Šta je novo?

Banka Intesa

Ja bi se mogao zakleti da je dovoljno 6 meseci za kreditnu karticu. Pricam jer sam pre otprilike 2 godine se prebacio kod njih i rekli mi tako. Ja u medjuvremenu izvadio uverenje, ali avaj i to uverenje ima neki rok u kojem se ja nisam pojavio u banci. Na kraju nisam ni izvadio kreditnu [emoji846]

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Питање за кориснике Интеза интернет картице. Ако сам добро схватио приликом подношења захтева за издавање отвара се нови рачун који се везује за ту картицу, а средства се могу пребацити на њу путем Intesa Mobi апликације?

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Uzmi besplatnu visa classic debit uz eur racun. Mozes da je koristis na POS i ATM u inostranstvu.

Већ имам Visa electron која је везана за евро и са којом плаћам у иностранству, добио сам је одмах када сам отворио рачун па не видим за шта би ми та друга користила. Ово ми треба само за онлајн куповине да могу да пребацим онолико средстава колико ми је потребно за куповину.

pa tu electron mozes da koristis i za online, bar ja tako radim, a samo ukljucujes online placanje za nju u online banci pre placanja, zatim iskljucis posle placanja i to je to... Bar ja tako radim... Malo je cimanje non stop ukljuci/iskljuci ali si bar sigurniji...

Знам да могу, њу сам и користио. Него шта се деси, продавац направи резервацију па не повуче средства из њих него направи касније нову резервацију,а мени прикаже као да је дупло скинуто. Онда ми банка објасни п чему је реч, морам чекати да они откажу ту вишка резервацију итд. Да избегнем такве заврзламе овако ми је боље колико ми треба толико пребацим.

Не разумем на шта мислиш да укључим/искључим онлајн?

Na Intesa online, imas u podesavanjima za kartice, odes na limite i bukvalno iskljucis mogucnost internet placanja za odredjenu karticu (u tvom slucaju classic) i onda ne moze doci do zloupotrebe online (bar ne bi trebalo da moze).

Kao sto rece Condor... Upravo sam na to mislio, nisam najsrecnije objasnio jer sam mislio da znas za to...

Ali cekaj, sad nisam siguran da razumem taj problem sa rezervacijom... I na racun na koji ti je vezana electron, mozes isto tako da prebacis onoliko koliko ti treba i to je to... Mislim da je potpuno isto sve... Samo neces morati da imas jos jednu karticu... A ako na tom racunu za koji ti je vezana electron kartica imas ustedjevinu ili tako nesto (dajem kao primer) to i nije najsrecnije/najsigurnije resenje... Ali i ako je tako, onda je bolje da otvoris jos jednu partiju za evre za koju nije vezana kartica, tu cuvas evre, a racun za koji je vezana electron samo koristis za online placanje i prebacujes na njega koliko ti je potrebno...

Meni to zavrsava posao, nemam jos jednu dodatnu karticu...

Не знам како ми је то промакло, мада нисам се ни интересовао пошто сам ретко куповао онлајн из иностранства али сада то радим мало чешће.
Што се тиче Електрон картице на њој ми генерално стоје еври за редовну потрошњу у иностранству на продајним местима из предострожности нисам је често користио за интернет куповине осим кад баш морам. А што се тиче резервација, ево мог случаја од пре недељу дана. Пазарио сам нешто на сајту Wish и они направе резервацију средстава из којих ће се касније наплатити. Е сад не знам шта се тачно десило, они углавном нису повукли средства из те резервације већ су недељу дана касније направили нову и мени стиже порука о задужењу за идентичан износ. Зовнем банку, кажу средства су резервисана али нису вам скинута, и објасни ми случај овако како сам написао. Касније пишем сајту Wish и они ми то потврде, а у међувремену је дуплирана резервација отказана тако да на крају неће бити скинут дупли износ.
Мислим да ми је ипак боља варијанта да имам 2 картице, јер свакако интернет карица се користи за искључиво једну намену, док са девизном картицом имам разне друге трансакције па да се не бих зезао.
А кад кажеш пребациш средства на ту картицу са којом купујеш... претпостављам да повучеш динаре па банка по свом курсу обрачуна и добијеш евре на девизну картицу?

Ne, nego otvoris jos jedan EUR racun, pa tu drzis eure. A po ptrebi prebacis (online) na eur racun za koji je vezana kartica

Mozda je malo van Intese, ali najbolja fora kod online placanja je jednokratna online Visa kartica koju ima Revolut.

Plus nudi i RSD racun sa konverzijom koja je cesto bolja nego u menjacnicama.

Jedino sto je nema u Srbiji. Inace racun nista ne kosta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne, nego otvoris jos jedan EUR racun, pa tu drzis eure. A po ptrebi prebacis (online) na eur racun za koji je vezana kartica

Али и на тај рачун морам некако убацити евре, а једини начин да не идем у банку јесте да преко онлајн мењачнице продам динаре и купим евре[emoji4]

Oni jos nemaju bankomate za uplatu eur. Tako da moras do saltera da uplatis ili da kupis kroz online menjacnicu

Ali je rekao da već drži evre na računu gde ima Electron. Te evre prebacis na novi EUR račun za koji nemaš vezanu nijednu karticu, pa kad zatreba prebacis ponovo evre na račun gde je vezana Visa i to je to.

Знам да могу, њу сам и користио. Него шта се деси, продавац направи резервацију па не повуче средства из њих него направи касније нову резервацију,а мени прикаже као да је дупло скинуто. Онда ми банка објасни п чему је реч, морам чекати да они откажу ту вишка резервацију итд. Да избегнем такве заврзламе овако ми је боље колико ми треба толико пребацим.

Pretpostavljam da si prvi put kupovao tamo? Verovatno te je njihov sistem iz nekog razloga flagovao, te je testirao da li je tvoja kartica validna/kradena. Ta prva transakcija nikada nije ni kompletirana, već su samo rezervisali sredstva, a zatim i otkazali rezervaciju istog trenutka. Jedino što treba duže vremena da sve to prođe kroz sistem banke kako bi ti rezervisana svota bila oslobođena. To traje daleko duže nego da su ti naplatili, pa refundirali.

Da nisi imao duplo na stanju, prava transakcija, ona druga, ne bi prošla, pa samim time ni kupovina. :)

Poslednja izmena:
Да, ово ми је била прва куповина код њих. Међутим резервација је стајала недељу дана, све док није направљена нова (дупла). Али онда су врло брзо отказали ону прву тако да је проблем решен. Касније сам им писао и брзо су ми одговорили и објаснили да није наплаћено и да су отказали ту прву резервацију, а онда ми је и банка јавила да је уклоњена и да су ми враћена та средства у расположива.
То сам после и схватио, да није било довољно средстава онда не би ови ни могли на крају да се наплате... односно могли би али не на овај начин дупле резервације средстава :) Још само да ми стигну производи.

Mozda je malo van Intese, ali najbolja fora kod online placanja je jednokratna online Visa kartica koju ima Revolut.

Plus nudi i RSD racun sa konverzijom koja je cesto bolja nego u menjacnicama.

Jedino sto je nema u Srbiji. Inace racun nista ne kosta.

Inteza ima kurs kao i menjačnice u NS 118.1
Menjačnice imaju ili 118.1 ili 118.

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Juce u Revolutu i kupovina i prodaja 117,5 do 117,6 RSD.

Ja sam prvo sve preko Intese zavrsavao sa EUR.NET kursom, ali sam batalio.

Doduse moj scenario je iz EUR u RSD, a kada se vratim iz Srb nazad, ostatak RSD u EUR.

Зависи које износе евра/динара трошиш. За ситне износе овај курс Интезе је скроз ок.

Uzeo sam ovlascenje po ocevom racunu, zasto mi nema njegovog racuna u Mobi aplikaciji? Treba li neko vreme da prodje pre nego sto se pojavi?

Huawei P30

Moja supruga ima ovlašćenje za moj račun i imala je uvid u stanje preko app i onda je nestalo.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

U banci su mi rekli da treba da bude uvid u app.

Huawei P30

Vidi se, ja godinama imam ovlašćenje od dve osobe, za više računa. Mogu i da ih koristim iz aplikacije

Juce pre podne smo odradili... Mozda ce u ponedeljak.

Huawei P30

Uzeo sam ovlascenje po ocevom racunu, zasto mi nema njegovog racuna u Mobi aplikaciji? Treba li neko vreme da prodje pre nego sto se pojavi?

Huawei P30

Dešava se da kasni u mobi aplikaciji. Trebalo bi da vidiš račun na intesa online.

P.S. Može da kasni i mesec dana.

Da li radi wave2pay i da li treba nešto da se podešava?
Preko Intesa online sam odradio aktivaciju i piše da je kartica spremna za plaćanje ali kad pokušam da platim ne može. Na aparatu izbaci odbijeno.
Da li treba nešto za NFC da se podešava ili nešto u nekoj od inteza aplikacija?

Ne treba nista osim da aplikaciji das da bude default za NFC placanja. Eventualno odradi osvezavanje podataka u aplikaciji. I mislim da moras da budes u aplikaciji i uneses kod da bi bila spremna za placanje

Poslednja izmena:
Vrh Dno