Šta je novo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kazem ja svi u IMAX:smash: Ne verujem da ce to skoro kod nas. Jako je skupa tehnologija (ne koristi se projektor kao kod obicnih filmova).

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nu7QkfX0oDs&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nu7QkfX0oDs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

^
Chea:d
If I have to piss myself Im not getting up

Poslednja izmena:
James Cameron's Avatar Movie Story Behind The Scenes Featurette HD

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ezqYZT8e8fs&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ezqYZT8e8fs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Neki ljudi kukaju na scenario... ajde podsetite nas na koje vas filmove podseca Avatar?

Dances with volves, Pocahontas, Terra...

exactly....i btw,gde je koj djavo spoiler opcija? :D
hteo bih da kazem par stvari,ali da ne ruiniram to ljudima koji nisu gledali...

ja sam gledao milion filmova i uopšte me ne podseća ni na ples sa vukovima ni na bilo koji drugi
pa zato nisam stavio u spojler

iz kog reda je najbolje da se gleda film?? mislim i na rodu i na kolosej

ae da napljujem sada....film je dobar do 2/3,posle toga....

(koristicu zamenice ON za gl. lika, ONA za likushu... i BOSS za onog generala)

1. svi 'konjanici mrtvi, oh ne...samo sto je ne vide,od jednom dolazi totalno neocekivana sila zivotinja koja sravni sve pred sobom...bas u pravom trenutku( hellms deep anyone?)

2. Boss ipada u poslednjem trenutku iz shatla, i gle cuda... bas je pao na 30m od kante gde glavni baja lezi...od svih delova sume,on je bas slucajno ispao tu

3. krece da unisti kantu...ali ne,eto je ona sa svojim novim sumskim prijateljem,i tako spasava gl. lika...ali onda biva oborena,i taman ovaj da je rokne nozem eto sada glavni baja,dolazi u pravom trenutku( ' oh ne,preseci pravu zicu!' '-plava ili crvena' '- ne znam,seciiiii' '-(sece plavu) oh yea,da si zakasnio jos 1ms verovatno bi smo svi odleteli u vazduh' ; pobogu..dokle ce vise ovakve gluposti da vuku kroz filmove)

4. ona biva zarobljena ispod zivotinje,ne moze da se izvuce...i tako se ova dvojica se mlate,boss savladava ovog,i taman da mu prekrati muke...ali ne, eto je ova se bas u tom trenutku oslobadja,vadi strelu i ubija smrada...koji je pre toga uspeo da urnise kantu gde ovaj spava

5. eto ga gl. lik na samrti....izgubio svest,taman se ponadas da ce sada napokon da umre...ali ne,oh cmon...eto ona dolazi i gura mu facu u masku

the point is....sam hepi end je toliko isforsiran da izgleda vestacki,ceo film je negde dotle ok....likovi ginu,pomislis da ce da Nav'i izgube, ali ne...jednostavno, mora da se srecno zavrsi film
and they lived happily ever after...

ae da napljujem sada....film je dobar do 2/3,posle toga....

(koristicu zamenice ON za gl. lika, ONA za likushu... i BOSS za onog generala)

1. svi 'konjanici mrtvi, oh ne...samo sto je ne vide,od jednom dolazi totalno neocekivana sila zivotinja koja sravni sve pred sobom...bas u pravom trenutku( hellms deep anyone?)

2. Boss ipada u poslednjem trenutku iz shatla, i gle cuda... bas je pao na 30m od kante gde glavni baja lezi...od svih delova sume,on je bas slucajno ispao tu

3. krece da unisti kantu...ali ne,eto je ona sa svojim novim sumskim prijateljem,i tako spasava gl. lika...ali onda biva oborena,i taman ovaj da je rokne nozem eto sada glavni baja,dolazi u pravom trenutku( ' oh ne,preseci pravu zicu!' '-plava ili crvena' '- ne znam,seciiiii' '-(sece plavu) oh yea,da si zakasnio jos 1ms verovatno bi smo svi odleteli u vazduh' ; pobogu..dokle ce vise ovakve gluposti da vuku kroz filmove)

4. ona biva zarobljena ispod zivotinje,ne moze da se izvuce...i tako se ova dvojica se mlate,boss savladava ovog,i taman da mu prekrati muke...ali ne, eto je ova se bas u tom trenutku oslobadja,vadi strelu i ubija smrada...koji je pre toga uspeo da urnise kantu gde ovaj spava

5. eto ga gl. lik na samrti....izgubio svest,taman se ponadas da ce sada napokon da umre...ali ne,oh cmon...eto ona dolazi i gura mu facu u masku

the point is....sam hepi end je toliko isforsiran da izgleda vestacki,ceo film je negde dotle ok....likovi ginu,pomislis da ce da Nav'i izgube, ali ne...jednostavno, mora da se srecno zavrsi film
and they lived happily ever after...
U bre ala ste kenjkavi...vama covek ne moze da udovolji. Film je odlican, svako ko prica da nije prica dobra, gluma itd. trazi dlaku u jajetu ali ozbiljno...
Koliko filmova ste gledali uprkos tome sto se slicna prica javlja u gomilu drugih filmova!
Onda niste ni trebali da gledate npr. Gospodara Prstenova s obzirom da se tipicna prica Dobrog protiv Zla jer se to pojavilo u mnogim filmovima!
Ja na to gledam drugacije, svaki od tih filmova drugacije utice na gledaoca...ukoliko ne moze da se uzivi u neki film onda je to licna stvar ali reci da je film los to je vec nesto drugo, u ovom slucaju vam je prica izlizana i sl.

Film je odlichan bash kao film. Ako cemo da gledamo realnost svega onda moze da se nadje mali milion stvari koje ne valjaju. Mene smara kada neko trazi greshke u filmovima... Ako tako gledamo, Matrix koji je vrhunski film ima najvishe propusta...

@seraph i slicni
volim ove situacije jer isplivaju na povrsinu svi kontrashi, i onda znas skim imas posla. Alo, godisnje se snimi nekoliko stotina filmova samo u holivudu. Znaci samo u zadnjih deset godina nekoliko hiljada, i gle cuda neke scene vas podsecaju na neki od tih nekoliko hiljada filmova. E trebalo bi da glavni lik pogine negde na polovini filma pa da kazete: e ovo je stvarno originalno, ovako nesto jos nismo videli. Ohoho, i nova BMW serija 5 je pokupila fore od hyundaia i30: 4 tocka, volan, prozori, a skinuli su i onu super foru sa Yuga - kad pritisnes kocinicu pali se crveno stop svetlo pozadi. Osim toga da je JC napravio rimejk nekog filma i skinuo scenario od reci do reci, opet bi mu za sve ostalo trebalo skinuti kapu. Covek je vizionar, mnogo rizikuje da bi doneo bioskopskoj publici nesto novo. I zato navijam da film razvali boxoffice, da bi taj covek mogao da nastavi da nam i dalje priredjuje ovakvo bioskopsko uzivanje. Nekima ce biti jeftinije da uzmu dvd ples sa vukovima i pogledaju ga kod kucu. Posle filma ce zaista biti ushiceni.

cmon,film je ok kao film....ali cemu toliki hype?!
samo sam zadrzao distancu izmedju super efekata+gluma i scenarija...prica je bas bezveze, kao sto rekoh, za 12 god nije mogao da smisli nista bolje...veliki sam ljubitelj SF i fantasy filmova, ali scenario je u rangu transformersa

Evo sad sam se vratio iz Rode. Po onome sto sam procitao ovde nisam ocekivao bog zna sta od price, ali bas je bilo suprotno. Prica kao celina je po meni veoma dobra. Jeste ima dosta trenutaka koji su isforsirani i pomalo ocekivani, ali nemojte biti previse grubi i reci da je prica bezvezna. Gluma je prilicno dobra, animacija na vrhunskom nivou.

Roda i Dolby 3D tehnologija po meni mnoooogo bolja od Xpand-a u Koloseju. Naocare su lagane, ne zuljaju, stakla su bila savrseno cista, a ne musava kao u Koloseju gde ma koliko se trudio da ih ocistim nije uspevalo.

Sve u svemu veoma kvalitetan film, treba ga odgledati u bioskopu i u 3D definitivno.

edit:

Jos jedna stvar, primetio sam kako su u poslednje vreme svi postali kriticari i veliki strucnjaci za filmove. Ajde konkretno recite sta vam je smetalo detaljnije da vidim da li se slazem. Meni jedini trenutak gde sam bio u fazonu "oh cmon" je scena kad se dzejk bije sa robotom. Mozda je bilo jos takvih trenutaka ali mi nikako nisu pokvarili ceo utisak o filmu. Sta je sa emotivnim delovima filma, meni su se svideli.

Poslednja izmena:
Ovaj film je po mnogo cemu specijalan a jedna od stvari koja ga izdvaja do drugih jeste sto sam posle duugo vremena doziveo da u gradu Beogradu izvisim za projekciju. Ovo je sigurno prvi put da je Roda Cineplex uspeo da napuni jednu salu od svog otvaranja.

I blame Novosadjani :p

E i meni je to malo sa robotom bzvz iskreno ali film je super nisam se ni udubio da propratim sve sto mi se ne svidja u njemu jer mi je bilo super da ga gledam samo tako bez koncentrisanja na gluposti:)Super animacija ,super prica..

I na kraju gde je najbolje da se gleda ovaj film u BG, i koja je cena?

Svi koji su gledali 3D u Koloseju(a oni koji nisu neka zaobilaze xPanD 6D stolice jer su visoke i nagnute tako da ti noge vise a i zaustavljaju cirkulaciju meni su noge posle bile led) neka odgledaju trailer u HD-u i vide koja je lepota,one boje sve nista od toga nisam video kad sam gledao u Koloseju(6D sala 10 red sediste 9 i 10 :D )...meni sad zao sto sam ga gledao 3D...a sto se tice priest77 cena u koloseju je ukupno 440 din(340 za kartu+100 moras da platis renta-a-cvidze)...ja sam oguglao na sve 3D efekte jos posle 20min filma...samo su mi dzabe smetale one glomazne sto vi kazete "musave" naocare.

Upravo se vratih iz Delte , odgledah kod njih film u regularnoj varijanti , i moram reci da sam izasao srecan iz sale sa vise nego pozitivnim misljenjem , sto se ne desava cesto ... Citajuci ovde sta sve napisaste ... Otidjoh tamo spreman na najgore ... A izadjoh sa mobilnim u ruci i ugovaranjem gledanja 3D varjante filma za koji dan sa drugim ljudima ... Eto , prvi film koji cu odgeldati u 3D , i jedan od "na prste da nabrojim" filmova koje cu zapravo odgledati vise od jedan put. Nikakve spojlere necu navoditi , nikakva pametovanja , film je prosto i vrlo jednostavno za one koji hoce da razumeju , zabavan , za tih dva sata i cetrdeset minuta koliko traje , nisam ni u jednom momentu odlutao mislima , drzao me je prikovanog za stolicu , bez ijedne brige u zivotu , a to je valjda ono sto film i treba da predstavlja ...

A za sve vas koji spominjete bilo kakvu korelaciju izmedju indijanaca , kauboja ,southpark-a i avatara, razne klishe scene etc... aj pogledajte sledeci REVIEW

I ZAISTA JESTE TAKO ... BTW , ako se josh uvek niste prelomili da li treba da gledate ovaj MASTERPEACE u bioskopu , odgledajte review , meni je on prelomio , i apsolutno se nisam ni u milisekundi pokajao odluke.

Poslednja izmena:
Kolika je velicina platna u Rodi i u DDS, posto mi je to veoma bitna stavka.
U Koloseju je skoro wall-to-wall, ali je siroka sala sa dosta sedista po redu i iz 5-og reda (imao sam 17, 18 i 19 mesta levo) gde sam sedeo platno pokriva vecinu vidnog polja. Sala je mislim poslednja slika desno.

kinocentri.jpg

Ster ima wall to wall platno i siroku salu, ali nazalost nema 3D.

ster_sala6.jpg

Ovo sam nasao sliku od Sale 2 Doma Sindikata, odavde mi deluje malo platno u odnosu na salu, mada je broj sedista 305.

sala2s.jpg

Za Rodu nisam nasao sliku platna, ali se sa slike na sajtu vidi da red ima 16 mesta, a iz ovih specifikacija se vidi da je platno wall-to-wall tako da bi trebalo da je dovoljno, ali opet manje od Koloseja. Prednost po komentarima su svetlije i "nemusave" cvike.

rodax.jpg

Poslednja izmena:
Vratio sam se iz Rode... Sta da vam kazem, posle Ajkule 3D ovo je prvi 3D film koji sam odgledao.
Nisam hteo ovde nista da citam mada sam video na blic razne komentare od dobrih do skroz losih. Sedeo sam skroz do zida, napred, imao sam lose mesto skroz ali...
Kada se film zavrsio samo sam okrenuo onu reflektujucu stranu cvidza da vidim sebi facu. Ne mogu opisati taj osmeh. Kao petogodisnjak sa sladoledom koji je velik kao ja :d

3D efekat je stalan, kroz ceo film, u jednom trenutku sam cak cimnuo glavu da izbegnem smoke granatu sto me je nateralo da prsnem od smeha jer sam pao na foru haha
Animacije su fenomenalne, radnja je prosta ali vise nego korektna i bez previse klasicno americkih *****skih zavrzlama. Zvuk je bio odlican, bilo je delova kada su se sedista tresla :D
kompletan dozivljaj za samo 300 kinti za razliku od koloseja gde je 340+100 ;)
Uglavnom, cena nije bitna uopste, bitan je uzitak koji je vrhunski. I jos jedna stvar, karata nema!!! Roda je bila krcata. Ko misli da gleda neka dodje minimum pola sata ranije ako misli ikakve karte da ugrabi a sigurno je bolje kad imate bolja mesta. Na parking oko Rode ne racunajte nikako, to je SF na Brdu.
Nesto sam zaboravio da kazem, jos sam pod utiskom ali seticu se valjda.
Svaka preporuka za film, retko dobar dozivljaj!

Ja sam bio rezervisao dve karte jos prepodne pa su mi dali optimalna mesta, 8. red tacno sredina, tako da mi je lokacija bila bas kako treba. Uzeo sam projekciju od 18:00 jer sam znao kakva ce tek ludnica biti od 21:00. Kad se zavrsio film jedva sam se probio napolju kroz onu hordu ljudi i rekao sam sebi " vazi sto ce te svi da udjete " :D

Inace svaka preporuka za Rodu. Kao sto Kurajber kaze jeftinije je 140 dinara od Koloseja a 3D je cak i bolji zbog Dolby 3D umesto Xpand 3D. Imao sam prilike da vidim oba, Dolby 3D mi je mnogo verniji bio. Da ne pricamo sto mi je Roda tu blizu, nisam morao da se lomatam po Uscu, sto jos doprinosi ukupnom dozivljaju.

Ljudi koji u filmu gde ima toliko toga fascinantnog vide samo onih nekoliko ne tako fascinantnih stvari. Verovatno i u zivotu sve gledaju kroz neke filtere i vide samo lose stvari. Oni jednostavno ne umeju da vide lepotu. Mozda sam malo preterao, posto svako ima pravo na misljenje o filmu, ali u slucaju avatara stvari koje nisu tako dobre pricace se kasnije kad izadje bluray, sada treba uzivati u ovoj revoluciju koja ce odrediti tok holivuda za narednih 10 godina, i upravo to, hajpovati do besvesti:)

3D efekat je stalan, kroz ceo film, u jednom trenutku sam cak cimnuo glavu da izbegnem smoke granatu sto me je nateralo da prsnem od smeha jer sam pao na foru haha
[/B]

Ortak se toliko iscimao u uscu da sam ja poceo da se smejem ko ******! :D
Juce sam gledao u rodi i utisci su mnooogo pozitivniji u odnosu na usce. Boje su dinamicnije, zvuk je duplo bolji i 3d je mnogo uocljiviji!
Neko je pitao sa tuck..tuck ima veoma malo platno u odnosu na salu, tako da ako mozete, idite do rode..vece je uzivanje sigurno.

Film je odlican, ali stvarno odlican...mnogo ljudi nema trunku maste, pa se zali/cepidlaci oko nekih sitnih detalja, cisto da nekako negativno iskomentarisu film...odlican film!!!

...opet cu da ga gledam cim pre :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno