Не знам како ми је то промакло, мада нисам се ни интересовао пошто сам ретко куповао онлајн из иностранства али сада то радим мало чешће.
Што се тиче Електрон картице на њој ми генерално стоје еври за редовну потрошњу у иностранству на продајним местима из предострожности нисам је често користио за интернет куповине осим кад баш морам. А што се тиче резервација, ево мог случаја од пре недељу дана. Пазарио сам нешто на сајту Wish и они направе резервацију средстава из којих ће се касније наплатити. Е сад не знам шта се тачно десило, они углавном нису повукли средства из те резервације већ су недељу дана касније направили нову и мени стиже порука о задужењу за идентичан износ. Зовнем банку, кажу средства су резервисана али нису вам скинута, и објасни ми случај овако како сам написао. Касније пишем сајту Wish и они ми то потврде, а у међувремену је дуплирана резервација отказана тако да на крају неће бити скинут дупли износ.
Мислим да ми је ипак боља варијанта да имам 2 картице, јер свакако интернет карица се користи за искључиво једну намену, док са девизном картицом имам разне друге трансакције па да се не бих зезао.
А кад кажеш пребациш средства на ту картицу са којом купујеш... претпостављам да повучеш динаре па банка по свом курсу обрачуна и добијеш евре на девизну картицу?