruka za redom....

CarnX

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
455
Moja oprema  
Mobilni telefon
P30 lite
Pristup internetu
  1. Optički internet
Meni nije prolazilo placanje paypassom prvi put, morao sam da gurnem karticu u aparat... posle toga sve normalno radilo...

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,205
Stigle mi poruke posle više od sat vremena, sa rokom važenja 120 sekundi :)
Mreža je Telenor, možda ima veze i sa tim.

Upravo sam probao opet i SMS je stigao za nekoliko sekundi. Sledeće plaćanje bez SMS je prošlo bukavlno u sekundi. Izgleda da je problme do SMS servisa.

@CarnX to je sasvim OK sistem zaštite, jer u većini zemalja karticu dobiješ poštom, pa da je ne bi neko zloupotrebio kroz zatvoren koverat.

CarnX

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
455
Moja oprema  
Mobilni telefon
P30 lite
Pristup internetu
  1. Optički internet
da, da... nego sad citam opet i ne znam kako sam povezao to sa tvojim problemom :) Verovatno jer sam preleteo tvoj post...

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,205
Valjda zato što sam ja posumnjao da ne može ni online da se plati, dok ne bude jedna transakcija za kucanjem pin koda.
Sve ok, razumeli smo se :)

castor

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
690
Jel' postoji neka "finta" za prebacivanje novca sa tekućeg računa na MC Classic u novoj aplikaciji, pošto šta god da probam - ne ide...

sleepwalker

Poštovan
Učlanjen(a)
22.10.2014
Poena
80
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Izabereš iz menija Kartice -> Uplata na karticu. Tu zatim biraš račun i karticu, uneseš iznos i uplatiš. Meni funkcioniše.

castor

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
690
To sam već probao i odgovor je "Nema odgovarajućih računa u valuti EUR". Isto tako, kao glavnu karticu mi prikazuje MC i ne mogu da postavim drugu karticu kao glavnu.
Pritom, iz novog eBanking-a to funkcioniše, a o starom da i ne pričam...

Poslednja izmena:

castor

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
690
Ne radi, uopšte se VISA kartica ne pojavljuje u spisku kartica...

aljosa79

Poštovan
Učlanjen(a)
26.09.2017
Poena
70
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 8 SE
Pristup internetu
  1. Optički internet
To sam već probao i odgovor je "Nema odgovarajućih računa u valuti EUR". Isto tako, kao glavnu karticu mi prikazuje MC i ne mogu da postavim drugu karticu kao glavnu.
Pritom, iz novog eBanking-a to funkcioniše, a o starom da i ne pričam...
Koliko ja znam online možeš samo da uplatiš dinare, a EUR možeš da uplatiš samo direkt na šalteru. Mislim da je nekada i na sajtu pisalo da dugovanja u EUR možeš da izmiriš samo uplatom na šalteru i da se ne skidaju sa dinarskog dela.

Učlanjen(a)
17.10.2015
Poena
335
Odjednom nova aplikacija mi više ne nudi logovanje otiskom prsta već svaki put moram da kucam šestocifreni kod i to baš smara. Pisao sam na online chatu kažu isključi u podešavanjima otisak pa izađi pa opet uđi i uključi i proradiće. Uradim to i naravno opet NE RADI

nuk

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2013
Poena
275
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Isto i kod mene od nedavno. Ranije je deaktivacija i aktivacija otiska rešavala taj problem, sad ne.

Žena ima drugi problem, na svakih par dana se aplikacija ponaša kao da nije aktivirana tj. kao da je tek instalirana pa mora da odradi proces registracije ponovo. Imamo iste telefone RN8 pro, nikakvi klineri i ta čuda, ja nemam taj problem.

Vrh Dno