Šta je novo?

Banka Intesa

čini mi se da nju niko do sad nije spomenuo, a najveća su francuska banka za poslove sa stanovništvom, i jedna od 2, 3 najveće u evropi...

mislim da im je pitić u GO ili UO već dugo godina

CA ima 2 zanimljive stvari. Račun za mlade "Index" čije je održavanje 0 dinara i najveći broj različitih oročavanja sredstava koji sam video kod naših banaka uključujući i "stepenasto" oročavanje - čini mi se da je davno Rajfajzen imao nešto slično.
Pošto nemam račun kod njih i ne znam kako rade, ovde bih se zaustavio sa prepisivanjem sa njihovog sajta i prepustio nekom ko ima račun kod njih da više napiše.

Zar se nije pricalo da OTP ili neka druga banka preuzima CA u Srbiji?

Da, neko je nedavno pominjao da neka banka preuzima CA (ali zaboravio sam koja).

Inace, jedno lose iskustvo sa CA... Svojevremeno sam kod njih uzimao ono godisnje putno osiguranje (par godina uzastopno), uz to osiguranje se po automatizmu otvarao dinarski i devizni racun. Jednom sam cisto iz neke navike provjerio stanje racuna na bankomatu (znao sam da je 0, ali htio sam da vidim da li je kartica aktivirana) i to se placalo 15 dinara. Tek nakon nekog vremena (mozda pola godine do godinu) sam saznao da sam otjerao racun u minus za tih 15 dinara i uredno platio sa kamatom. Tek par godina nakon toga sam saznao da su me u medjuvremenu upisali na kreditni biro zbog tih 15 dinara "duga".
Ne treba da pominjem da sam u prethodnih 10-ak godina koristio bezbroj kreditnih proizvoda (ukljucujuci i jedan stambeni kredit) bez ijednog dinara duga, sve uvijek uredno otplaceno, i onda me te ljige ubiljeze na vrlo dug period (proslo je vise od 5 godina, jos nije obrisano, mada je po nekim clanovima zakona trebalo, ali ko zna kako to funkcionise).

Malo je reci da sam frustriran zbog ovog gore i dan danas. Sve stoji da je greska iskljucivo moja (posledica ciste neinformisanosti, sto se meni rijetko desava, ali eto), ali ne bi mi bilo krivo da me za tih par godina "druzenja" nisu smarali SMS porukama svakih mjesec-dva za raznorazne gluposti (ukljucujuci retardirano cestitanje rodjendana i sl.), a da nisu mogli da posalju "gospodine vole konje majmune bla bla, molim vas da izmirite famozni dug od 15 dinara" prije nego su me upisali na kreditni biro u duznike.

Da me neko pogresno ne shvati, ne kazem da su nuzno losa banka za sve (prosto nemam dovoljno licnog iskustva da to tvrdim), ali iz onog sto sam cuo indirektno od par ljudi kod njih, prilicno su prasinarska banka, zaposleni su cesto dosta neprofesionalni, razliciti arsini sa razlicite klijente itd. itd. (iako bi se covjek na prvu zavarao da se radi o ozbiljnoj banci, daleko su od toga).

Eto, cisto da podijelim svoje skromno iskustvo sa njima, iako je malo offtopic. :D

Moje iskustvo sa CA je slicno. Zaposleni jesu neprofesionalni, prilicno nemarni prema poslu. Posle par meseci odustao od njih. Steta sto tako jaka banka ima tako los kadar.
Intesa mi je bila zlatna sredina sa svim svojim manama, da nisu odjednom grunuli naplatu svega i svacega ne bih menjao banku nikad ali ovo je bila provokacija morao sam da reagujem.

Poslednja izmena:
Zar se nije pricalo da OTP ili neka druga banka preuzima CA u Srbiji?

Raiffeisen kupuje CA, najverovatnije jun/jul

Mali off: Inace CA razbija sa lizingom, najjaci su tu. Sa 3x manje zaposlenih imaju najveci promet u drzavi od svih lizing kuca. Verovatno ih zato i kupuje Raiffeisen

Jel izasla za iOS platformu? Jel ce biti totalno druga app ili update za postojecu IntesaMobi?

Izašla je već početkom aprila, ali izgleda da i dalje ne može da se aktivira.
Nova je aplikacija potpuno.

Hmm a kako se zove? Nesto ne mogu da je nadjem na US App Store-u na iOS-u.

Ahaa to je to, nisam znao. Hvala.
A sam proces aktivacije se razlikuje od IntesaMobi app?
Jel mora da se ide u poslovnicu?

Sad sam instalirao app, i otisao na registraciju, trazi skeniranje QR code-a plus dole neki security codes da se unese.
Nista cekamo da se banka oglasi.

31.05 ce biti moguca aktivacija kako je i napisano kod njih na sajtu.
Nece morati da se ide u poslovnicu.

Naplaćeno danas 300 rsd, neko reče da ova naplata ide po novom tarifniku.

Danas je naplaćeno za april.

Pa zar nije pisalo da je nova tarifa od 31.05.?

I treba videti onda pre tog datuma da li ce izaci sa novim paketima, posto za sada nista ne znaju - realno. Ne racunajuci taj “zvanicni” pdf koji smo svi imali prilike da gledamo.
Rekose mi jos nista ne znamo precizno, najbolje da dodjete pred kraj maja ako zelite da predjete na npr Hit Plus paket - sto ja planiram zbog besplatnog jednog deviznog racuna koji bi inace kostao 120 din mesecno odrzavanje sa obicnim hit racunom.

Пошто сам и сам заинтересован за прелазак на Хит Плус пакет, питао сам мејлом која је процедура око преласка на Хит Плус и када ће бити могуће, ово је одговор банке: "Promena paketa će biti dostupna nakon što novi paket bude u ponudi, odnosno od 31. maja. Promena će se vršiti u ekspozituri banke, barem po sada dostupnim informacijama".

Rekose mi jos nista ne znamo precizno, najbolje da dodjete pred kraj maja ako zelite da predjete na npr Hit Plus paket - sto ja planiram zbog besplatnog jednog deviznog racuna koji bi inace kostao 120 din mesecno odrzavanje sa obicnim hit racunom.
ako si na HITu, i imaš 1 devizni pride, nigde ti se na žuri da pređeš na HIT+ - skoro isto ćeš plaćati, 470/475 (sem 5 dinara provizije manje prigodom elektronskog plaćanja, i 10 dinara po rati)

tako da objektivno, i nije nešto hitno

Ma nije nista hitno ni bitno samo da se ne mora ici u poslovnicu.

Tako je, samo sto ja imam onaj klasicni devizni evro racun sto se dobije uz tekuci + imam i onaj sto ide uz Visa Internet karticu.

pa da mi bzvz ne naplacuju oba po 120 din.

ali koliko vidim ako ne budu pustili nove pakete pre 31.5. onda cu jedan mesec platiti, ***.

Јел зна неко колики је лимит за једно подизање новца на банкоматима интесе, отп и уникредит банке са картицом која није од ових банака и да ли постоји провизија коју узима сама банка зато што се некористи њихова картица?

Јел зна неко колики је лимит за једно подизање новца на банкоматима интесе, отп и уникредит банке са картицом која није од ових банака и да ли постоји провизија коју узима сама банка зато што се некористи њихова картица?

Poslednji put kada je meni bilo bitno, Intesa je imala limit 40 novčanica, a u praksi je to bilo 80.000 dinara, jer nisu punili krupnijim od 2.000 dinara.

neko je ovde izvestio kako je proradilo menjanje PINa na bankomatima, te sam sinoć proverio da li to i zaista fercera - promenio MC, inspire i classic debit, bez problema

zanimljivo da mi ni za jednu karticu nije naplaćeno propisanih 100 din

nema rezervacije, zabeležbe bilo kakve transakcije u e-banking, ništa...

Bice, polako. Posto sam nov u Intesi, prvo sto sam uradio pre 3 meseca je bilo da promenim pin. Nisam znao da je to kod njih cudo tehnike😁

Ako si se "preselio" iz Komercijalne, videćeš da je mnogo toga ovde čudo tehnike :)

Nisam, iz Sber-a sam stigao.😄

Da li vam radi stara aplikacija ? Nisam ulazio nekoliko dana i sada kada pokušam da udjem i ukucam pin samo vrti i ništa .

Nazad
Vrh Dno