Šta je novo?

ATI Eyefinity

mada rapture je u pravu. Ti okviri daju posebnu draz u simulacijama voznje. To je zapravo pravi osecaj, posto ti okviri simuliraju A-stub u autu:d

Da ,i to najbolje kod old-timera posto su imali vertikalnu soferku :p .

@tomazino Ti si Mazohista!

@pixell Sta li nam je sa Nedjom?:)
lepo je videti da neko brine ;)
nVidijaši mu napravili sačekušu i overclockovali ga. :D Ili je naš`o Tubana pa se sigra. Ili konačno može da se naspava kada je video odgovor nVidije na 5000 seriju.

Mogu ja ovako do sutra ali da ga nema, nema ga...
Ma , sve samo nikako da se naspavam :S: ovi AMD-ovci razbijaju sa launchevima, posla preko glave! Te 890GX, Te novi Opteon, te novi FirePro, pa evo stigao i 890FX, pa se psiholoski pripremam za skoro cimanje sa carinom oko Thuban sampleova, pa organizacija jednog mnogo cool eventa, pa organizacija jos jaceg projekta za AMD na globalnom nivou koji ce se realizovati u Srbiji sa domacom "radnom snagom", pa gomila birokratije :S: ma raspad sistema! I pri svemu tome ovi iz NV mi ne olaksavaju zivot jerbo premium partner prodaje 10x vise ATI nego NV kartica... pa i to treba izservisirati... tezak zivot :d
iskreno nikad ne bi mogao da igram igru a pritom da gledam u neke okvire ..... osim ako nije neki flight simulator ... pa mi ti okviri ujedino simuliraju okvire prozora u avionu .... lol isto vazi i za voznju
iskreno, o tome mozes da sudis tek kad probas ;)
mada rapture je u pravu. Ti okviri daju posebnu draz u simulacijama voznje. To je zapravo pravi osecaj, posto ti okviri simuliraju A-stub u autu:d
:D

At last...

@ Nedjo Lepo sto si dosao :), ali jel moguc neki info , ili kontakt sa tom "firmom" sto radi multimonitorski sistem preko eye-a, mislim da te ne gnjavim, samo kazi da, pa kad bude :).

@ Nedjo Lepo sto si dosao :), ali jel moguc neki info , ili kontakt sa tom "firmom" sto radi multimonitorski sistem preko eye-a, mislim da te ne gnjavim, samo kazi da, pa kad bude :).
pitacu ih...

Ovo je sjajno. Potpuno sam smetnuo sa uma 5xportrait mod, to mi je za sada favorit :)
A cudio sam se kad su izbacili onu eyefinity5 verziju sa 5 izlaza i pokusavao da zamislim 5 landscape monitora i kako bi to neko uopste poredjao :D
Uopste mi nije pao na pamet portrait mod :)

Npr. eyfinity sa 5 ovakvih :eyebrows: u portrait.

:Klanjanje

Kad bi se ova proporcija prenela na standardne 24-ke, ivica bi bila manja od 0.5cm.

Mada bezel moze da se smanji i skidanjem plastike sa monitora, ovo dole je 19-ca:

Prilozi

• 100_1790.jpg
    100_1790.jpg
    87.6 KB · Pregleda: 53
Novi Eyefinity promo video na zvanicnoj AMD-ovoj YouTube stranici!

http://www.youtube.com/watch?v=FPq76Wib3Eg

Inace ovaj video je u potpunosti proizveden u Srbiji

Znaci nasa radna snaga od sminkerke, preko glumca i rezisera, pa do CGI post-produkcije... it feels good! ;-)

BTW
Mozda je trebalo na snimanje da pozovem Reptura i drustvo jer sam za potrebe istog nabavio tri DP monitora ;)

Inace cela ekipa koja je radila clip je bila apsolutno odusevljena igranjem Dirta 2 na Eyefiniti setupu :)

Poslednja izmena:
sto kaze jedan komentar sa yt: And he played with a sh*t Wheel ^^ :D

ozbiljno, na 15. sekundi volan se zakoci na 90 stepeni jer ne moze vise da se okrece, dok lik i dalje vrti ruke :)

Niice, cestitam. Svetsko, a nase :D
Dobar je video, svidja mi se poruka.

Mene zovi kad nabavite ove gore 50"-ne NEC-ove. Manje ne priznajem. Ajd, moze i Eyefinity od sminkerke ali samo ako je 35/23/35 inca :p i sa displayportom :D :D

Ono su HP-i u videu ako sam dobro video?

@kimi: sad bi mogli da raspredemo raspravu, zasto taj volan, zasto Dirt, zasto HP, zasto je retko blato..... ali zvezda videa nije gaming hardware nego surround view.

Poslednja izmena:
@Nedjo Imao sam ja dobar volan za video :), stvarno dobro odradjeno.
Koliko vidim monitori su 22', 16:10, koliko je komad?:bottle:

Evo jos jednog interesantnog "linka", "just look at the pictures" ;)...

Prilozi

• IMG_0861.JPG
    IMG_0861.JPG
    376.3 KB · Pregleda: 112
  • IMG_0864.JPG
    IMG_0864.JPG
    449 KB · Pregleda: 91
Nabavio znaci? Koji, odakle, posto? Pasivni ili aktivni, koju rezoluciju moze da izgura....?
Ajde gukni, sta si se skamenio :D

Kako da organizujemo neki test voznji? Ja obezbedjujem G25, aktivan nalog na iRacingu (zasada sa najdetaljnijom podrskom za multimonitor) i 1 komad 22", DVI, 16:10 monitor.

PowerColor HD 5970 Eyefinity 12:

45a.jpg

PowerColor had to extend the connectivity on a third slot with mini-Display Port connectors, as it ran out on space with two slots holding 6 connectors and the crucial air-exhaust vent. The second set of mini-DP connectors sit on a riser card, which is detachable, turning the card into a dual-slot Eyefinity6 card. To help handle 12 display heads, the card has 4 GB of GDDR5 memory spread across two 256-bit wide memory interfaces. It is capable of running large Eyefinity display heads which span across all the 12 physical displays. The Eyefinity12 card from PowerColor is expected to be launched during the Computex event, early next month.

Nabavio znaci? Koji, odakle, posto? Pasivni ili aktivni, koju rezoluciju moze da izgura....?
Ajde gukni, sta si se skamenio :D

Kako da organizujemo neki test voznji? Ja obezbedjujem G25, aktivan nalog na iRacingu (zasada sa najdetaljnijom podrskom za multimonitor) i 1 komad 22", DVI, 16:10 monitor.

Da nabavio, aktivni, ali posto je to vga ne zahteva dodatni izvor napajanja, rezolucija do 1920x1200, izaso je 28 funti + dostava u UK, i + slanje iz UK u sumadiju,).Malo je skuplje nego u USA, ali kad nema na drugom mestu,).

Kupljeno u UK, ovde - http://www.cabling4less.co.uk/products/931/displayport_to_vga_(female)_adaptor/ .

Inace probace se sa drustvom(za ovaj "run" su mesta malo rezevisana:p) posle sv. nidze:), i naravno konkretno da se potvrdi da skroz radi, onda moze slobodno da se pazari...

Odakle si?

Sapphire Does 3D Gaming with Eyefinity

Sapphire demonstrated the following set up, which combines a single Sapphire video card with ATI Eyefinity support, three Zalmon Trimon 3D displays and a third party 3D driver from iZ3D. The result is a 5760 x 1080 display area of eye-popping 3D. Yes, you still have to wear the goofy glasses.

sapphire-3d-eyefinity,9-W-253076-13.jpg

http://www.tomshardware.com/news/ATI-Eyefinity-3D-3D-Gaming,10742.html
http://www.sapphiretech.com/presentation/media/?psn=0004&articleID=2870

Jedna stvar me buni pa ako neko može da razjasni.
U FAQ-u kaže:
Does ATI CrossFireX™ technology work with ATI Eyefinity Technology?

Yes, ATI CrossFireX™ technology is now compatible with ATI Eyefinity technology.

Note: Monitors connected in a Display Group must be connected to the same graphics card.

Ako je tačno ovo boldovano kako onda funkcionišu konfiguracije poput one od 6x4 monitora kao sa prve strane?

Pretpostavljam da display grupu čini horizontala ... u tom slučaju 4x Eyefinity 6 u CrossFireX

Poslednja izmena:
A display group may consist of two or more displays, all of which will operate as a single large surface.

Mislim da nisi u pravu, kako sam ja shvatio grupa je definisan raspored odredjenog broja monitora. Valjda ce neko razjasniti ovo. Trebao bih da napravim zid 3x3 pa me zato ovo interesuje.

Grupa se ponasa kao jedan monitor u klasicnim kombinacijama.
Ako spojis 2 monitora, obicno imas 2 "grupe" tj na jednom su ikonice, a drugi je odvojeno i sistem ih razlikuje... Koliko sam ja skontao ti ovde mozes da ih spojis u jednu grupu pa da se samo slika podeli na pola, tj otvoreni prozor koji maksimizujes ce da ode na oba ekrana, a ne da zauzme ceo jedan.

450e je prevelika cena, s obzirom da mi se cini da je ovo samo "prepakovani" f2380 u kuciste sa manjim ivicama, mada je resen problem sa adapterom, posto ima dp ulaz, ali ipak i to ne poravdava cenu.
Tek u 2011 ce biti masovnija i povoljnija ponuda thin bezel monitora, jos uvek zele da se opare na eyefinity-u tako sto ce ga i dalje tretirati kao ekskluzivu...

Ne mogu da prestanem da mislim o ovim monitorima u Eyefinity-u (wet dreams) :d.

Grupa od 3 komada sa sve stand-om izađe skoro 1500€ što je naravno mnogo ali su monitori BOMBonica :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno