Šta je novo?

ati 3800 novi lider cena performanse [hype ili ?]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oni jedino da prodaju 3850 za 100e a 3870 za 150e,i jos neki ALIEN da im prosledi 7.11 drajvere sa vanzemaljskiom tehnologijom,jedino tako mogu da se spase,ja ne vidim drugo resenje.

P.S Jel` znate sta je dobro u svemu ovome 8800gt 256mb kosta 150 evra. ZIVEO AMD ZA OBARANJE CENA!!!

zasto su svi ovde skloni navijacki da prejudiciraju odnos "snaga" pre nego li se pravi rivali sudare na trzistu ?

Ta cena za 8800GT 265 dokazuje da ce 3850 morati biti jeftiniji tacno onoliko koliko i navode da je, ~179 dolara.

http://www.gpureview.com/amd-decides-to-hook-you-up-for-20-less-article-581.html

Sto mu dodje 120e sto je i ok, sto se mene tice ako karta sa 320 shadera bude 120e, kupujem 1 odmah :D.

I ja bih uzeo za 120e ali samo sa 512mb. Ko zna mozda za 120e ima nade ali cisto sumljam u tu cenu. Dakle ko da vise za manje para to uzimam pa moze da se zove grafika i intel ( mada cuo sam da izbacuju 2008 neke dobre komade vidicemo).

P.S Ovo 179 dolara bice 179 evra 512mb videces.

Poslednja izmena:
Hehe ,onaj review pokazuje da je 2900XT "losiji" u svakoj igri od GTS 640M varijante,sto naravno nema veze sa mozgom..Od predstavljanja 2900XT modela,maltene svaki review je pokazivao ovu kartu nesto boljom od GTS 640M modela.Al dobro,sta da se radi:).
Inace zna li neko zasto su koristili Cat. 7.9 za 3870 model, a Cat 7.10 za 2900XT? :S:

Poslednja izmena:
P.S Ovo 179 dolara bice 179 evra 512mb videces.

Kome ce to onda prodati??? Vidim ja da ce oni da rezu cene samo tako:
x3850 256MB na 140eura
x3850 512MB na 160eura
x3870 512Mb na 200eura

Sve preko toga i nece ih prodati. Ipak je tu 8800GT

Hehe ,onaj review pokazuje da je 2900XT "losiji" u svakoj igri od GTS 640M varijante,sto naravno nema veze sa mozgom..Od predstavljanja 2900XT modela,maltene svaki review je pokazivao ovu kartu nesto boljom od GTS 640M modela.Al dobro,sta da se radi:).
Inace zna li neko zasto su koristili Cat. 7.9 za 3870 model, a Cat 7.10 za 2900XT? :S:

Videcemo, ne moze se suditi o kartii na osnovu jednog testa ali za sad je, to bad to be real.

Kome ce to onda prodati??? Vidim ja da ce oni da rezu cene samo tako:
x3850 256MB na 140eura
x3850 512MB na 160eura
x3870 512Mb na 200eura

Sve preko toga i nece ih prodati. Ipak je tu 8800GT

Ma mora jos nize:

x3850 256MB na 120eura
x3850 512MB na 140eura
x3870 512Mb na 200eura

E a mocno izgledaju,jel da?:p

Prilozi

• IMG_1330_1.jpg
    IMG_1330_1.jpg
    174.4 KB · Pregleda: 67
  • IMG_1353_1.jpg
    IMG_1353_1.jpg
    162.3 KB · Pregleda: 110
  • IMG_1358_1.jpg
    IMG_1358_1.jpg
    187 KB · Pregleda: 132
  • IMG_1339_1.jpg
    IMG_1339_1.jpg
    162.8 KB · Pregleda: 87
Kojiko ti imas godinica pa se lozis na plamencice? :)
Ja mislim da je najbolje da naprave neku diamond edition (dijamanti na cooleru, naravno) gangsta verziju, to bi jako poboljsalo kvalitet igranja, fps pogotovo.

Salu na stranu, sve je to lepo, ali imam utisak da ce ATi opet uspeti nekako da uprska. A i ne mogu da se otrgnem utisku da i dalje ignorisu 8800GTX i Ultru, a upravo one prave imidz firme. Ja imam 8800GTS i jedino sto me u ovom trenutku brine je to sto ima 320MB memorije (zbog Crysisa) a ne 640.
U redu je spustati performanse u mase, ali visoki segment i dalje jednostavno nemaju.

Ja mislim da je najbolje da naprave neku diamond edition (dijamanti na cooleru, naravno) gangsta verziju, to bi jako poboljsalo kvalitet igranja, fps pogotovo.

Salu na stranu, sve je to lepo, ali imam utisak da ce ATi opet uspeti nekako da uprska. A i ne mogu da se otrgnem utisku da i dalje ignorisu 8800GTX i Ultru, a upravo one prave imidz firme. Ja imam 8800GTS i jedino sto me u ovom trenutku brine je to sto ima 320MB memorije (zbog Crysisa) a ne 640.
U redu je spustati performanse u mase, ali visoki segment i dalje jednostavno nemaju.

Najveci profit se pravi na grafikama "za masu", a ne u visokoj klasi. 2% od svih prodatih karti otpad na kategoriju 8800GTX,a minimum 35% u kategoriju 150-200e. 30-35% su i dalje "integruse", a ostalo se da lako izracunati i iznosi oko 30% (50-150eura).

Poslednja izmena:

To sam napisao cisto onako lepo izgledaju kad ih uzmes u ruku pri kupovini,ni meni nista ne znaci izgled, kad ih zveknem u cosmos (mislim na kuciste) ne vidim ni jednu.

Poslednja izmena:
Imaju visoku klasu stize u januaru,ali ce nvidia verovatno odmah da je sahrani.

Prilozi

• r680.jpg
    r680.jpg
    32 KB · Pregleda: 81
Balon od sapunice je pukao... ima li neko selotejp :D

@GoranM: Znam, naravno, potpuno se slazemo. Ali ipak mi je malo neozbiljno zanemariti visoki segment, koliko god on donosio. Cak i pored toga sto su ga zanemarili, i dalje postoje dileme "da li ce biti lider u mainstream klasi". Kad su vec zanemarili GTX i Ultru, mogli su barem da odrade 38xx seriju da bude nesto kao 6600GT u svoje vreme...

@HekToor: Ma znam, i meni je 7900GTO izgledao jos mocniji nego sto jeste zbog onog coolera :)

@GoranM: Znam, naravno, potpuno se slazemo. Ali ipak mi je malo neozbiljno zanemariti visoki segment, koliko god on donosio. Cak i pored toga sto su ga zanemarili, i dalje postoje dileme "da li ce biti lider u mainstream klasi". Kad su vec zanemarili GTX i Ultru, mogli su barem da odrade 38xx seriju da bude nesto kao 6600GT u svoje vreme...

@HekToor: Ma znam, i meni je 7900GTO izgledao jos mocniji nego sto jeste zbog onog coolera :)

Ja sam ti malopre napisao da ne gledam karticu po kuleru i izgledu,cisto je lepo kad kupijes mislim na filing. Citaj malo prethodne postove pa ces da vidis da je moj favorit ZA SAD 8800gt 256mb 2x SLI.

P.S. Ne znam kako vreme odmice mozda se i ati 3850 512mb pokaze kao bolja kupovina.

E a mocno izgledaju,jel da?:p

Zanimljiva scena bi bila staviti takvu karticu pored 8800GT (single slot). Na 3870 mnogo agresivnije i ozbiljnije deluje hladjenje, a takodje i tehnicke specifikacije.
I tako "nemocan" i "mali" 8800GT oduva atijev novitet. Steta, ali iskreno, ocekivao sam ovakav ishod (videti moje prethodne postove u temi). Ako nVidia omasovi proizvodnju 8800GT i stignu modifikovane verzije, bojim se da ce i ovoj ati seriji doci kraj. Za sada jedinu prednost sto ati moze imati jeste KOLICINA (ako ispune obecanja). :trust:

Zanimljiva scena bi bila staviti takvu karticu pored 8800GT (single slot). Na 3870 mnogo agresivnije i ozbiljnije deluje hladjenje, a takodje i tehnicke specifikacije.
I tako "nemocan" i "mali" 8800GT oduva atijev novitet. Steta, ali iskreno, ocekivao sam ovakav ishod (videti moje prethodne postove u temi). Ako nVidia omasovi proizvodnju 8800GT i stignu modifikovane verzije, bojim se da ce i ovoj ati seriji doci kraj. Za sada jedinu prednost sto ati moze imati jeste KOLICINA (ako ispune obecanja). :trust:
Ili to, ili da "ukljuce" svih 416SP (ako ih imaju), nesto mi je sumnjiv onaj GPU-Z izvestaj.

Ja sam ti malopre napisao da ne gledam karticu po kuleru i izgledu,cisto je lepo kad kupijes mislim na filing. Citaj malo prethodne postove pa ces da vidis da je moj favorit ZA SAD 8800gt 256mb 2x SLI.

Ovo je retko loša kombinacija. Gledaj da je ne pominješ prečesto, neko neiskusan će još pomisliti da ta ideja nije loša.

Ovo je retko loša kombinacija. Gledaj da je ne pominješ prečesto, neko neiskusan će još pomisliti da ta ideja nije loša.

Ti hoces da kazes da ce u rezoluciji 1280x1024 jedan 8800gt 512mb dati vece performanse od 2 8800gt sa po 256mb. Zivi bili pa videli.Nista ako si ti upravu a "mozda" i jesi onda cu uzeti samo jedan 8800gt sa 256 mb, ali samo ako bude bio jaci od 8800gts 640mb,a ako ne onda uzimam 8800gt sa 512mb cisto "zbog crysis-a".:mad::smash:

Poslednja izmena:
Ti hoces da kazes da ce u rezoluciji 1280x1024 jedan 8800gt 512mb dati vece performanse od 2 8800gt sa po 256mb. Zivi bili pa videli.Nista ako si ti upravu a "mozda" i jesi onda cu uzeti samo jedan 8800gt sa 256 mb, ali samo ako bude bio jaci od 8800gts 640mb,a ako ne onda uzimam 8800gt sa 512mb cisto "zbog crysis-a".:mad::smash:

ati3K8 tvoji zaključci su loši, to je cena tvog neiskustva. Pošto imaš entuzijazam neophodno je još malo vremena i određena kilometraža i tada ćeš biti u stanju da donosiš dobre odluke. Do tada nije sramota pitati i/ili čitati mišljenje nekog ko zaista poznaje materiju.

ati3K8 tvoji zaključci su loši, to je cena tvog neiskustva. Pošto imaš entuzijazam neophodno je još malo vremena i određena kilometraža i tada ćeš biti u stanju da donosiš dobre odluke. Do tada nije sramota pitati i/ili čitati mišljenje nekog ko zaista poznaje materiju.

Ko kaze da si ti jos uvek upravu,ne vidim dokaze za te tvoje tvrdnje,cisto neki uporedni test izmedju pomenutih kartica (8800gt 256mb x2 sli vs 8800gt 512mb). Za sad tvoja spika ne pije vodu "profesore".

Ne zelim ni da komentarisem Hektorov post,pomislice neko da ima logike.
Ne znam da li znas ali 8800GT 256 Ram SLI se ne racuna kao da ima 512 rama,to ce biti malo za takvu kartu.

Ne zelim ni da komentarisem Hektorov post,pomislice neko da ima logike.
Ne znam da li znas ali 8800GT 256 Ram SLI se ne racuna kao da ima 512 rama,to ce biti malo za takvu kartu.

Videcemo,ja ne pricam o nekim abnormalnim rezolucijama pa zato mislim da ram nece imati presudnu ulogu,mozda gresim u svakom slucaju vreme ce pokazati. Za to racunanje (256mb + 256mb) necemo o tome,to je vise tema za laike.

Poslednja izmena:
Evo i neki mini review: http://xtreview.com/addcomment-id-3740-view-Radeon-HD-3870-review.html

Nazalost nema testova u igrama, sve je 3Dmark '06. Ali zato su ubacheni i skorovi u CROSSFIRE modu. Ati se vrlo dobro pokazao (bar sto se tiche 3D marka) u CF. Dobitak u performansama ide od 61% (bez AA i AF) do 82% (8xAA and 16xAF)!

Sada se nadam ovom scenariju: nVidija masovno izbacuje 8800GT na trziste i "bije" amd po ushima (po novoj 38xx seriji) sto utice na DODATNO SNIZENJE cena ovih kartica i za nekih 350-400 EUR potrosaci mogu da pazare 2x3870 i upare ih u Crossfire. Alternativno uzmu novi HIGH end radeon koji je najavljen a na sebi ima 2 3870GPU. :D

EDIT: A evo jos jednog review-a: http://www.tweaktown.com/reviews/1222/asus_radeon_hd_3870_512mb_g_ddr4/index.html

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno