Šta je novo?

ATi Catalyst 8.12

Pa dobro bre, majku mu, 'bes Krizu, nije to valjda jedina igra koja postoji na vascelom svetu? :)
(a opet, vise lezi nVidia-i... a opet :), ni kod njih bogami ne klizi :))

Idi deder na sledecu stranu testa, ima poredjenje u jos jednoj igri... neki Conan, 'bem li ga, valjda onaj Svarcenegerov Kimerijanac :d... I know, verovatno je neka jaca igra, but hey! - oni su to testirali, ne ja :D

I tamo CF-X objasnjava neke stvari... meni omiljena recenica: "Free 8X AA in Age of Conan at 1920x1200 with the Radeon HD 4870 X2." :d:d:d
(jer realno, bole me uvo i za jacu rezoluciju, i za CrossFireX... samo AA me interesuje :))

Iskreno ne kapiram koja je frka sa tim 8.12 drajverima... ja sam ih instalirao na Vistu x64 bez problema i cak nisam morao ni komp a restartujem! A o ciscenju drajvera nema ni govora... Za sada mi sve rai bez ikakvih problema, nikakvi restarti, errori i gluposti...

Hmmm a da nema to veze sa piratskim Windowzom? Ili mozda AMD namerno sakati vas Intelovce :D hihihihi...

Realno mislim da jedan Windows Update mora da se odradi, sto je naravno problem sa piratskom verzijom. Moja Vista je updateovana redovno i apsolutno nikakvih problema nisam imao. Doslo doba da se Service Pack proba! :D

A da, ATI drajveri uglavnom izlaze ~10-og u mesecu...

EDIT: malo sam zakasnio, nisam ni primetio da ima postova posle 9. decembra :D... izvinjavam se

Poslednja izmena:
Jeste, CF-X ima "edge" u Conanu, SLI u Crysisu. You win, you lose some. :)

A ako bih birao, uzeo bih SLI zbog TWIMTBP. :)

Jeste, CF-X ima "edge" u Conanu, SLI u Crysisu. You win, you lose some. :)
Taj rad...
Ma, uglavnom i jeste tako, a uvek je i bilo.

Ipak, ako cemo realno - screw Konana, koga briga za tu igru... Kriza jeste mnogo bitnija. Ali, on the other hand - screw i Crysis, vise mi se na glavu popela ta uzasno neoptimizovana igra... trebalo bi je bataliti, i okrenuti se drugim standardima, poput FC2, Fallout-a 3, GRID-a, CoD-a, Clear Sky-a... GTA-a cetvorke, koji ce postati novi etalon vrednosti celog sistema, a ne samo graficke (novi Crysis, anyone? :d)... ima bre tu bitnijih i bolji igara za uporedjivanje CrossFire-a i SLI-a.
Ako me i zanima sta je brze, CF(ovi) ili SLI, pre cu to da gledam kroz ove igre, nego kroz Crysis.
A ako bih birao, uzeo bih SLI zbog TWIMTBP. :)
Ja ne bih :d :d :d

^ Sto neko rece kad su izasli testovi 280-ice u Krizi - "What's wrong with that game lol". :d :d

Poslednja izmena:
Ja iskreno ne primecujem za sada nikakav boljitak u odnosu na 8.11 drivere...

Na Kipru, 2004. godine, ovaj Grk je mene i tadašnjeg Head of public relations kompanije ATI, gospodina Chrisa Hooka snimao kamerom kako se (nakon nebrojeno mnogo popijenih koktela - I might add) svađamo ko će u pesmi "Say Say Say" biti Paul McCartney, a ko Michael Jackson.

kralju :d

Meni su ovi 8.12 značili razliku između mogućnosti i nemogućnosti igranja GTA IV. Sa 8.11 igra mi je stalno zaglavljivala sa crnim ekranom na po par sekundi, kao kod VPU recovery-a. Sa 8.12 sve radi, iako kilavo, ali radi :)

Cini mi se da konacno 4870x2 i ovaj driver saradjuju, sto pokazuje normalan klok prvog GPU-a po paljenju windoze. Da ne zurim, sacekacu jos par restarta (do sad sam prosao dva) pa da vidim, ali izgleda da je taj bag sredjen :)

Cini mi se da konacno 4870x2 i ovaj driver saradjuju, sto pokazuje normalan klok prvog GPU-a po paljenju windoze. Da ne zurim, sacekacu jos par restarta (do sad sam prosao dva) pa da vidim, ali izgleda da je taj bag sredjen :)

http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1033022384

uradi sve ovo (part IV obavezno) i nema problema, sve ce zapamtiti ;) meni su oba gpu-a na 300/300 u 2d :) (i nakon restarta win-a a drajveri samo install preko starih)

@bymax
uz .net 3.5 ccc se "dize" (da prostis :d ) za sekund ;)
a uz sjajni ati tray tools moze i da se ne koristi uopste ;)

p.s. kao sto napisah ranije... 'vidija je dobra za "out of box" i "next, next" instalaciju dok sa druge strane atiju ne treba driver cleaner/sweeper i nema 15 drajvera mesecno :)

ivke76 je napisao(la):
p.s. kao sto napisah ranije... 'vidija je dobra za "out of box" i "next, next" instalaciju dok sa druge strane atiju ne treba driver cleaner/sweeper i nema 15 drajvera mesecno :)

Ko zna, mozda je to i dobro!!! Ja znam da se svaki put kad izadju novi drajveri radujem jer se lozim da ce igre da mi rade brze, a kad ono cvrc milojka... sve po starom :D

ATI ima RC, a nV bete drivera, tako da su ista banda sto se toga tice. :)

Bas sam probao GTA IV.... X4 9950 (2,6ghz), 2x2gb 1066mhz ram, 4580 (650/993) i radi average na 27 FPS...

1680x1050
textures medium
rendering high
draw istance 25
car amount 100
details 100
shadows 16

Jel 27FPS avg malo za to ili se meni cini samo? 8.12 Cat... isto tako i sa 8.11 Cat, mala je razlika da bi se pominjalo...
Jel neko imao iskustva sa phenomom i GTA IV?

da li si probao one tweak-ove igre sto su ljudi pominjali u GTA4 temi? ako nisi, prelistaj temu i nadji ih, trebalo bi da igra dobije znacajan boost :) navodno, treba iskljuciti vsync i jos po neko ogranicenje i igra ce se razmahati :)

Nisam jos probao, jer nisam kuci... ali mogu vam reci i da igra "izgleda" kao da secka i na 35 fps.... igras pomislis secka, pogledas u fps (fraps 2.9.4) a kad ono pise 35 FPS... cudno...

Probacu te tweakove (ako mislis one commandline.txt) u ponedeljak ili utorak kad dodjem ciku :D

@ivke76
Videh ja taj link jos prvi put kad si okacio :wave:
Ali zeleo sam da vidim kako radi sada sve out of box :)
Posle dosta restarta mogu reci da sve sljaka fenomenalno.

ATI Catalyst 8.12 Analysis - XP & Vista

Performance Improvements

The following performance gains are noticed with this release of Catalyst™

3DMark Vantage DX10 – performance gains of up to 5% for Single and
Crossfire mode. Performance gains were noticed on HD46xx, HD4550 and
HD4350.

Call of Duty: World at War DX9 – performance gains of up to 21% for Single
and Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD48xx.

Crysis DX10 – performance gains of up to 25% for Single and Crossfire
mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx.

Crysis Warhead DX10 – performance gains of up to 13% for Single card
mode and up to 16% for Crossfire mode. Performance gains were noticed on
all Radeon HD4xxx.

Devil May Cry 4 DX10 – performance gains of up to 6% for Single and
Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx and
HD38xx.

Fallout 3 – performance gains of up to 15% for Single card mode.

Far Cry 2 DX10 – performance gains of up to 10% for Single card mode and
up to 57% in Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon
HD4xxx and HD38xx.

FEAR DX9 – performance gains of up to 6% for Single and Crossfire mode.
Performance gains were noticed on Radeon HD4870X2 and HD4870.

Hellgate: London DX10 – performance gains of up to 6% for Single card
mode and up to 10% for Crossfire mode. Performance gains were noticed on
all Radeon HD4xxx.

Left 4 Dead DX9 – performance gains of up to 10% for Single card mode and
up to 5% for Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon
HD4870 series.

Lost Planet Colonies DX10 – performance gains of up to 10% for Single and
Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx and
HD38xx.

Prey OGL – performance gains of up to 15% for Crossfire mode. Performance
gains were noticed on Radeon HD4870 1GB products, HD46xx,
HD45xx.

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky – performance gains of up to 10% for Crossfire
mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx and HD38xx.

Unreal Tournament 3 DX9 – performance gains of up to 18% for Single
card mode and up to 15% in Crossfire mode, especially in cases where AA is
enabled. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx and
HD38xx

http://www.tweaktown.com/articles/1685/1/ati_catalyst_8_12_analysis_xp_vista/index.html

Pa, jel' vidis da nije u pitanju igra, nego 3dmark, to ko zeli da 3Dmarkuje sa Radeonom 4350, plus navode i crossfire u tekstu. :)

LOL, sve se svede na to da budze drajvere za 3D Mark i onda spamuju po sajtovima, lozeci masu da kupi nove kartice!!! :D

Treba njih malo :smash::smackbum::smack::exploder::crash::wall:

LOL, Crossfire 4350.... WHY, OH GOD, WHY :D.... so you can do M$ Excel at 25fps :D

Poslednja izmena:
Ljudi jel uspeo neko da pokrene onaj Avivo video coverter?

Ja nikako ne mogu da ga nadjem!?!?!

pozdrav...ja sam konvertovao sa novim ATI driverom i sve je bilo gotovo za 10min tj mnogo brze

Moze neko da okaci linAk za konverter, ja ne mogu da ga nadjem na njihovom sajtu daje mi uvek link za drivere a 8.12 imam instalirane i toga nema.

Odes na sajt, izaberes OS koji koristis on ti izbaci stranicu sa driverima, skrolujes na dole i nacices AVIVO ;)

Nazad
Vrh Dno