- Učlanjen(a)
- 01.11.2009
- Poena
- 169
Inci ili centimetri. Verovatno inci, glupi ameri...
Da su inci merna traka bi izgledala ovako

Inci ili centimetri. Verovatno inci, glupi ameri...
pa 13% uvecanje ne zvuci preterano... pa samo je mem. ctrl drugaciji, obzirom da podrzava duplo siru magistralu, a sigurno tu ima jos nekih uvecanja u odnosu na Cedarovih 80 STREAM procesoraCedar je 59
pa 13% uvecanje ne zvuci preterano... pa samo je mem. ctrl drugaciji, obzirom da podrzava duplo siru magistralu, a sigurno tu ima jos nekih uvecanja u odnosu na Cedarovih 80 STREAM procesora![]()
pa Cedar se i dalje prodaje k'o ćetenalva na trzistima koja su bogata poput nasegDa li to znaci da AMD vise nece imati kartu sa 64-bitnom memorijskom magistralom, ili ce se Cedar eventualno i dalje proizvoditi? Ukoliko ce se i dalje proizvoditi za ultra low end, moguce da ce tu biti rebranda![]()
Verovatno pomeraju donju granicu na gore zbog fusiona...
pa Cedar se i dalje prodaje k'o ćetenalva na trzistima koja su bogata poput naseg
tako da sigurno nece biti zakopan... barem ne odmah![]()
http://www.nordichardware.com/news/...-hd-6350-qcaicosq-30-faster-than-hd-5450.html
Ista sirina magistrale?
EDIT: Moja pretpostavka je 96 ili 128 procesora![]()
There is one CrossFire connector for 2-way CrossFire support.
Performanse ce verovatno biti na nivou 5850 ili blizu njega, ali je pravo pitanje koliko ce AMD traziti za kartu... 219-229$ mozda?
Uspeli su od simpaticne firme da predju na blago iritantnu.
pa ako kartica bude brza od GTX460, sigurno je da nece biti jeftinija! Zar to nije logicno?...uf..mnogo je to po meni, pored 5850 i gtx460... bolje bi im bilo da dobro razmisle kolko mogu da dabiju za tu kartu.
AMD mora dobro da pazi sta ce sada da uradi sa cenama. Vec igra po tankoj zici i po zivcima kupaca. Ako opet bude bio fazon imamo brze karte i zato ce biti jos skuplje mogu da se pozdrave od mojih para.
samo sto gtx460 se moze sad kupiti i kad na to dodamo sve ostale djakonije koje idu uz NV ja nevidim razlog da iko ceka kartu po istoj ceni koja nudi "manje" jedino moze privuci ljude ako bude jeftinija ili brza
pa svaka roba ima svog kupca!AMD mora dobro da pazi sta ce sada da uradi sa cenama. Vec igra po tankoj zici i po zivcima kupaca. Ako opet bude bio fazon "imamo brze karte i zato ce biti jos skuplje" mogu da se pozdrave od mojih para.
koji je tvoj (licno) ciljani cenovni rang prilikom izbora kartice?+1.. bice dosta karti u tom srednjem-visem segmentu, a razlika izmedju njih ce biti 10-30%(razlika3-5 fpsa na 40 fpsa) i razlika u ceni...mozda je nekom bitno tih par fpsa... ja znam da cu ici na jeftiniju.
koji je tvoj (licno) ciljani cenovni rang prilikom izbora kartice?
pa svaka roba ima svog kupca!
Ti ako ne mozes da platis brze i skuplje, uzeces sporije i jeftinije... neko drugi, pak, ce odabrati ono drugo jer mu to budjelar dozvoljava.
Zato i postoje razliciti trzisni segmenti... da bi svako imao nesto da kupi!
U svakom slucaju, uzimajuci aktuelnu trzisnu konstalaciju, ja se ne bih zaletao sa prejudiciranjem cena za bilo koju od NI baziranih kartica.
Nadam se da sam bio razumljiv. Klase karata su jedno, a redjanje sa sve vecim cenama je nesto sasvim drugo.
Mada, najlogicnije je da bude brza od GTX460 i da kosta isto![]()
Bio si sasvim jasan, ali pitanje je koliko i realan (NHF)
Konkretno, da li bi po tebi bilo realno da ovaj Barts kosta 150e i da pri tome bude brzi od GTX460?
Ne znam odakle ti ovo za redjanje sve vecih cena, kada je upravo cena za HD5770 pala: http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/faith/radeon-5770-prices-plummet-to-welcome-gts450/
Pre 5770, pala je i cena za 5830...
Ono sto je po meni realno, jeste da ces ti u jednom momentu da upgradeujes na 5770, jer ce ti se uklopiti u tebi prihvatljiv cenovni segment.
Iluzorno je ocekivati da ce kartica sa 256bitnom magistralom, ciji GPU zahteva dva 6-pin konektora da kosta 150e na launchu!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari