...tako je bilo dve serije unazad kod Atija najjaci Single GPU bude kao Dual GPU prethodne generacije...
...dok ce na nivou performansi biti priblizno slican sa GF104.
Nista, ti ces da se igras na lptopu koji si kupio, posto si komponente rasprodao.![]()
Bas i nije tako... RV770 je bio na papiru vise nego dva puta jaci od 3870x2, a Cypress je bio tacno dva puta RV770. Performanse su druga prica, dugo je 4870x2 bio brzi od 5870 (odavno nisam testirao pa ne znam da li su optimizacije drajvera za Evergreen konacno doprinele da ga prestigne).
Stvarno mislis da Barts XT nece biti brzi od GTX460? Licno mislim da ce protiv nje biti pozicioniran Barts Pro, a XT ce biti (medju)klasa iznad, tj izmedju 5850 i GTX470. No videcemo. Bice interesantno gde ce se u odnosu na Barts i Cayman smestiti Full GF104 kada se konacno pojavi, tj koliko ce biti iznad Barts XT, a koliko ispod Cayman Pro.
Upravo tako.
E ***, 6870 (6770) je trebao da se pojavi 18. okotbra, ako se ne varam. Šta ćemo da radimo do decembra:bottle:
..pa to je i medo rekao, a ti si mu rekao da "lupa napamet"... rekao je da je realno ocekivati da single gpu bude brz kao x2 prosle generacija... a na ovo na sta si ti rekao "upravo tako " to i potvrdjuje + sto je 4890 bio 2x brzi od 3870x2.
Umesto svadje, radujte se svi zajedno sa mnom posto sam narucio konacno novi flopi![]()
Sasvim sam siguran da ce Cayman biti brzi od GTX480 u to nema sumnje ali mozda jedno 20% maximalno.Sto se tice teselacije 2x napredak i mogu da razumem,to bi opet bilo taman toliko bolje da budu brzi od nv ali sve preko toga je previse zbog vremena i tehnoloskog procesa.
Sto se tice GTX460 sve vise modela ima sa dosta vecim defautnim klokom sad vec 850 Mhz nije nista nesvakidasnje a driveri se i dalje optimizuju za ovu kartu (ovo govorim zbog cene i konkurencije u odnosu na performanse).Moja predvidjanja u odnosu na neke date specifikacije koje imaju na netu da ce ipak biti pozicionirana u rangu sa Barts kartom nesto sto je trebalo da zameni 5770 tj sada 6770 dok na kraju nije dobila naziv 6870.Stoga upravo prozilazi da ce cena igrati odlucujucu ulogu a sve mi se cini da ce ATI sad biti malo nepovoljniji u ovom segmentu dok ce na nivou performansi biti priblizno slican sa GF104.No videcemo..Svakako ce biti zanimljivo.
@TheBear
Ti se ocito ne razumes u proizvodne procese,tehnolske mogucnosti i sl..Lepo je biti optimistican da nekazem vatreni navijac ali ne treba lupati na pamet.Drugo koje su to serije bilo duplo jace od prethodnika?Najveci uspeh je bio sa 5xxx u odnosu na seriju 4xxx do sad u odnosu na dobitak u performansama!
A ti si sigurno strucan jako sto se proizvodnih procesa tice...
4870 koji je kao 3870 X2 ? Ocekujem takvu situaciju i sada, plus sto 5970 ustvari i niej kao dve 5870 nego ima manje klokove pa dodje skoro kao 5850 CF, pa najjaci Cayman ce valjda biti te jacine, naravno to "duplo" ne znaci 100% jer iskoriscenje kod CF je oko 70% u proseku kod ovih dualGPU karti cak i manje mozda...
Ja ovo pricam na osnovu ovih vesti s neta, ako Barts koji je srednja klasa i naslednik Junipera bude ovako jak kao sto se prica, Cayman mora mnogo jaci da bude.
Okej, da pitam nesto, nisam bas ni pratio na casu:
Da li ce nam serija 6 doneti nesto novo sem raw power i poboljsane teselacija (ovo mi je diskutabilno)?
Slabo po netu ima nekih informacija, uglavnom broj shader-a, cluster-a, magistrale.....
Oce ubace neku novu tehnologiju, neki fancy future?![]()
Kada nVidia forsira GPGPU/CUDA priču onda je to komedija jer bi trebalo da se orijentišu na gejming a kada se neko potpuno opravdano sprda sa ATIjevom fizikom onda se daju linkovi koji pokazuju kojekakve "ozbiljne" programe, holivudske blokbastere i slično. Gde su bre igrice? Kada će u igricama umesto powered by PhysX da iskače logo AMD Bullet Physics (Open Physics)?
pa jel ne treba da se orijenitu na gaming? GPGPU je daleko od komedije, mojne da menjas teze!Kada nVidia forsira GPGPU/CUDA priču onda je to komedija jer bi trebalo da se orijentišu na gejming
"potpuno opravdano sprda" WTF! Cime je opravdano? Neznanjem ili umisljenim znanjem? A oni "programi" su vala bas kojekakvi ni prici raspamećujućem Cryiostasisu ili Darkest of Days! pfff... pa ATI ni nema fiziku! Sa cime tu ima da se sprda?a kada se neko potpuno opravdano sprda sa ATIjevom fizikom onda se daju linkovi koji pokazuju kojekakve "ozbiljne" programe, holivudske blokbastere i slično.
Gde su bre igrice? Kada će u igricama umesto powered by PhysX da iskače logo AMD Bullet Physics (Open Physics)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari