Šta je novo?

Balkantube fest

• Začetnik teme Začetnik teme yooyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da, da, i ja imam klince koji su navučeni na YouTube i domaće jutjubere, te sam danas proveo dan u SC sa njima. SC je bio prepun dece. Neverovatno! Ono ni Branko Kockica nije mogao da skupi. Balkanski jutjuberi je ekipa dece koja se probila na balkanskoj youtube sceni i stekli su ogromnu popularnost među decom i to bez pomoći raznih televizija, grandova, talenata i glasova. Ne znam koliko imate prilike da prisustvujete razgovorima dece od 9-15 god. Tema je uglavnom youtube, kanali, ko koga prati, da li planiraju da se snimaju(!?) i da prave svoje kanale,...
Otprilike, raste nova generacija koja medije posmatra na potpuno drugačiji način.. Ne znam kako bih to opisao.

Usput da čestitam ASUS-u zato što su bili jedan od sponzora ovog događaja.

Svaki put kada se nadjem blizu dece tog uzrasta mogu da cujem reci youtube, twitch, lol, dota...

Kakvi su ti domaci jutjuberi, ima li tu nesto pametno da cuju ta silna deca ili cemo dobiti jos jednu generaciju koja nema pojma o pravim vrednostima? Kakav je Branko bio covek ja zaista ne znam ali je njegova emisija ucinila mnogo za pravilan razvoj dece tog vremena.

Na primer, kao jedna od popularnih aktivnosti medju danasnjom omladinom, kosplej jeste zanimacija privilegovane dece imucnih roditelja ali to bar postice kreativnost. Kako to silno snimanje kamerom utice na decu, osim sto dovodi do stvaranja buducih narcisa koji su gladni paznje? Mozda dobijemo novu plejadu glumackih talenata? Pevacke vec imamo, zahvaljujuci Sasi Popovicu.

Poslednja izmena:
Da, da, i ja imam klince koji su navučeni na YouTube i domaće jutjubere, te sam danas proveo dan u SC sa njima. SC je bio prepun dece. Neverovatno! Ono ni Branko Kockica nije mogao da skupi. Balkanski jutjuberi je ekipa dece koja se probila na balkanskoj youtube sceni i stekli su ogromnu popularnost među decom i to bez pomoći raznih televizija, grandova, talenata i glasova. Ne znam koliko imate prilike da prisustvujete razgovorima dece od 9-15 god. Tema je uglavnom youtube, kanali, ko koga prati, da li planiraju da se snimaju(!?) i da prave svoje kanale,...
Otprilike, raste nova generacija koja medije posmatra na potpuno drugačiji način.. Ne znam kako bih to opisao.

Usput da čestitam ASUS-u zato što su bili jedan od sponzora ovog događaja.

Pa poenta i jeste u tome da im TV ne bi doneo popularnost jer deca ne gledaju TV, već uzimaju tablete i telefone i gledaju YouTube.

Svaki put kada se nadjem blizu dece tog uzrasta mogu da cujem reci youtube, twitch, lol, dota...

Kakvi su ti domaci jutjuberi, ima li tu nesto pametno da cuju ta silna deca ili cemo dobiti jos jednu generaciju koja nema pojma o pravim vrednostima? Kakav je Branko bio covek ja zaista ne znam ali je njegova emisija ucinila mnogo za pravilan razvoj dece tog vremena.

Na primer, kao jedna od popularnih aktivnosti medju danasnjom omladinom, kosplej jeste zanimacija privilegovane dece imucnih roditelja ali to bar postice kreativnost. Kako to silno snimanje kamerom utice na decu, osim sto dovodi do stvaranja buducih narcisa koji su gladni paznje? Mozda dobijemo novu plejadu glumackih talenata? Pevacke vec imamo, zahvaljujuci Sasi Popovicu.

Pa pogledaj, prošvrljaj im malo po klipovima pa proceni i sam 😉

BalkanTubeFest uopste nije losa stvar, moze solidno da se zaradi preko Yt sto vise ljudi ima na BTF znaci da bi nas bilo vise koji zaradjujemo, ja sam predlozio ovom forumu da se otvori tema Reklamiranje youtube kanala ali mislim da nece pristati, ne znam ne bi bilo lose da ima toga, pomagali bi medjusobno jedni drugima sa subskrjavovima pregledima i lajkovima, jer pocetak je mnogo tezak kod svih tako da mislim da je to prava stvar, ali ja nisam admin foruma...

Ne. To bi otvorilo pandorinu kutiju. Imate fejs i Twitter pa možete tamo da pogodite ciljnu grupu mnogo bolje nego ovde na forumu.
Sa druge strane, ako snimaš nešto sto ima veze sa interesovanjima članova ovog foruma, možeš okaciri yt klip u odgovarajućoj temi.

https://www.youtube.com/watch?v=6PJBetlCIao

Ocekivao sam nesto mnogo, mnogo gore. S obzirom na okolnosti, ovo je ok. Nije narocito vulgarno, momci su talentovani za glumu, fino je snimljeno. Ne bave se temama kojima bi ja voleo ali boze moj, ne mogu svi biti zainteresovani za tehnologiju 🙂

Tema je kod mene ostavila utisak u fazonu: vidi sta klinci rade, kako su napredni, to je prava stvar a ne ovo sa TV-a. Slazem se da je daleko bolje nego TV program kojim nas sve kolektivno truju! Ali kada neko spomene edukaciju dece i put kojim omladina jedne nacije treba da krene ja to zamisljam ovako (primer kako ozbiljne drzave rade sa svojom omladinom). Lepo je ziveti u drzavi kojoj je glavni potencijal turizam a omladina talentovana za igranje, pevanje i glumu ali ja bih radije da sam u drzavi gde je najveca koncentracija klinaca koji nas vode u buducnost 😉

Da se razumemo.. Ne smatram da je to nešto najbolje, već sam prosto iznenađen brojem posetilaca i cinjenicom da su sami organizovali i pripremili program koji je trajao 9 sati. Bilo je dosta improvizacije, ali ***. uče se. Nije bilo onih propalih voditelja i raznoraznih javnih ličnosti.
Sve su sami smislili, organizovali i odradili. Bilo je tu pomoći od sponzora.

Bbc je javni servis i pretplata je 145 funti godišnje ili oko 1950 din mesečno. Postoji opcija da se odjavis sa pretplate. 75% prihoda bbc dobija iz pretplate. Pri tome sve što naprave postaje javno dobro. Npr. Platili su tim da napravi programski paket za import video snimaka INGEST koji je kasnine postao open source. Takve stvari ne padaju na pamet našem javnom servisu, niti ima ko da vodi takve emisije.

Tako kad kažeš "sami su organizovali", podsećaš me na strip Željka Paheka koji je parodija na Konana, kada odred vojske uplašeno odbija da napadne Konana i odgovara svom komandantu "Gospodaru, on je jedan, a nas tri hiljade smo sami".

Svi oni (ili bar ubedljiva većina) već ima iskustva u saradnji sa industrijom, rade promotivne videe, poznaju ljude, organizovali su i ranije svašta i tako dalje...

Mene izuzetno nervira kad devojčice (ne možeš biti devojka od 13 godina) snimaju "haul" ili "make up" tutorijal ili "mourning routine" ili "Q&A"... Jes da sam ja mator (1983) al u "moje vreme" devojčice od 13 nisu imale pojma o šminkanju niti im je palo na pamet da UČE nekog. Morning rutina je bila da pokupiš drugara pre škole pa odigrate basket i oznojite se ko *****i pre prvog časa.

Snima se naravno najnovijim DSLR, edituje u Final Cut Pro a instagram slike isključivo na iPhone. Da ne bude da govorim u prazno, primeri

[YOUTUBE]FNlLPJp5RPo[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]XmJIVQB1ZrM[/YOUTUBE]

Osoba sa snimka ima 13 godina.

Iz svega gorenavedenog, rekao bih da nisam baš za ovakav vid klipova - dosta youtubera stvara nerealnu sliku o sebi koju će, NESUMNJIVO, pokušati da imitira publika. Već zamišljam scene dece po tržnim centrima, full blown temper tantrum, jer su na kanalu/profilu najavile HAUL a mama nije dobila platu pa može samo jedan komad odeće iz H&M... "Ne smem da snimim haul bez 5 ajtema, smejaće mi se drugarice"...

Y5XxlOD.png

Poslednja izmena:
Pa poenta i jeste u tome da im TV ne bi doneo popularnost jer deca ne gledaju TV, već uzimaju tablete i telefone i gledaju YouTube.

ok....

da li je ovo realno? mislim... ne.... sta?

molim?

ovo deca gledaju? ovo ih oblikuje i od njih stvara coveka?

tesko profesorima u skolama, od dece koja ovo prate treba da naprave ljude. setih se jedne drugarice. ona je zavrsila engleski, pocela da radi u skoli, nije mogla vise da izdrzi, dala otkaz, zavrsila biohemiju, i sad radi doktorat u americi. mislio sam da preuvelicava kad mi je pricala o iskustvu iz skole, ali izgleda da ne. sva sreca pa cu ja uciti odrasle ljude ozbiljnoj nauci, a ne ove mladje. nek je bog u pomoci svima nama.

[youtube]03PdwSCRj10[/youtube]

This is what I'm talking about... Prebaciti na 5.30

Odrasta nam cela generacija kojoj su idoli Zorranah i slični...

Moja reakcija na sve ove blogove i teme istih

[YOUTUBE]RFZrzg62Zj0[/YOUTUBE]

Poslednja izmena od urednika:
Ja iskrenio pojma nisam imao uopste o ovome.
Cerke od sestre su mi tog uzrasta, ali retko ih vidjam, a van toga nisam u kontaktu sa tim uzrastom.

au bre... ovo je citav jedan svet za koji mi nismo znali da postoji...

kako stati na put ovome?

Kao i svaki drugi svet ima dobre i lose strane... bolje da prave pa makar i rehtardne klipove nego da se rokaju kojekakvim drogama...
Dobra strana je sto ne gledaju TV tj kontrolisane medije vec ovde makar imaju neku slobodu...
Haul i morning rutine nisu greske dece vec roditelja koji ih uopste ne nadziru vec evo ti kinta i resena stvar...

Devojčice su u tom fazonu.. Da pokazuju sobu, garderobu, šminkanje, itd. Dečaci igraju igrice i snimaju nekakve skečeve.
Ovo jeste drugi svet, nama neshvatljiv, ali eto, postoji i imaju mnogo pratilaca na društvenim mrežama. Nezamislivo..

Svako odvajanje od mejnstrim medija i njihove kontrole je pozitivna stvar, pogotovo ako sami kreiraju i dele svoju zabavu.

U najgorem slučaju savladaće neke osnove daleko pre nego što su to činile prethodne generacije, u najboljem slučaju shvatiće snagu ovakvih servisa u svrhu organizacije i menjanja društva, jer nikada nije bilo lakše da se glas naroda širi i samostalno uobličava, a tu prava cenzura nije moguća.

Svako odvajanje od mejnstrim medija i njihove kontrole je pozitivna stvar, pogotovo ako sami kreiraju i dele svoju zabavu.
A gde si to primetio da se odvajaju od mainstreama?
Za koju godinu imaćemo desetine Istok Pavlovića i Zorannah...

Internet isto kao i svi ostali mediji služi za širenje i glorifikovanje potrošačkog/riality/brainless društva.
Onih par postotaka populacije koji preferiraju neke druge vrednosti i stavove su samo to, par postotaka populacije.

Deca da pokrenu revoluciju? Ovi ne osećaju probleme.

Odrašće i ova internet generacija i doći u kontakt sa realnim svetom.

Po meni likovi poput ovih sa jaserštajn kanala su evolutivni korak u odnosu na prve naše generacije po pojavi servisa kao što je youtube, koje su isključivo kačile uništavanje školskog inventara, kinjenje profesora i međusobne tuče... Isto tako poprilično me raduje što 200k klinaca prati recimo taj kanal koji je pun pozitivnih razmišljanja i manira, umesto da bulje u TV program.

Poslednja izmena:
Slazem se s ramom.
A ove koji kritikuju ove klince (jutjubere) kako nista pametno ne prikazuju u svojim video klipovima, porucujem da pokusaju da snimaju nesto za YT pametnije i time uticu na obrazovanje nase omladine, a ne samo preko foruma da kritikuju, jer time nista ne postizu 😉

rAMA, napokon razuman i zreo post.
Postovi u ovom threadu mi mnogo vise odaju straha od promena jer su stvari drasticno drugacije od onoga sto je krasilo "nase detinjstvo", nego zrelih postova koji sagledavaju nove slobode i medije u toku informacija koje mladi danas imaju na raspolaganju.

mama nije dobila platu pa može samo jedan komad odeće iz H&M...

Sve si lepo objasnio ali ga ukaki sa H&M. To su na zapadu narodne radnje, gde na popustu mozes kupiti patike za manje para nego sto te izadju dve kile organskog paradajza u supermarketu. Isto vazi i za C&A. Ovakvi klinci (privilegovana deca imucnih roditelja) ne bi trebali da kupuju krpice po takvim radnjama ako vec hoce da kopiraju zapadnu decu iz imucnijih porodica.

Jedan pametan jednom reče da je 90% postotaka bilo čega Scheiße, na stranu to što je prilično pesimistična konstatacija ali nije netačna.
Za internet važi isto, zna se šta prolazi i šta je popularno, a to sigurno nije ono što nije mainstream, već ono što je Scheiße.

Kada vidim dete koje otvori blog o zbrinjavanju životinja, pomaganju penzionera ili bilo šta treće što nema cilj za instant slavu i unovčavanje iste, e to će me iznenaditi.
Ima i takvih, ali oni su manjina...

Ja sam uzeo H&M kao primer nečega sto je bio wow faktor dok se nisu otvorile prve prodavnice kod nas, tako da to može da se zameni sa bilo kojom prodavnicom koja je trendy these days 🙂

Poslednja izmena:
Pa dobro, moze H&M da prodje ali to je vec hipsteraj (mama i tata imaju dovoljno love da mogu da kupujem u Pradi ali ja biram H&M jer je to fazon i iskombinujem vrh outfit za male pare koji izgleda classy).

Kao sto rekoh, meni je ovo nemerljivo bolje nego da se deca ugledaju na Kristijana Golubovica (bolesna medijska masinerija aktuelne vlasti ga je iskopala iz naftalina bas da bi "ucio" decu pogresnim vrednostima sto njima ide u korist). Ali je daleko od onoga sto sam naveo kao primer a to je UK, koja problem koji cemo mi tek da dobijemo (na hiljade Zorannah i Istoka Pavlovica) ima vec godinama i sada su se odlucili da buduce klince navedu na programiranje mikrokontrolera jer je to jedini put da opet postanu nacija broj jedan na svetu sto su bili dugo vremena kroz istoriju. Nisu njih tokom WW2 spasili modne ikone i glumacke velicine vec ljudi poput Turinga.

Sad ako spomenem pokojnog premijera ima da me obeleze za sva vremena ali on je jednu stvar lepo rekao. Mi da bi se izvukli sa dna na kojem smo, nije dovoljno da radimo kao stranci. Mi moramo raditi mnogo vise i gledati u buducnost ispred svih ostalih. Samo tako ih mozemo stici. Kopiranjem samo odrzavamo rastojanje.

Poslednja izmena:
za ovu prvu b*dalu sam cuo bas na ovom forumu, ali sta je zorannah?

edit: video sam... lepteje*o

Poslednja izmena:
Da, to je ta modna blogerka koja ima svoj sajt i "modni kutak" u Delta City-u (prošao si tuda sigurno), a tvrdi da zarađuje i do 5000 evra mesečno http://www.kurir.rs/dobar-profit-modna-blogerka-zaradi-i-do-5000-evra-mesecno-clanak-1136667 . Neverovatne stvari u Srbiji, ne uspevaju ovde intelektualci i obrazovani ljudi, već glupaci koji su ipak dovoljno snalažljivi da sebe toliko dobro izreklamiraju da drugi pomisle da zapravo znaju nešto i da im za to što rade plaćaju dobru sumu novca. Čudna vremena zaista su došla, da imamo sve te silne internet gurue i stručnjake za društvene mreže, ali neka, i treba da zarađuju i budu popularni, skapirali su da prodavanje magle uspeva, opet i za to treba imati talenta...

Nazad
Vrh Dno