Šta je novo?

audiofreak blog: AMD opet u problemima...

ajde skiniti se sa amd-a... tako su predvidjali i propast HP-a kada se spojio sa Compaq-om... trebalo im je malte ne 2 godine da se integrisu i krenu dalje...

Pa kao što si nam ti razjasnio u 1. postu: Zato što hoće sami sebe da unište, pa su zaposlili previše Srba, a čuli su da to Srbi dobro rade (samouništenje).

E, pošto Srbi u procesu samouništenja nalaze unutrašnju snagu (inat) i dižu se kao Fenix iz pepela (jer su nebeski narod), nikako da dokrajče posrnulog AMD-a.

E, sad ja sam čuo da su pokupili neke čelne ljude iz Hezbolaha koji će da im pomognu na obuci bombaša samoubica, da se lepo dokrajče.

Hahahaha, lol ! :d

Сирома Интел (да не отварам нову тему) :

Intel "paid vendors not to use AMD"

6 May 2008, 12:42
Processor manufacturer AMD has introduced new evidence in the anti-trust case against its competitor Intel, in federal court in the US state of Delaware. According to the Wall Street Journal, the evidence shows that Intel coerced and paid computer manufacturers like Dell, Acer, Gateway, IBM and Hewlett-Packard not to use any AMD products. Large swathes of the 108-page document that the court made public on Monday are blacked out to prevent trade secrets from being made public.

According to AMD, the new evidence is the result of an evaluation of 200 million pages of documents which AMD obtained from Intel and PC manufacturers in a discovery request. According to US press reports, AMD's legal counsel, O'Melveny & Myers LLP, claims that these materials contain documented email exchanges between leading PC manufacturer employees and Intel that demonstrate the illegal practice of crowding competitors out of the market. Intel denies all of the allegations and accuses AMD of using the courts to protect itself from legitimate competition.

AMD filed suit in Delaware against Intel in June of 2005, accusing its competitor of abusing its monopolistic position. The complaint charges that customers were forced not to use AMD processors. At that time the Japanese anti-trust body was investigating Intel and the EU Commission also had its eye on Intel's behaviour. In 2006, AMD contacted the German anti-cartel office (Bundeskartellamt), claiming that Media Saturn Holding – majority share holders in the two largest retail electronics chain stores in Germany – was giving Intel preferential treatment. Intel's German office was searched in February of this year in connection with the complaint. The German Federal Government changed its procurement practices for IT projects nearly four years ago as a result of a complaint from AMD.
Ovo je cini mi se stara prica o "kartelskim sporazumima" zbog koje je AMD tuzio mafijashe iz Intela. :d

@DukeOfSerbia:

Sto ne otvoris temu bre? To je ozbiljna stvar i zasluzuje posebnu temu. Nema veze sto je naslov senzacionalisticki i kaze "Intel je placao" kao da je sudjenje zavrseno i presuda doneta, a ono samo AMD izneo jos neke zvrljave papire 😀

hahaha 🙂 placao +-= davao robu sa nizim rabatom uz odredjene uslove 🙂 (koji mozda i nisu fer, ali Boze moj, necemo sad valjda plakati 🙂 ili mozda ocemo ?! )

Kad to radi neko sa 20% udjela u tržištu onda je borba za bolju poziciju na tržištu, kad to radi neko sa 90% udjela, onda je to uništavanje konkurencije. Trakavica će prije ili kasnije završiti nekom kompenzacijom ili dealom iza zatvorenih vrata.

audiofreak je napisao(la):
Sto ne otvoris temu bre? To je ozbiljna stvar i zasluzuje posebnu temu
🙂 A u temi bi se raspavljalo o? Josh jednom bi se pokrenuo "rat"...Niko od nas, nema, niti jednu validnu informaciju da raspravlja o tome...Pochinjem da verujem da ti je iz nekog razloga potrebno da pravish flame 🙂 Moram da primetim da je chudan taj tvoj fetish 🙂 Mada... nema potrebe da se ljutish...koji fetish nije chudan?

Poslednja izmena:
🙂 A u temi bi se raspavljalo o? Josh jednom bi se pokrenuo "rat"...Niko od nas, nema, niti jednu validnu informaciju da raspravlja o tome...Pochinjem da verujem da ti je iz nekog razloga potrebno da pravish flame 🙂 Moram da primetim da je chudan taj tvoj fetish 🙂 Mada... nema potrebe da se ljutish...koji fetish nije chudan?

buhaha 😀 This is a pawn 😀

Mogli bi se malo čvršće postaviti i prema Nvidiji i njezinoj marketinškoj praksi:
http://techreport.com/discussions.x/14707

Our next step was to ask Ubisoft some specific questions about DX10.1 support in Assassin's Creed, in order to better understand what's happening. Fortunately, Charles Beauchemin, the tech lead for the Assassin's Creed development team, was kind enough to answer our questions. Those questions, and his answers, follow.

TR: Does the removal of this "render pass during post-effect" in the DX10.1 have an impact on image quality in the game?

Beauchemin: With DirectX 10.1, we are able to re-use an existing buffer to render the post-effects instead of having to render it again with different attributes. However, with the implementation of the retail version, we found a problem that caused the post-effects to fail to render properly.

TR: Is this "render pass during post-effect" somehow made unnecessary by DirectX 10.1?

Beauchemin: The DirectX 10.1 API enables us to re-use one of our depth buffers without having to render it twice, once with AA and once without.

TR: What other image quality and/or performance enchancements does the DX10.1 code path in the game offer?

Beauchemin: There is no visual difference for the gamer. Only the performance is affected.

Dakle, prvo kaže da DX10.1 ne renderira dobro post-efekte, a onda da je jedina razlika u performasama i da DX10.1 nema utjecaja vizualni dojam :wall:.

Poslednja izmena:
Sto ne otvoris temu bre? To je ozbiljna stvar i zasluzuje posebnu temu

buhaha 😀 This is a pawn 😀

Eh... kad neko ne razume sarkazam...

Ace Rimmer je napisao(la):
Mogli bi se malo čvršće postaviti i prema Nvidiji i njezinoj marketinškoj praksi

Ja sam za. Uostalom koliko sam cuo taj jedan render pass manje je u stvari bug u igri koji rezultira losijim kvalitetom slike i patch to ispravlja tako da u stvari nema uticaja ni na performanse. Ceo taj DX 10 je prevara.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ja sam za. Uostalom koliko sam cuo taj jedan render pass manje je u stvari bug u igri koji rezultira losijim kvalitetom slike i patch to ispravlja tako da u stvari nema uticaja ni na performanse. Ceo taj DX 10 je prevara.

Lose si cuo. Ovo za DX10 ne vredi vise komentarisati, jednostavno nisi u pravu :trust:

Dzaba se radujes alfaunits:
Ma mojne da mu kvaris momenat zadovoljstva 😉 ovaj FUD da je AMD kriv je i izmisljen kako bi neki ljudi uzivali u jos jednoj epizodi popularne sapunice: "Baci saku blata na AMD"! ,)

Dzaba se radujes alfaunits:
Znaci sad uporedjujemo danasnje AMD procesore sa P4?🙂 Jos si mi vishe ulepsao dan, nisam znao da je tako nisko pao 😉
Nego, omasio si na sta sam ciljao - da je HP isti image koristio za Intel i AMD sisteme. Sto prosto znaci da je intalirao base XP na Intel sistemu, napravio image i taj image bacio na AMD sistem. Ne kazem ja da je AMD kriv, da je njihov procesor los etc. vec da im ni HP ne daje dovoljno paznje.

Lose si cuo. Ovo za DX10 ne vredi vise komentarisati, jednostavno nisi u pravu :trust:

Jel? A sta je ovo?

TR: What specific factors led to DX10.1 support's removal in patch 1?

Beauchemin: Our DX10.1 implementation was not properly done and we didn't want the users with Vista SP1 and DX10.1-enabled cards to have a bad gaming experience.

Ja to tumacim kao "greska u kodu je dovela do ubrzanja (na ustrb kvaliteta slike) koje inace ne bi postojalo".

Sto je najgore, neko ko se uvlaci Microsoftu (hint: proizvodjac grafickih kartica koje imaju najbolje DirectX performanse i ocajan OpenGL drajver) je "naskocio na priliku" da promovise DX10.1 ne znajuci da je u pitanju greska u kodu, a ne istinska prednost DX10.1 naspram DX10 ili cak DX9. Mislim da je to sto sada taj neko cuti umesto da glasno brani svoj stav samo potvrdjuje da sam u pravu.

i ravno 3000 poruka za frika 😉

Jel? A sta je ovo?
Ja sam upravo na kombinaciji Vista SP1+DX10.1 karta zavrsio igru bez ikakvih poblema. .. e sad mozda taj lik zna nesto sto ja ne znam... uglavnom u toj njegovoj izjavi TR-u on je svasta napricao:
TR: Is this "render pass during post-effect" somehow made unnecessary by DirectX 10.1?

Beauchemin: The DirectX 10.1 API enables us to re-use one of our depth buffers without having to render it twice, once with AA and once without.

TR: What other image quality and/or performance enchancements does the DX10.1 code path in the game offer?

Beauchemin: There is no visual difference for the gamer. Only the performance is affected.

Ja sam upravo na kombinaciji Vista SP1+DX10.1 karta zavrsio igru bez ikakvih poblema. .. e sad mozda taj lik zna nesto sto ja ne znam... uglavnom u toj njegovoj izjavi TR-u on je svasta napricao:

Da ali imas u tom tekstu reference na druge sajtove koji su pronasli vizuelne artifakte, a i sam TR je cini mi se nasao. Prema tome, jeste u pitanju greska, a neko je ne znajuci za to hteo da profitira od propagiranja DX10.1.

Eh... kad neko ne razume sarkazam...
Eh...kako ti okrecesh stvari za chas posla, kad skapirash da si se "zeznuo". Ako ti uposhte kapirash bilo shta...

ima razlike... pojavljuju se neke bele tackice... e ko je sad tu kriv neznam.. mozda igra, mozda los driver.

uvek mogu da dodju kod nas i da sponzorisu nacionalnu klasu :d:d:d

Evo zanimljive "analize" K10 : Link

Genijalna analiza:

Prvo porede uticaj L2 keša na igre poredeći 2 Intel DUAL CORE procesora sa različitim kešom i FSB-om (4400 i 6320), pa onda na osnovu genijalnog zaključka da Intelu prija 2Mb keša više kod 6320 (a veći FSB nema nikakve veze !?) analiziraju kako će se ponašati AMD-ov ČETVOROJEZGARNI procesor u SINGLE I DUAL THREAD igrama, a sve na osnovu količine L2 keša koju koristi pojedinačno jezgro AMD-ovog ČETVOROJEZGARNOG procesora.

E, onda zbog svega toga K10 nema budućnost kao desktop čip.

Stvarno zanimljivo nema šta.

To je otprilike kao da neko analizira koliko ću ja da prdnem sutra, na osnovu toga koliko je moj komšija pojeo pasulja za ručak danas.

Genijalna analiza:

Prvo porede uticaj L2 keša na igre poredeći 2 Intel DUAL CORE procesora sa različitim kešom i FSB-om (4400 i 6320), pa onda na osnovu genijalnog zaključka da Intelu prija 2Mb keša više kod 6320 (a veći FSB nema nikakve veze !?) analiziraju kako će se ponašati AMD-ov ČETVOROJEZGARNI procesor u SINGLE I DUAL THREAD igrama, a sve na osnovu količine L2 keša koju koristi pojedinačno jezgro AMD-ovog ČETVOROJEZGARNOG procesora.

E, onda zbog svega toga K10 nema budućnost kao desktop čip.

Stvarno zanimljivo nema šta.

To je otprilike kao da neko analizira koliko ću ja da prdnem sutra, na osnovu toga koliko je moj komšija pojeo pasulja za ručak danas.

Johan De Gelas je legenda intereneta koja već godinama piše o serverima, radnim stanicama itd. Prosto obožavam kada ljudi počnu da dele lekcije ljudima kojima ne mogu da prismrde.
Drugo Johan je napisao veoma realan tekst, rekavši da je AMD-ova arhitektura bolje prilagođena sever/workstation upotrebi nego kućnoj/igricama. Čak bio je vrlo pozitivan prema AMD-u kritikujući raznorazne kolege koje proglašvaju K10 arhitekturu totalnim promašajem.

Zato pre nego što počneš da udaraš packe, pročitaj bolje tekst i informiši se ko ga je napisao!

Johan De Gelas je legenda intereneta koja već godinama piše o serverima, radnim stanicama itd. Prosto obožavam kada ljudi počnu da dele lekcije ljudima kojima ne mogu da prismrde.
Drugo Johan je napisao veoma realan tekst, rekavši da je AMD-ova arhitektura bolje prilagođena sever/workstation upotrebi nego kućnoj/igricama. Čak bio je vrlo pozitivan prema AMD-u kritikujući raznorazne kolege koje proglašvaju K10 arhitekturu totalnim promašajem.

Zato pre nego što počneš da udaraš packe, pročitaj bolje tekst i informiši se ko ga je napisao!

Super što je on legenda, a jel´ tebi ima smisla primer koji je naveo ?
Na osnovu tog primera o kom sam ja pričao je izveo zaključak:

It is just one example why we could never expect the K10 chip to be a super desktop chip

Naveo je 1 (jedan) primer za svoju tezu, koji je po meni glup, a ti evo izvoli, pošto očigledno misliš da je primer logičan, pa meni objasni.

Super što je on legenda, a jel´ tebi ima smisla primer koji je naveo ?
Na osnovu tog primera o kom sam ja pričao je izveo zaključak:
Naveo je 1 (jedan) primer za svoju tezu, koji je po meni glup, a ti evo izvoli, pošto očigledno misliš da je primer logičan, pa meni objasni.
Kao što reče Johan, ovo je samo jedan od primera zašto ne možemo očekivati da K10 bude sjajan desktop čip. Nigde se ne kaže da je samo to razlog.
Ako tebi nakon 6 meseci mučenja Phenoma na tržištu treba novih dokaza da K10 neće biti super desktop čip onda ja zaista nemam šta novo da kažem!

Ako tebi nakon 6 meseci mučenja Phenoma na tržištu treba novih dokaza da K10 neće biti super desktop čip onda ja zaista nemam šta novo da kažem!

Ajde da probam još jednom:

Da li je logičan primer i poređenje koje je naveo ?

Nazad
Vrh Dno