Šta je novo?

ATI's 5 series refresh on Track for the Second Half of 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto kaze Ace Rimmer apsolutno nista se pouzdano ne zna tako da otpisivati Barts sada i nema nekog smisla. Ne znam odakle nekima ideja da ce AMD izbaciti GPU koji niko nece pozeleti da kupi, svasta...

6850 ce biti nesto brzi od gtx 460 ali ce 100% biti i skuplji zato si u nabudjili brojke da opravdaju te cene...ja se ne bi cudio ako budu i 20-30% skuplje bar na dan predstavljanja jer je gtx 460 bas dobro snizio a one ce jos padati doizlaska 6xxx..
768mb -> 139e
1GB -> 181e
znaci racunajte 6850 blizu 200e i 6870 ~230-240e

gde si ti svecki mega care vid'o GTX460 za 140 i 180 evra??

http://www.pcberza.rs/komponente/graficke-kartice-pci-e-nvidia-gtx-460/1424/

svuda u svetu je GTX460 po tim cenama, e sada zashto kod nas snizhenja kasne ili nikad ni ne stignu to je vecj pitanje za uvoznike ;)

www.scan.co.uk < 14k da birash gtx 460 ima 3-4 proizvodjacha.

Neće biti launch-a 6000 serije u Oktobru.
Na dan 19.10.2010 dobićemo tehničke detalje kao i prikaz arhitekture i performansi na prezentaciji u okviru "AMD's Technical Forum and Exhibition 2010" u Taipei-u dok će kartice biti u prodaji dve nedelje kasnije.
Identično kao pre nešto više od godinu dana: 10. septembra 2009. na nosaču aviona "USS Hornet" je predstavljena Evergreen serija a zvanična prodaja je krenula 23.09.2010.

AIB partneri su već dobili detalje o SI karticama tako da ne čudi što Asus i MSI prednjače u obaranju cena.

Daj link :)

Damn it, znao sam :d

Yield issues malo morgen, problem može biti samo u kapacitetima ... samo jedan 40nm fab?
AMDova alokacija u 40nm se sada dijeli na fusion (koji je uletio mimo plana) i grafiku, a tu je još i Nvidia. Možda još neko iz ARM ekipe? TSMC trenutno proširuje kapacitete u 2 faba i ubrzano gradi treći (FAB 15) koji bi trebao biti u pogonu 2012., nakon potrošenih 9.3 milijardi dolara ;). Sličnu situaciju ima i GloFlo.

Poslednja izmena:
Ja sam za svoj leadtek OC 1GB dao pre mesec dana 190e u BG bila promocija u atomu... nova cena kod uvoznika treba da je dosta niza cim rasprodaju stare zalihe, tako da inertnost nasih uvoznika a pogotovo pc berzu ne treba uzimat kao stavku... neko vec rece da u NS-u ima 768MB verzija za 140e... drugi ih vec uvoze iz madjarske za jos nizu cenu

Kako li će tek biti sa lagerom 5k serije ne mogu ni da pretpostavim :wall: Čekaćemo Srpsku novu godinu da se normalizuju cene ili još gore 8.mart :crash:

Poslednja izmena:
@Nedjo
Daj molim te znas kakvo je nase trziste bolje od mene... ja ne pokusavam da kazem da su ATI kod nas skupe a NV jeftine vec da sve zavisi od dana ulaza kod distributera i horoskopskog znaka za cenu u srbiji....

E odlepim kad neko krene da mi ovako perfidno potura kukavicje jaje! :mad:

Jedam li ja IGDE u raspravi sa tobom MAKAR pomenuo da ti "pokusavas da kazes da su ATI kod nas skupe, a NV jeftine"???

Jesam li ja igde pomenio ATI?!

Mojne molim te ovakve insinuacije da postujes, jer me to uzasava, posto se onda na takve lazi nakarika gomila NV fanboyeva, pa krene da me lincuje po forumu!

http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2312414&postcount=1658
evo i dokaz da je jedna tura "jeftinih" GTX 460 bilo stigla i u srbiji ali se sve razgrabilo i sad naravno MP dok ne stigne veca kolicina radi za 25-40% rabata
Alo bre!? Cemu opet zamena teza?! Kakav je ovo dokaz?
Da je NV oborila cene?! Pa to znamo jos od pre!
Da "Pera Peric" moze (glagol u sadasnjem vremenu) kupiti GTX460 po 140/180e? NE MOZE!
Hoce li moci? MOZDA - ako maloprodavac odluci da mu se isplati!
Kada? NE ZNA SE! Obzirom na tempo prodaje pitanje je kada ce stari lager po vecem ulazu biti rasprodat!

I evo ti jedno zapazanje, koje je u direktnoj vezi sa tvojim procenama potraznje za GTX460-kom: cinjenica da su maloprodavci od uvoznika razgrabili taj jeftiniji ulaz, a da pri tome maloprodajen cene nisu pale zbog (kako se slazemo) lagera sa starim cenama... sta mislis koliko je zaista trazena GTX460 i kolika je realna brzina njenog skidanja sa lagera??

Poslednja izmena od urednika:
I tako dobijemo privilegiju da se smejemo cenama tipa 8800GTS za 19,000 din ili cak 4870 512MB za sampionskih 41,500 din :D

Pa nije bas da su distributeri krivi za sve, jednostavno je trziste takvo kakvo jeste.

Skup hardver se kod nas generalno slabo prodaje, pa se inicijalno uvezu manje kolicine, i zbog tih malih kolicina su i cene vise. Nakon toga se i to sto je uvezeno razvlaci mesecima, pa dodje do disproporcije u cenama izmedju naseg i trzista gde je obrt mnogo brzi.

Svojevremeno sam saznao koliko su svi domaci distributeri zajedno narucili kartica iz Radeon 4800 serije u prvoj turi. Brojka je... pa jednostavno ne biste poverovali, a uz sve to 4850 i nije bio skupa karta.

Pa nije bas da su distributeri krivi za sve, jednostavno je trziste takvo kakvo jeste.

Skup hardver se kod nas generalno slabo prodaje, pa se inicijalno uvezu manje kolicine, i zbog tih malih kolicina su i cene vise. Nakon toga se i to sto je uvezeno razvlaci mesecima, pa dodje do disproporcije u cenama izmedju naseg i trzista gde je obrt mnogo brzi.

Svojevremeno sam saznao koliko su svi domaci distributeri zajedno narucili kartica iz Radeon 4800 serije u prvoj turi. Brojka je... pa jednostavno ne biste poverovali, a uz sve to 4850 i nije bio skupa karta.

I imaju jedno 10% manje dazhbine vat/pdv, ali eto to niko ne spominje ;)
da ne spominjem da se starije verzije recimo ssd-a kod nas prodaju skuplje nego nove na zapadu ;) primer: OCZSSD2-1VTX60G :)

I imaju jedno 10% manje dazhbine vat/pdv, ali eto to niko ne spominje ;)
da ne spominjem da se starije verzije recimo ssd-a kod nas prodaju skuplje nego nove na zapadu ;) primer: OCZSSD2-1VTX60G :)

Off-topic... Jesu manje dazbine, ali ni vendor nece dati istu cenu ako neko naruci 1000 komada ili jedan box, koliko god da je komada u njemu (5, 10) - velika je verovatnoca da samo to nadoknadi tu razliku u dazbinama. I opet se vracamo na ono sto sam rekao... hardver se razvlaci mesecima, ima ga na stanju pa se ne narucuju nove kolicine, i tako u krug. Siromasna zemlja, zaostalo trziste... dok se ne usaglase carinski propisi sa EU, nista od jeftinijeg hardvera, makar onog najvise klase.

Izgleda da ce Barts pro i XT upravo biti 6800 serija.

6800_2.jpg

Barts-HD6850-HD6870.png

AMD Radeon HD 6870 Reference Design Looks Refined, Ready to Market

Here it is, the AMD Radeon HD 6870, all dressed up to go to work. There has been quite some speculation surrounding the naming scheme AMD is going to adopt with the HD 6000 series, but fresh information suggestively lays some of that to rest. Firstly, Radeon HD 6800 series is built around the "Barts" GPU, not "Cayman". Barts is a new performance GPU, though isn't the highest-end single GPU from AMD (which is reserved for Cayman). Barts "XT" is Radeon HD 6870, and Barts "Pro" is HD 6850. Pictured below is the HD 6870. At a purely subjective glance, the HD 6870 reference design card seems to be as long as the HD 5850 reference.

The new Radeon logo has been Photoshopped on to the fan, so the products in market will definitely do away with the older ATI logo. The rear panel resembles that of the Radeon HD 5800 series, except that the exhaust grille seems slightly wider, there are two DVI-I connectors, one standard HDMI, and two mini DisplayPort connectors for a change. The connector output sharing scheme isn't known right now, it could be 3 or 4 head Eyefinity, or all-out 5 head Eyefinity, a yet to be detailed "Eyespeed" feature is mentioned. We will definitely know more about this card in the weeks to come.

39a.jpg

39b.jpg

izvor http://www.techpowerup.com

Mali izlazi za vazduh!Referentni dizajn karte i dalje isti,nisu napredovali tj radili na stilizovanju a koliko vidim cooler ce opet da bude jako glasan..
Ima li kakvih informacija o potrosnji i grejanju ovog chipa?

Mali izlazi za vazduh!Referentni dizajn karte i dalje isti,nisu napredovali tj radili na stilizovanju a koliko vidim cooler ce opet da bude jako glasan..
Ima li kakvih informacija o potrosnji i grejanju ovog chipa?

Sta bre sad, ne znam kako da kazem a da ne zvucim grubo, lupetas?

Referentni dizajn serije 5 je bio sasvim pristojan i sve referentne karte su sjajno radile i bile poprilicno tihe (da ne kazem necujne).
I bas vidis na slici da ce kuler da bude glasan?

Ja nemam reci....
Pogledaj u svoj potpis covece :)

Sta bre sad, ne znam kako da kazem a da ne zvucim grubo, lupetas?

Referentni dizajn serije 5 je bio sasvim pristojan i sve referentne karte su sjajno radile i bile poprilicno tihe (da ne kazem necujne).
I bas vidis na slici da ce kuler da bude glasan?

Ja nemam reci....
Pogledaj u svoj potpis covece :)

Tebi je 5xxx serija lepa?(Ok stvar ukusa) Kvalitetna izrada? (Veoma diskutabilno) Cooler i sl..Hm..'Aj' malo samo skini naocare please covece..Nije niko rekao da je to lose ali ja pricam da kao nova serija nisu napravili napredak.Vidi se da je preslikan referentni dizajn serije 5xxx.
A o bucnosti nemoj da se lazemo jer su karte extremno bucne (serija 5xxx),sad po tebi ispadose i tihe..Znaci ne verujem.Ako vec kazes tihe bar se ogradi pa reci da imas non referentno izdanje jer su referentne bucne preko odredjenog nivoa obrtaja.
Jel treba da te podsecam na ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=X-XhwyKAZEI

Sam si me potkacio bez potrebe.Polemisao sam na osnovu cinjnica a nisam imao ni nameru nit zelju da pravim flejm!

Procitaj ti vise puta moj potpis;)

Ja sam imao jedno pet kartica serije 5, sto 5870, sto 5850... Nijednu nisam cuo da se dernja tokom igranja, overkloka, cega vec?
Serija 5 jeste lepa, crni pcb, 5870 je bila i oklopljena skroz, sto mi se extra svidelo!
Kvalitetna izrada, hmm, ne znam sta podrazumevas pod tim, kartice rade, klokuju se, sta fali izradi, 'oce li da puknu od zavrtanja shrafova?

I kakve veze ima ako su preslikali referentni dizajn, verovatno mu nista nije falilo, pa su ga zadrzali, ima logike, zar ne? ;)

Nisam te potkacio, ja znam cinjenice, imao sam vise primeraka, sto mi se nije zadesila neka losa, da ne poverujes. :)

Iskreno sad sam sebe pokopavas..Kada polemises ogradi se u samom startu kao sto ja jesam..
Ja sam rekao da je nivo bucnosti coolera velik posle odredjenog nivoa obrtaja sto je istina.Iz toga proizilazi da je karta bucna sto je cinjenica..5850 je jos bucnija i treba joj veci nivo obrtaja da bi bolje ohladila kartu od 5870 a mora da se setuje tako ako se igras sa OC-om jer temperature idu i preko 80c!Nisi se samo ti igrao sa kartama..

Recimo da ATI godinama ima taj jeftiniji sistem hladjenja,dosta jeftinije komponente na samoj kartici pa im se verovatno i isplati da idu nize sa cenama ,koliko toliko..
5xxx serija u odnosu na 4xxx seriju i ima napredak,backplate na pcb-u,sto ti kazes oklopljena,u sklopu sve,cvrsto i sigurno deluje ali da je sad neki kvalitet (sama izrada cooler-a i kvalitet plastike) necemo da se lazemo..

Uvek sam bio surovo iskren i samo se oslanjao na cinjnice i istinu..Ovo kazem jer ova polemika ide samo i iskljucivo u tom pravcu ,nema nikakve drugacije namere niti porive..Kome se ne svidja zao mi je..

Na osnovu izgleda sa slike zato sam i naslutio da ce imati slicne karakteristike.A sta ako serija 6xxx bude toplija od 5xxx???

Poslednja izmena:
Neki ce jos da organizuju izbor za miss graficke :d
I dalje nista nije provereno tako da manite se prepucavanja dok zvanicno ne stignu..

Ja sam imao i 5850 sappire i 460GTX Palit ( da ne pominjem 5770) i ni jednom mi se grafika nije pregrevala niti bila bučna, čak naprotiv 460ica je bila pretopla u odnosu na ATI. Kada sam to pitanje postavio u 460 temi, onda sam dobio odgovor da se samo palit tako pregreva. Ne vidim zbog čega neko mora da stalno maže ATI?! Da ste za svaku ružnu reč o ATIju dobili po dinar, do sada biste bili miloneri. Sad još ispade da ATI stavlja jefitnije aka krš komponente na matore neredizajnirane PCBove? A nV 4 godine prodaje jedan isti čip, ali naravno uvek redizajniraju PCB :p

Poslednja izmena:
Idi PCBeast na sekiru pa pogledaj Lukijin test Asus-ove 5870, ima sve o buci, zagrevanju i brzini ventilatora...
Ovo sto ti pricas je, kako bih rekao, ćorak, realno ne vidim gde si pokazao da je serija 5 bucna i da se ista greje...

Imas neki video? :D

@FantomX

Nije lepo da mi stavljas u usta nesto sto nisam rekao..Budi malo realan.Ne zelim da se ponavljam.Procitaj moje postove ponovo..
Koliko se secam uradio sam prvi - review 5870 cim se pojavila.

P.S.Nije mi jasno zasto kada se neke istinite cinjnice iznesu na videlo krene odmah neka vrsta prepirke i flejmovanja>?

Sto se mene tice ja ovde stavljam tacku.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno