Šta je novo?

Auto sijalice (LED)

Hvala. 😁 Ja ovo nekako nisam nalazio pre god dana. 🤔 A baš sam uzeo od tog prvog proizvođača. 😁

Ali i nije da ih ima ne znam koliko u odnosu na milion od 6000k, pa da ih je lako naći. 😁 Hvala još jednom. 🙋‍♂️

Ako im je boja kao lumeni, onda je bas vjerodostojno. 😃

^
Mislim da ne zelis da stavljam fotke kako neke svetle. Da im je boja ta sto treba i intenzitet dobar.
Kinezi imaju neku njihovu foru u smislu marketinga sto ne bih komentarisao jer pisu svasta. Morate da shvatite da su ovo 98% preprodavci na Aliju ne same fabrike tj proizvodjaci, drugacija je prica kad ulazis u dil sa firmom, aj da ne smaram sta i kako a i nije tema vec sijalice, ne biznis sa sijalicama.

Čisto da znate, ako imale LED u halogenom faru i dodje do čukanja, osoba može da vam ospori tehničku ispravnost auta i trazi vanredni tehnički pregled.

Ako vam auto proglase za tehnički neispravan, nemate osiguranje i morate da plaćate štetu.

Znaci ne radi mi maglenka, gubim osiguranje u slučaju čukanja jer sam tehnički neispravan. 😀

Ajde da ti nacrtam..

Ako se neko "žali" na tvoje vozilo.. I utvrdi se da nije tehnički ispravno.. Gubiš osiguranje..

Da li može da se žali na zaslepljenost na led sijalice... O da!

E sada pročitaj ponovo tvoje poređenje..

Da, to bi na sudu mogla da bude otežavajuća okolnost.

A troškove suđenja plaća osoba koja izgubi spor...

A što ne može da se žali i na maglenku?
Da li može da se žali da pregorelu halogenu sijalicu, recimo da te zbog toga nije video.
Jedno i drugo povlače tehničku neispravnost na koju se pozivaš.
Ko odlučuje onda u kom slučaju gubiš osiguranje? Ako u sva tri slučaja imaš tehnički neispravano vozilo.

Ili pričaš o privatnoj tužbi? Po privatnoj ga možeš tužiti i za lošu frizuru.

Ne znam kako da ti "nacrtam"

Svesno promeniš deo koji nije odobren za to vozilo i zbog toga druga strana uloži žalbu na taj naknadno ugrađen deo koji nema atest je uticala na njegovu vožnju ...

Kako mozes da porediš... "crkla ti sijalica" ?

Kako jedna sijalica moze da utiče na vožnju drugih ljudi ?

Ako nemas svetla uopšte, da, utice na vožnju ali ako ti crkne kratko imas poziciju, imas drugo kratko.. Ako je sve crklo.. Da tehnicki si neispavan jer se ne vidiš..

LED ako zalepljuje => utiče => tehnički neispavan auto

Ne pričamo o tome ako crkne i ako se u tom trenutku desi nešto.. Pričam o svesnoj zameni halogenih za LED u farovima koja nemju sočiva vec su klasični halogeni farovi.. Znaci ne ako ako.. Već radnja sa namerom

Mozda bolje njih razumeš, sva ta pitanja koja si ove postavio kada "crkne jedna sijalica.."
Pitaj njih.. Mozda ti bolje objasne jer se očigledno ne razumemo

Ima itekako smisla. Najviše zavisi od toga da li osoba, koja je učestvovala u saobraćajnoj nezgodi ima znanja za ovako nešto. Kada se saobraćajnoj policiji podnese prijava za vozilo, oni po službenoj dužnosti odlaze na tehnički pregled i gledaju snimke. Ako je vozilo prošlo tehnički pregled sa led sijalicama...zna se šta sledi.

Ja sam mislio da si ti ozbiljan.

Šta kaže AI o krivičnom zakonu i davanju kažnog iskaza?

Čisto da znate, ako imale LED u halogenom faru i dodje do čukanja, osoba može da vam ospori tehničku ispravnost auta i trazi vanredni tehnički pregled.

Ako vam auto proglase za tehnički neispravan, nemate osiguranje i morate da plaćate štetu.
Procitao sam post vise puta, i i dalje mogu da ga tumacim na najmanje dva nacina.

Sta od ovoga tacno tvrdis u ovom postu (ili tvrdis i jedno i drugo):

1) Ako ti automobil nakon sudara, koji nisi direktno skrivio, nije prosao vanredni tehnicki pregled zbog nelegalnih sijalica, automatski si kriv za sudar, gubis osiguranje i sam placas svu stetu.

2) Ako si skrivio sudar, vozac kog si udario moze da ti napakosti time sto ce da te posalje na vanredni tehnicki pregled i izdejstvuje da sam platis stetu, umesto da je plati osiguravajuca kuca.

A što ne može da se žali i na maglenku?
Da li može da se žali da pregorelu halogenu sijalicu, recimo da te zbog toga nije video.
Jedno i drugo povlače tehničku neispravnost na koju se pozivaš.
Ko odlučuje onda u kom slučaju gubiš osiguranje? Ako u sva tri slučaja imaš tehnički neispravano vozilo.

Ili pričaš o privatnoj tužbi? Po privatnoj ga možeš tužiti i za lošu frizuru.
Pregorela sijalica i ugradnja dela koji nije homologovan nema istu težinu.

Procitao sam post vise puta, i i dalje mogu da ga tumacim na najmanje dva nacina.

Sta od ovoga tacno tvrdis u ovom postu (ili tvrdis i jedno i drugo):

1) Ako ti automobil nakon sudara, koji nisi direktno skrivio, nije prosao vanredni tehnicki pregled zbog nelegalnih sijalica, automatski si kriv za sudar, gubis osiguranje i sam placas svu stetu.

2) Ako si skrivio sudar, vozac kog si udario moze da ti napakosti time sto ce da te posalje na vanredni tehnicki pregled i izdejstvuje da sam platis stetu, umesto da je plati osiguravajuca kuca.
Ni jedno ni drugo.
Prilikom sudara uzimaju se sve poznate okolnosti u obzir.
U drugom slučaju, ako si nedvosmisleno kriv (npr. prolaz kroz crveno), vozač koga si udario verovatno neće ni trebati da dokazuje kakve su tvoje sijalice, gume ... Svakako policija u zavisnosti od težine sudara (posledica) šalje vozila na vanredni tp.

Svima koji zaslepljuju palim duga, pa sad bili im nenaštelovani farovi ili svakakve led unutra- meni svejedno. Žao mi samo što nikome u koloni ne mogu. Sramota da toliko vozača ne zna ništa o snopu ili podešavanju.

Bukvalno, plus što je smešna cifra, dal sam beše platio 1200din štelovanje farova u Lav autu kada sam menjao kola proletos.

Sa aspekta tehnički ispravnog vozila ima a ti si se na to pozvao i to si uzeo kao osnovu da će neko da ti ospori osiguranja.

Sa aspekta tehnički ispravnog vozila ima a ti si se na to pozvao i to si uzeo kao osnovu da će neko da ti ospori osiguranja.
"Utiče na vožnju druge osobe zbog zaslepljenosti.."

Nemoj da biraš reči koje tebi odgovaraju da bi terao svoje..

Objasni praktično situaciju kako utiče i sta je OSNOV za žalbu druge osobe?

Ni jedno ni drugo.
Prilikom sudara uzimaju se sve poznate okolnosti u obzir.
U drugom slučaju, ako si nedvosmisleno kriv (npr. prolaz kroz crveno), vozač koga si udario verovatno neće ni trebati da dokazuje kakve su tvoje sijalice, gume ... Svakako policija u zavisnosti od težine sudara (posledica) šalje vozila na vanredni tp.
Frrka u postu koji sam citirao tvrdi najmanje jednu od dve stvari koje sam naveo, ili je post logicki neispravan, odnosno besmislen.
A sav ovaj haos koji je mucno citati potice od tog posta.

Свакако се улази у правну заврзламу. Осигурање мора да докаже да су сијалице утицале на догађај, а суд ће то вредновати у мањој или већој мери. За ту сврху се ангажују и судски вештаци и онда креће надмудривање.

Проблем нерегуларних сијалица је стваран и посебно је изражен током зимског периода и мокрог коловоза. Са друге стране нерегуларна сијалица и не мора да прави проблем ако је сноп адекватан (вероватно се са таквим сијалицама свакодневно срећем у саобраћају, али не обраћам пажњу јер ми не сметају). Пре неки дан на уласку у раскрсницу која није семафоризована и где ја имам право првенства пролаза (али имам и пешачки), Пежо 206 са највероватније ксенонима ми је тотално затворио видно поље јер се сноп расипао на све стране. Уз то улица је била мокра. Стао сам испред пешачког, јер видео ништа нисам сем бљештавог светла (није било пешака у том моменту).
ШББ КББ и да је на пешачком био пешак и да сам га ударио?
Пежо би отишао, а ја би био насилник у саобраћају и заглавио на суду...

Мене нервира то што полиција оваква возила не искључује из саобраћаја моменетално уз скидање таблица (како раде и за тамна стакла).

Ne moraju po defaultu sve kineske led sijalice biti smeće. Evo ja sam kupio Bevinsee, stavljene u farove sa projektorima, otišao i da mi provere onim uređajem da li je u redu snop, gledao i ja dok su proveravali, sve stoji idealno isto kao sa halogenkama 🤷

Ovde pričaju o običnim farovima bez projektora gde se stavljaju led sijalice, a taj snop stvarno zaslepljuje druge vozače, U tim farovima je snop širi I baca svetlost tako da zaslepljuje,dok u projektoru možeš staviti ili led običnu ili umesto xenona D1S led sijalicu I ona rado veoma dobar posao.

Ne moraju po defaultu sve kineske led sijalice biti smeće. Evo ja sam kupio Bevinsee, stavljene u farove sa projektorima, otišao i da mi provere onim uređajem da li je u redu snop, gledao i ja dok su proveravali, sve stoji idealno isto kao sa halogenkama 🤷
Zapravo uglavnom i nije u sijalicama, bile kineske ili ne (čak su kineske i bolje po pitanje raznovrsnosti i ponude, i što se tiče kvaliteta, konstrukcije i svega drugog, ubedljivo), već u ugradnji, štelovanju i kada izaberu nešto što je prejako i za avionske farove, a ne za naše ulice od 6m.

Nazad
Vrh Dno