Šta je novo?

ATI kao GPU a Nvidija za fiziku

Odlično, prava stvar. :)

Koji je ovo hladnjak?

Ljudi moji, danas me lik ispalio za Evga 8800GS i ja veceras onako popishan ugledam ovu temu :banana:

Imam ASUS M3N72-D plocu koja mi se nije svidjala jer ne otkljucava AMD procesore (jezgra, L3), ali ima 140W CPU support.
Dobijao za nju 30Eura i reko' NECU da je prodajem!

Sad cu da odrastem (kad napunim 36. :d), prodam ovaj X4 620 i ima da sklopim sve ovo sto sam trebao prodati za tepsiju ribe:
1. M3N72-D,
2. HIS 4830 IceQ4,
3. Evga 8800GS,
4. X4 955 C3.

Samo ako CM Real Power 520 izdrzi, ali valjda hoce kad moze kod spaad-a.

@M_M: Ova DDR2 Kingston cl3 sto sam uzeo od tebe radi k'o satic, kuc-kuc ;) :wave:
Bravo za temu!

Ja se bas i nerazumem nesto specialno , ali ovde CUDA neradi ?! ... a i da radi neslusa je "EDIUS" a ja bih to jako voleo.

Hladnjak je sa ove karte,samo sto sam morao da ga skratim sa prednje strane.(ja je ubio:wall: pa je cuvao u kutiji:-devil-:)
http://www.hisdigital.com/un/product2-319.shtml
CM Real Power 520, nece ni osetiti te dve karte.:)

spaade bio si i ostao car, jos iz vremena kada smo provalili 4830, a ti 2 komada 4830! :D

Mrzi me da citam prvu stranicu :d, jel' ima neka posebna podesavanja ili samo ubodes Nvidiu u drugi slot i cepaj!??

Ati full,ubodes Nvidiu - instal.drajver,fiziku-pech u 99% slucajeva ne radi:smash:prvo u CCC-u odradis Extend displays pa tek onda u Win-u ona podesavanja u rezoluciji iz onog videa koji sam okacio.To je to.Radi bez problema.
:wave::wave:
P.S. ako bude trebalo pasce jos jedna 5850(bilo mi dugo da cekam 5830),mada je to ubedljivo naj isplativiji segment,a i cekam sta ce NV da uradi.(?)"sekiram" ja, ali sa strane.:D

Ati full,ubodes Nvidiu - instal.drajver,fiziku-pech u 99% slucajeva ne radi:smash:prvo u CCC-u odradis Extend displays pa tek onda u Win-u ona podesavanja u rezoluciji iz onog videa koji sam okacio.To je to.Radi bez problema.
:wave::wave:
P.S. ako bude trebalo pasce jos jedna 5850(bilo mi dugo da cekam 5830),mada je to ubedljivo naj isplativiji segment,a i cekam sta ce NV da uradi.(?)"sekiram" ja, ali sa strane.:D

Hvala na info. Link ka pecu ima na prethodnim stranicama? Prvo nabaci neki procesor novije X3-X4 katogorije! ;)

Nagovaram drugara da donese njegovu Nvidiu kod mene da isprobamo!!!

Ma nemoj se sekiras cuvaj zdravlje svuda je isto i benchuj s tim karticama! :d

:wave:

Pozdrav. Evo sad sam procitao ovu temu i provalio sam nesto novo. Kuci imam ove atijeve a u radnji 8800gt. Verujte mi da razliku u grafici kod ove igre nisam primetio, a ima je i tekako. Evo i linka:

http://www.youtube.com/watch?v=vINH6Z9kqgI

Znaci, nama treba jedna karta koja je u stanju da prikazuje PhysX. Sto je ovde, hartije kole lete, zastave koje se viore, para koja se siri i tako. Svu snagu igre , kao sto se vidi i na skorovima vantage vuce primarna grafika. Znaci fps ce biti onakav kakav je sa primarnom grafikom a nvidia nam treba da bi dopunila ili omogucila osposobljavanje PhysX u igri. Znaci da nvidia gpu obradjuje samo PhysX detalje, sto znaci da za to i ne treba da imas neki extra nvidia model karte kao sekundarni. Vec neki koji ce moci samo da obradjuje te PhysX detalje. A tu idem i logikom da ako ti za to treba gtx260 onda je bezveze da tako jaku kartu i koristis kao secondarnu samo za PhysX. Dovoljan ce biti i ona sama. Ispravite me ako nesto nisam dobro shvatio. Pozzz.

P.S. Pokazao sam suprugi ovaj kilp u vezi PhysX on i PhysX off, na sta je ona rekla : Sta sad, Batman nije Batman ako nema PhysX. xexexex :laugh:

Ako imas dve karte uvek sve prikazuje samo prva, dok druga samo racuna pozicije objekata pod uticajem fizicke simulacije i dalje podatke prvoj gde da ih crta.
Za sada jedan GTX260 je dovoljan za sve. U slucaju da pravis neki mix sa slabijom kartom nemoj ici ispod 9600 jer je on sasvim dovoljan za max fizicke efekte.

Nvidia helps the HD 5870 beat the GTX285 in PhysX

With 9800GT as dedicated PhysX card

batman3.jpg

Izvor

:p:p:p

Hm, zanimljivo. Izgleda da dodatna physx kartica više pomaže ati-ju nego nvidiji?

Npr, sa 4xMSAA uključenim;
GTX285 bez fizike 104fps, sa 9800GT i fizikom na high 77fps
5870 bez fizike 101fps, sa 9800GT i fizikom na high 94fps

Da li je moguće da kada su dve nvidije, fizika ipak optereti obe kartice a ne samo jednu?

Bice jos interesantnije videti gtx480/70 vs. 58xx+neki 9600/240 sa physx on/high.

Hm, zanimljivo. Izgleda da dodatna physx kartica više pomaže ati-ju nego nvidiji?

Npr, sa 4xMSAA uključenim;
GTX285 bez fizike 104fps, sa 9800GT i fizikom na high 77fps
5870 bez fizike 101fps, sa 9800GT i fizikom na high 94fps

Da li je moguće da kada su dve nvidije, fizika ipak optereti obe kartice a ne samo jednu?

Nema tu ništa čudno, 9800GT u oba slučaja odradi fiziku bez problema i ima još fps-a u rezervi, tako da je stvarna razlika u fps posledica toga što je 5870 jača od GTX285 - a nevezano za Physx

Nema tu ništa čudno, 9800GT u oba slučaja odradi fiziku bez problema i ima još fps-a u rezervi, tako da je stvarna razlika u fps posledica toga što je 5870 jača od GTX285 - a nevezano za Physx

Jeste čudno, pogledaj malo bolje. Bez fizike im je razlika u brzini (sa 4xMSAA) 3-4% (101vs104fps), a sa 9800GT fizikom oko 20% u korist 5870... 81vs101fps, i 77vs94fps

Cool tema

Vidim ja da cu ostaviti 9800gt za "fizikaliju", a ubosti 5830 kao primarnu kartu, ako neki mid-to-high 256-bitni fermi derivat bude puno skuplji od 5830

Best of both worlds, za razumnu kintu...ako se u medjuvremenu ne dogovore da physX bude nekako "izvrshiv" i na ATi-ju, mada nesto sumnjam u ovo

Jos jednom da iznesem moje iskustvo, znaci bilo koja karta NV od 9600GT, 220, 240 i td sa ATI58xx dize frejm rejt u igrama sa ulkljucenom fizikom. U zavisnosti od NV karte bice vam veci ili manji Low frejm rejt u igrama sa fizikom, ostalo sve zavisi od ATI ja. Voleo bih da dodjem do onog testa za FERMI sa onim coveculjkom i da to probam na kombinaciji 5870/GT240 jer je to naj isplativija kombinacija i po ceni i po potrosnji i performansam. Ako test pokaze da nije velika razlika izmedju tog dvojca i FERMIja onda ga je NV ugasila. To moze lako da sedesi, a sa cenom 300+70 i nizom u buduce, FERMI ne bi smeo da bude vise od 400e, jedino ako NV ne prestane da pravi GT200 seriju sto je za ocekivati

Poslednja izmena:
a zamisli tek kombinaciju 5830 za oko 170e i neka polovna 9600gt za 40-45e...

Jeste, al ko potera ATIja mucice ga drajveri, smrdece mu noge, bla bla truc...
Fanboy lupetanja na stranu, ova kombinacija izgleda sjajno. I kao najbolja solucija za gejmere.

Ako se u buducnosti razvoj svega bude kretao na stranu fizike i bas me bude zasvrbelo, verovatno cu uzeti neku slabiju NV kartu za fiziku. Deluje mi kao bolje resenje da imam jednu hladnu i ekonomicnu kartu za primarni prikaz + slabiju NV za fiziku koju mogu i da ugasim kad mi ne treba, nego jednu monstruoznu kartu koja ce sve da radi, pa ce da radi i da trosi i greje cak i kad nista ne radi...

a zamisli tek kombinaciju 5830 za oko 170e i neka polovna 9600gt za 40-45e...

A ko vec ima 8800GS :p moze samo da ceka da se pojavi taj 5830 i onda uzivancija.
Mada glupo bi bilo tjerati ovu kombinaciju na 19"w monitoru.
Trebao bi' razmisliti i o novom 22" monitoru (volim 1680X1050 razoluciju, ali ne znam koliko mi je to pametno sada)

Poslednja izmena:
ja bi poterao i tu kombinaciju sa 5770 jer je naklokovana kao 4890 i sa tom tvojom 8800gs ima da uzivas u "fizici" cak i na vecem monitoru od tog tvog

radio bi super i na 22 incnom monitoru...pa pomisli samo kako radi npr 4890 jer ta graficka nigde nije spora i zamisli da nja nju dodas za fiziku 8800gs

Dovoljno je to i za fullhd.

Nego kad vec se radi o kombinovanju dve karte imam jedno pitanje: jel moguce da stavim ovaj 5850 u drugi pci-ex slot, a za fixiku u prvi? jer sam nakacio accelero i 25mm fan, usvakom slucaju moze da se resi stavljanjem slim venta...

@rapture mozes nema veze bitno ti je samo prostor i da graficka koja ti je primarna ima sto bolje hladjenje

Sta mu dodje ovo?

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    45.5 KB · Pregleda: 80
lepo bi ti radilo na tom monitoru...javi sta si uradio kad to sastavis

ne,ne vidis to pitanje :)...bila je furuna,mada trebao si da je zadrzis dok zima ne prodje jer si mogao da grejes sobu sa njom :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno